User Tag List

Sayfa 9/14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
256 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Egzos cezası.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı UmitKC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlısı olsun demekten başka bir şey diyemiyoruz..

154 TL benim ortalama 1 haftalık yevmiyem.. Bir hiç uğruna..
    Takma arkadaşım o zaman. Takmadığında araban a noktasından b noktasına gitmiyor mu? Madem takıyorsun, hatta yasak olduğunu bile bile takıyorsun yani suç işliyorsun cezasını da göze alacaksın. Ceza yediğinde de buraya gelip polislere hakaret etmeyeceksin.

Polis nerden görmüşmüş, bilmem neymiş. Arkadan başka polis anons etti belki? Var mı aracında kanun dışı bir şey? Var. Suç işledin mi? İşledin. Suç işlersen yersin cezasını bu kadar basit.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hayırlısı olsun demekten başka bir şey diyemiyoruz..

154 TL benim ortalama 1 haftalık yevmiyem.. Bir hiç uğruna..
    Takma arkadaşım o zaman. Takmadığında araban a noktasından b noktasına gitmiyor mu? Madem takıyorsun, hatta yasak olduğunu bile bile takıyorsun yani suç işliyorsun cezasını da göze alacaksın. Ceza yediğinde de buraya gelip polislere hakaret etmeyeceksin. Edersen de cezalandırılırsınç

Polis nerden görmüşmüş, bilmem neymiş. Arkadan başka polis anons etti belki? Var mı aracında kanun dışı bir şey? Var. Suç işledin mi? İşledin. Suç işlersen yersin cezasını bu kadar basit.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Takma arkadaşım o zaman. Takmadığında araban a noktasından b noktasına gitmiyor mu? Madem takıyorsun, hatta yasak olduğunu bile bile takıyorsun yani suç işliyorsun cezasını da göze alacaksın. Ceza yediğinde de buraya gelip polislere hakaret etmeyeceksin. Edersen de cezalandırılırsınç

+1 haklısın evren abı taktıysanda pasa pasa cezanı odıcen usta

Baran^ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende film var ama yazın açık kaldı tonu gözüme,bu hafta gidicem ahmete yaslıcam en koyuyu kafa rahat memur bey cezası neyse veririz devam Cam filmi için cebelleşmeye gerek yok ya cekmicen yada yaz kardeşim nolur yaz yazmayan top olsun yaz ulan diceksin memura hahaha cam filmi yurtdışındada yasak.Adam içini görmek istiyor bu kadar basit.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı jay-b Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    polis takmıssa sana bısey yapamazsın.
    madem yasak madem bu kadar dıkkat cekıyor ve ızın verılmıyor. peki arkadas bunlar memlekete yasaksa nasıl gırıyor nasıl satılmasına ızın verıyorsun.teskılattan bırılerı cebıne saglam para ındırmeye devam edıyor. sen alıp takıyorsun SUCLUSUN. ama bunu satan kısı ve memlekete sokan kısıler sucsuz mu?
    hadı kaldıkı polis ısını cok mukkemmel yapıyor...
    emınmıyız bundan....
    HAYIR.............
    sokakta cadde de otobanda manyak gıbı araba kullanıyorlar. polısın umrunda mı?
    DEGİL....
    nasılsa sana yada baskasına zarar verse GOREV esnasında oldu dıye zabut tuturacaklar..
    zararli ve suclu kım
    yıne SEN...
    arkadas memleketın cıvısı cıkmıs...
    en sonunda satcagım subaruyu alacagım bır smart gezıp tozacagım.nedir len bu yok kanat var arac orjınal degıl yok jant rengi..
    MEMLEKETTE BASKA SORUN MU KALMADI............
    burada suclu tamamen devlet bız suruculer degıl.........
    Madem bilgin yok, önce öğren sonra yorum yap.

