User Tag List

Sayfa 11/12 İlkİlk ... 9101112 SonSon
214 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Ünivesiteyi Bırakmak

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dişini sıkıp en azından 2 yıllığı bitirmeye bak. Bende şu an 2 yıllık okuyorum pek keyif aldığım söylememez. 2 yıllığı bitirmek öyle çok fazla ders çalışmayı gerektirmiyor.

mstfcn28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim bu sene oku bence bırakma sakın ama şöyle oku daha çok YGS ve LYS ye ağırlık ver yani üniversite sınavına birdaha çalış madem kendini suçlu hissediyorsun ciddi ciddi hazırlan sınava yeniden İstanbulda 4 yıllık bir yer kazan evden gidip gelirsin okuluna.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 2 yıllık end. elektronik bölümünü bitirdim ve dgs ile geçiş yaptım şu an elektrik elektronik mühendisliğini okuyorum.Beni dinlersen bırakma ve yoluna devam et.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2 yillikta olsa mutlak suretle oku kafani taslara duvarlara degil,hergece yatakta yastiga koydugunda aklima siciyim dememek icin.
    - K -

________
    Dr.Ecu

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benım mantıgım çoğunuza ters gelecek belkı ama herkes okursa kim işçi olacak

şimdi durum şu

adam makına mühendisi olmuş , ben mühendisim kardeşim tertemiz kıyafetımle gıderım ımalatı denetlerım yada bır projenın tasarımını yaparım elıme anahtar bıle almam ,kesinlikle üstüm kirlenmez mantıgıyla çalışıyor, bu adamın fakülteden mezun olduktan sonra herhangı bır deneyımı yok ve 3000tl den aşagı maaşlada çalışmakta ıstemıyor o kadar kafa patlattı dirsek çürüttü, al sana işsiz bir makıne muhendısı

benım tavsiyem herkes muhendis olmak yada en tepede bır pozisyonda çalışmak yerine işini gerçekten severek ve cok iyi yapan ara eleman olun işte o zaman aranan adam olursunuz , ne işsiz kalırsınız nede parasız , bunları neden yazdım peki? en az 15 tane arkadaşım var unıversıtenın çeşitli bölümlerinden mezun ama işsiz ,

yıne yazıyorum herkes muhendis olursa kım işçi olacak ?
    illa mühendis olsun diye bir şey yok tabi ancak üniversite okumak insanın hayat görüşünü daha iyi seviyelere taşır, burada tek amaç para kazanmak da değil aslına bakarsan. Okumadı diye başarısız olacak diye bir şey de yok tabi. Ben sırf kısa dönem askerlik yapmak için bile okurdum.

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benım mantıgım çoğunuza ters gelecek belkı ama herkes okursa kim işçi olacak

şimdi durum şu

adam makına mühendisi olmuş , ben mühendisim kardeşim tertemiz kıyafetımle gıderım ımalatı denetlerım yada bır projenın tasarımını yaparım elıme anahtar bıle almam ,kesinlikle üstüm kirlenmez mantıgıyla çalışıyor, bu adamın fakülteden mezun olduktan sonra herhangı bır deneyımı yok ve 3000tl den aşagı maaşlada çalışmakta ıstemıyor o kadar kafa patlattı dirsek çürüttü, al sana işsiz bir makıne muhendısı

benım tavsiyem herkes muhendis olmak yada en tepede bır pozisyonda çalışmak yerine işini gerçekten severek ve cok iyi yapan ara eleman olun işte o zaman aranan adam olursunuz , ne işsiz kalırsınız nede parasız , bunları neden yazdım peki? en az 15 tane arkadaşım var unıversıtenın çeşitli bölümlerinden mezun ama işsiz ,

yıne yazıyorum herkes muhendis olursa kım işçi olacak ?

Abi zaten insanlar herkes okusun demiyor ki. Genç bölümü kazanmış, kayıtları yapılmış, ailesi destekliyor. Buna rağmen okumak istemediğini söylüyor. Bu sebeple insanlar devam etmesini istiyor. Zaten ülkede gençlerimizin en az %50si lisans ya da ön lisans düşünmüyordur ya da imkanları el vermiyordur.

Üniversiteden mezun olduktan sonra da müthiş beklentilerle iş aramak çok saçma. Ben mezun olmadan şirketin teki 2 yabancı dilimden ötürü bana iş önermişti. Maaşı da bizim bölümü bitirmiş olan birinin aldığına yakındı neredeyse. Eğitimimden ötürü işe başlayamamıştım.

Üniversiteyi bitiren herkes uzmanlık alanında çalışacak ya da bu alanda iş bulabilecek diye bir durum yok. Ben her türlü işe açığım mesela. Bölümüm yabancı dil olduğundan herhangi bir dış ticaret şirketi, tercümanlık bürosu, otelle görüşürüm eğer uzmanlık alanım konusunda iç açıcı değilse diğer alana yönelirim.
    Ki şimdiye kadar mutfakta çalıştım, servis elemanlığı yaptım, matbaada çalıştım vs.
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuncer M. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi zaten insanlar herkes okusun demiyor ki. Genç bölümü kazanmış, kayıtları yapılmış, ailesi destekliyor. Buna rağmen okumak istemediğini söylüyor. Bu sebeple insanlar devam etmesini istiyor. Zaten ülkede gençlerimizin en az %50si lisans ya da ön lisans düşünmüyordur ya da imkanları el vermiyordur.

