murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı
sevgili kardeşim ne kendini nede karşındakini boşuna üzme, gerekli izinler alınarak çevirme ve kontroller yapılmakta. senin vatandaş olarak kolluk kuvvetlerine görevini yaparken yardımcın olmakla mükellefsin, aksi halde memura direnmekten dolayı gerekli yasaları uygulaması gerekli. örneğin şehir içi hız limiti 50 iken sen 56 ile radara girersen cezayı yersin. böyle saçma şeymi olur deme %10 tölerans hakkı sana sürekli 55 ile gidesin diye verilmemiş, senin orada 50 ile gitme zorunluluğunu zaten belirtmiş. egzos film zart zurt ne dersen, bunlar yasak olmasına rağmen aracında bulunuyorsa zaten suç işlemiş durumdasın, itiraz etmeye hakkın yok.
başıma gelen bir olayıda anlatayım belki hakkını nasıl araman gerektiği hakkında sana fikir verebilir, 2007 yılında subaru impreza ile yolda giderken çevirmeye girdim. araçta herhangi bir eksik yada aykırı bir durum yok, memur arkadaş aracı bilmediği için rüzgarlıktan ceza yazacağını söyledi. ben aracın orjinal parçası olduğu söylediğimde inanmadı. bunun üzerine görevi icabı ceza yazmasını söyledim ama karşılığında vatandaşlık hakkımı kullanmak için aracın bağlanmasını ve tutanak tutularak kendisinden şikayetçi olacağımı bildirdim. sonuç olarak ceza yazıldı araç bağlandı, mahkeme ve bilir kişi aracılığıyla gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra ceza iptal edildi vs. vs. hakkını arayacaksan bilinçli bir şekilde ara.