öyle durumlarda bilader bu tümseği yavaşlıyalım diye buraya dikmişler diyorum ben cevap veremiyolar
Printable View
Basık araba duruşuyla herkesi kendine mest ederken, kullanırken kullanıcıyı ve aracın ön takım yürüyen aksamını da bir hayli yoruyor. Basık araba kullanmak ciddi anlamda yoruyor insanı ve en çok tuvalet ihtiyacı oluşturuyor :D Ben ne zaman bir yere gitsem ilk girdiğim yer lavabo oluyordu sekmekten tuvaleti geliyor insanın :) Gülü seven dikenine katlanır misali birazda bu :)
ben benim araçla uzun yola giderken genelde normal insanlar gibi hafiften uzağa bakarak değil burnunun ucuna bakarak sürdüğüm için boynum ağrıyor :D şehir içi için belli güzergahlarım var ve ordaki en ufak çukuru bile ezberledim ona göre gidebiliyorum kaldırım kasis geçmek hayal tabi onları daha başaramadım :D
Tofaşcı kardeşlerimizin değimiyle ELLEME SEKELESİN
:D
sağ ol kasislerin ne için olduğunu biliyorum, trafiğin akışını bozmadan yavaşlatmak için. hız düşürerek ilerlemen için. kasisin başında durupta sürtmesin diye 2 km hızla yamuk geçip trafiği durdurmak için değil.
her zaman tabelada yazan hızı mı yapıyorsun peki, konya ve eskişehir yolunda 70' i geçmiyorsun o halde? veya adam selektör attı sen haklısın ne yapmamı bekliyorsun alkışlamamı mı.
yani bir şey deyince niye hemen haklı olduğunuz da bir örnek veriyorsunuz anlam veremiyorum.
Adam şirket arabasına EŞŞEK gibi biniyor, kasisten 100'le geçecek nerdeyse, okul önü mü, yuva önü mü umrunda değil. Deli gibi gidiyor, o rahatsızlık vermedi de, kasisin en sağından kendi halinde yavaşça geçmeye çalışan basık araba mı rahatsız etti ? Sence hangisi normale yakın? :)
eskı aracımda askıda kaldım :)
orta susturucuyu koparttım :)
on tamponu coook surttum :)
hatta bır keresınde bır sokak boyu tumsekten dolayı gerı gerı gıttım :)
honda cıvıc 2001 ies 5 cm eibach yay ıle ve bunlara ragmen cok mutluydum :D
106 çok güzel basıktı yolda gidiyordum resmen,ama leon'da öyle değil ve mutlu değilim :(
Niye uç örnek vermek için kasıyosunuz? Ben kasis görünce hızlanın veya durmayın mı diyorum?
Çukur tümsek vs. görünce yavaşlanır ve geçilir. kıvılcım atanlar gibi 2 km hızla geçilmez veya dediğin gibi 100 le geçilmez. ben demiyorum ki kasisde durmayın, ama acaip örneklerin arkası kesilmiyor.
ben alt motor koruyucuğu ve orta egzosu sürtüyorum en çok kasislerde. o metal sesi geliyorya egzosdan yüzümde bir gülümseme oluşuyor :D piskopatmıyım neyim aq
ya arkadaş neyin tribidir bu adam 2 km yerine 10 km ile geçip arabasına zarar versin mi istiyosun ?? sen kendi arabana bilerek zarar verirmisin ?
Cok basik araba artik gorsel olarak da hos gelmiyor bana. Hemde kullanana zorlugu cok fazla. Baskalarindan cok, kendimi rahatsiz etmekten kaciniyorum artik.
Ama arkamdaki sellektor yapicak, 10 sn bekleyemicek diye de gorsel zevkimden ödün vericek ya da arabama zarar vericek degilim. :)
doğu kardeş sacmalamaya basladin. benim kasisten durup gecmemin basiklikla alakasi yok , babamin basik olmayan arabasindada kasislerden durarak geciyorum. senin malının sende kıymeti yoktur kasislerden hizli gecersin ben arabama onem veririm ister basik ister yuksek kasislerde durur cukurlardan kacarim.
