Facebook, twitter ve techturkey pmleri olarak çok olumlu tepkiler aldım.
Teşekkürler zaman ayırıp okuyan herkese.
Allah herkese gönlüne göre versin![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Utku cok güzel bi yazı olmuş zevkle okudumeline sağlık
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
hep guzel yanlari yazilmis. sorunlu parcasi falan yokmu haldex sistemi bozuksa kac para lazim mesela?
Experience is what you get when you don't get what you want.
mesela periyodik bakimi kac para tutar onuda merak ettim![]()
Bujisi ngk pfr6q, en az 50 bin km gider yani.
Onun dışında yağ, filtre masrafları bişey değil, bildiğin araba filtreleri, araba yağı
Disk balata masrafları aynı şekilde, sonuçta parçalar tek S3 parçası değil, platform üretimi bu.
Debriyaj aynı şekilde, 300-400 tl bişey.
Şimdiye kadar tek pahalı parçası MAF oldu, 650 tl. O da en az 5 sene dayanır.
Haldexin 60 bin kmde bir yağı ve filtresi değişiyor, değiştiği sürece bozulması pek mümkün değil, yunanistandaki 1000+ hp drag arabası bile stock şanzımanla ve aynı haldexle geziyor.
Yazılacak çok da kötü bi tarafı yok işin özü.
Her arabanın olduğu gibi S3'ün de turşusu vardır, ona denk gelinmediği sürece sorun yok![]()
if in doubt, flat out.
Eh, bence de
4 çeker parçalarını geçtim, arka bağımsız süspansiyonun kolları dahi doğuş stoğunda yok. Çünkü bozulmuyor. Ancak kaza maza olacak ki bozulsun.
Yazmayı unuttuğum bir diğer genel sıkıntı; eksoz manifoldları. Döküm malzemeler ve 10 sene ısına soğuya, genelde çatlamış oluyor. Benimki de çatlak. Bariz bi kayıp var.
Yani arabayı alınca sadece 1 kere yapılması muhtemel eksoz manifoldu ve maf masrafları dışında, modelindeki 1.6 a3'den ya da golften daha masraflı değil diyebilirim.
if in doubt, flat out.
disk ve balataların biraz daha tuzlu utkusonucta önler 312mm disk ,arkalar vented 256mm disk.ama hertürlü tuzlu olmasına deger ,frenleride güzeldir s3ün
![]()
egzoz manifoldu icin aftermarket secenek varmi yoksa oem mecburimi?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)