User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
47 sonuçtan 39 ile 47 arası

Konu: En Sevilen Makarna ve Salata Sosları

  1. #39
    tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2012
    Yaş
    37
    Şehir
    Çanakkale
    Mesaj
    2.975
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çanakkaleli'ler bilirler biz tarak deriz bir çeşit midyedir ve tadı acayıp güzeldir salatası çok güzel olur salata sevenler varsa denemesi lazım. Merak eden varsa nasıl pişirileceğini ve nasıl salatasını yapılacağını anlatabılırım eğer 1 ay falan beklerseniz gönderebilirimde


    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

  2. #40
    mustafaa_akca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2010
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul/bolu
    Mesaj
    156
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    menu yapılırken :

    hıtap edecegi kesım ve yas ortalamasıı
    mutfaktakı ekipman
    personel sayısı ve bılgısi
    hammade temınati

    gibi seylerin goz onunde bulundurulması gerekır..bız makarnayı kendımız yapıoruz ole cok zor fln da dııl yapımı(bazıalrı haric)..makarna pısırme suresı ve saklama kosulları kadar porsıyna konacak makarnanında GR. cok onemlıdır..

    yardımcı olabılecegım bısı olursa seve seve

  3. #41

    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    37
    Şehir
    ...
    Mesaj
    7.233
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alfredo soslu fetuçine.. ağzımın suları aktı

  4. #42

    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    40
    Şehir
    Denizli
    Mesaj
    2.543
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alfredo soslu fetuçine.. ağzımın suları aktı
    alfredo soslu fetuçine diyince arkadasımın sözleri geldi aklıma

    İtalyaya gitmişlerdi İtalyaya gelen özel misafirlere genelde alfredo soslu fetuçine yedirirlermiş ve çok begenilirmiş bizimkilerde gaza gelmiş tamam bizede aynısından getirin demiş bir baktım Allah'ın makarnası bizde özel birsey gelecek diye bekliyorduk dedi

    bizim normalde yediğimiz makarnanın aynısı 1 sos değiştimi isimde değişiyor makarnada tabi

  5. #43

    Üyelik
    Aug 2011
    Yaş
    37
    Şehir
    ...
    Mesaj
    7.233
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmts-tyle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alfredo soslu fetuçine diyince arkadasımın sözleri geldi aklıma

    İtalyaya gitmişlerdi İtalyaya gelen özel misafirlere genelde alfredo soslu fetuçine yedirirlermiş ve çok begenilirmiş bizimkilerde gaza gelmiş tamam bizede aynısından getirin demiş bir baktım Allah'ın makarnası bizde özel birsey gelecek diye bekliyorduk dedi

    bizim normalde yediğimiz makarnanın aynısı 1 sos değiştimi isimde değişiyor makarnada tabi
    bende sonraları çözdüm olayı fetuçine makarnanın cinsi alfredo susun adı

    ama o sosu yapan adamın 3 parmağı yokmuş

  6. #44

    Üyelik
    Nov 2010
    Yaş
    48
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    8.417
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim cidden deneyin muhteşem oluyor.Balık seviyorsanız bu sos tarifini buğlama balık üzerinede yapabılırsınız o zamanda şahane oluyor yalnız balığın yagınıda suzup sosa ekleyin
    Kızgın yağ üzerine süt dökülmez çünkü süt kesilir ve mideyi yorar. O nedenle sıcak yemeklerde krema ve benzeri şeyler koyulacaksa ya yemeğin alt kısılır ve biraz ısının düşmesi beklenir ya da krema hafif hafif ısıtılır sonra yemeğe eklenir.
    IN BOOST WE TRUST

  7. #45
    106GTİ
    Misafir
    Valla bu konuda ki tarifleri okuduktan sonra canım çekti bugün marketten spagettli ile konserve mısır aldım yapacağım bu hafta

  8. #46

    Üyelik
    Nov 2010
    Yaş
    48
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    8.417
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok kolay ve yaza özel bir spagetti tarifi. Sos için kullanacağınız 5-6 domatesi 1 saat önceden yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Sonra bir süzgeçe koyun ve üzerine bolca tuz serpin. Sonra spagettinizi pişirirken. Domatesleri derin bir kaba alın içerisine 1 diş sarımsak rendeleyin 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 kaşık elma sirkesi tuz karabiber ve kurutulmuş fesleğen serpip elinizle iyice mıncıklayın. Makarnalarınızı süzerken 1-2 kaşık makarnanın suyunu bu sosun içerisine ekleyin ve karıştırın. Spagettiyi süzdükten sonra bu sosu istediğiniz miktarda üzerine gezdirin. Servis ederken de üzerine hafif zeytinyağı gezdirin. Sosun tadına bakarken çok fazla ekşilik olmayacak şekilde kontrol edin o nedenle sirkeyi dikkatli koyun.
    IN BOOST WE TRUST

  9. #47
    tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2012
    Yaş
    37
    Şehir
    Çanakkale
    Mesaj
    2.975
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kızgın yağ üzerine süt dökülmez çünkü süt kesilir ve mideyi yorar. O nedenle sıcak yemeklerde krema ve benzeri şeyler koyulacaksa ya yemeğin alt kısılır ve biraz ısının düşmesi beklenir ya da krema hafif hafif ısıtılır sonra yemeğe eklenir.
    kızgınken değil hafif ısınmışken koyuyorum kesilmiyor ha kesildi diyelim şu zamana kadar bı sıkıntı yaşamadım şahsen
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •