User Tag List

Sayfa 10/11 İlkİlk ... 891011 SonSon
200 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Sigorta neden karşılamıyor ? ( Pert )

mehzent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oncelıkle geçmış olsun vakıt ayırıp 8 sayfa okudum ama bu işte buraya yazılması unutulan bırseyler var gıbı şimdi tamam bu kadar aktıf bır sıteyızde 1 gunde bır sıgorta sıketıne 130k euro kabul ettırecek kadarda bıllurlu değilizdir bence
    Alıntı mami_makinen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah ne söylenebilirki altı üstü atmosferik araba ama yaptıkları atmosfere sığmıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen buradan biliyorsun benzin mazot fiyatlarını :d:d:d:d
    ahanda ifşa olduk çözüldük ahahaha

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EVET YİNE KONUYA YAZILMIŞ ÇİZİLMİŞ . DURUMU ŞÖYLE ÖZETLEYELİM O ZAMAN KİMSENİN KAFASINDA SORU İŞARETİ KALMASIN .

Kasko şirketi yapan araçla mercedes benz aynı aile şirketine ait iki firma . Yani bizim iki ayrı bilirkişi zannettiğimiz aynı firmanın yolladığı iki farklı kişiymiş sadece . Bizde aracı kendi otoparkımıza çekerek dün Vodkan nickli abimin önerdiği yerden ustayla beraber aracın hasar tespit raporunu ve işçilik maliyetlerini çıkardık . Ayrıca anlaşmalı oldugumuz firmayi arayıp 2 . inceleme talep ettiğimizi fakat adli tatilden dolayı gecikeceğini söyledik . Fakat bize 2 Firmanın direkt olarak bölge sorumluları randevu talep edip kendileri direk incelemek istediler . Ve kendi çıkardıkları 2 . rapora göre aracın pert düzeyinde olduğunu ve kendi çalışanlarının anlaşmalı olarak aracı haksızlık yaptıklarını göz önünde ve devam eden şirket anlaşmamızı göz önünde bulundurarak kazalı aracı alıp yenisini maliyetsiz olarak vermeyi önerdiler . Fakat 2. olarak özel bir avukat bize aracın bizde kalma hakkımız oluduğunu görüşme esnasında belirtip sadece beyan edilen mal hasarını şirketlere belli bir yüzdeyle ödeyip eski aracı elimizde tutabileceğimizi belirtti . Bizde pazartesi iki şirketin hem şehir büroları hemde merkez bürolarıyla yapılacak anlaşmadan sonra 15k euroyu ödeyip yeni araç için gereken prosedörü uygulayacağız . Eski aracı da yine VODKAN abinin önerisi doğrultusunda İstanbul da özel bir mercedes servisinde yine kendi tarafımızdan yaptırıp 3 ay gibi bir kullanım sürecinden sonra tekrar yaptırılan şirket tarafından bizden satın alınacağı söylendi .

Eski aracin sende kalabilir tabiki bunda bir gariplik yok gariplik meblada ...

Sovtaj (hurda bedeli) belirlenmesi oyle arac basinda 10 dakikada olmaz ...
    Araca bakmaya gelen eksper A yada B sirketin firmanin elemani degil Devletin Eksperidir ( Hazine Müsteşarlığı) Eksperi reddedip baska bir eksper isteme hakkiniz da vardir ki bunu yapmissiniz .

Burda sigorta sirketi neden 30-40 bin euroya satabilecegi araci ilk soylenen hasar bedeli olan 15 bin euro dan size satsin ?

Ayrica pert olan araci 3 ay kullanip sonrada yapan sirketin satin almasi konusu gibi bierseyi ben hayatimda duymadim ...

Burda olmasi gerekeni yaziyim :

1-hasarin pert olacak kadarsa aracini pert ederler sigorta policene gore ya yeni arac yada sigorta bedelini oderler bu odeme gerceklestigi an itibariyle kazali arac artik senin degil sigorta sirketinin oz be oz malidir.

2-Hasarli aracin sovtaj (hurda) bedeli belirlenir ve ihaleye cikar bu bedel uzerinden istiyorsan araci alirsin ki aracin cop konteynerine sigacak kadar hasar almis olsa 15 bin euro eder acik arttirmada ...

bunun disinda soledigin secenekleri ben bukadar yillik hayatimda ilk defa duruyorum ozellikle 3 ay kullanildiktan sonra satin alma falan kismi sigorta ile uzak yakin alakasiz ....
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kısmı anlamadım.

yasada ya da sigortacılık sektöründe böyle bir şey var mıdır? Hangi koşullarda böyle bir hak nasıl elde edilir?

Konu hakkında uzman kişilerden (mesleki uzman.. bilgi kirliliği açısından tahmini düşüncelerinizi beyan etmemenizi rica ediyorum) bilgilerini paylaşabilirler mi?..

