User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
70 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: mazda rx8

Akihiko Saito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zeka yoksunu sahiplerinin sentetik yağ koymalarından bir de çok yakıyo diye gazlamayıp motorun içine iyice kurum bağlamasından..
    Motor sorunu varsa neden mazda gibi dünyanın en az sorun çıkaran markası böyle bir arabayı 7 nesildir üretsin?
    Herkes mühendis olmuş hıaaaamına...

Ayrıca madem spor araba alıyorsunuz bir zahmet her 100-150 k kilometrede bir motoru açında rektefiyesini yapın arabanız düzgün gitsin! Hem rotaryler rektefiyesi zor motorlar değil ki.. 3 tane parçası var Piston Krank Blok bu..
    Ayrıca rotarynin rektefiyesi öyle gömlek piston miston değiştirerek olmuyor 3 tane tırnağı var 1 rotorun 3 tanede 2.sinin var etti 6 bu 6 tanesini değiştirdinmi kapat motoru devam et..

Rotary'nin olayı ürettiği gücü değil ağırlığıdır.. Bu yüzden fd rx-7 olsun fc-rx7 olsun rx-8 olsun çok iyi viraj makinalarıdır..
    Misal Skyline gtR'ın zayıflığı nedir? Understeer. Neden? Çünkü rb motor hayvan kümün ağır.. Aynı şekilde sr motorlar olan silvialarda öyle.. Diğer bir çok arabada keza öyle.. Sadece s2000 hariç ki onunda ağırlık dengesini 50/50ye çekmek için motoru neredeyse ön dingilin arkasına yerleştirdiler.

Tabi yarışçı ruhmuş viraj kabiliyetiymiş vesaireymiş bunlar tabi bizim millete yabancı şeyler.. Neden? Çünkü araba demek bizde gösteriş demek ne kadar çok beygirin varsa o kadar kinksin yani cehalet bu derece..
    Kısaca anlamıyorsanız binmeyin ama anlamadığınız işlerle ilgilide konuşmayın..!

Alıntı teggy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Koy kucağına yap şekli... O kadar da kolay...
    Alıntı teggy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Housingde derin çizik var ise değiştiriliyor, rotorda aynı şekilde döküntü durumu var ise değiştiriliyor. Onlar da bu videoda gösterilmiş...

Ancak genelde housing ve rotor değil, seallarda sorun oluyor onlar da kolayca değişiyor ilk videodaki gibi. Ha sandık motor getirsen de maliyeti 7-8 bin tl civarı. Millet bilmediğinden, servisi de çakmadıgından bu işlerden genelde sandık değişimi yapılıyor. Rebuild yapan ustalar da mevcut. Atla deve değil yani bu motoru toplamak görüldüğü üzere. Meraklı, eli iş gören garajı olan bir insan rahatça toplar...

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum..
    Kendi adıma konuşmak gerekirse Hala rotary motorlu bir araç alma konusunda tedirgin olabileceğimi düşünüyorum Ancak hiç kullanmayacak olsam bile verdiğiniz bilgiler rotary hakkında bilgi sahibi olmamda gayet yardımcı oldu.

Yani anladığım kadarıyla bizim bindiğimiz 4 silindirli araçlar gibi 350.000kmde olmasa da; ilk rektefiyesi 150.000de olmak üzere sonrasındada 100.000 kmde bir rektefiye yapılarak kullanılabilecek bir motor. Sonuç olarak normal kullanımda insanların beklentilerinden farklı olsada; Rotary bir spor otomobil için bu işe meraklı kişiler tarafından denenmesi gereken keyifli bir tecrübe.

Kafama takılan tek şey ise ilandaki aracın henüz sadece 51.000kmde olması... 51.000kmdeki bir motor nasıl öldürülebilir ki? Geçen yıl da bir ilan vardı, onun da kmsi çok düşüktü... Böyle düşük kmde ölen rotaryler görünce tabi ister istemez bu araçlara karşı bir çekingenliğimiz oluyor. Mesela ilk çıktığı zaman ben rx8 i çok beğeniyordum, alacağımı söylüyordum, ama şu anda alabilecek imkanım olmasına rağmen yakıtı ve yarı yolda bırakması beni çok korkutuyor.

Canblock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun zamandır aklımdaydı wankel. Tedirginlik yoktu fakat kondüsyonlu bi rx bulabilebilir miyim diye düsünüyordum. Buldum. Suan sahibiyim. Perforrmansıyla şekliyle cogu arabadan daha tatmin edici. Yağ ve su eksiltme huyu mevcut bunlara dikkat etmek gerekiyor onun dısında tüm ön yargılarım gitmiş durumda

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canblock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun zamandır aklımdaydı wankel. Tedirginlik yoktu fakat kondüsyonlu bi rx bulabilebilir miyim diye düsünüyordum. Buldum. Suan sahibiyim. Perforrmansıyla şekliyle cogu arabadan daha tatmin edici. Yağ ve su eksiltme huyu mevcut bunlara dikkat etmek gerekiyor onun dısında tüm ön yargılarım gitmiş durumda

Yağ eksiltme huydan değil de, çalışma prensibinden kaynaklanıyor diye biliyorum.
    Yanılıyor muyum?
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuncer M. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yağ eksiltme huydan değil de, çalışma prensibinden kaynaklanıyor diye biliyorum.
    Yanılıyor muyum?
    Aynen araç yakıtla birlikte yağ yakıyor

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar şu an rx8 in sandık motoru ne kadara getirip takılıyor serviste bilen var mı ? 6bin diyen var 12 bin diyen var..

