mazdaların başarısız olmasının sebebi tamamen distributorün bu aracı iyi satıp iyi servis hizmeti verememesi yoksa mazda cidden hiç mi hiç kötü bir araç değil.
Printable View
golf 5 bence
Vergi konusuna hiç girmeyelim istersen,içim yanıyor isyan etmek istiyorum fsm nin üstüne çıkıp devlet senin ........ demek isterdim ama,ayakta durup el parmaklarım ile ayak parmaklarıma değdirip beklemekten başka çaremiz yok .
Konu uzun lakin işleyiş hakkında yorum yapamıyorum,tartışmam için o konuda bilgim olması gerekiyor:)
Atıyorum ben yılda en baba 10.ooo km yol yapıyorum neden halen az yaksın mantığı ile gidip az yakan bir araca 2 yılda vereceğim farkın bedelini peşin peşin 2 3 yıllığını birden veriyorum ? Beni daha doğrusu bizi bu şekilde hareket etmemizi sağlayan nedir?nasıl yerleşmiş bilinç altına anlamak mümkün değil .
Yılda 10.000 km yapan biri alsa aracı ne zararı olabilir ? zaten alırken ucuz alıyor satarken sıkıntı oluyor,mantık kitleniyor yemin ederim :D
Obk güzel özetlemiş.
Piyasada belli nedenlerle tutulmayan araçların tutulmama sebepleri bize ters gelmiyorsa rahatsız etmiyorsa uygun fiyata alıp binmek bizim yararımıza ama satarken elbet zararı daha fazla olacaktır.
mazda serisinin bir cogu hem arıza hem güvenlik hem donanım konfor hepsi bir arada mevcut
Servis diyince böyle bir durumda var ortada :(
Adamlar dünyada ilk 5 e girmiş,bence servis olarak ciddi bir başarı :)
Dünyanın önde gelen pazar araştırma kuruluşlarından J.D Power and Associates, 15 bin otomobil kullanıcısı üzerinde yaptığı anketlerde, dünyanın en güvenilir ve müşteriye azami memnuniyet sağlayan otomobil markalarını belirledi. Listenin tepesinde yer alan isim Mercedes.
Ankette, araç kullanıcılarının en azından 2 yıldır ilgili otomobili kullanması şart koşuldu. Her otomobil sahibine, en az 50 adet soru soruldu. Sorular sorulurken, pek çok kıstas dikkate alındı. Sorular, temel olarak 4 bölüme ayrıldı: Kalite/güvenilirlik (Aracın parçalarının zaman içinde asgari hasar görmesi), kullanım maliyetleri, servis maliyetleri ve imaj. Her kategoriye ayrı puan verildi. İmaj, %28'lik değere sahipken, kullanım maliyetlerine %24, kalite ve güvenilirliğe %24 ve servis anlayışına %23'lük pay biçildi.
Mercedes
Toyota
Mitsubishi
Mazda
BMW
Alıntı
biliorum kullanıcısıyım ztn :) muhtemelen bunu sattıktan sonra tekrar mazda almayı düşünüyorum
5 senede 400 lira masraf çıkardı 1 kere yolda bırakmadı
yedek parçası sıkıntı dediler bulamazsın dediler orjinal parçalarını yan sanayisini çıkmasını hepsini 1 gün içinde buldum
keza arkadaşımda saab vardı 9000 1 parçasında sıkıntı çekmedik tek derdi yakıttı
kesinlikle volvo c70 coupe
şuan 2. el almak isteseniz t5 ler 70 -80 bin tl aralığında
sıfır almaya kalksanız şuan 220bin tl fiyatı var acaip bir fark :)
Piyasaya göre 207 rc düşük. Bence :)
İyi tespit cidden :icon_tup:
Birde bu modellerde 4 kapı olanları var onlarda fiyat olarak çok düşük .
Gelde gülme arkadaş,cidden şaka gibi :beuj:
Volvo S40 2.0 1998 Model 12.950 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 106117270
t5 motorun en büyük dezavantajı vergisi
mesela bu araç ilk sahibinden satılıktı, sonra galeriye geçti. manuel c70 t5
Volvo C70 2.5 T5 2007 Model 73.000 TL Galeriden satılık ikinci el Mavi renk - 103865848
Mk2 Mondeolar gayet güzel,dolu araçlar.Bazı arabaları görünce fiyatları gayet makul geliyor.