Çalıştığım yerin elinde 1400 tane araç var, biz böyle takla attıramıyoruz kasko şirketlerine yahu..
    Yazdığım son yazının başını okusaydınız keşke , Mersinde ki sigorta ve yetkili servis aynı aile şirketine ait bir şirketler topluluğuymuş . Bunu bizde sonradan öğrendik . Yazıda belirttiğim gibi iki firmanın da bölge temsilcisinin kabul ettiği bir hileli (anlaşmalı) olarak iki bilirkişi tarafından düzenlenen malda beyan edilen zararın çok altında bi ücretle müşteriyi mağdur etme var ve bunu bölge temsilcileri de kabul edip elemanlara şirket politikasında ugulanan gerekli ceza sisteminin işleyeceğini de söylediler . Yani hatanın burada ki Şirketin hatası olduğunu kabul ettiler . Eğer ki araçla iş olmuş olsaydı bizimde bahsi geçen kargo şirketiyle 275 araçlık Ağır vasıta 50 araçlık ticari ve normal araç sözleşmemiz 5 yıldır bulunmakta .

Can_DCK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyle birsey imkansiz , mumkunse hasar dosya numarasini yollarmisin ?
    ...

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vodkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gözün aydın dünün maduru bugunun fırsatcısı

Birde sen anlatirmisin nedir durum ?
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün durumu anladıgım kadarıyla tanıdıgım bi sigortacıya anlattım. Kazalı bütün parçalara değişim değilde onarım verdilerse fiyat normal isterlerse perte cıkartmazlar otokingde toplayıp verirler arabayı dedi
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek anladğımşey vodkan büyük bi hatır koymuş araya olayı çözmüş cok kanundu yasaydı v.s. bir çözülme olayına benzemiyor
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tek anladğımşey vodkan büyük bi hatır koymuş araya olayı çözmüş cok kanundu yasaydı v.s. bir çözülme olayına benzemiyor
    Sigorta sirketinin 30 bin euro zarari var hatir gonulle olmaz bu isler
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazdığım son yazının başını okusaydınız keşke , Mersinde ki sigorta ve yetkili servis aynı aile şirketine ait bir şirketler topluluğuymuş . Bunu bizde sonradan öğrendik . Yazıda belirttiğim gibi iki firmanın da bölge temsilcisinin kabul ettiği bir hileli (anlaşmalı) olarak iki bilirkişi tarafından düzenlenen malda beyan edilen zararın çok altında bi ücretle müşteriyi mağdur etme var ve bunu bölge temsilcileri de kabul edip elemanlara şirket politikasında ugulanan gerekli ceza sisteminin işleyeceğini de söylediler . Yani hatanın burada ki Şirketin hatası olduğunu kabul ettiler . Eğer ki araçla iş olmuş olsaydı bizimde bahsi geçen kargo şirketiyle 275 araçlık Ağır vasıta 50 araçlık ticari ve normal araç sözleşmemiz 5 yıldır bulunmakta .
    ben ilk günden beri kelimesi kelimesine takip ediyorum.
    ben de, buradaki başkaları da..
    ancak burada bir konu var ki herkes de hemfikir.. eski aracınızın size hediye edilmesi konusu..

Ha şöyle bir durum var. "275 araçlık ağır vasıta ve 50 araçlık ticari+normal araç sözleşmemizi fesh ederiz biz bunu böyle yapılmasını istiyoruz" falan mı dendi..

Başka türlü böyle bir "hak" mümkün değil bilgim dahilinde..

Yine konuyla ilgili uzman arkadaşlar cevabı verir teknik olarak..
    Benim kulağımı acıttı bu senaryo ne yalan söyleyeyim.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BosphorusBoys Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel Kardeşim ;
    ekspertirizi kim yapar götürülen servis eksper buna göre araştırma yapar ikinci el piyasa değeri parçalar tedarik vs vs
    pert yada değildir bu sigorta şirketinin bileceği iştir.
    Şimdi bu rapor yanlış olsa bile sigorta şirketi pardon özür dileriz mi diyecek araç sahibine komik sadece.
    Hele Sıfır Araç vereceğiz üstüne 12€ verirseniz eski aracınızı size vereceğiz
    hangi salak şirket bunu yapar ?
    Sigorta şirketi İstediğini yapmakta özgürdür 2012 başından bu yana aracın pert olma durumunda şirketin karına göre ister size anahtar teslim fiyatı verebilir istersede aracınızı pertt edebilir direkmen.
    varya dediklerinden birşey anlamıyorum. araya virgül filan at nerden nereye geçiyor yazı belli değil.

Ekspertizi eksper olan kişiler yapar. Servislerde yapılan ön ekspertizdir geçicidir kabataslak görünenleri yazarlar eksper gelir tekrar inceler nihai rapor çıkar.

Sigorta şirketleri hata yapamaz diye bi kaidemi var ? yada çalışanlar ? ki yapmışlar işte araç sahibi kendisi yazmış hata yapmıslar ilk belirlemede sonra bolge mudurlerı geldı falan fılan dıye.

özür dileriz pardon demenin bi şeklide bu olabilir dedim ben ve gayet yapılabilir. yapıldıgınıda kendım bılıyorum yani neyi zorluyosun yada gucune gıdıyo anlam veremedim.