30-40 bin arası araç tavsiye edecek rx ci arkadaşlar ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şu an rx8 in sandık motoru ne kadara getirip takılıyor serviste bilen var mı ? 6bin diyen var 12 bin diyen var..

geçen işçilik dahil 11bin liraya taktı merser bir arkadaşımızın aracına

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sandık 8.000 tl. işçilik mişçilik, yok bakımdı kayıştı falan diyince serviste 11 e çıkıyor...

ziya46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çıkma motor bir tanıdığımda var dilersen yönlendiririm montaj dahil 6.000 tl den bahsediyor du

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben motor aramıyorum araç bakıyorum yukarıda yazmıştım.

noVankel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç var temiz verebilirim... özelden mesaj atabilirsin
    07 13b-msp
    04 4g63
    15 k9k 608

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gazlandıkça açılıyor bu motorlar.Ciğeri kendine geliyor arkadaşım ortopedist 48 yaşında bi amcamızdan aldı rx8 kırmızı. Araba gitmiyordu düzgün yağ+düzboru+sıkıştırarak kullanınca araba açıldı epey.

twstr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Akihiko Saito Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kafama takılan tek şey ise ilandaki aracın henüz sadece 51.000kmde olması... 51.000kmdeki bir motor nasıl öldürülebilir ki? Geçen yıl da bir ilan vardı, onun da kmsi çok düşüktü... Böyle düşük kmde ölen rotaryler görünce tabi ister istemez bu araçlara karşı bir çekingenliğimiz oluyor. Mesela ilk çıktığı zaman ben rx8 i çok beğeniyordum, alacağımı söylüyordum, ama şu anda alabilecek imkanım olmasına rağmen yakıtı ve yarı yolda bırakması beni çok korkutuyor.
    Sebebi sanırım 2007 oncesıne kadar mazda servislerinde rx-8 in kullandıgı yag olan dexelianın bulunmayışı..
    Oyzuden 2007 oncesı mazdalarda yanlıs yag kullanımından kaynaklı motor omrunun cabuk bıtmesı problemı var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    35bindede motor kıranlar var ama gözlemlerime göre istediğin kadar zorla günlük araç olmaz ise uzun vadeli ve sorunsuz bir araç iyi bakılırsada ömrü uzun bundan sonra ki aracım kesinlikle rx 8 olacak benim

bahadırtelli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gazlandıkça açılıyor bu motorlar.Ciğeri kendine geliyor arkadaşım ortopedist 48 yaşında bi amcamızdan aldı rx8 kırmızı. Araba gitmiyordu düzgün yağ+düzboru+sıkıştırarak kullanınca araba açıldı epey.
    Ankaradan alındı sanırım arkadasımın eşinin amcasındaydı bende niyetlenmiştim ama daha yeni araç amaya karar verdim

jnrjames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbrıs zebille kaynıyor rx8 ve rotary motor. Kıbrısla irtibata geçin motor parça vs. için. bide rotary motorların bazı parçalarında sıkıntı çıkıyor çoğunlukla bildiğim apex contalarında filan.tabi daha deneyimli olanlar yazacaktır.
    dinamomotorsport.net

onurbahattin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

herkeze merhabalar,kardeşimedün 2006 model 70000km de rx8 aldık ilk sahibi arkadaşımızdı geçmişi belli yormadan kullandığını bildiğimiz için içimiz rahat aracı satın aldık, ama bugün araç yol yapıp park ettik sonrasında çalışmadı marş basıyor ama araççalışmıyordu 3 5 kere denedik olmadı 10 15dk bekledik çalıştı neden olmuşolabilir arkadaşlar ,birde araç boşta çalışırken incebir titreme var bu normalmidir ilk defa rx8 aldık onun için sizlere sormak istedim yardımcı olursanız sevinirim ???
    You wanna play rough? Say hello to my little friend.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    titremeyi bilmiyorum ama stop etme prensibi var araçta 3k devire getirip stop ediliyor araştırırsanız bulursunuz enjektörlerde benzin kalınca araç böyle bir sıkıntı yaratıyor birde arkadaşınız iyi kullanmış olabilir aracı servis normal yağ kullanmışsa istediği kadar iyi bakmış olsun motoru da bitmiş olabilir..

onurbahattin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation

Alıntı brs852 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    titremeyi bilmiyorum ama stop etme prensibi var araçta 3k devire getirip stop ediliyor araştırırsanız bulursunuz enjektörlerde benzin kalınca araç böyle bir sıkıntı yaratıyor birde arkadaşınız iyi kullanmış olabilir aracı servis normal yağ kullanmışsa istediği kadar iyi bakmış olsun motoru da bitmiş olabilir..
    kullanılan yağlar olması gereken yağ ondan eminiz yani özel yağı,stop etmedi sadece park ettik 10dk sonra geldik gidecektik araba marş aldı ama çalışmadı 10dk bekledik sonra birdaha denedik aldı enteresan akü dedik bobin dedik buji dedik ama neolduğundan kesin em in olamadık belki rx8 kullanan birileri görüp görüşlerini yazarlar belki
    You wanna play rough? Say hello to my little friend.

DoctoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    - Titreşimin normal olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu motor titreşimsizliğiyle ünlü...

- mazdaclubtr sitesinde Mutlu-rx7 (Rotary engine rebuilder Mutlu) adlı üyenin konularını daha önce okumuştum epey faydalı olacaktır.

-Konularını paylaşayım. Telefon numarasıda konu başlangıcında var. Konuya epey hakim birisi olduğunu düşünüyorum.

Rotary Motor Rektifiyesi (RX-7\8)

Mazda RX-8 [Teknik] Motor-Mekanik

- Ayrıca soğuk çalıştırmada 750 Rpm'de hafif bir sarsıntıdan bahseden üyenin konusunu da paylaşayım.

Mazda RX-8 Motoru Soğukta Başlatma Videosu, Rolantide 750 Rpm. Normal midir?
    Honda Owners Never Drive Another

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)