Yok la ortaligi karistirmak icin demedim sadik abi bana boyle dedi dedim :D
Printable View
yarın öbürgün bi diktatör olayım şu lpg düşmanlarına inat piyasada nekadar typeR vti ve türevi araç varsa hepsinin tüp takmadan trafiğe çıkışını yasalıcam ulan!!!!! hatta hepsini bizzat toplatıp tüpü kendim taktıracam....
koçum sen kararını verdinysen eğer tsport alacam diye, seni ankarada biyere yönlendirecem lpg yi kesinlikle orada taktıracaksın kesinlikle başka yere gitme yoksa seni arabandan soğutacak sorunlarla karşılaşma olasılığın olur....
ayrıca gazlarken benzinde gazlıyacam diye bi olayda yok... sen lpg ni adam akıllı taktırdıktan sonra lpg ilede gayet canavar gibi gazlarsın hiçbir sorun olmaz...
aha piyasada lpgli en baba örneklerden biri benim arabam, 270hp subaru forester turbo, taktıralı 100bin km oldu olacak ne bir sorun yaşadım ne sıkıntı, lpg ile yarıştığım bile oldu sen içini ferah tut hiç sıkıntı olmaz ;)
eğer ki bu üye 17 yaş değil de 27 yaş yazsaydı görürdüm o zaman o ilk sayfadaki mesajları. yazık cidden bu mantalitede üyeler varsa burada. mod olsam en az 1 ay ban yemişti hepsi. keşke yorum yapmasalardı çok daha iyi idi.
kardeşim sen de şu yaş yerini boş bırak hatta kaldır kimse bilmesin senin 17 yaşında olduğunu yoksa böyle boş beleş mesajlar çok olur.
ben yazayım ki lpg her araca takılır. ha kuru bir yakıttır vay efendim zamanlama ayalarına her motor uygun değildir veya ek bir sistem geldiği için ek bir elektronik kontrol ünitesi ve beraberinde sensörler geleceği için daha dikkatli olmak gerekir ayrı ama her araca takılır lpg.
ankara'da bu işi gayet iyi yapan yerler var. mesela quattro garage (bir üstteki mesajda yigit'in sana bir yer tavsiye edeceğim dediği yer orası)a gidersin. orada bekir i görürsün zaten forum üyelerinden gurcell ile ortaklar. aynı zamanda ecufast in ankara bayiileridir kendileri. aracın turbo beslemeli olmamasından dolayı daha da rahat olur işler. mesela birazdan yazacaktır yigit in turbo beselemeli subaru forester ına da wideband bağlayıp afr ye göre ecu yu remap leyip sorunsuz yürümesini sağlamıştır kendisi. ki bunun gibi çok araç var yaptığı. dediğim gibi atmosferik bir motor olmasından dolayı tsport daha rahat yapılır. ki etrafımda turbo araçları ile 230 bg civarında birçok araba var lpg kullanan. kaç yıldır en ufak bir sıkıntı yaşamadılar ve sanmıyorum ki yaşasınlar. zaten pipo sistemi ile artık emme manifoldu bile delinmeden benzin enjektörleri ile aynı yuvadan lpg enjekte edilebiliniyor. tabii bunu bilmeyen sana emme manifolduna yazık diyebiliyorlar. bilgi güzel şeydir.
yani kafanı hiç takma. istediğin aracı al sonra da soluğu quattro garage da al. denklem bu kadar basit. ve şu ilk sayfada yorum yapanlara kesinlikle kulak asma. forum mantığına haiz olamamış kişiler onlar.
bu arada toyota sorunsuz motorları ile ün salmış bir markadır. tsport un youtube da birçok videosu mevcut bir arkadaş bir güzel yüklemiş ve önüne geleni tokatlıyordu. fiyatı senin için uygunsa alınmaması için hiçbir neden yok bence.
para senin olduktan sonra elektirikli fluence al ona ad tüp taktır kimse karışamaz :D yanlız bence toyota tsport değilde 106 gti falan yönel derim
ya bu araba benzınlı degılmı benzınlı lpg uyumlu yanı. para sende keyıf sende. mezaramı gelcek kodumun arabası. taktır gec gonlune gore kullan yok az varmısta yok bıze bırakcakmısında. gonlu olan basar parayı alır arkadas 2.el arabayı rezerve fılan ne alaka ?
tak sıralıyı vur kırbacı kardesım.
