Eyvaah yarın elimiz işte kulağımız kurtköyde an ve an bilgileri takip edeceğiz. Ben dedim type r çıksın ist parkta içimizden geçecek diye yok kanka yavaş kanka rahat ol kanka diye bizi gevşettiler :D hayırlısı :D
Printable View
Eyvaah yarın elimiz işte kulağımız kurtköyde an ve an bilgileri takip edeceğiz. Ben dedim type r çıksın ist parkta içimizden geçecek diye yok kanka yavaş kanka rahat ol kanka diye bizi gevşettiler :D hayırlısı :D
Elin gavuru dedigin adamin bir cok sampiyonada kupasi olan ve cokkkk yetenekli bir pilot. Ve cok beyefendi bir insan...
Adam 458S ile ve yeni olmayan lastikle yapti bunu.
1000+hp ler gecemedi,burasi isin kotu kismi ama kullanicilarda normal kisilerdi.
Yape R eger 2:22 yaparsa semi slick le benim icin basaridir(standart kullanici)
Üzerindeki conti sport 6 tam bir semi slick mi yoksa conti sport 5 in gelişmişi mi acaba? Re050 tarzı birşeyse 2.22 çok iddialı rakam hemde normal kullanıcıyla..
normal kullanıcı 2.22 yapabilirmi? böyle bişey mümkünmü? stock araçla yapma etme okadarda değil type-r ın başarı kriteri. neticede 1400 kg.ortalamada 310 hp.araç.
Ringde 3 iddialı araç type r ın çok hızlı versiyonu olmadığını çıkanla aynı olduğunu varsayarsak 8 saniye oynattı aralarında tam prof sürücülerle. Bu yüzden ist parkta 2.22 pek mümkün gelmiyor standart haliyle banada..
Typerin yeni fiyatindan sonra dolar fırladı derken Ep3 ler Fn2 ler 100 bin sınırına dayanır :)
Bu arada bana 1er adet standart (standart olmasi onemli ) ep3 ve fn2 lazim istanbulda olan. Sahiplerinine suprizim olucak pm ativerin gari :)
Supriz nedir abi merak ettirdi ozel degilse bizimlede paylasirmisin
Neyazikki ozel o nedenle soledigim standartlarda araca sahip olanlar pm ativersin 1 er sansli lazim ;)
Sanirim teslimata davet edicekler. Jenerasyonlar gosterilecek. Oyuzden stock soruyor...
Semi slick ile kac yapmali? Ben GP ile,semislick ile 2:26:X yapmistim. Bu aracin daha hizli ve ist park gibi biraz guc isteyen pistte bariz ustun oldugunu dusunursek 2:22 sec iyi rakam.
Aslinda throphy kullanip,kendi notumu vermek isterdim. Bakalim,oyle bir dusuncem var...
Bu araç sizin aracınızdan(mini için 100-200 12.4 saniye demiştiniz) daha yavaş standart haliyle (videolarına göre) , oldukça ağır ve aynı çapta disklere sahipken sizin aracınız daha hafif olduğu halde daha fazla pistona sahip kaliperleri vardı. İst parkta 200+ hızlar 2.0 cc ve altında çok az görülen hızlar bu şekilde kıyaslarsanız 2.22 nin çok iddialı olduğunu görebilirsiniz. He kilit var şasi yürüyen daha iyi diyelim ama gp kötü demek değil bu. Benim tahminim doğru olacak diye bir kaide yok kaç kişiyiz şurada yeni type r pistte ne kadar kabiliyetli diye düşünen bekleyip hep birlikte görelim bence :)
https://instagram.com/intercitypark/ hesabından en güncel haberlerle sizlerleyim :D
Bu geceden ilk kare düşsün bakalım :D
gelen araclar dolu paketmi boş paketmi o konuda bilgi var mı.
Dolusu güzel ya şerit takip falan imkan olsa alırım günlük kullanmaya :)
kişisel kullanımda (amatör olarak) pistte yapılan süre çok farklı olabiliyor kendimden örnek verirsem izmir de gt86(semi slick vardı) ile evo x'dan daha iyi süre yapmıştım.
Üstünde conti 6 var; conti 5 ve conti nin semi slick lastiğinin karışımı bir lastikmiş.
