User Tag List

Sayfa 8/8 İlkİlk ... 678
152 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Maymun besleyenler ?

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bartubasot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla insan gibi yasiyo trip atıyo küsüyor falan eğlenceli resmen hayvanın gönlünü almak için uğraşıyoruz açıkcası günah olduğunuzda düşünmüyorum yazık deseniz eyvallahta günah saçma geldi
    işte bu yüzden beslenmez evde cunku duyguları olan sosyal hayvanlar bir kuş gibi bir balık gibi değiller.Ana bana sevgisi aile yapıları hatta sülale yapıları olan hayvanlar.Günah konusu ise senin inancın ile baglantılı inançlı biri değilsen tabiki günah gelmez yoksa hangi din olursa olsun hayvana eziyet günahtır.O hayvanı dogal ortamından koparmakda hem hayvana hem hayvanın ailesine eziyettir vs vs
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte bu yüzden beslenmez evde cunku duyguları olan sosyal hayvanlar bir kuş gibi bir balık gibi değiller.Ana bana sevgisi aile yapıları hatta sülale yapıları olan hayvanlar.Günah konusu ise senin inancın ile baglantılı inançlı biri değilsen tabiki günah gelmez yoksa hangi din olursa olsun hayvana eziyet günahtır.O hayvanı dogal ortamından koparmakda hem hayvana hem hayvanın ailesine eziyettir vs vs
    arkadas almasa pet shoplarda kafeste daha çok ezziyet çekicek sonucta . alıp ilgilenmek beslemek bence okadar kötü birşey degil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı taytay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadas almasa pet shoplarda kafeste daha çok ezziyet çekicek sonucta . alıp ilgilenmek beslemek bence okadar kötü birşey degil
    hayır öyle değil arkadaş ve onun gibiler almasa petshop birdaha getirmicek o maymunlardan.

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

hayır öyle değil arkadaş ve onun gibiler almasa petshop birdaha getirmicek o maymunlardan.

Janus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başlığı görünce bir irkildim bir anda sanki herkes besliyormuş da bir ben kalmışım gibi

Baya zordur tahminimce
    Never give up,
    Never back down!

bartubasot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir maymun dinimi inancımı sorgulamaya başlattı bu kadarda düşmeyin sırf polemik icinde su foruma yazı yazmayın ve insanları tanımadan hiç konuşmayın, aldı arkadasım maymununada cokta guzel bakıyor ne eziyet yapıyor nede başka bisi bakamicana inanirsada ztn geri verir biter.

LVIII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maymun beslemenin konu oldugu bir konuda din ne alaka anlamadim ? Bu hayvan iskence edilmek icin alinmadi sonucta o zaman kedi kopek beslemekte gunah oylemi ? Bartunun da dedigi gibi sirf polemik yaratmak icin yazmayin , hayvan bende keyfi yerinde takiliyo yiyo iciyo siciyo isiyo , omzumda geziyorum tum gun , eger gunah buysa ben gunahkar olmaya raziyim bu arada kimse kimsenin dinini sorgulayip konuyu baska yerlere cekmesin.
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

aLperTunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maymun dediğin budur ya.. diğerleri bana çok fazla egzotik geliyor..
    Ahanda ev maymunu

harbiden ya maymun dedğin böyel olur ya..bakınca adamın içi açılıyor

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insanlar maymundan geldiyse simdiki maymunlar neden insan olmuyo
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dın dın dınnnnnnnnnn !!!!

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    köpekde zahmetlı evdee ya

evde kedi bakmak en mantıklısı

İlker G.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

BORKED

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devir değişti ömer. artık insanlar maymuna dönüyor. yeni moda bu yani.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rottingchrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devir değişti ömer. Artık insanlar maymuna dönüyor. Yeni moda bu yani.
    +1000......

BurakYozgat. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu bi derece Asagıdaki daha sıkıntılı

BORKED
    Ahahahahahahahahahah tipe bak nası kendnden geçiyo sırıtıyo ahahahahahaha

Bende hayvan beslemenin günah olmadığını düşünüyorum he tabi bu hayvanına göre değişir. mesela benim 2yaşında köpeğim var 3aylıkken sahiplenmiştim ben o hayvanı şimdi sokağa "doğal ortamına" bıraksam 1hafta yaşayamaz. yanımda mutlu iyi bakılıyo yemeğiydi gezmesiydi vs bütün ihtiyaçları gideriliyo eziyet edilmiyo.. Ama şu olur hayvanı alırsın beslemessin döversin ne biliyim ihtiyaçlarını gidermessin amenna o zaman günah..
    Real men use three pedals !
    Supercharged e36coupe

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Independent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ahahahahahahahahahah tipe bak nası kendnden geçiyo sırıtıyo ahahahahahaha

Bende hayvan beslemenin günah olmadığını düşünüyorum he tabi bu hayvanına göre değişir. mesela benim 2yaşında köpeğim var 3aylıkken sahiplenmiştim ben o hayvanı şimdi sokağa "doğal ortamına" bıraksam 1hafta yaşayamaz. yanımda mutlu iyi bakılıyo yemeğiydi gezmesiydi vs bütün ihtiyaçları gideriliyo eziyet edilmiyo.. Ama şu olur hayvanı alırsın beslemessin döversin ne biliyim ihtiyaçlarını gidermessin amenna o zaman günah..

