bu güzel mesajın için ayrıca teşekkür ederim sen bu zihniyetle gidersen o egsozu sana daha çoook monte ederler......
Printable View
Gulu seven dikenine katlanir. Su ana kadar odedigim cezalarla temiz bi 106 alirdim sanirim :)
Cevirmeden kacmayin ben zamaninda cok kactim bir gecede 2 milyar yedigim mi olmadi mahkemeye mi cikmadim neler neler.. Artik hepsinde duruyorum ve asla alkollu arac kullanmiyorum gayet huzurluyum pasa pasa cezami alir oderim yani el mahkum yapacak bisey yok .
Seni durdurduğunda sorsaydın, egsoz nerene giriyor da durdurup ceza kesiyorsun diye..
egsoz ucu yüzünden ceza yiyip arabasında ne var ne yok söken arkadaşım vardı :D
egsozun kimseye girdiği çıktı yoktur , o tür egsozlar kanunun yasak kıldığı kısımlara girer...
30/1-b Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,
adapazarının neresinde oldu bu olay peki ?
Geçen gün park cezasi yedimde , yılbasından sonra 150 tl asagısına af cıkıyordu.Hersene oluyormu acaba bu af durumu?? Ona gore odeyecegimde :)
Bu iş adamına bağlı İnsanların şahinci,doğancı dedikleri bizler arabalarımıza binemiyoruz şehir içinde gezemiyoruz. Geçenlerde pois durdurdu ön cam'da yazan yazıyı söktürdü bize. Geçen sene yazında bir abimiz durdurdu kontrolden sonra camlara film çekin boş durmuş dedi :D :D adamına göre yani..
polis memurusunuz anladığım kadarıyla. peki bişey sormak istiyorum aracımın sac jantlarının rengine ve lastiklerimin genişliğinede ceza yazabiliyolarmı ? polis tuttu bundanda ceza yazmaya kalktı bilmediğim için yapma etme demek zorunda kaldım ? orj lastik ebadı 185-70-13 benim aracımdaki lastikler 215-50-13.. Tenekelerin rengine nası karışılabiliyo ?
trafik cezaları rehberine bakmak gerekir bu kadar ince detay ile ilk defa karşılaşıyorum :)
linkten trafik mevzuatına tıklayın gerekli bütün yasal prosedür burda
::.. TRAFK HZMETLER BAKANLII ..::
abi yok yemin ediyorum kafayı yedim ya pazartesi günü egsozdan bağladılar eyvallah bütün gün uğraştım men.ini kaldırdım egsozu söktürdüm orj egsozu taktım ucunda krom ufacık bi başlık var ses yok seda yok salı günü tekrar çevirdiler konuşturmuyolarda farklı bi ekip. adam neye sinirlenmişse tek kelime ettirmedi aldı evrakları otoparka gittik ne bu jantlar ne bu lastikler orjinali böyle değil bağlıyorum arabanı egsozunda var tamam bağladım diyo ya egsoz falan yok bak söktüm aha dünkü ceza falan onu gösterdim tavandaki ne öyle tatilemi gidiyosun oda yasak diyo vallahi billahi saygısızlık etmek istemedim ama sesimi yükseltip bağrınmamak içinde kendimi zor tuttum.. sisteme girmeye çalışıyo ciddi ciddi bağlıyodu araba hala otoparkta gözüküyo diye işlem yapamadılar bende bastım gittim nedir bu ya
polis takmıssa sana bısey yapamazsın.
madem yasak madem bu kadar dıkkat cekıyor ve ızın verılmıyor. peki arkadas bunlar memlekete yasaksa nasıl gırıyor nasıl satılmasına ızın verıyorsun.teskılattan bırılerı cebıne saglam para ındırmeye devam edıyor. sen alıp takıyorsun SUCLUSUN. ama bunu satan kısı ve memlekete sokan kısıler sucsuz mu?
hadı kaldıkı polis ısını cok mukkemmel yapıyor...
emınmıyız bundan....
HAYIR.............
sokakta cadde de otobanda manyak gıbı araba kullanıyorlar. polısın umrunda mı?
DEGİL....
nasılsa sana yada baskasına zarar verse GOREV esnasında oldu dıye zabut tuturacaklar..
zararli ve suclu kım
yıne SEN...
arkadas memleketın cıvısı cıkmıs...
en sonunda satcagım subaruyu alacagım bır smart gezıp tozacagım.nedir len bu yok kanat var arac orjınal degıl yok jant rengi..