şirket kendi istediğini yapmakta özgürdür karşısındaki kişiler işi bilmiyorsa.. hasar servisinde çalışan kişinin gözü yüksekteyse birden yükselmek istiyosa bunu en az şekilde hasar ödemesi yaparak yapabilir. karşısındaki kişiyi kandırabilirse az öder yok kandıramazsa adamın isteidiğini öder olur biter...

eğer işi biliyorsan hakkını hukukunu koşturabiliyorsan o kadar kolay değil yani kafasına göre hareket etmesi.

ha nolur eksperi ayarlar eksper % 70 hasarlı arabaya % 60 der pert sınırının altında kalır tamıre gıdılır. işi bilmiyosan yersin. yada gene koşarsın duzgun ekspertiz cıkartırsın falan filan..

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

BosphorusBoys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siteden bazı Kişiler ben iyi bilirler ne kdr istersem o kdr yaparım.

Sen bana dosya nonu verirsen buraya dökerim bütün olanları altından kalkamazsın
    bu işin içinde bir kulağımızın arkası kaldı..

vodkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde sen anlatirmisin nedir durum ?
    anlatacak bişey yok zaten mikail yazmış

kısaca hatalarının farkına varıldı,yeni arac yanında kazalı aracta telafi hediyesi olarak verilmiş. unutmayın burası türkiye herşey mümkündür.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aynen hem sıfır araba alıyorsun hemde diğer aracıda senden 3 ay sonra satın alıyorlar.. vay anasını resmen üçe beşe bakmassak iki araçda bedavaya geliyor ..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dosya numarasini verseniz ben yardimci olmaya calisicam , birileri sizi kandiriyor olabilir
    ...

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Can_DCK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigorta sirketinin 30 bin euro zarari var hatir gonulle olmaz bu isler
    hatır için çiğ tavuk yiyen milletiz

yani banada yasaydı kanundu cok mantıklı gelmedi bi hatır olur dedim , soncda haklısın ticari işletme 30bin euroyuda hiç etmez.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    varya dediklerinden birşey anlamıyorum. araya virgül filan at nerden nereye geçiyor yazı belli değil.

Ekspertizi eksper olan kişiler yapar. Servislerde yapılan ön ekspertizdir geçicidir kabataslak görünenleri yazarlar eksper gelir tekrar inceler nihai rapor çıkar.

Sigorta şirketleri hata yapamaz diye bi kaidemi var ? yada çalışanlar ? ki yapmışlar işte araç sahibi kendisi yazmış hata yapmıslar ilk belirlemede sonra bolge mudurlerı geldı falan fılan dıye.

özür dileriz pardon demenin bi şeklide bu olabilir dedim ben ve gayet yapılabilir. yapıldıgınıda kendım bılıyorum yani neyi zorluyosun yada gucune gıdıyo anlam veremedim.

şirket kendi istediğini yapmakta özgürdür karşısındaki kişiler işi bilmiyorsa.. hasar servisinde çalışan kişinin gözü yüksekteyse birden yükselmek istiyosa bunu en az şekilde hasar ödemesi yaparak yapabilir. karşısındaki kişiyi kandırabilirse az öder yok kandıramazsa adamın isteidiğini öder olur biter...

eğer işi biliyorsan hakkını hukukunu koşturabiliyorsan o kadar kolay değil yani kafasına göre hareket etmesi.

ha nolur eksperi ayarlar eksper % 70 hasarlı arabaya % 60 der pert sınırının altında kalır tamıre gıdılır. işi bilmiyosan yersin. yada gene koşarsın duzgun ekspertiz cıkartırsın falan filan..
    Benimde sıkıntıya düştüğüm konu bu . VODKAN abi işi biliyordu gerekli yönlendirmayi yaptı bizde gereken sonuca ulaştık . Ortada bi şirketin bize hileli verdiği bi durum ve merkezden kabul edilerek yollanmış iki bölge temsilcisi var . İmkansız yazan var vs yazan var . Ya neyin imkansızı bu al işte 4 günde biz cahildik yapamadık buradan bi abi halletti sonuçta ortada neyi konuşuyosun . Sırf bu düşünce yüzünden zaten o şirketler vatandaşı böyle harcıyorlardı . Bizde öyle olacağını düşündük abi yardım edene kadar . Sağolsun hatrı sayılırmış olayı çözmede büyük faydası var . Kalkıp da size 2 tane e350 im var deyince bi + kazanmıyorum

BosphorusBoys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Expertiz eksperin işidir.
    Araç kazadan sonra servise gider hasar dosyası açılır ve tahmini değil kesin rapor çıkartılır.
    eskper bu parçaları vs vs işçiliği araştırır ve şirkete gönderir ve şirketten gelen cvba karşılık araç yapılır yada pert edeilir.
    eksper bilmez şanzumanı kırık mı bu parçası sağlammı diye.

Sigorta Şirketi Hata Yapsa bile 1 eleman için bu parayı hibe edeceğini mi sanıyorsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim icin 2 tane 5 tane e350 araban olsun farketmez , ama cok buyuk yanlis var . Dosya numarasini iletirsen aciga kavusturalim
    ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)