Adamlar alım gücü bizden katlarca fazla olan ülkede turbo ve direk enjeksiyonlu arabaya takıyorlar biz hala tartışıyoruz.
Alsana örnek
Daha öncede söyledim LPG dediğiniz sonuçta bir yakıt daha ekonomik oluyorsa araç sorunsuz yürüyorsa neden takılmasın.
Ben lpg işinde aracın gücünden çok uygulabilirliğine ve aracın fiyatına bakıyorum. Eğerki 200k lık arabaya biniyorsanız taktırmayın. Zaten paranız var uğraşmaya değmez. 20-25 binlik arabaya neden takılmasın. Gidip sıfır honda civic e takayım mı diye sorsa hepiniz tak diyeceksiniz. O araba 45bin.
Manifold delinmeden takılıyor pipo sistemi ile. Ayrıca çok anlamasamda benım bildiğim bu pipo olayı mesela opelin twinportlarında ortaya çıkan saçmalıklarında önüne geçiyor.
maksat yakıt maliyetini düşürmek ama performansı da bitirmemek ise , ben de olsam forester turbo alıp ona lpg yapardım kesinlikle
her arabaya lpg olur , ama lpg için iki ana kural vardır : kaliteli malzeme + araca uygun doğru ayar..
bu iki kurala uyduktan sonra performansı kaybetmeden ve sorun yaşamadan lpg'yi gayet keyifle kullanabilirsin
Ankaradaki diger piyasaci tsportun sahibi , lpgde bi sıkıntı olmadığını kendi sökmek istedigini soyledi
Rafet sen navara ile antalyadan istanbula gelirken bi konu aç tecrübelerini konuştur.Hani ehliyetsiz adam tecürbesiz ya
BENCE RUHSATA işle daha iyi gider,bizim bi arkadaş vardı aracına lpg taktırdı daynoya çıkardı aracı honda civic di 112 hp verdi 2005 model,sonra gitti ruhsata işletti tekrar daynoya çıkardı 115 hp aldı.................umarım sana nedemek istedimi anlamışsındır,192 hp araç alim diyorsun lpg takim diyorsun böyle saçma düşünceye saçma bir şey yazim dedim.yazık diye bişey vardır bilirmisin..................
Eğer pistte ya da draglarda koşulacak bir araç olsaydı lpg saçma olur, amaç sadece performans derdim. Ama binilecek bir araç için bu kadar pahalı yakıt vermek saçma gerçekten. Hem de motora verdiği zarar, çoğumuzun yaptığı modifikasyonlardan çok çok daha az iken. Araba bizi değil biz arabayı kullanıyoruz. Sonuçta isteyen istediği arabayı alıp her yerini fiber doldurup bize göre katliam yapabilir, onun zevki :) Aşırı besleme yapıp 2-3. viteste sara sara da gidebilir. Yere sürtecek kadar basıp altını vura vura gezebilir. Hepsi kullanıcının kendi zevki. Şu an Tsport u yere milim basıp foto çeksek herkes harika olmuş der, ama lpg takıldı diye konu açılsa kıyamet kopar. Peki basık sürerken verilen zarar kimin aklına geliyor :) Yine kullanıcının malı ve zevki. Lpg takmak da aynı mantık. Hem yararı da var cebimize, sadece zararlı değil. Ön yargılı olmayın bence, lpg motoru zamanla bitirseydi bile yapılan tasarrufla rahatlıkla baştan yaptırılır birkaç yıla.
Dipnot: Keşke benzin ucuz olsa da lpg kullanmak zorunda kalmasak. Ama değil :)
bu ne alaka şimdi ? ben zaten konu açmıştım antalyadan istanbula gelirken navara ile ne kadar yakarız diye. ben nasıl geliriz diye bi soru sormadım ki ? bu laf sokma çabası neden ? ayrıca şuna emin ol ki avukatlığını yaptığın kişiden çok daha fazla tecrübeye sahibim otomobil ve diğer her konuda...
Bana zorla tek yakıt olarak LPG kullanan bir pist arabası yaptıracaksınız...