MEMLEKETTE BASKA SORUN MU KALMADI............
burada suclu tamamen devlet bız suruculer degıl.........
bütün modifiye ürünlerini emniyet teşkilati getiriyor satıyor para kazanıyor yok daha neler :)
yasaları biz koymuyoruz sadece uyguluyoruz ama pratikte sorunlar çıkabiliyor (jant ebatı rengi vs vs)
sokakta cadde de deli gibi araba kullananlara ceza yazıyoruz , diğer vatandaşların hayatını tehlikeye düşürdüğü için umrumuzda , eğer olmasaydı kaza yapsın yada başkalarının canını alsın biz işlemimizi ona yaparız derdik
burda suclu asla devlet değil , yasayı çıkaranlar
tamam tamam heppımız sucluyuz :D
napalım....
keserım sesı gıderım... gecen ekıp otosuyla oyle gıttık bayagı bısey olmadı.
he komık bır olayda
yer fsm gıseler yanımda ford transıt... acar camı ve hadı gazlayalım der.bır baktım camda radar var. o anlamadı anladıgımı. dedım hadı yru gıdelım nereye kadar gıdeceksın.bak onun dolu trafıktesın ezıp mı gececeksın? gulusme oldu..
sonra bana kac gordun bununla dedı.250 dedım ve sonra senın gıbı bır aractan ve ceza geldı artık yapmıyorum hız dedım.nereden anladın dedı :)) abı camda radarın duruyor dedım yıne gulusmeler oldu ... allah kaza bela vermesın cok guzel aracın var dıkkatlı gıt dedı ve ayrıldık(egzoztu kısmıstım tabı)
:))
abim maksat ses kesip gitmek değil kimseyi kırmak üzmek te değil , tür olaylar her zaman olur ve canımızı sıkabilir ama senin anlattığın gibi tatlı olaylar da yaşayabiliyoruz , ben olsam bi kaç tur gezmek isterdim subiyle :) dün akşam iş çıkışı bi kardeşime rastladım ve 106 gti ile ufak bi gezi sonrası evime kadar bıraktı çok teşekkür ederim ona :)
Arkadaşım Polis cezaya göre prim almaz öncelikle bunu bilmeni isterim.Eksoza karşı biriside değilim.Rica ediyorum işi bilmeden Polislik için gerçek dışı yorumlarda bulunmayalım. Eksozdan çok şikayet eden bu durumdan rahatsız olduğunu müdüre bildirenler var. Müdürlerde halktan gelen şikayet doğrultusunda memuruna emir veriyor.
Yani kısaca işin özü şu, eksoz taktım diye performanstan bir haber araçlarını bağıttırıp,olmayacak yerlerde trafiği tehlikeye sokan davranışlarda bulunan apaçiler yüzünden,belkide öttürmediğiniz halde sizlerde mimleniyorsunuz.
Valla yapcak birşey yok gülü seven dikene katlanır, ne desek boş
Bende 14.05de ceza yedim yanlız diyalog bombaydı
Memur:bu egzos ney ?
Ben:HKS ahahaha :)
Memur:gül sen gül
Ben:Bağlamayında ne yazıyosanız yazın
Memur:iyi 154 tl yazdım, bidaha yakalanırsan men olursun
Ben:eyvallah abi iyi akşamlar kolay gelsin, giderken hıaaaaaaaaaaaaaaaaaatat haaaaaaaaaaatat problem olamamıştır herhalde :D
bağlamayında demişsin oda tamam 154 yazdım demiş ya.