Bu ekipmanlar ülkeye girer. Bunların kullanım yeri pist ve parkurlardır. Örnek olarak körfez pistinde istersen en ses çıkaran egsosu kullan. Polis arabana birşey yapamaz. Sapla samanı ayır önce.. Pist kullanımı için ülkeye giren bir ekipmanı sokakta kullanırsan ceza yersin. Sokakta bu tarz ekipmanların kullanılmayacağı da kanunlarda yazıyor.

Senin mantığına göre adamın teki helikopter alsa sahilyolunun ya da TEM'in ortasına inebilir herhalde.. Satışı serbest ya, yer/mekan gözetmeksizin satılan şey her yerde kullanılabilir öyle mi?

abi cok iyi demişsin gerçekten.. ki şu da var EGZOSun takılması yasakSa eğer neden piyasa da elini sallasan her yerde egzos var ? sattırmasın ? CAM FİLMİ de keza öyle.. her yerde çektirebiliyorsun ? DEVLET de işini biliyor kaz gelen yerden tavuk esirgenmezmiş. Yazık ki biz de bunlara boyun eğiyoruz...
    Sen de oku yukarıda yazdığımı da öğren.

Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangı ulkede boyle seylerın yasagı var ? amac bellı satarken yasak degıl alırken yasak degıl kullanırken yasak.Amac ne ? satarken vergı almak ıthalat ıhracatını yaparken vergı almak sonrada takında ceza yazıp para kazanmak amac bu baska bı amacı varmı ? oto yolda ıstedıgın gıbı egsoz olsun okadar araba arasında ses anlasılmıyor anca sokak arasında anlasılıyor egsoz .En guzelı soyle olcak aracında ne varsa ruhsata ısletcen vergısınıvercen kullancan
    Sen de oku öğren..

Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu gereksiz saçma kurallara boyun eğmekten vazgeçin artık,yasada etrafı rahatsız edecek şekilde yazıyor,kimin ne şekilde rahatsız olacagı nasıl tespit ediliyor peki? Kalabalıgın ortasında insanların içinden 10 km hızla geçerken aragazı verip çolugu çocugu korkutuyorsan tut ensesinden bağla aracı ona lafım yok,ancak sessiz sakin gezerken sadece araba dikkat çekiyor diyip arkasına geçince de''aaa egsozda varmış yazalım bunuda''denilmesi çok saçma..

Biraz mantıklı açıklamalar yapın,kurallar gerçekten çok anlamlı kurallarmış gibi konuşmayın bence..Nasıl ki yasada rahatsız edecek şekilde yazıyorsa ona göre davranılsın,benim arabamda hks var egsozsuz hoşuma gitmiyor ama ulu orta yerde basmıyorum çünkü hoşuma gitmiyor millet küfrediyor,ama kimseler yokken boş yollarda 10-15 dakikalıgına sıkıyorum bırakıyorum eve..
    32 Araç üzerinde yapılan teknik değişikliğini 30 gün içerisinde tescili yapan trafik kuruluşlarına bildirmemek.

Bu maddeye uygun mu aracın. Egsos taktırdıktan sonra tescil yaptırdın mı? Muhtemelen yaptırmadın. Yani hali hazırda suç işliyorsun. Boşuna mantık, anlam diye yorma kafanı. Adam yazmış oraya teknik değişiklik yapıyorsan tescil ettireceksin diye.. Ettir, ondan sonra mantık ara, isyan et..

Alıntı tapari75 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tebrikler hocam.... olaya son noktayı koymuşsunuz....

bende egsozdan ceza yemiştim 154 tl banada 1 hafta izin vermişlerdi rutin şeyler yapıldı neyse tamam egsoz konusunda millet rahatsız oluyor falan ama cam filmi konusu bence kesinlikle saçmalıktan ibaret... kardeşim adam kız arkadaşıyla ailesiyle biniyor aracına başkalarına reklam yapmak zorundamı ? ışıklarda dururken öküzün birisi varsa yandaki arabada adamla kavga etmek zorundamı ? bunların amacı ney anlamış değilim ?
    Aracın içini görmek olabilir mi mesela? Gece karanlıkta kendisine silah doğrultan olup olmayacağının garantisini nasıl verebilirsin? Veya arkada esrar içilip içilmediğini? Peki bomba olup olmadığını? Nasıl bilecek bunları polis içeriyi görmeden? İstişareye yatıp ***** olmasını mı bekleyecek?