Forumda son zamanlarda entel dantel mi diyelim ya da başka bir sıfat mı bulalım o tür kişiler türedi :) . Yok xenon far takılmaz göz alıyor,zaten bi xenon far özelliği 50 yıldır var sanki bu ülkede herkes bile bile xenon takıyor . Sanki hiç kimse xenonlu arabaya binmedi ,kimse otto remus hks skunk egsozlar takmadı . Sanki kimse aracını basmadı yerde süründürmedi :) .
En iyisi mi orjinal leylek gezmek ,far sis sarı . Jant bile atmaya gerek kalmaz . Aracın motoruna da modifiye yapmayan bazı kişilere soruyorum belki haddime değil de bu siteye neden üye oldunuz ? Aracınız renault peugeot'sa diyelim peugeotturkey com renaultturkey com gibi emekli memur sitelerine üye olabilirsiniz o kadar orjinalciyseniz :)
Aracıma far kaşı nerden temin edebilirim diye konu açıyorlar oralarda . Tam sizlik :D
Kasislerden yüksek araçla hızlı geçmek ne zamandan beri moda oldu ? Babam passatıyla bile yavaşlayıp geçiyor . Tamamen saçmalamaya başladınız diye düşünüyorum .
Turkiyede basık araçla gezmek zor yaa.
bi konuda şöyle nihayi sonuçlansın basık arabalar en sağdan standartlar ortadan şirket arabası ve acelesi olanlar soldan geçsin.. :))
Neysee altı sürtmüyorsa yeterince basılmamıştır... Ankarada basık araç sürmek ana yollar hariç imkansız yer geliyor ucurumla karşılaşıyorsunuz. :)
siz bide bizim bu tarafları gelin görün bitmeyen yol çalışmalarına rağmen arada bunaltıp yeter artık dedirtsede zehir bu:)basık araba kullanmak iyidir iyi:)
Corsa'nın altı en son böyleydi görünen tarafı bu tabi , ızdıraplı da olsa seviyorum ben basık araç kullanmayı.
http://i.imgur.com/lX8ttKk.jpg?1
Seke seke gitmek kullananı da arabayı da yoruyor..yayları kestirmek ısıtıp bastırmak kullanım konforunu ve yol tutuşu çok bozuyor..5 cm den fazlası eziyet..
@doğu sana neden tümseklerden yavaş geçtiğimizi örneklerle anltıyoruz ama sen hala anlamamakta ve uç örnek tabirini kullanmaya devam ediyorsun
şunu söylemek istiyorum babam kamyonetiyle bile kasisten yavaşlayarak geçiyor ..
kıssadan hisse;sen uç o tümseklerden,biz yavaş yavaş arkamızdaki insanları yavaşlatarak geçelim..
kullanmak buyuk sabır ıstıyor fakat goruntu cok tatmınkar ızmırden joker oto yıkamanın arabası hasta işi :)
http://img341.imageshack.us/img341/1...8517692263.jpg
Kasislerden yavas geçtigim için Arkamdaki korna calıyor hatta sollamaya cıkıyor Bide tip tip bakıyor. Bigun cok kotu saldırıcam birinede Hayırlısı..
Ha aklıma gelmişken 2 hafta önce taksiciyle kapıstım Kücükkoyden geliyorum kücükkoy sanayinin oldugu yolun allah belasını versin böyle lanet bi yol yoktur istanbulda adım bası cukur logar olurmu yavas yavas kaca kaca gidiyorum taksici cıldırdı arkamda tabi yanıma geldi el kol hareketi yaptı sonra gecti beni zaten yolun hali yüzünden sinirden deliye dönmüsüm bastım gaza yanına geldim actım camı ne ol hareketi yapıyon müdür diye bagırdım adam bana niye yol vermiyosun dedi dedim arabam basık a.q yolunu gördün sagdan gidiyorum ben gec solumdan bas git ne diye arkama giriyosun diye bagırdım adam tövbe estafurullah cekti camı kapatıp bastı gaza :D (bu arada ben bu sözleri söylerken yan yana arabalar hareket halindeydi karsıdan bi araba gelse kafa kafaya yapıscaz :D)
diken üstünde oluyorum devamlı gözüm yolda sıkıntılı bir durum oluyordu araç olduğu zaman
Basık candır 5 Cm yay ala geziyordum 2 senedir 3 ay öncede 2cm daha indrdm normalde hesap 7 cm ancak düşürdü 11 cm :) tek ken sürtme yok dönerken de arabada 1-2 kişi olunca ön dablumbazlara sürüyor onun haricinde yolları ezberledik zaten mahalle araları vs. 10km geçmiyorum bilmedim yolda yawaş giderim onun harici çukular çapraz candır :D
ilginç geliyor zevkler ve renkler tartışılmaz basık araçla gezmek isteyen gezer kasisten yavaş geçmeyi bırak ben arabadakileri indirmek zorunda kalıyordum eski evimde kullanılıyordu ama şimdi yeni evimde kullanamıyorum garaja değil sokaga giremiyorum bence arabasını modifiye eden adam arabasını seven adamdır eşşek niyetine kullanmaz ben şirket aracını kendi malım gibi sürüyorum..