Bravo'larında 2.elleri ucuz segmentine göre...
yeni bir mazdacı olarak geçmişte bir cok markanın araç kullandım ama araştırmalarım ve şuanki durum göz önünde bulundurmak gerekirse mazdadan önceki kullandıgım araçlar yalan diyorum ve araştırdıgım forumlarda mazda 3 için söylenenler triger olmaması büyük bir arti ve yanı sıra parçaları abartı pahalı degil bir toyota bir honda kadar ve dünyanın en az arıza veren aracı oldugu söyleniyor bir gazete sayfasındada okumuşlugum var 200 bin araç arasında mazda 1 ci olmuş ve yanı sıra mazda 3 fren mesafesi 100 km de 33 mt proshe gibi marka ile yarışıyor bu fren mesafesinde bunuda okumuştum ve kullanıdıgım kadar söylüyorum frenleri konforu yol tutuşu ciddi denecek kadar iyi bence japon otomobil dünyasının en iyi otomobil üretici mazda ve benim inceledigim kadar mekanik motor aksamı vtec 2 1.6 ies hondaya cok benziyor tutulmamasının tek nedeni ön yargıdan başka birşey degil ön yargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zorumuş bizim milletimiz böyle ama ben aldırmadım gittim baktım kullandım inceledim aldım memnunum şuan söylenenlerin aksi bir durum yok tşkler
Type r ların fiyatları bu konuya malzeme olurmu :D
çoğu kişi E39 olarak belirtmiş ben ek olarak E46 compact modelinide eklemek istiyorum.
saab jaguar volvo bu 3 markanın her modeli uygun fiyata bulunabiliyor accent fiyatına saab 9-3 veya bora fiyatına s60 a binilebilir tabi eksi yanları yok değil ancak yıllarca binicem diyen insana farketmez
Mazda nın Türkiyede tutulmamasının sebebi bence yakın zamana kadar kötü bir distribütör aracılığıyla markasını pasif ve kötü duruma sokmasıyla alakalı.
aslında parasında fazlasını hak eden değil, parası şişirilmiş araç çok bizde...
has bugun 0 bir arabanın bayi çıkısı ustune %100 küsür vergi binerse insanlar tabi koyduklarını geri almak ister.
aynen oyle abı dogru soyledın, m3 un pıyasası hep var ama m5 yerlerde.
m3 de 2001-2003 arası m5 de aynı modellerde - (2000 öncesını gectım)
bırını sıfır alırken senesınde 200bın euro dıgerı 120euro. Ikıncı ele dusuyor 10 yasına gelıyor m5 oluyor 50 kaat m3 oluyor 80 90 kaat neredeyse yarı yarı fıyat oynuyor.
siyah m5 ten oncede 6 - 7 ay önce m5 ım vardı coy plaka gumus renk, onda ınternette cok bekledı soran yoktu neredeyse aracı en sonunda yakın bı arkadasıma verdım oda drıfte cıkıyor dıye aldı. m5 kesinlikle hak ettiğini göremıyen bir araba.
2009-2010 elegant avensisler resmen 2008 comfort corolla parasına satılıyor.Şaka gibi
Corsa 1.3cdti 206 1.4 hdi fiesta 1.4tdci e39 5.28i lancer plus,e32 7.40il:D,volvo fazlasiyla hakediyorlar bence
e39 benim tek sevdiğim 5 kasasıdır.Ve m5 harbidende candır.2 parça-3parça boya sıkıntı değil.Önemli olan yürüyen ve kaput altı sıkıntısız olsun yeter.
55 liraya e39ları görünce içim acımıyor değil.Keşke sahibi olabilsem diyorum.Ama işte duygusal :D
kesinlikle volvo ve rover
2001-2004 Skoda Octavia TDi Collection. Orijinalden xenon far, ısıtmalı-elektrikli-hafızalı deri koltuklar, sunroof, hız sabitleme, dijital klima, sensörler vs. bilimum donanım + 1.9 TDi 110 hp motor, şanslıysanız PD130. 20-25 bin arası. Yeme de yanında yat.
///M5-SAAB-MAZDA 6 olayları alaşılabilinir yanları var.. Fakat Ford, Renault, Toyota? Birinin Mondeo'su birinin Laguna'sı birinin Avensis'i.. Hepsi mi sorunlu? Sorun Türk halkının tek düzeciliğinde.. SW-sedan arasında ki tercih ve kültür farkı gibi..
Uzaylı birine araba denen nesneyi tarif etmeye çalışsanız , örnek göstereceğiniz araba e39 olurdu , herhalde...Şurası şöyle olsaydıda burası böyle olsaydı denilemeyen ender araçlardan biri e39 , hatta bana göre tek araç...Birde otomobildeki ruh olayı , e39'da fazlasıyla var bence...
2003 model avensis almıstım 3 ay önce 20 bin tl ye. Arac 100bın km deydı sunroof undan ısıtmalı derı koltuklarına hız sabıtlıyıcısıne kadar vardı. vede otomatık vıtestı.
o paraya muhtesem bır arac.