baya zor iş 2 sn gecikemiyorsun.. biraz daha geç söylemeye devam etseydi pilot tek devam edecekti galiba![]()
baya zor iş 2 sn gecikemiyorsun.. biraz daha geç söylemeye devam etseydi pilot tek devam edecekti galiba![]()
elinde co notu olan varmı ? nasıl not alıyorlar ne yazıyor ne çiziyor varmı örnek![]()
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
İki efsane..
Nicky Grist's Big Mistake - YouTube
Tango-1 never dies.
yol notları co pilottan co pilota değişir pilot la co pilotun anlaşmasına göre de değişir belli bi standartı yok kimisi resim çizerek kimide yazıyla yolu çıkarır
genelde virajlar ya 1 den 6 ya kdr 1 en sert 6 en yumuşak yada tam tersi 1 en yumuşak 6 en sert olarak kullanılır
pistte ilk keşiften sonra yol notu çıkar sol 4 20 kesme sağ 5 50 sol 3 içte taş var vsvs die yol notu çıkarılabilir
ama pilotun anlıcağı dilde yazılır genelde yazılır co pilotta rahat okucağı dilde notunu alır
131 mirafiori arkadaşında yazdığı gibi aynen yoğurt yeme şeklidir
iyi pilot gözü kapalı yol notuyla parkuru kazasız bitirebilmeli![]()
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
Co pilotluk tecrubem olmustu ve pilotun bana anlattigi bi ani aklimda kaldi. Her zaman sabit nesneler uzerinden tarif yapmak lazim demisti, bi seferinde saman balyalarina gore not tutmuslar ve yaris basladiginda samanlar yerinde yokmus![]()
Charged & Supercharged
Her pilotun yol notu yazdırma stili viraj derecelendirme stili farklıdır.
Kimisi 1-2-3-4-5-6 kullanır kimi 1-2-3-4-5 kullanır kimisin 1a1b2b3d5g örnek veriyorum kullanır alfa beta gama kullanır easy medium hard kullanır.
Olay tamamen pilot nasıl isterseye bağlı co-pilotta ona göre okur.
Pilotu co-pil sürer evet doğru ama pilot yola bakmıyor değil yaaslında dışardan bakıldığında kolay bir iş gibi gözüksede hiçte kolay bi iş değil Pilot ile Co-pil in çok iyi senkronize olması antrenmanları iyi yapması ve notları doğru çıkartması gerekir ve yarışçakları aracın hızına görede uyum sağlamaları gerekir.Aksi takdirde bütün NOT lar kaçar.
Genelde 1-2-3-4-5-6 sistemini kullanırlar yani biz hep bu sistemi kullandık bu zamana kadar.1-2-3-4-5-6 yıda viraj derecesine veya vites e göre değişik tarzda kullananlarda var.Kimine göre 6 en serttir kimine göre 1 en serttir.Tabi sadece bununlada bitmiyor iş pilotun viraj iç-dış açılarına göre farklı şeylerde ekleniyor not ' a mutlaka ÖRN: Çalıdan Kes yada Kesme 100 düz sağ yok sol yok fln filan gibi terimler
Co-pil notu kaçırdığı yerde pilota notu kaçırdığınıda söylerse sorun olmaz eğer tabi çok hızlı değilseniz bişey olmaz demeyelim çünkü heran kaza riskiniz var. etap bitene kadar kaçık notla gitmekte olmaz zaman kasıyorsanız riske almış olursunuz.
Ben notlarıma her zaman antrenmanda etap içerisinde pilotumun söylediklerinin dışında yol tabelaları,çöp bidonları,köprü geçişleri vs.vs... için not düşerdim ki olurda notu kaybedersem şurdan yakalayım diye.
Not'u antrenmanda KM'yi baz alarak çıkartmak en sağlıklısı olur.Bunun dışında çizebiliyosanız şekilli çizmek ( co-pil in yazısına bağlı ) her zaman iyi olur ben bazı notlarımda şekil kullanırım.
bi kaç örnek koyarım akşam evden.Eski notlarım duruyor
notları karıştırıp patlayınca kavga eden pilot ve co-pilot videoları vardı çok iyidi onlar![]()
SM PERFORMANCE
Vay babam vay, her kafadan farkli ses masallah. Ne Nicky Grist'ler ne Daniel Elena'llar varmista haberimiz yokmus![]()
Co-driver reading newspaper - YouTube
böyle de birşey var![]()
Co drive degil, co-driver, co-pilot, yada öztürkçe hali, "yardımcı sürücü"...
6. Senem.Allah uzun omur verirse ölene kadar bu işi amator ruhla profesyonel olarak yapacagim.
Uzun zamandir bir cok uluslararasi basariya imza atmis, wrc arenasinda yarismis copilotlarla iletisim halindeyim. Blog'umda yayinlamak icin ve yeni baslayanlara yardimci olacak bir rehber hazirliyorum. Linkini daha sonra paylasirim...
Kisa ozet icin, Kaan kardesimin yazdiklari %95 dogru. Sadece arada ufak nuans farklari var. Onlara da deginirim yazida.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)