Olay adamın çok alçak arabasının kasisten geçerken korna çalınmasına rahatsız olması.
yok malın kıymetsizmiş, babam trafktörüyle duruyormuş göndermeden önce bi okuyun yazdıklarınızı.
alçak arabanızla babanızın kasisten geçişi bir mi? babanız dik yokuşa çıkacakken durup, çapraz inip çıkıp trafiği engelliyor mu? kendinizde biliyorsunuz aradaki farkı hala anlamsız baba örnekleri gösteriyorsunuz..ben sanki kasis görünce yapıştırın dedim..
bi anlayın dediğimi ondan sonra yorum yapan, anlamsız, veya aşağılamak için yazmayın..
iyide bizde yavaş gidiyosa sebebi var diyoruz sende bunu anlamıyosun ? adam arabasını alçak kullanmayı seviyo ve kasiste alçak arabanın arkasında beklediğin 10 sn ile hiçbirşey kurtulmuyo
seninki en arkada beklerken ışık yeşil olur olmaz kornaya basmaya benziyo yazdıklarının bir mantığı sence var mı? trafik kasiste yada eğimde zaten yavaşlıyo ha 5 sn önce ha 5 sn sonra farkeden bişey yok... çok rahatsız oluyosan yol istersin verir adamda geçersin öne kasisten mi uçuyosun rampadan mı fırlıyosun o sana kalmış
Ben anlıyorum kardeşim seni.. benim aracımda basık. kasislerden geçerken mecburiyetten , nerdeyse duruyorum ve çapraz geçiyorum. normalde kasiste yavaşlanır tabiiki ama biz nerdeyse duruyoruz.çukur görünce direksiyonu kırdım diye bi keresinde kaza yapıyodum.basık olmayan araca en fazla 3 gün dayanabiliyorum ama trafikte karşı tarafa yaşattığı sıkıntıyı hiçe sayamaz kimse.
İstenilen bu değilmi zaten yavaş gidilsin sokaklarda tapagaz yapılmasın gibi gibi basık araba kullanan adam daha dikkatli oluyor her yerde yapıştırmıyor buda bi çok tehlikeyi önlemiş oluyor yani bırak adam yavaş gitsin sekelesin :P :D
- İlk mesajı okuyarak cevap veriyorum. Bende ilk arabamı 3 yada 5 cm basmıstım hatırlamıyorum, ozamanlar aman sürter aman vururum orası delinir burası eğilir korkusuyla kllanıyodum.
Gectiğimiz ekim ayında kafayı dip bastım lip dahil düz yolda sürtüyordu. Hiç cekinmedim vururum kırarım korkusu olmadı. ( Olsaydı ya tampon kırmıştım ya kartel delmiş ) O şekildede catalca ya gidip geldim bikackez. Tabi arabaya okadar para veriosun kolay alınmıyor ama. Basınca vurdugunda için acımıycak:) Gülüp geciceksin cünki bu senin fantazin, Sana kimse zorla araba bastırmadı sen yaptın bunu diyceksin kendine. Bugun yine yaklaşık dip düşük, Lip yine en ufak esnemede sürtüyor. Ara sıra başakşehirde shell'i bilirler 4.etaba giderken orda askıda kalıyorum girip cıkarken ama halediyoruz bi şekilde:)
sertlik salınım ayarlı amortisörler en güzeli ister seke seke ister salına salına :)
çamurlukla tekerlek arası kapalı olacak ama araba yüksek olacak ben bunu daha çok seviyorum :D
sol seritten 40 la giden direksiyona yapisik bayanlar benim kasisde durmamdan daha cok yavaslatiyor trafigi ,