şu ana kadar pistte yapılan testlerde daha iyi olduğu konusunda zaten herkes hem fikir olmalı çünkü çok farklı kaynaklarda hep iyi olarak çıktı.
Bu sebeple 2:22 yapamazsa olmamış derim.
İst park'da 200+ hizlar onemli degil,surekli hizlanma ve guc isteyen 2 sektor var. Sadece 1 sektor cok dazla yol tutus istiyor.
Benim gp de yazilim,oyuzden 12,x sec idi. 1200kg civari arac. Kg/hp ye bakmak gerek,honda 310hp yani iddiali.
Benim gp de kilit olsa,2. Sektorde 2sec'e yakin,3.sektor de ozellikle son virajida dusunursek 1 sec'e yakin zaman alirdim. Honda'da beklenti cok yuksek. Buraya yazilan postlarda Honda'da bunu pazarliyor. Gorecegiz.
Ama 2:25 yaparsa orta/iyi bir surucu duzgun bir lastikle bende soru isareti yaratir.
Pazarlama bazen hayal kirikligi yaratiyor...
abi piccini camide yaptırmış olabilir ben elin gevurunu eski dedelerin lafıdır dikkat çeksin diye söyledim
ben şuna bakarım bnm arkadaşım düzde 9 sn giden typerla 2.26 yapıyor yeni typera binip 2.22 yapabilecekse adamlar bence fabrikayı kapatsın daha iyisini yapamazlar zaten ama bence normal kullanıcının yapıcağı max 2.26-2.27 dir oda en iyisinin iyisi
gerçi şuan ezbere konuşuyoruz ama illaki bnm araba markete gider spec 2.22 yapar die piste çıkanlar olacaktır transponder alırlarsa hep beraber görürüz bende yanılabilirim sıkıntı ama düşüncem bu şimdilik
Süre tahminlerini görünce gülümsedim bir an. Honda gerçekten iyi pazarlamış arabayı.
o kadran videosunda bi gariplik var.
Otomobil o kadran videosundan çok daha hızlı .
2.22 yapsın megane rs'imi istanbul park'ın önünde yakarım. mümkün değil.
Videolarda throttle position gözüküyor %100 yazıyor yani gazlanmamış olma ihtimali yok. Hani arabalar kısık mı o videoda diyeceğim fabrika o işlemlerle uğraşamaz heleki slovakya ringde tanıtmaya getirdiği aracı aksine daha açık göndermeli :) cupra 280 ve trophy 275 le 200 e kadar 3 aşağı 5 yukarı aynı yürüyor gibi. 200 den sonra duvar gözüküyor onu da downforce a yoruyorum kendimce. 2.22 demek çok çok çok ciddi başarılı bir araç demek standardıyla pek ihtimal vermiyorum normal kullanıcıya hatta prof kullanıcı içinde zor bana göre :) hadi type r güzel bir süre yap yedir lafı bize de mutlu olurum hareket gelir piste. Orçun yakma bana ver motor kırayım :D
http://arabalisozluk.com/2015-honda-civic-type-r/2596
Piste çıkmadan önce ki son fotosu sanırım :D
Standart haliyle dönemez diyorum ben yahu, bana 20.000tl versinler megane'la da dönerim 2.22 :D
Hızlanma videosuna takılmamak gerek önemli olan durması dönmesi direksiyon hissiyatı. Standardı başarılı olsun hızlanması en kolay olacak type r olma potansiyeli tavan zaten :)
ep3 me filtre taksam yorulurmu diyen nesilden 170k lik yeni typerını direkt piste çıkaran nesili saygıyla selamlıyorum :)
Ben 2.26 altı zor diyorum TypeR için, eğer gelirse -2.26 felaket kafadan tutunmaya çalışıp tüm o torquesteer i aşmışlar, ön süspansiyon tasarımını rakiplerinin benzeri yapmakla kalmamışlar derim.
paylasildiysa kusura bakmayin konuyu dışardan arasıra takip ediyorum bu testi yeni gördüm. https://youtu.be/1qwKFGUip4U
O araca orada en iyi süreyi çıkartabilecek adamlar çıkacak o yüzden bugün gelir referans süreler :) sabırsızlık yarattı valla
buğra hep sır hep sır :) şimdi biz gazlıyabiliyor muyuz test aracıyla kim kullanıp süre yapıcak.