nemonomani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar aslında polisimize değil sisteme kızdı ama yanlış bir uslupla yanlış insanlara hakarette bulundu galiba yapılan suçtur cezası bellidir kesilmiştir kesilecektir ama sistem olarak yanlış ben hayatımda arabadan hoşlandığım kadar hiç bir şeyden hoşlanmadım birilerinin beni mutlu eden şeyleri yasaklaması beni ciddi olarak üzüyor.

Edit:şunuda eklemek isterim benim özgürlüğüm başkalarının özgürlüğünü kısıtlayamaz burda bir gerçek insanları rahatsız etmeyecek şekilde kullanımı bence serbest olmalı bir eksoz ucundan araç bağlanmamalı gelen olarak evren abiye katılıyorum
    AS GARAGE

Herkes, insanlığı değiştirmeye çalışıyor, kimse, kendini değiştirmeyi aklından geçirmiyor.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    desibel ölçen cihazlar iyi fikir ben ortam yapmak için takmıyorum egzozu 21 yaşındaki arabanın biraz daha rahat gitmesi için takıyorum ve aşırı derecede tok bir ses çıkıyor burdaki minibüslerin yüzde yüzünden az ses çıkarıyorum ve onların yaktığı gibi 10 numara yağda yakmıyorum.ben yolumda sakin sakin giderken beni çevirip arkadan gemi gibi duman çıkaran minibüsü çevirmiyorsa ki çevirmiyorlar belli. minibüsün arkasından 1 dk gidemiyorum nefes almakta güçlük çekiyorum çünkü.. ben her türlü haklıyımdır.ya herkese eşit muamele yaparsın yada böyle ufak tefek şeyler yüzünden milletin gününü rezil etmezsin.(burası için konuştum)

ismailozkan_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blood_shed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    30/1b Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,

Çevredekileri rahatsız edicek derece????....
    "Çevredekilerin rahatsız olma" oranını kim nasıl ve ne şekilde ölçebilir?.
    "Gürültü çıkaran araç".Peki buna nasıl bir standart getirilebilir?.Neye göre kime göre gürültü çıkaran araç?.

Yukarıdaki kanun maddesine istinaden mi ceza yazılıyor?.Egsodan çıkan ses neye göre gürültü olarak adlediliyor?.Fabrika çıkış standart egsozlu Corvette ve Ferrari kapışıyordu bizim caddede,çıkan gürültü acayip.Yüksek performans bir arabanın egsozundan vızıltı mı çıkacaktı..Nasıl gürültü kabul ediliyor,gürültü derecesini kim belirliyor?.Ellerinde desibel ölçüm cihazları mı var?.Arkadaşlar bu kanun maddesi tartışmaya açıktır,kesin bir şekilde belirtmiyor cezai durum ise cezayı kesen memura göre değişiyor.Avukatınız var ise ve üşenmiyorsanız gidin cam filminden ve egsoz dan dava açın,emsal teşkil eden karara bağlanmış kazanılmış davalar var.

