alfa sahibi olmadım hiç fakat kendimi alfist gibi hissediyorum diğer araçlardan hep farkı duruşu farklı hissetirmesi :eek:
Printable View
alfa oturur oturmaz tek seferde oturuş pozisyonunu yakalayabildiğin ender markalardan biri. Bu arada 159 biraz soft alfa. Yani Alfa denince akla arabayı sen sürersin, 159 seni sürüyor:)
Plastiklerden evet ses özellikle kısın epey fazla gelmesi gıcık ediyor insanı. Ama döşeme ve koltuk da yanılıyorsun bence çünkü oldukca sağlamdır geçmişi tabiki de önemli. Derisi bence bir çok markaya fark atar. 15 yasında 145 q.v vardı ve satarken derisi hala gıçır gıçırdı...
iki seçenekte ayrı albenili ve yürek hoplatan cinsten. ama bir o kadar da zıt. biri dizel biri benzinli alfa alırsanız muhtemelen benzinlikten bıkarsınız kısa sürede. gerçi şehir içi 8 litrelerde dizel araç için ne kadar uygundur bilmiyorum.
alfa dizel olsaydı alfa diyebilirdim çok muazzam bir araba..
ama insignia da az değil içi uzay gemisi gibi. ve dizel olması tercih sebebi bence..
İlandaki siyah 159 TI TBI'yi yakın bir Alfacı abim almıstı yaklaşık 6 ay falan kullandı ve sattı.O süre içinde bir çok kez gördüm. Her yanıma gittiğimde tüğlerimi diken diken eden bir araçtı. TBI motorda TI donanımlı bir kaç arabadan biri. İlk sahibi Fiat Kırmak otonun damadıymış.2 sahibide 4. Alfasını alan Murat abiydi. Oda aracı JTD TI'ını satıp pişman olan Muğladaki Emre Beye sattı. Yani aracın geçmişteki sahipleri hep aracına çok özen gösteren kişilerdi.
Edit: Servis işçilik falan bunlar korkutmasın. Aşırı pahalı bir işçilik ödemiyoruz veya parçaları uçuk kaçık pahalı değiller. Garanti bitincede Antalya'da okudugum kadarıyla Turgay usta var o iyi anlıyormus Alfalardan. 159dan sıkıntı çekmezsiniz;)
Edit2:): DD plaka olan ilan suan pasifteymiş.Satılık kırmızı var suan.O araç hakkında bilgim yok ama çok güzel duruyor:)
genclıgını alfa ıle harcama dıyıp passat-superb onermek degısık gercekten :)
159 bı yana. baslıkta sunulan arabalar bır yana. cok farklı bır araba gercekten.ıcıne oturdugunuzda yasattıgı haz bambaska.ama bır aıle arabası degıl kesınlıkle.bu yuzden baban almaz buyuk ıhtımal.
her alfada alınmaz.. 155q4 156selespeed 166 serisi 159 serisinden belli başlı bir kaç model..
VW Passat CC en mantıklısı olur bence sizin durumunuzda,hem spor hem prestijli ve aşırı dikkat çekici bir otomobil. Alternatif olarakta sıfır km Citroen C5 HDI ve ya Mazda 6
Citroën C5 1.6 HDI Dynamique 2012 Model 72.250 TL Galeriden satılık sıfır Beyaz renk - 100053303
Mazda 6 2.0 2011 Model 67.500 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 99457734
İlla bu iki seneçek arasında araba alacaksan 70 binTL opele vereceğime alfa alırdım.
ama altarnetif olarak sana e90 320d öneririm.
Benim gonlum de 159'dan yana.Bi kac gun gunde 2-3 saat insignia kullandım performans acisindan gayet tatminkar ( 1.6 Turbo ) ancak rahatlıktan bence sınıfta kaldı.hemen oncesinde kullanmıs oldugum '99 passat rahatlık ve guven acisindan daha iyi geldi.
159 u acikcasi hic kullanmadim ancak kullananlar hakkında olumlu cok yorum aldım.
o linkteki alfa ile muğla fethiye arasında denk geldik benim arkadaşta carina 2.0 vardı. benzindeydik ama arkasına sokturmadı güzel gidiyor. insigniayada gelirsek 2.0 cdti otomatik 130 hp edition elegance paket bizde mevcut şahsen konfor olarak memnunuz ama 1.6 araçlar sizi geçince insanın sinirleri bozuluyor şahsen 2.0 motor bi aracı 1.6 geçmesi çok kötü. benden sana tavsiye yakıt önemliyse bu fiyata güzel 2.0 motor veya daha üstü bi dizel al yok ben alfayı alıcam dersen o alfa seni pişman etmez ama yakıtta üzer. :)