Hayırlı olsun abi hakikaten yorucu bir iş.memleketimde bağımız bahçemiz var çok fazla emek istiyor,gerçi bu küçücük çabuk biter.
Oraya bir sinek ilaçlama aracı sokun iyice dumana boğsun,böcek neyin kalmaz![]()
Murat CANTÜRK
Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
Renpar Sigorta
info@renpar.net
Çim işi tam bir sıkıntı
Zamanında yazlıkta yaklaşık 200 m2 bi bahçemiz vardı bi sezon çim ektirtmeye karar verdik o zaman rulo lar yoktu.
Oldu çıktı yemyeşil. ama yok ne yaptık ne ettik çimi yaz sonunda sapsarı yaptık
Çok ciddi su parası verdik ,gübreler, özel koruyucular bilmem neler olmadı olmadı..
En son 10 dan fazla değişik tarzda sulama sistemi vardı hepsinide denedik bide
Neyse işin özü şu an rulo çimler çok daha mantıklı hazır güçlendirilmiş olarak geliyor
Demem o ki zevkli olur çim tohumu alayım yavaştan yavaştan büyüsün diye bir hataya sakın düşmeyingüçlenmesi sağlamlaşması çok zor bir süreç..
çalı çırpı şekillendirmek derken artık bu saatten sonra şöyle bir şekillendirme bekliyorum..
Madem yaşlandın, madem kendine uğraş arıyorsun, sana bu profesyonellik yakışır üstad
Bak tiyo sana;
Maslak sanayide demirci hulusi usta var.. İskeleti yaptır sen ona, bahçede altına sarmaşık tohumunu serpiyosun, sula, gerisine karışma..
Onlar büyür sen de şarabını yudumlarsın![]()
Valla bu çim işi kumar oynamak gibi tutar tutmaz şans işi ama dağ çimi ara derim abi bende bahçeyle haşır neşirim severim böle şeyleri ama şimdi sağlıklı yorum yapabilmek için orası ne kadar güneş alıyor ne kadar sulanabılır bunlarıda bilmek lazım o zaman daha sağlıklı yorumlar gelebilir.. Hee prof kişilere vercem diyosan hiç öneriye gerek yok onlar zaten işini bilir ama bana kalırsa kendin uğraş abi en azından stres atarsın ben bahçeye bi dalıyorum 2 3 saat bi anda geçiveriyor bişey anlamıyosun![]()
Yaz bitiyor bahce yeni az zaman cok yesillik var cim tohumuyla bu sezonda ugrasmak istemiyor hemen yemyesil bir bahce istiyorum aslinda ...
Ama rulo cimler nekadar verimli yani geldi yemyesil serdik sonra 2 haftaya koyuverirmi
Bakimi nedir sadece sumu yoksa baska bisiler varmi ?
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Modum bu zaten ...
Mutlaka buyumus hatta oha lan bu bahceye kaczamandir bakmamislar dediricek kadar buyumus agaclar calilar icin yardim alicagim ...
Elimde makas gunlerimi harcayamam ama dedigim gibi gelen bahcivan bey bana bisey solediginde yada onerdiginde bunun onun kar marji ile alakali olup olmadiginida anlamam lazim ...
Ayrica ilk agir is icin birilerini calistirdiktan sonra kendim ilgilenmek istiyorum kucuk bir bahce ve cim bicme makinasi da dahil ekipman sikintisi yok hepsi mevcut
o nedenle hizlica yesil bir bahce boceksiz bir bahce ve onumuzdeki yaz da yesil kalabilen cimler istiyorum ...
Derdim bunlar![]()
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Abi senin toprağı bi incelemende fayda varal eline bi bak nasıl toprak sertmi altı taşmı killimi yumusakmı sertmi onu bi öğren sonra internette çim çeşitlerine bakarak az çok fikir sahibi ol derim ama o bahçe plan yapmaya ugrasılmaya cok uygun fotolardan bile yuzlerce hayal kurdum senin bahce uzerınden
![]()
Ben beceremedim o yüzden benim bakım önerimden cacık olmaz
Ama rulo çim kesin uygulayın baya sağlam geliyorlar büyümüş oturmuş güçlenmiş halde..
Çıktı çıkmasına hatta mükemmel çıktıda sonrasını beceremedim
Dediğiniz gibi türlü türlü hali var ben çözemedim
Sıkıntı zor valla yani kolay değil demek istiyorum bilmek lazım..
Valla bakım olmadıktan sonra ben çok gördüm çürüyen rulo çim sonra adam bide isyan ediyor rulo çim aldım sarardı ama sorsan adam çime işkence etmişBir diğer konuda evet bahçe kolay birşey değil ilgi sefkat ister günde en az yarım saat 1 saat ister ama oturdugunuzda bi oh cektıgınızde karsılıgını alırsınız
![]()
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)