Her zaman takarım, arabama binene de taktırım.
Takmadığım zaman inanılmaz huzursuz hissediyorum.
Allah rahmet eylesin.
Printable View
Her zaman takarım, arabama binene de taktırım.
Takmadığım zaman inanılmaz huzursuz hissediyorum.
Allah rahmet eylesin.
Öyle' ki bazı insanlar emniyet kemerinin önemini idrak edememişler :)
Biri yazmış kendi canını düşünmeyene biz ne yapabiliriz ? ( İyi tespit .)
Arabayı kullanacak koca bir beyni olan bunu yapıyorsa :(
ilk araç kullandığım dönemlerde takmak istedim ama takamadım sıkıldım, bunaldım ve takmıyorum. Kaza anında karşı tarafı değilde kendimi ilgilendiren birşey bu yüzden takmaya kasmıyorum kendimi
Böyle yazdığım için kendi üzerime alınıpta cevap veriyorum. Bu benim kendi durumum ben o kemeri takmayarak hata yapıyor olabilirim belki ölümüme sebebiyet verebilir fakat taktığım anda kendimi ölecek gibi hissediyorum. Bu daral bunalma falan değil nefes alamıyorum resmen sıkıyor kemerin kordonu vucudumu ve beni rahatsız ediyor. Yanlış mı yanlış kalkıpta kemer takmayın hiçbirşey olmaz demiyoruz sonuçta ama benim kendi şahsi durumum budur.
Allah rahmet eylesin.
Daraltıyor diyenler: Emniyet kemer tutucular var onları deneyin benim zamanında çok işime yaramıştı şehir içinde emniyet kemeri takmayan arkadaşlarım uzun yolda kullanıyorlar. Ciddi olarak kemerin varlığını unutup kemer takılıyken arabadan inmeye çalışmışlığım var kesinlikle deneyin çok para bir şey değil.
Kemer Rahatlatıcı Oto İçi Aksesuarlar
Emniyet kemeri takanlar arka koltukta oturanlara da taktırıyorlar mı?
Koltuğun arkasından geçirenler veya sadece kemer tokası kullananlar aracınızın bir kaza anında hava yastıklarını siz emniyet kemeri takıyormuşsunuz gibi açacağını unutmayın!
Olması gereken aracınıza binen herkesin araç park halinde olmadığı her zaman doğru oturma pozisyonda ve emniyet kemeri takılı halde olmasıdır. İnşallah gün gelir o da olur.
Uzun yolda takanlar için; asıl tehlike şehir içinde oluyor aslında. Uzun yolda belki hızlıyız ama kaza riski çok çok daha az şehir içine göre. 20-30 km gibi hızda yapılan basit bir kazada bile başımızı cama ya da direksiyona vurmamız ciddi yaralanma sebebi. İnşallah takmayan arkadaşlar da kendi canları için zamanla takmayı alışkanlık haline getirirler.
Yok o sikinti size mahsus degil maalesef bendede ayni durum var kemeri taktigim zaman direksiyona bile hakim olamiyorum.kemerden degil ama gogus ve kalp kismina hafif baski uygulayan en ufak seyde bile kafayi yiyiyorum.bende cok ugrastim atmak icin ama duzeltemedim bi turlu hatta sirf buyuzden her arabayi kullandigimdada pederden azar isitiyorum malesef.psikologami gidilir napilir bilmiyorum ama bu sorunu cozmek sart
henüz önden veya arkadan çarpmalı bir kazaya karışmamış olanlar emniyet kemerinin önemini pek anlayamazlar. düşük hızlarda bile olsa sert bir çarpışma anında bel boyun kol vs eklemlere ciddi yükler biniyor. Hatta böyle bir kazaya karışmış bir insanın hayatını kurtarmışlığım var. eli bileğinin az üstünden kırılmıştı kemiz eti parçalayıp dışarı cıkmıştı ve el bildiğin boşta sallanıyordu. muhtemelen göğüs kafesindede kırıklar oluşmuştu direksiyona da çarptığndan dolayı. Emniyet kemeri takanlar dışardan kötü veya acemi sürücüymüş gibi gözükmüyor emin olun arkadaşlar. sıkılıp boğulsanız bile takın.:(
Kardeşim iyi söylüyosun hoş söylüyosun da malesef o kadar bilinçli değiliz TÜRKİYE de herzaman cezalar caydırıcı olmuştur bununla ilgilide ağır bir ceza getirilse keşke alkol konusunda 6 ay ehliyet gidecek diye hepimiz daha dikkatliyiz kemer içinde bu denli bi ceza keşke gelse
Roll videolarında görmediğimiz kafalıklar da çok tehlike arz ediyor. 250 gr ağırlıktan kazanmak için söktüğünüz kafalıklar müthiş önem taşıyor kaza anında.
Hiç fark etmez, arkanın ortasında bile taktırırım.
Takmamakta ısrar eden zaten yaklaşık 5dk sonra takmış oluyor, zorla güzelliğe geçiyorum biraz arabanın içinde yer değişimi sağlayarak, gerek camla öpüşmesini sağlayarak :)
Kemer takınca sıkıyo, geriyo beni diyen arkadaşlara sorum var aslında..
- Oturma pozisyonunuz düzgün mü? Yoksa piyasacı - dolmuşçu gibi sırtlık yatık, siz sırtınızı / belinizi tamamen yaslamadan mı oturuyorsunuz koltuğa?
Hatta benim tam olarak uyguladığım buna ek olarak, direksiyona olan mesafe alıntı yaptığım şekildeki gibi bilek simide değecek mesafede kalmalı, bunun yanı sıra simidi tuttuğunuz zaman direksiyonu biraz iter durumda olmalısınız tam kontrol için. Zaten koltukla sırtınız temasını kaybetmemiş olmak zorunda bunu yakalamak için de, emniyet kemerinin varlığını hissetmezsiniz bile..Alıntı:
http://www.cars24.in/Images/Magazine/bigsitting.gif
*Koltuk sırtlığı, ne çok dik, ne de yatık olmalıdır. Eller ileri doğru uzatıldığında, bilekler direksiyonun üst kısmına gelmelidir. Bu sırada, vücudunuzun üst kesmi ve omuzlar koltukla temas halinde olmalıdır. Öncesinde direksiyon da, göstergeleri ve görüşü perdelemeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Direksiyon, 09:15 ya da 3'e çeyrek var pozisyonunda tutulmalıdır.
*Kafalık, baş hizamız ile aynı yükseklikte olmalıdır.
*Emniyet kemeri yeterli gerginlikte olmalı, vücudu sarmalı, boyundan değil, omuz üzerinden geçmelidir. Ayrıca kemer kuşağı asla katlanmış olmamalıdır.