Üniversiteden mezun olduktan sonra da müthiş beklentilerle iş aramak çok saçma. Ben mezun olmadan şirketin teki 2 yabancı dilimden ötürü bana iş önermişti. Maaşı da bizim bölümü bitirmiş olan birinin aldığına yakındı neredeyse. Eğitimimden ötürü işe başlayamamıştım.

Üniversiteyi bitiren herkes uzmanlık alanında çalışacak ya da bu alanda iş bulabilecek diye bir durum yok. Ben her türlü işe açığım mesela. Bölümüm yabancı dil olduğundan herhangi bir dış ticaret şirketi, tercümanlık bürosu, otelle görüşürüm eğer uzmanlık alanım konusunda iç açıcı değilse diğer alana yönelirim.
    Ki şimdiye kadar mutfakta çalıştım, servis elemanlığı yaptım, matbaada çalıştım vs.
    nahgi işte profosyönelim diyebiliyosun peki ?

sıkıntı şurada zaten , okullarda (meslek lıselerı,2 yıllık unıversıteler ) meslekı egıtım cok cok zayıf bu sebeple 2 yıllık unıversıteden mezun olmus bır adam resmen mesleksız ortada kalıyor dıyebılırım , yaş olmus 22-25 arası önunde askerlık var bu adam ne zaman egıtımını aldıgı bölümün pratiğini yapacakta gercekten bır meslek sahıbı olacak benım merak ettıgım konu bu

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıllıktan ise 4 yıllık Açık öğretim oku hem daha az masraflı vede sıkıcı değil hafta sonları dershaneye gittinmi yeterli oluyor

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2yıllığı oku 4yıllığa kesin uzat.. ama bnm gibi 2 yıllığı 4senede bitirip 2senede tecil edip wah anam yaş geçiyor diyip 15 ay askere gitme 2seneliği adam gibi 2 senede bitir..ve kesinlikle 4e uzat.. askerde ve sonrasnda kafanı duvarlara çok vurursun..
    Ula beni ornek al bak ustteki sabahki mesaji istanbuldan yazdm bunu mardinden yaziyorm 4senelige uzatsaydim simdi evimdeydim bitms olcakdi

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeş daha sen ne istediğini bilmiyorsun ki.
    her okuyan çok iyi durumda olacak diye bişe yok ama artık lise mezununa iş bile vermiyorlar adamlar direk üniversite diploması istiyor.
    şimdi sen diyorsun ya aileme yük olmayım yurta filan çok para veriyorlar diye ama sonraki mesajında da gençlerin altında spor arabalar var özeniyorum diyosun okulu bıraktın baban sana spor bir araba aldı yakıtını koydu vergisini ödedi bakımını yaptırdı cebine bide para koydu ohh kebap ee o zaman ailene yük olmamış mı oluyorsun?
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haha yahu diyorum işte hayatta her şeyin kıymetini bilmek lazım, saçma sapan şeylere kapılmamak lazım... araba iş para hatun vs bunlar bir şekilde gelir ama daha temeli atmadan gökdelen dikme hayalleri kurmamak lazım, sen o temeli atmazsan en iyi ihtimal temel gerektirmeyen gecekonduda yaşarsın, ötesini ise etrafındaki yüksek katlılara bakıp hayıflanarak geçirirsin...
    budur abi

Alıntı weST.27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boş konuşuyoruz bunu anladım
    aynen öyle

Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    askere gitse daha kötü, her çıktığı çarşıda bir konu patlatır

Alıntı 106GTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin yazdıklarınız çok doğru da, ben biraz boşum onu anladım kendim de.. Yoksa estafurullah 6 sayfayı da okudum teker teker ama, bu akşamı bi atlatayım en iyisi kafam dolu şimdi.. Belki daha sağlıklı karar verebilirim sizlerden aldığım mesajları düşünerek
    abi bu nasıl bişedir fake misin,gerçek misin anlamadım ya
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

DEJ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya hala bi düşüneyim karar vereyim diyorsun

Böyle bi saçmalık olabilir mi ya..

Buraya konu açmadan önce gidip hocalarınla konuşsaydın keşke. burada herkes klasik bırakmama tavsiyesinde bulunuyor o kadar. Hocan sana detaylı anlatırdı herşeyi, o zaman kararını verirdin..

haftaya vizelerimiz başlıyor. sıkılmadan, oflamadan puflamadan biz can atıyoruz şuan ders çalışmak için.. Üni ye gidenlerin emin ol %99 u vize final çalış gerisi yatıştır. Uni ye sırf ortam için bile gidilir. sen bıraksam mı diyorsun.