şuan mensin :D ilk çevirmede egzos duruyorsa bağlanıcan anlamına geliyor. acayip bir sistem kurmuşlar artık. bir mevzudan ceza yedinmi 2nci cevirmede ekranda görünüyor kontrol et diye. mesela egzosdan yedin cezayı sonraki hafta çevirmede sorgulama yaptıklarında adamların ekranında egzosdan ceza yemiş kontrol gibisinden uyarısı çıkıyor ve aracın altından gidiyor düzeltmemişsen. dikkatli ol derim.
ben işi cozdumm 10 larca ceza yyedık vagecıremezler ses deıl benım amacım aracımı sıkıyoo hepsı o sekılde ıdı sımdı flanslı yaptırdım carsıya cıakcagım zaman ıkı cıvataya bakıyo sokuyorum oem ı takıyorum hadı yaz cezayıı ... gelıyorum dukkana sonra air ması takıyorum huzuurr hahah onerırım ..
ya böyle polisler oluyor. al işte bi polis abimizde geçen gün erayı aradı app plaka istedi :D
hatta anlamıyorumki batıyormu bu polislere bizim cam filmimiz dedi. ve bunu diyende polis. park halindeyken adamın aracına cam filminden men etmişler. ben içinde olsam yapamazlardı ama bize bile kaldırmışlar polis kartımı camda göre göre banada kitlediler diyordu.
ki benimde başıma geldi sahil yolunda arabamı polis arkadaşım kullanıyordu. trafik durdurdu. bizimki ne kadar devrem mevrem dediysede başlarım devrene görevimi yapıyorum diyip kitlemişti. altı üstü sis farı açık diye.
Arkadaşlar bu konuda neyi neden tartısıyorsunuz anlamıs değilim,açıp yasaları okuyun açıkça yazıor neden ceza yediğiniz. Araç üstünde hiçbir şekilde teknik değişiklik yapma hakkınız yok da ondan.. Buna egzoz da dahil,hava filtresi de,sis farı da , jant da. Jant için ceza yazan yok,ama egzoz çevreyi de rahatsız ediyor...
Ben de egzoz kullanıyordum ama ceza yiyince de paşa paşa ödüyor veya susuyordum..
Ha madem böyle neden satılıyor yasal olarak dediğinizi duyar gibiyim.. Bu ürünler motorsporları kategorisinde sayılıyor ve trafiğe cıkmayan yarış otomobilleri için satılan şeyler..
Bu konudan dolayı en kötü cezalardan birini yiyen benimdir; yaklasık 1500 TLye mal oldu ve 1 hafta uğraştım arabayı almak için; fakat yasalar böyle. Gülü seven dikenine katlanır hesabı..
haklar kanunlar,yetkiler değişti inşallah daha caydırıcı ve etkili olacaz kötülere,kötü niyetlilere karşı
monte derken isocum arabayamı nereye monte bu:D:D
büyüksün:icon_tup:
aynen yasalar okadar esnekki nereye sündürsen oraya gidiyor.şunun cezası budar diyen yasamız yok nerdeyse tek kelime ile diyen
aynen ben de tam 2 radar birde park yedim:D
aynen isocum ama gelde bunu anlat halk delil ister şimdi bu lafın üzerine:D
abi merak ediyorum mesela çevirmede xenon farlı bir araba gördünüz.bunu egzozlu bir araba gibi çeviriyormusunuz ? çünkü geceleri araba kullanmak zorunda kalıyorum bazen ve gerçekten gözlerim hassas yanımdan egzozlu bir araba geçse 2 sn rahatsız eder ama bu xenon 5dk boyunca gözümün içine giriyor.yani böyle bir yasal dayatma varmı yoksa polise kalmış bir şeymi çevirilirsem savunacak bir şeyim olsun bari :)
arabamı kaportadan çıkardım 1km bile gitmedim egsozum KAPALI!! çıt ses yok ve 50kmh bile değil hızım çevirdiler
buyrun memur bey
evrakları alim
plakalar burda takamadım ama ruhsatım yok buyrun ehliyetim kaportadan çıkardım arabayı parçalarda içinde zaten
yok önemli değil egsozun varmış biz onun için durdurduk...
egsozumdan ses çıkmıyor araba hala çalışıyor ses duyuyormusunuz???
hayır
neden egsozdan durduruyorsunuz ??
anons geldiği için.. :D
varmı böyle bi saçmalık polis abilerim kardeşlerim.. diyorum tmm kabul ediyorum ruhsatım yok plakalarım takılı değil evrak eksikliğinden yaz cezamı gerekiyorsa bağla ama olmayan bişe için neden ceza yazıyorsun adam anons diyor başka bişe demiyor sorarım memur arkadaşlara beni bu durumda çevirseydiniz siz ne yapardınız ??
xenonlu araçlarda aynı muameleye tabi oluyor cezası ise
30/1-a Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak,