User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
67 sonuçtan 58 ile 67 arası

Konu: methanol ethanol ve tolian

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Meth yada saf su ile %5-10 guc nasil elde ediliyor?
    Kendim henüz diğer firmalar ve yurtdışında yapılan birçok dyno testleri kadar fark alamadığım için max %10 şeklinde yazdım ancak %10 birçok araba için gayet normal bir rakam Methanol kitte..
    Neredeyse %20 lere çıkabiliyor aracınıza bağlı olarak, EGT ve avans problemi olan arabalarda özellikle çok daha etkili..
    AEM in iddialara daha da yüksek

AEM Water/Methanol Injection Kits - Water-Meth Injection Systems for Turbo/Super - Wideband O2 UEGO, Water/Methanol, Stand Alone Engine Management, Piggyback F/IC, Tru Boost Controller, Gauges, Automotive Performance Electronics

Google da bi arama yapınca da forumlarda dyno çıktıları ile beraber farkları görebilirsiniz..

https://www.google.com.tr/search?q=m...hrome&ie=UTF-8

Kendi testlerimiz de var tabii ki..

Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ağalar ben aracın deposuna 10 litre benzin 5 litre methanol koydum aracım karbüratörlü...

Karşılaştığım durum şu; (karbüratörüm çift boğazlı bu arada)

Yavaş yavaş gaza bastığımda aracımda hiç bir şekilde sorun yok her şey normal, ancak gaz pedalına bir anda yüklendiğimde araç teklemeye başlıyor taaaa ki 2. boğazı açana kadar 2. boğaz açılınca araba vtec açmış gibi oluyor ( ) bunun sebebi yakıtın fakire düşmesimidir ?

Karbüratörde ilk boğazın meme çapını büyültsem bu sorunumu çözebilirmiyim ?
    Karbüratörlü araçlarda olay büyük ölçü de şans avans açma olayı yok, o yüzden avanstan dolayı değil de muhtemelen aracınız 2. boğazı açınca AFR yi çok güzel değerlere taşıyor o yüzden de güzel gidiyordur..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki methanol'ün litre fiyatı nedir ? Belli bir oranda kullanılması gerekir yanlış fikir yürütmüyorsam.Yani diyelim nozzle'ın ucu değiştirilerek daha basınçlı püskürtmesi sağlanıp daha fazla güç eldesi gibi bir durum söz konusu mudur ? Bir diğer sorumda araca bu methanol kiti takıldıktan sonra yazılım yapılması gerekli midir ? Birde yukarıda bahsedilmiş safsu-methanol karışımı diye.Yani bazı fotoğraflarda gördüğümüz bagajda duran sıvı kutusunun içinde sadece methanol yok.Saf su ile seyreltilmiş methanol vardır doğru mu ? Bunun hem performans elde edecek hemde cep yakmayacak oranı ne olmalıdır ? (%50-%50 gibi)

Çok sordum biliyorum ama merak işte
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
    Litre fiyatı piyasada düşük miktarlarda alırsanız 4-6 tl arasında değişiyor genelde..

Nozzle ucu değişimi ile basınç değiştirilemez ama en iyi pirüvize özellikli nozzle tercih edilmesi iyi olur..
    Basınç yükseltme ile daha fazla güç yada daha iyi kit olayı alakasız şeyler, önemli olan pirüvize olayıdır.. Yani karışımın havada ne kadar iyi, homojen karışabildiği..

Metanol kit takıldıktan sonra yazılım yapılması çok daha iyi sonuçlar verir tabii ki..

Methanol-su karışımı tamamen araca göre değişebilecek birşey, ancak kitler genelde %50 karışık için uygun üretilmiştir, bu konuda aracınızı ayar yaptıracağınız kişi ile görüşmeniz daha doğru olur.. Genelde en uygunu %50 karışımdır..