Abartmayın, ikisi de benzer özelliklere sahip petrol türevi yakıtlar. Okuyan da benzin yerine kömür yakıyoruz sanacak...
hiç bişey olmaz ; zararlı çıksalardı , taksiciler çıkardı ;)
bu ülkede , akaryakıt pahalı oldugundan alternatif var allaha şükür . Neden kullanmayacan ?
ınfınıty , mercedes, bmw , audi ye takan takıyo da , sen t-sport'a takınca kötü mü oldu ?
gayette güzel olur , hatta karar sana ait , o araba senin araban ...
ama satışı zor olan bir arabanın TR için söylüyorum , önyargısı da olur , hem az bulunuyor , hemde LPGli , hemde masrafa mı giricem der .. vs ...
son yazdığın kısma katılıyorum... malesef durum memleketimizde böyle, misal benim arabamın motoruyla imprezaların motoru birebir aynı olmasına karşın hiçbir arkadaşıma impreza alıp tüp takmasını önermiyorum sırf bu sebepten dolayı, tam tabiriyle araç ona nikahlanmış oluyor çünkü....
Benim bildiğim yabancı ve uluslararası organizasyonlarda tek yakıt istiyorlar. Yani hem benzin, hem lpg'ye müsaade yok. Çünkü çift yakıt olarak kabul ediliyor bu durumda. BRC'nin İtalya'da racing takımı var. Ve bu takımdaki araçlar tek yakıt olarak LPG kullanıyorlar, tabi ki sıvı LPG enjeksiyonuyla. Bu araçlarda benzin sistemi tamamen iptal. Yani sen de iptal et, seni de alsınlar piste :D
http://news.ompracing.it/wp-content/...a/image008.jpg
http://www.brcracingteam.com/racingt...uto/350Z_2.jpg
http://www.brcracingteam.com/racingt...ontecarlo1.jpg
http://www.brcracingteam.com/racingt...nuove/MCA1.JPG
http://www.brcracingteam.com/racingt.../auto/leon.jpg
pardon nasıl yazık oluyor? sadece size demiyorum yazık diyenleri anlamıyorum o yüzden soruyorum. bu arabanın canı mı var? iğne mi batırılıyor ki yazık oluyor?
hadi emme manifoldu artık delinmiyor da delinseydi niye yazık olacaktı? nos için delince yazık olmuyor da lpg için delince mi yazık oluyor?
bakın yazık olmaz demek için sormuyorum bunu. ciddi ciddi neden yazık oluyormuş bir arabaya onun derdindeyim. yani şundan dolayı ve bundan dolayı diye yazarsanız sevinirim.
bu arada bir ekleme: hiç lpg çevrimli bir araç kullandınız mı?
şöyle geçmiştende bir kaç alıntı yapasım geldi :rolleyes:
fn2 typeR vs forester
e36 M3 vs forester
[QUOTE=o.b.k;5954822]Benim bildiğim yabancı ve uluslararası organizasyonlarda tek yakıt istiyorlar. Yani hem benzin, hem lpg'ye müsaade yok. Çünkü çift yakıt olarak kabul ediliyor bu durumda. BRC'nin İtalya'da racing takımı var. Ve bu takımdaki araçlar tek yakıt olarak LPG kullanıyorlar, tabi ki sıvı LPG enjeksiyonuyla. Bu araçlarda benzin sistemi tamamen iptal. Yani sen de iptal et, seni de alsınlar piste :D
osman abi bu arada forester işini naptın sen? :D
az bulunan bi aracı harcamayın bence
Yiğit başıma gelenlerden sonra kaskosuz arabaya binemiyorum ben artık. Bu yüzden mecburen 10 yaşın altında olmalı. Öyle olunca da mecburen XT oluyor ve XT'lerin hepsi de otomatik. Hadi tamam, otomatik olsun, bunların otomatiği manuelinden daha dayanıklı diyorlar zaten ama gel gör ki çok hantal, 4 ileri, eski teknoloji bir otomatiği var. Hadi ona da razı olsak, geçen gün cadde'de önüme konan parça listesini görünce şok olmadım değil :D Parça fiyatları da ürküttü. Yahu nerde güzel araba var hepsi mi otomatik olur. Accord k24 alalım dedik, onun da hepsi otomatik... :) Halen almadım birşey ama. Gönlüm forester'dan yana. Bakalım, hayırlısı...