Dünde ben uyarı aldım egsozdan.Ceza yazmaya kalksaydı üşenmeden davayı açacaktım..Araba aynı araba muayeneden geçiyor.Üzerinde cam filmi var ama hafif kusurla geçiyor.Geçirmeyin kardeşim o zaman arabaları neden araçların fenni muayenesi var?..Egsoz aynı egsoz geçirme fenni muayeneden!.Bana araç çok alçak deyip yükselt diyorsun,egsoz içinde aynısını yap.Ancak tıssss muayenede bunların hiçbiri yok,bahsi bile edilmiyor.Paşa paşa geçiyorsun.Ama çıkıyorsun,iki sokak ötedeki çevirmede az önce muayeneden geçen hususlardan ceza yiyorsun.Bunun sadece polisler ile ilgisi yok,bunun aslen kanunlar ile ilgilsi var.Ve adına da vatandaşın soyulması,cebindeki paranın tırtıklanması denir,başkada birşey denmez.Sen hem aracı zorunlu muayeneye sokturuyorsun,hemde başarı ile muayeneden geçen aracı trafikte cezai hükme layık görüyorsun.Bu ülkenin kurumları arasında nasıl tutarsızlıklar,dengesizlikler,alakasızlıklar var bir tc vatandaşı olarak bunlara alışmış olmaktan ve olağan karşılamaktan dolayı utanç duyuyorum.
    arkadaşım , eksoz takıp gürültü çıkararak gezme özgrlüğü birini rahatsız ettiği anda biter , bu ya ihbar yada şikayetle olur polis gerekeni yapar

gürültü çıkarma ölçmesi ise çevre ve şehircilik müdürlüklerinden desibelmetre ile ölçülebiliyor

kanun maddesini koyanlara tepkini iletebilirsin tüvtürk e yada polise değil saygılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mayıs ayının 12sinde egzosdan durdurulduk 154 lira yı bize de kestiler. bugün yine durdurulduk egzos var dedi ön tampon söküktü 1 de bira vardı. arkadaş cihazı üfledi 28 promil cihazı tersten tutup 85 diye yutturmaya çalıştı yemeyince ben o 28 i 82 i yapayımda gör dedi. sonra abi yapabiliyorsan yap dedik bu sefer egzos ve tampon yok dedi bağlayacağım aracı. anons geçtiler dikkatlice dinledim araca bir bakın egzos ve cam filmi olacak yapılmış mı? arkadaş sinirli konuştukça -saygısız değil sinirli- 2 ceza yazacağım dedi son anda girdim araya biraz ajitasyon biraz alttan almayla emniyet kemerinden yazdırdım saolsun bu konuda tölerans gösterdi. ama 28 olan promili 82 yazarım diye tehdit etmesi hiç yakışık kalan bi olay değil...

bir de biz bu cezaları ödemezsek sanırım maksimum 2 katına kadar faiz biniyor, ve bu paraları toplayamayınca af çıkartıyorlar faizi affedip kalan borcu taksitlendiriyorlar.. bu borçları yatırmazsak ne gibi problemlerle karşılaşabiliriz?
    alkolden kimse seni tehdit edemez kardeşim , üflediğin cihazdan bir suret çıkıyor onu tutanağa eklemek zorunda memur ve sen o esnada üflemeyi kabul etmeseydin seni devlet hastenesine götürüp kan ile alkol ölçümünü yapar ve doktor rapor verirdi kaç promil alkollüysen

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangı ulkede boyle seylerın yasagı var ? amac bellı satarken yasak degıl alırken yasak degıl kullanırken yasak.Amac ne ? satarken vergı almak ıthalat ıhracatını yaparken vergı almak sonrada takında ceza yazıp para kazanmak amac bu baska bı amacı varmı ? oto yolda ıstedıgın gıbı egsoz olsun okadar araba arasında ses anlasılmıyor anca sokak arasında anlasılıyor egsoz .En guzelı soyle olcak aracında ne varsa ruhsata ısletcen vergısınıvercen kullancan

kaç tane ülkede devir çevirerek egzozlu araç kullandın merak içindeyim
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim düşüncem her insan aynı değil,görevini düzgün yapan insan halinden anlayan polisler olduğu gibi ,biraz abartılı olanlarda var..O abartılı olanlara denk gelmediğin sürece eğer efendi efendi dolaşıyorsan iyi niyetli polisler bir şey demez diye düşünüyorum.
    sen hep bana denk gel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eksoz seven arkadaşlara bu tüzük yeterince yardımcı olur sanırım

çevre ve şehircilik müdürlüklerinden desibelmetre istenilir

gürültü kontrol yönetmeliği ve motorlu araçların dış gürültü emisyonları ve egzoz sistemleri ile ilgili tip onayı yönetmeliğine bir göz atın

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/30518.html

halen aklına soru takılan arkadaş var ise çekinmeden sorsun .

