peki 105 oktan yakıt elde etmek için nasıl bir formul gerekir? neleri ne ölçüde karıştırmak en verimli olur?
Güzel bir konu olmuş, bir soruda benden, aşırı beslemeli bir araca mehanol kiti ile sadece su bassak + veya - leri ne olur ?
Fakire çekmek için adam gibi bir motor yönetim sistemi kullanıp doğru yakıt tabloları yüklemen, enjektörlerini ona göre seçmen, motorunu tune etmen gerekir.
Yoksa, bulaşık suyu da koysan para etmez.
Stokiometrisi tamamen farklı yakıtları bir depoya döküp ideal AFR elde edilse idi, bu işi herkes yapardı.
Ben kimya öğrencisiyim zaten, methanol ethanol konusunda hocalarımın her türlü desteği var. Bi müddet arabaya ethanol benzin karışımıyla kullanayım ozaman, sonra direk ethanole geçeyim bi duruma bakayım madem sorun olmuyosa ve deneyen varsa
Baser,azdin yine
105 i oyle karisimla yakaliyamazsin ancak toluen yada ksilen ile kalitesini artirirsin. Biara getiriyordum 106 oktan,lazimsa bulurum...
Hakan bey öncelikle bilgi paylaşımınıza teşekkür ederim, ama hitap şeklinizede teessüf ederim, konuyu baştan sona kadar okudum rast gele gelişi güzel atlamışda değilim, yukarıda yazmış olduğunuz mesajın altındaki linki atlamışım, okuma yazma sorunum yok, tembellikle hiç işim olmaz. Yaşınıza, bilginize ve emeğinize sonsuz saygı duyuyorum konuya yazdığım mesajımı laf olsun diye değil, gözden kaçan bir link sonucu yazdığımı bilmenizi isterim. Bu kadar celallenmeye gerek yok. Saygılar.
Arkadaşlar bu soruların bir çoğunun cevabı aşağıdaki asıl konuda bulabilirsiniz..
http://www.techturkey.com/forum/maka...videotext.html
Dizel araçlarda da meth kit olur tabii ki ancak depoya koymayın sakın...
Fiyatlar için de aşağıdaki konudan bakabilirsiniz..
http://www.techturkey.com/forum/modi...a-ethanol.html
Miktara göre 3 tl nin altına bile düşüyor fiyat..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Hakan abi sanirim bugunlerde biraz canin sikkin, agresif olmaya gerek yok.
Ben de bayagi bir okudum internette ve saf su kullanmaya karar verdim.
Gec tutusan benzinin yardimi ile avans derecemi belirli bir oranda arttirip guc almak istiyorum. Ayrica aracindaha safe kullanmak istiyorum.
Bildiginiz gibi methanol basinca extra bir enjektor varmis gibi, hava yakit orani degisiyor. Sen afr ve avansi ona gore ayarliyip max guc aliyorsun.
Bir gun alkol bulamazsan aracin fakir ve yuksek avansta sadece su ile kullanmak zorunda kalirsan o arac kirilir iste.
Bu riski almamak icin sadece su derim
Built to fall....
benim arabada oem olarak MAF ın üstünde,
MAF'da intercooler dan önce
MAF dan okuduktan sonra, önce intercooler a gidiyor hava, oradan da methanolü kafasına yiyip, motora (:
IAT Sensörünün okuduğu ile motora giren hava arasında ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum açıkçası...
ama oem beyin bunu ne kadar kaale alıyor, nasıl bir kayıp veya olumsuz geri dönüşü olur bunu merak ediyorum...
veyahut yazılım ile bu konu üstünde nasıl bir iyileştirme yapılabilinir ?
Loading...
benım bır sorum olucak
metanol u dırek benzın deposuna koysak ne olur yanı benzınle karıstırsak + guc alırmıyız yoksa gerılermı ?
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
Mafın haricinde çok büyük ihtimal 1 tane daha sensör vardır, eğer yoksa dediğiniz sonuçlar çıkabilir bunları anca log alarak bakabilirsiniz..
Kardeşim sen yanlış anladın galiba![]()
arkadaşta senin dediğin şeyi söylüyor aslında, manifolda giren ve beyinin okuduğu sıcaklık yüksek, ancak içeride metanolden dolayı soğuyor o zaman içeri beyinin bildiği sıcaklıkta bi hava girmemiş oluyor ve belki de boşuna araba retard yapıyor olabilir![]()
Daha önce çok tartışılmıştı aslında ama kısaca yazayım tekrar .. Tamamen aracınıza bağlı, çünkü direk depoya metanol koymanız aracınızın AFR sini fakire çekecektir.. Aracınızın AFR correction oranı yeterli ise sorunsuz olarak binebilirsiniz.. Ancak birçok arabada %50 den fazlasında problem çıkıyor, hatta eski araçlarda %20 üzerinde sıkıntı çıkıyor..
Ayrıca yazılımlı yada performanslı araçlarda kesinlikle %10 üzeri olmaz çünkü Correction olayı genellikle tam gaz dışında geçerli..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
o zaman acaba;
MAF ın okuduğu değer 30 derece ve altında iken, beyin retard a almadığı sürece 'oem beyinin 30 dereceyi baz aldığını varsayarak tabi',
giren havanın daha soğuk olmasının bir dezavantajı olmayacaktır bana, doğru mudur ?
Sadece üst devirlerde yazılım ile avans açarak (vuruntu dinlenerek) artı olarak getirilerini yakalamak kalıyor herhalde geriye...
Loading...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)