Sen ya ortama alışamadın yada okula farklı şeyler bekleyerek gittin, umduğun gibi olmadı. Pazarlamanın dikey geçiş için bölümleri de güzeldir. Hala ısrar ediyorsan, git askere gör, belki geldiğinde okursun. Sana tavsiyem en yakın zamanda bi psikoloğa git, ne sorunun varsa anlat.. kesin git ama sen.. bu tür sorunlar için buraya konu açma boşa.. sana bi faydası olmaz, ya hocanla konuş, ya psikoloğa vs git bu durumlarda..

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu full okumadım yalnızca ilk sayafayı okudum ama..

bak şöyle diyim , ben sırf 2 yıl dil hazırlığı okudum , sıktımı evet sıktı daha 4 senem var , o yüzden çok acele etme , 2 yıl nedirki 2 günde geçer bana sor 2 yıl yabancılarla hazırlık okudumuşum , o yüzden o iki yılı bitirir sonra açıktan direkt devam edersin 4 yıllık bi diploman olur , emin ol kalan bütün hayatın boyunca o senin yanında olur..

edit: konuya az biraz göz attımda , 2 yıllık üniversiteler yerden yere vurulmuş bazı yerlerde fakat benim ablamda 2 yıllık turizm mezunu , anadili ingilizce ve orta seviye italyancası var , iş bulamadığı otel yok , en iyi otellerde staj yaptı vs. aldığı maaş çok yüksek olmasa bile şuan için en azından işsiz kalma gibi bi durumu yok. Neticede iki yıllık ama hiçbir sorun olmuyor..

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamı bunalıma soktunuz
    meyhaneye kaçtı heralde

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tuhaf , sevilmeyen , işe yaramayacağı düşünülen bir bölümde okumak zaman kaybıdır.

bana göre 2 yıllık okul da zaman kaybıdır, kimse yanlış anlamasın, bana göre diyorum, faydasını gören muhakkak vardır ama piyasadaki rekabeti de herkes biliyordur... üniversite, master, doktor, mba böyle gider bu....

sonuç: okumak isteyip istemediğine önce net olarak karar vereceksin, ondan sonra sınavlara tekrar girip daha iyi bir yer kazanacaksın, eğer okuma isteği yoksa tamamen eli eteği çekip iş alemine atılacaksın..

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galiba mesajların geneline bakarak arkadaş hala telkinleri anlamamış. Yok ben boş adamım, neden böyleyim...

Kusura bakma arkadaşım bunları yazıyorum diye. Şemsiyenin açılmadığını anladığın zaman o şemsiyeyi çıkarmaya çalışman bile sonuç vermeyecek.

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okulu kesinlikle bırakmamalısın bence, Benim anladığım kadar sen aslında okulu ve şehri ortamı pek sevememişin yada hayal ettiğin gibi çıkmamış; Okulu sevmediysen tekrar seneye sınava gir istediğin başka bir şehir/okula girebilirsen gir sansını dene ama bu okulunuda bırakma
    Eminim aile'den yapılan masrafı ailen masraf olarak bile görmüyordur, ama sen masrafa üzülüyorsan part-time yorucu olmayan bir iş ile onu çözebilirsin.
    Bu okulunu çok az bir çalışma ile bile rahatlıkla bitirebilirsin, daha sonra olursa dgs olmazsa aöf direk geçip 4'e tamamlayabilirsin, Surda 2 dersi çekemiyorsan 10 ay daha fazladan askerlikte işin zor
    Benim okulumda ilk sene okulu bırakan bir kaç arkadaşım oldu, suan çok pişmanlar o bölüm ile ilgili iş yapmasan bile başın sıkıştığında çok faydası olucaktır o diplomanın sana bunu unutma.
    Bu arada kendimden bahsediyim biraz ; marmara 2 yıllık elektronik haberleşme okudum, not tutucak defter bile almadım, ödev yapmadım, okula girerdim ama derslere bile pek girmezdim, biraz çekingenlik var sınavlara %40 etki yapıcak sunumlar olurdu hiç birine girmedim ama sınav haftaları çalışkan birini bulur anlattırırdım ve kendimi verirdim 1 hafta, okulu geçmeyi bırak birde okulu %10'a girdim diye harcı'da 770'den 200 liraya düşürdüler ve okul bitti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okuma çalışma hevesi diye bir şey bir kaç yüz bin insanda 1 filandır. Benim de 3 gram çalışma okuma hevesim yok, okul ağzıma sıçıyor, giden para zaman vs de cabası. Ancak ben biliyorum ki şimdi okuyup bu diploma bokunu almazsam 10 yıl sonra daraldım sıkıldım sevmiyorum diye vazgeçtiğim şey bir gecede şener şen gibi saçlarımı ağırtacak kadar pişmanlık yaşatacak bana.

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sitenin sana verdiği psikolojik desteği psikolok vermez..

Ya işe girersin ya kız arkadaşından ayrılırsın ya okul sıkar..bir kerede çok şükür mutluyum diyebir konu açarsın umarım..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)