User Tag List

Sayfa 519/521 İlkİlk ... 19419469509517518519520521 SonSon
9884 sonuçtan 9.843 ile 9.861 arası

Konu: sahibinden.com saçmalıkları.

Rew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde " yetkili servis şişirmesidir " yazanlara ayar oluyorum. Eski servis-hasar danışmanıyım.

Aynen servisin hiç işi gücü yok kaskonun onay vermediği parçayı değiştirip size fazladan hasar yazdıracak Şu milletin cahilliği beni öldürüyor ya.
    Çok enteresan vakalar görüyoruz abi halkımız cidden garip. Bir gün vatandaşın biri aradı. Normal personeli değil direk beni arıyor.

- REW bey merhabalar.
    + Merhabalar abicim buyrun.
    - Benim aracın arka tarafında bir iki ezik çizik var bunları mini onarımda yaptırsak hasar kaydı işler mi? (onayı da direk benden alıyor kurnaz)
    + mini onarım tramere yansımıyor abicim gidin anlaşmalı yerle görüşün, mini onarıma uygunsa onay verirlerse beni de söyleyin hızlıca halletsinler.
    ......
    ......
    ......
    - REW bey merhabalar.
    + Merhaba abi buyur.
    - Ben arabayı yaptırdım ama arabama hasar kaydı yansıyacakmış bu nasıl iş? Siz bana hasar kaydı olmayacak mini onarıma git dediniz.
    + Telefonu servisten bir yetkiliye verir misin abicim.
    - (Telefonu vermemek için bir kısım laga luga muhabbetleri)

- Buyurun REW bey ben servis hasar danışmanı
    + Araca ne işlem yapıldı abi?
    - Müşteri mini onarım diye geldi lakin arka taraf hasarlıydı, müşteri bilgisi dahilinde bagaj göçüğü düzeltildi ve boyandı, arka iki stop kırık olması sebebiyle değiştirildi, arka tampon kaynatıldı ve boyandı.
    + Araç sahibine verir misin abi telefonu?
    - Buyrun REW bey
    + Abicim sen 2 tane çizik var diye dile getirdin komple arka tarafa işlem yapılmış bir de stopları değiştirtmişsin bu nasıl hasar kaydına yansımayacak?
    - Beni ilgilendirmez siz bana oraya git hasar kaydı yansımaz dediniz benim aracımın değeri düşecek sizi şikayet edicem.
    +???????
    Araç gümrük girişli, Borusan çıkışlıdır...

bedirnismo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı normalde çok ucuz diye kıskanma favorilerini paylaşa atacaktımda plakayı internete yazınca vazgeçtim 2 yaşındaki araba feleğin çemberinden geçmiş ne olmuş buna

Just a moment...
    Turkiye Sigorta Arac Pert Talebim Reddedildi Ve 21 Gun Gecikme Sonrası Zorunlu Onarım - Şikayetvar
    Hyundai Motor Garanti Dışı Bırakılan Motor Arızası Ve Yazılı Gerekce Talebi - Şikayetvar

Ayrıca araçta yazılım olduğundan dolayı garanti kapsamında olmadığı beyan edilmiş hyundai tarafından ama aracın sahibi aracın yazılımının olmadığını iddia etmiş ancak cv films kanalında yazılım videosu var arabanın

240 HP Hyundai İ20 N Stage 1 Tune / Acceleration - YouTube
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun

bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen

Bcaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bedirnismo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı normalde çok ucuz diye kıskanma favorilerini paylaşa atacaktımda plakayı internete yazınca vazgeçtim 2 yaşındaki araba feleğin çemberinden geçmiş ne olmuş buna

Just a moment...
    Turkiye Sigorta Arac Pert Talebim Reddedildi Ve 21 Gun Gecikme Sonrası Zorunlu Onarım - Şikayetvar
    Hyundai Motor Garanti Dışı Bırakılan Motor Arızası Ve Yazılı Gerekce Talebi - Şikayetvar

Ayrıca araçta yazılım olduğundan dolayı garanti kapsamında olmadığı beyan edilmiş hyundai tarafından ama aracın sahibi aracın yazılımının olmadığını iddia etmiş ancak cv films kanalında yazılım videosu var arabanın

Araç sahibi bana çok masummuş gibi gelmedi. Nasıl olsa garantisi ve kaskosu var diye ekstra kırbaçlanmış hissiyatı yarattı bende.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bcaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç sahibi bana çok masummuş gibi gelmedi. Nasıl olsa garantisi ve kaskosu var diye ekstra kırbaçlanmış hissiyatı yarattı bende.
    Banada öyle geldi ama yinede kesin bir yargıya varmak istemedim
    reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun

bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Just a moment...

o kolu o şekilde çıkarabilmek için 30 bindeki arabaya ne yaşattılar acaba

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bcaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence de değil, eksper geldiği için türkiye sigorta devletin olduğu için kayıt işlendi diyor ama hangi sigorta olduğu farketmez suçu başkasına bulmaya gerek yok. herhangi bi sigortadan dosya açılır liste çıkarılırsa o işlenir direkt

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence de değil, eksper geldiği için türkiye sigorta devletin olduğu için kayıt işlendi diyor ama hangi sigorta olduğu farketmez suçu başkasına bulmaya gerek yok. herhangi bi sigortadan dosya açılır liste çıkarılırsa o işlenir direkt
    Hasar hususunda tavrı yanlış ama pert verilmesi hususunda ise bir tık haklı gibi hocam. Çünkü aracın kazası pert için yeterli gibi duruyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neye göre perte uygun diyorsunuz. Sigorta eksperi misiniz?
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neye göre perte uygun diyorsunuz. Sigorta eksperi misiniz?
    Türkiye'nin en büyük 3 sigorta şirketinden birinde bölge sorumlusu olarak dile getiriyorum efendim. Her gün onlarca hasar görüyorum. Naçizane kendi yorumumdur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temmuz 2025 tarihinden itibaren artık eskisi gibi araçlar perte kolay ayrılmıyor. Eskiden sigorta şirketleri aracı ihaleye çıkarıp, araca ceplerinden daha az çıkacak şekilde teklif gelirse perte ayırıyorlardı. Ama dediğim gibi Temmuz 2025 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile birlikte SEDDK bu durumları katılaştırdı. Bir aracın artık perte ayrılabilmesi için hasar tutarının, aracın rayiç değerinin minimum %60ı olması gerek. Ancak bazı istisnalar var onlar da ;

- Ön veya arka şasi kolları
    - Direkler
    - Tavan
    - Elektrikli araçlarda batarya ve ana enerji hattı
    - Hava yastıkları ve emniyet kemerleri

gibi parçalar hasar alması durumunda eksperde onarılmaz onayı verirse hasar tutarı %60'ı geçmese bile perte ayrılabiliyormuş.

Garanti konusunda ise marka gayet haklı. Yazılım yapılan aracın motor garantisi devre dışı kalır. Ki Hyundai bu konularda aşmış bir marka. Araca daha önce yazılım yapılıp, orijinale dönse bile anlayabiliyorlar. Yüksek ihtimal araç sahibi de yazılımı orijinale döndürüp gitmiştir servise ama cihazla anlamışlardır direk.
    Diğer modelleri de tam böyle mi bilmiyorum ama i20N için konuşuyorum araç noktasına kadar verileri kaydediyor. Daha önce yaşanıldığını da biliyorum. Örnek 2.el bir i20N aldınız. Garantisinin devam ettiğini teyitlediniz ve garantili diye aldınız. Bir zaman sonra motorda bir sorun oldu ancak motoru garanti dışı bıraktılar. Neden çünkü sallıyorum araç beynine 10.06.2024 tarihinde yanlış vites atmadan dolayı veri kaydetmiş. Serviste kullanıcı hatası diyip garantiden işlem yapmıyorlar. İşin sıkıntı tarafı da şu ki i20N'de rev match sistemi var ve vitesi düşürürken siz daha vitesi yerine tam sokmadan rev match devreye giriyor ve araç yüksek RPM gördüğünü zannedip otomatik olarak yanlış vites atma diye kaydediyor araca. Aslında o sırada yüksek devir gördüğü falanda yok. Ve bunun olması çok basit. Ben bile 1.5 senelik kullanımım da kaç sefer denk geldim. Yani olmamış bir durumu olmuş gibi kaydediyor tabi servis onu görünce iş bitiyor. Dolayısıyla bu durumu yaşamamış hiçbir i20N yoktur.
    Olur da bir gün ikinci el i20N alacak olursanız bilginiz olsun i20N'lerin hepsinin motor garantisi yok. Tabi bu durumu bir gün motorunuz büyük bir arıza yaşarsa öğrenirsiniz.

Siyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba eşimin kullanması işe gidip gelmesi (git gel 20 km) için bir araç aramaktayım, 6 ay kadar civic ek sedan bindik otomatik, biraz daha modeli artırmak istiyorum, Impreza 1.5 ler çok hoşuma gitti misal alttaki ilan sadece jantlar TE37 olsa daha hoş olacak, sıklıkla motosiklet kullansam da benimde keyif alacağım bir araç olması mühim, eşim için aracın görüntüsü beygiri hiç önemli değil götürsün getirsin. 1.5 Active imprezalar nasıldır bilgisi olan var mı? Şanzımanı sanırım sorunsuzmuş, fakat motor performansı ortalama kullanıcıyı tatmin eder mi? İnternette çok bilgi de yok maalesef.

Otomatik Impreza 1.5 Active

Just a moment...

Manuel düşünmesekte alttaki aracı da cok begendim otomatik olsa ciddi düşünürdüm..

Just a moment...
    Simply the best.

01.05.1994
    Ayrton Senna

Siyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Siyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba eşimin kullanması işe gidip gelmesi (git gel 20 km) için bir araç aramaktayım, 6 ay kadar civic ek sedan bindik otomatik, biraz daha modeli artırmak istiyorum, Impreza 1.5 ler çok hoşuma gitti misal alttaki ilan sadece jantlar TE37 olsa daha hoş olacak, sıklıkla motosiklet kullansam da benimde keyif alacağım bir araç olması mühim, eşim için aracın görüntüsü beygiri hiç önemli değil götürsün getirsin. 1.5 Active imprezalar nasıldır bilgisi olan var mı? Şanzımanı sanırım sorunsuzmuş, fakat motor performansı ortalama kullanıcıyı tatmin eder mi? İnternette çok bilgi de yok maalesef.

Otomatik Impreza 1.5 Active

Just a moment...

Manuel düşünmesekte alttaki aracı da cok begendim otomatik olsa ciddi düşünürdüm..

Just a moment...
    Yanlış yere yazmısım kıskanma favorilerini paylaş topiğine yazacaktım modlar düzeltebilir mi rica etsem, teşekkürler.
    Simply the best.

01.05.1994
    Ayrton Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla abiyi takdir ettim hiç lafı gevelemeden arabanın neyi var neyi yok yazmış helal olsun
    Just a moment...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulan arkadaş ilanda bir tane doğru bilgi yok kurumsal firma bunu nasıl yapıyor

Just a moment...

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    galericiler hiç ağlamasın böyle fiyat yazarlarsa tabi iş olmaz mk

Just a moment...
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanın sahibide önceki sahiplerini bulmuş avrupada yazılım yapıldığını falan söylemiş ama ne hikmetse orjinal kilometresini söylememiş
    Just a moment...

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanın sahibide önceki sahiplerini bulmuş avrupada yazılım yapıldığını falan söylemiş ama ne hikmetse orjinal kilometresini söylememiş
    Just a moment...
    Sene 2026,artık herkesin elinde internet var, kısa bir araştırmayla herşey bulunuyor. gerçekten nereye gidiyoruz üzülüyorum...
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı alacak olan varsa haberi olsun arabanın 2 belkide 3.kere 180.000 km'ye gelişi

Just a moment...

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=bedirnismo;8818543]Arabayı alacak olan varsa haberi olsun arabanın 2 belkide 3.kere 180.000 km'ye gelişi

Just a moment...

bu miatayı bi araya sarıldığı direkle birlikte satıyorlardı

direk fiyatlarındaki artış ile part-out yaparak artık sadece arabayı veriyorlar
    médiocrité partout

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)