millet lafı cımbızla seçiyor kardeşim ben evde hayvan beslemek günah demedim... Bende evde rott besliyorum.Ama rott'umu ormandan toplamadım.Ormanda dogup büyüyen avcılar tarafından anası babası öldürülüp baska ülkelere satılan orman hayvanı değil köpegim.Yüzyıllardır insanlarla iç içe yasamış resmen insanlar için yaratılmış bir dost.Ama maymun pet değildir evcil hayvan değildir.Eve ve insanların yanına ait değildir.. En büyük tehlikeside insan genetiğine cok yakın oldugu için insanların tasıdıgı hastalıkların %90 nını daha kolay tasıyıp bulastırır.Aids , sarılık , hepatit gibi.. Günah derken herlade kuranı kerim de evde maymun beslemek günahtır demiyor.. Ama hayvanlara eziyet günahtır der.. Sen eğer eve hatta bu ülkeye ait olmayan bir hayvanı kendi evinden ormanından doğal ortamından anasından babasından sülalesinden (bunu özellikle söylüyorum cunku sosyal yaşam vardır maymunlarda insan gibi..) koparır buraya getirtirsen o eziyettir ve dogal olarak eziyet etmek günahtır demek istediğim buydu yoksa bana ne kimin neye inandıgından dininden.

Ekşide çok güzel yazmışlar..

1) maymun, genetik olarak insana o denli yakın ki insanla ortak pek çok hastalık taşıyabiliyor. bunların arasında sarılık aids gibi çok tehlikeli olanları da var.

2) zekası o denli yüksek ki ergenliğe girer girmez delirmesi kaçınılmaz oluyormuş. şöyle düşünün: zeka geriliği olan bir kızınız var ve kafeste tutuyorsunuz. her ne kadar sosyalleştirmeye çalışsanız bile kendi doğal sosyal ortamından çok uzakta tutuyorsunuz. bu tutsaklık içinde ergenliğe ulaşıyor ama doğal olarak derin ve sarsıcı psikolojik sorunlar yaşaması kaçınılmaz oluyor.

3) ne kadar sosyalleşse bile vahşi bir hayvan olan maymunun doğasında ve yaşamında cinayete varan şiddet var ve yetişkin bir maymunun kendini ifade şekillerinden biri bu.

4) ancak hepsinden çok daha önemlisi bir maymun almakla doğadaki maymunlara yapacağınız kötülük. çünkü bu şekilde maymun ticaretine önayak oluyorsunuz.

sLp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu bi derece Asagıdaki daha sıkıntılı

BORKED
    ahusahdfsghfsa 2.07'den sora öldüm öldüm ya, nası çimiyor
    1-) '93 Honda Civic Ex
    2-) '96 Renault 19 RTi
    3-) '91 Honda Integra LS
    4-) '97 Renault Clio RSi
    5-) '00 Peugeot 106 Quiksilver
    6-) '01 Renault Megane Coupe 2.0 idE

BurakYozgat. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    millet lafı cımbızla seçiyor kardeşim ben evde hayvan beslemek günah demedim... Bende evde rott besliyorum.Ama rott'umu ormandan toplamadım.Ormanda dogup büyüyen avcılar tarafından anası babası öldürülüp baska ülkelere satılan orman hayvanı değil köpegim.Yüzyıllardır insanlarla iç içe yasamış resmen insanlar için yaratılmış bir dost.Ama maymun pet değildir evcil hayvan değildir.Eve ve insanların yanına ait değildir.. En büyük tehlikeside insan genetiğine cok yakın oldugu için insanların tasıdıgı hastalıkların %90 nını daha kolay tasıyıp bulastırır.Aids , sarılık , hepatit gibi.. Günah derken herlade kuranı kerim de evde maymun beslemek günahtır demiyor.. Ama hayvanlara eziyet günahtır der.. Sen eğer eve hatta bu ülkeye ait olmayan bir hayvanı kendi evinden ormanından doğal ortamından anasından babasından sülalesinden (bunu özellikle söylüyorum cunku sosyal yaşam vardır maymunlarda insan gibi..) koparır buraya getirtirsen o eziyettir ve dogal olarak eziyet etmek günahtır demek istediğim buydu yoksa bana ne kimin neye inandıgından dininden.

Ekşide çok güzel yazmışlar..

1) maymun, genetik olarak insana o denli yakın ki insanla ortak pek çok hastalık taşıyabiliyor. bunların arasında sarılık aids gibi çok tehlikeli olanları da var.

2) zekası o denli yüksek ki ergenliğe girer girmez delirmesi kaçınılmaz oluyormuş. şöyle düşünün: zeka geriliği olan bir kızınız var ve kafeste tutuyorsunuz. her ne kadar sosyalleştirmeye çalışsanız bile kendi doğal sosyal ortamından çok uzakta tutuyorsunuz. bu tutsaklık içinde ergenliğe ulaşıyor ama doğal olarak derin ve sarsıcı psikolojik sorunlar yaşaması kaçınılmaz oluyor.

3) ne kadar sosyalleşse bile vahşi bir hayvan olan maymunun doğasında ve yaşamında cinayete varan şiddet var ve yetişkin bir maymunun kendini ifade şekillerinden biri bu.

4) ancak hepsinden çok daha önemlisi bir maymun almakla doğadaki maymunlara yapacağınız kötülük. çünkü bu şekilde maymun ticaretine önayak oluyorsunuz.
    Yiğit abicim bende zaten "Hayvandan Hayvana Değişir Tabi" dedim yani lafım burda sana değil genel olaraktı. Çünkü yolda bazı insanlarla karşılaşıyorum beslemen günah diyo bana dokunması günah diyo bilmem ne diyo bunun için söylüyorum ben.
    Real men use three pedals !
    Supercharged e36coupe

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Independent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yiğit abicim bende zaten "Hayvandan Hayvana Değişir Tabi" dedim yani lafım burda sana değil genel olaraktı. Çünkü yolda bazı insanlarla karşılaşıyorum beslemen günah diyo bana dokunması günah diyo bilmem ne diyo bunun için söylüyorum ben.
    anladım ok haklısın tabi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)