Bu arada takılma pek lpg'yi sadece karbüratörlü şahinlerden bilen adana'lı arkadaşa. Yaktığın tüpe yazık :)
yav abi parçayı sıkıntı etme yav.. bak ebayden komple motor takım contayı 480 tl ye getirttim hemde oem :D yağ pompasınıda caddeden aldım bakımda takılacak 420 tli hemde sti yağ pompası... bi triger seti ile devirdaim biraz kol gibi ama ne biliyim benim aracın devir daim hala orjinal yağ pompasıda orjinal :D:D:D
not: araç 400bin km de :D:D:D:D
Ben bu ulkede en kral aracida alip lpg takarim hicde lpgye karsi degilim duzgun montaj duzgun ayarla sorunsuz sikintisiz binilir yani..hergun arac kullanmak zorunda olan bi insanim benzine abanacak kadarda zengin degilim,keyfimdende fedakarlik yapamam en kral arabaya dahi lpg takarim.forester+lpg candir :D
[QUOTE=o.b.k;5954860]Yiğit başıma gelenlerden sonra kaskosuz arabaya binemiyorum ben artık. Bu yüzden mecburen 10 yaşın altında olmalı. Öyle olunca da mecburen XT oluyor ve XT'lerin hepsi de otomatik. Hadi tamam, otomatik olsun, bunların otomatiği manuelinden daha dayanıklı diyorlar zaten ama gel gör ki çok hantal, 4 ileri, eski teknoloji bir otomatiği var. Hadi ona da razı olsak, geçen gün cadde'de önüme konan parça listesini görünce şok olmadım değil :D Parça fiyatları da ürküttü. Yahu nerde güzel araba var hepsi mi otomatik olur. Accord k24 alalım dedik, onun da hepsi otomatik... :) Halen almadım birşey ama. Gönlüm forester'dan yana. Bakalım, hayırlısı...
Bu arada takılma pek lpg'yi sadece karbüratörlü şahinlerden bilen adana'lı arkadaşa. Yaktığın tüpe yazık :)[/QUOT
Lincoln Navigatorden tutta 530i kadar lpg'li binen dostlarımız var bizim tek lpg bilgimiz karbüratörlü şahin değil Adana diyince Kuş serisimi kaldı aklında hala Adanayı hor görme dostum Şu an türkiyenin en hızlı vag grubu araçları adanada.ve konuda lpg takılmayı düşünülen bir t.sport olunca bu işlere gönül veren uğraşan bir Adanalının gönlü elvermez.Ha alsın taksın mal onun sonuçta nikahınıda kıysın ama o'aracı ilerde Adanaya ve bu siteden kimseye satamaz.
Yahu o nasıl laf? Herkesin durumu aynı değildir, benim arabayı alacak durumum vardır, demek ki bunun bedelini karşılayabiliyorumdur, yakıtı yoruyordur, lpg takar binerim bunun için kimsenin gönül rızasına ihtiyacım yok ki. Alın aracı koyun garajınıza gönlünüz rahat olsun ama başkasını ayıplamayın. Yemin ediyorum o kadar sıktınız, 25binim olsa ve araba alacak olsam. p.tesi T-Sport alıp, salı lpg tatırırdım. Ne olursa bu süreçte gönül rızası engel değil, para konuşuyor sadece. :)
Gerçektende bu konu çok sıktı gereksiz yere tanımadığımız insanlarla tartışma yaşıyoruz kim ne isterse gitsin alsın.kimseyi tutan yok zaten öyle bir gücümüzde yok.ister lpg takat ister benzin döküp yakar.sözüm ona alma düşüncesi olan şahıs siteye sormuş bizde düşüncemizi söyledik niye bu kadar rahatsız ettiki birilerini.
(lpg'yi sadece karbüratörlü şahinlerden bilen adana'lı arkadaşa. Yaktığın tüpe yazık)konuyu bir yere çektiğim yok sadece sizin mantığınız öyle bu lafı söyleyen sizlersiniz.Biz lpg'yi yanlız şahinde görmedik.Şahin devri biteli çok oldu buralarda ama sizin aklınızda hala öyle yer etmiş.