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karbüratörlü araçlarda olay büyük ölçü de şans avans açma olayı yok, o yüzden avanstan dolayı değil de muhtemelen aracınız 2. boğazı açınca AFR yi çok güzel değerlere taşıyor o yüzden de güzel gidiyordur..
    Abi avans açabiliyorum ben? 10 anahtar yeterli bunun için aracımda... Avans dedin benim şalteri attırdın ben yarın bir şeyler yapayım
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Metil alkol koyduğun zamanlarda avansın dibine vurabilirsin
    Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi avans açabiliyorum ben? 10 anahtar yeterli bunun için aracımda... Avans dedin benim şalteri attırdın ben yarın bir şeyler yapayım

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meth acik(%99 saf meth kullaniyorum),100-200km surem ile meth kapali 100-200km surem hic degismiyor? Nerede bu %5-10 guc artisi...
    Ha,avans ve egt/afr de tabiki yardimci oluyor,motoru korumak icin iyi,ozellikle yuklu motoru. Ama Meth kit taktim %5-10 guc aldim,olmuyor. Ecu ekstra ayarlanmadikca....

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ecu üzerinden gerekli ayarlar yapılmadığı sürece motor stock yada yüklü olsun fark etmeksizin çok aşırı derecede getirisi olmuyor. methanol enjekte edildiğinde oktan yükselmesi olduğundan oldayı daha fazla avans verebilmektesiniz, zaten burada etken olan yazılımda yapılan değişim sayesinde avans açarak güç artışı elde etmiş oluyorsunuz. methanoln sadece size gerekli ortamı sağlıyor.
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E bende bunu bir cok konuda ve postta belirttim ancak yukaridaki postlarda dahil bir cok uyenin yazisinda meth kiti tak,gucu al seklinde yaziliyor ve anlasiliyor. Bir cok kisi boyle sanip,takiyor yada takmak istiyor. Meth kit her modlu yada standart araca gerekli degil(gereksiz)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk olarak ayar yapılmadığı takdirde bu oranlara ulaşmak zor ama olmaz değil..
    Türkiye şartlarında birçok araba avansını benzin kalitesinden dolayı retard ediyor.. Meth kit ile araba retardı iptal ederek ciddi avans farkları açabiliyor.. O yüzden de bu güçler çıkabiliyor..
    Sizin aracınızda avans haritanız sabittir, IAT ve EGT probleminiz yoktur, en önemlisi de güzel yakıt kullanıyorsunuzdur o yüzden de bi fark olmuyordur tabii ki.. Ama standart arabalarda fark olma ihtimali daha yüksek
    ECU ekstra ayarlanırsa tabii ki daha çok güçer çıkar o ayrı
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Meth acik(%99 saf meth kullaniyorum),100-200km surem ile meth kapali 100-200km surem hic degismiyor? Nerede bu %5-10 guc artisi...
    Ha,avans ve egt/afr de tabiki yardimci oluyor,motoru korumak icin iyi,ozellikle yuklu motoru. Ama Meth kit taktim %5-10 guc aldim,olmuyor. Ecu ekstra ayarlanmadikca....

Rabbit33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suan (-2 retard) var aracimda yazilimdan sonra log almistik Ozgunle . 10lt shell 97 benzine 1 lt Ethanol ekliyorum ,ama log alamadim çünkü Mersin'e dondum .Bir parca duzelme olmusmudur? Ne olcude ne kullanmam gerek .yada dogru mu yapiyorum ? Bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim
    Tesekkürler.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu alkoller konusuna tekrar dönSen. Çok yarım kaldı.

Tecrübesel olarak metanol sadece sıkıştırma artırmak ve silindir içi sıcaklık düşümü için yararlı olduğunu gördük.

Toluen ise benzinden daha güçlü bir yanma basıncı oluşturuyor, ayrıca oktanıda yükseltiyor. Bu hem aniden parlamayı önleyönleyip, hem daha iyi yanma sağlıyor. Birde avansını açmayıda sağlıyor.

Diğerleri hiç kullanmadım. Ne işe yaradıkları hakkında yabancı döküman varsa okumak isterim
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)