Bu daha önce de cevaplandı, 350 360 hp ile sittin sene binilebilir.
400 hp limite yaklaşıyor, ömür illa kısalır.
:)
Stock 210 hp 270 nm.
Printable View
hacıı barıngını acak onun :)
Facebook, twitter ve techturkey pmleri olarak çok olumlu tepkiler aldım.
Teşekkürler zaman ayırıp okuyan herkese.
Allah herkese gönlüne göre versin :)
bu olabilir mi acabaa? :)
http://i1122.photobucket.com/albums/...uattro/agu.png
rica ederim:)
Ben linkini vermiştim ya yukarda. Atlanmış demek :)
Utku cok güzel bi yazı olmuş zevkle okudum :) eline sağlık
teşekkür ettim seko'cum :)
hep guzel yanlari yazilmis. sorunlu parcasi falan yokmu haldex sistemi bozuksa kac para lazim mesela?
mesela periyodik bakimi kac para tutar onuda merak ettim ;)
Bujisi ngk pfr6q, en az 50 bin km gider yani.
Onun dışında yağ, filtre masrafları bişey değil, bildiğin araba filtreleri, araba yağı :)
Disk balata masrafları aynı şekilde, sonuçta parçalar tek S3 parçası değil, platform üretimi bu.
Debriyaj aynı şekilde, 300-400 tl bişey.
Şimdiye kadar tek pahalı parçası MAF oldu, 650 tl. O da en az 5 sene dayanır.
Haldexin 60 bin kmde bir yağı ve filtresi değişiyor, değiştiği sürece bozulması pek mümkün değil, yunanistandaki 1000+ hp drag arabası bile stock şanzımanla ve aynı haldexle geziyor.
Yazılacak çok da kötü bi tarafı yok işin özü.
Her arabanın olduğu gibi S3'ün de turşusu vardır, ona denk gelinmediği sürece sorun yok :)
cok mantikli ozaman bu s3
Eh, bence de :)
4 çeker parçalarını geçtim, arka bağımsız süspansiyonun kolları dahi doğuş stoğunda yok. Çünkü bozulmuyor. Ancak kaza maza olacak ki bozulsun.
Yazmayı unuttuğum bir diğer genel sıkıntı; eksoz manifoldları. Döküm malzemeler ve 10 sene ısına soğuya, genelde çatlamış oluyor. Benimki de çatlak. Bariz bi kayıp var.
Yani arabayı alınca sadece 1 kere yapılması muhtemel eksoz manifoldu ve maf masrafları dışında, modelindeki 1.6 a3'den ya da golften daha masraflı değil diyebilirim.
disk ve balataların biraz daha tuzlu utku :) sonucta önler 312mm disk ,arkalar vented 256mm disk.ama hertürlü tuzlu olmasına deger ,frenleride güzeldir s3ün :)
egzoz manifoldu icin aftermarket secenek varmi yoksa oem mecburimi?