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okumama gerek yok yasak oldugunu bılıyorum allah askına kendınız kullanmıyosunuz dıye bıze yasak takma soyle boyle demeyın emınım sızde bı zamanlar kullandınız yada bı arac alınca kullanmak zorunda kalıcaksınız herneyse gıdın sanayıye her blabla tunıng yazan yerde egsoz satılıyor gırın ınternet sıtelerıne blabla.com da egsoz satılıyor her yerde cam fılmı yapılıyor bunlar yarıslaramı bu arabaları hazırlıyolar ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaç tane ülkede devir çevirerek egzozlu araç kullandın merak içindeyim
    kıbrısta kullandım londrada kullandım texasta kullandım kısmetse bu senede maltaya gıdıcem orda kullanıcam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okumama gerek yok yasak oldugunu bılıyorum allah askına kendınız kullanmıyosunuz dıye bıze yasak takma soyle boyle demeyın emınım sızde bı zamanlar kullandınız yada bı arac alınca kullanmak zorunda kalıcaksınız herneyse gıdın sanayıye her blabla tunıng yazan yerde egsoz satılıyor gırın ınternet sıtelerıne blabla.com da egsoz satılıyor her yerde cam fılmı yapılıyor bunlar yarıslaramı bu arabaları hazırlıyolar ?
    satması yasak değil arkadaşım bildiğin gibi kamuya açık yerlerde kullanmak yasak , kuralları çiğnersek sonucuna katlanacagız , kurallara itiraz değil itaat edeceğiz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bılıyorum neyın yasak olup olmadıgını sadece dedıgım su sen ve evren abı oyle bı yuklenıyokı sankı hırsızlık yapmısız.Dedıgım su sız kullanmadıgınız ıcın sıze gore normal gelıyor ama kullandıgınızda anlarsınız her neyse daha benım yazılarıma alıntı yapıp cevap vermemenızı rıca edıyorum hayırlı forumlar not aracın ıcı gorunmedıgı ıcın on ve yan camlardakı fılımlerı aynı gun soktum aracı aldıgımda ıtıatsızız bız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kimseye yüklendiğim yok arkadaşım , forumdaki arkadaşlarımı bilgilendirmek ve bi polis olarak yanlış bildiklerinizi düzeltmek ve bilgim kadarı ile yardımcı olmaktır aksi bir gayem yoktur yanlış anlamayınız lütfen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba arkadaşlar.

Bugün Adapazarı merkezde bir şey almaya giderken polis pusu kurmuş ve beni görür görmez sola çek deyip ehliyet ve ruhsat istemek kaydıyla 154 TL ceza yapiştırdı..

Ve orada dediği bi laf dikkatimi çekti.

'' Dua et de ilk cezan olsun yoksa arabayı bağlarım '' dedi.

Böyle bir şey var mı gerçekten ?

Bir de bu egzos Polis'lerin Neresine .iriyor da ona ceza veriyor ?
    1) pusu düşmana kurulur başkasına değil , ne polis düşman nede sürücüler
    2) egzoz yukarda da belirttiğim gibi kanunun yasak koyduğu fiillere giriyor kimseye değil

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu ülkede polis kötü abi bosa ugrasmayın sıvıl oalrak gelın canım canınızdır canınız canımdır ama sevmıyorum ıkılem yapıyosunuzz sana yapılmıyo baskabırınede yapılmıyo bu ulkude ıkılem var ... kım ne derse desın ..
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)