Coğumuzun babasını cok etkilemiş bakalım benimde babam düşünüyor heran bizde sipariş verebiliriz :)
Printable View
Coğumuzun babasını cok etkilemiş bakalım benimde babam düşünüyor heran bizde sipariş verebiliriz :)
Bizim araç gelmiş bugün bakmaya gideceğim bende :)
hadi hayırlısı olsun maşallah diyelim :)
Tesekkurler hocam sagolasin
akşam ekstraları üzerinde yoğunlaştım H4 ampul falan taktım, ön hoparlörleri değiştirdim kompenant taktım, arka hoparlör standarttan yok zaten, kapı döşemesini sökünce şok oldum adamlar tesisat bile çekmemişler bi tesisat çekeyim dedim 1,5 saat sürdü öndü arkaydı derken baya ugraştırdı üzerindeki cihazda tek çıkışlıydı birazda onunla ugraştım akşam saat 20,45 te ancak bitti işim bütün mesai sonrasını arabama ayırdım ama değidi :)
Bende ciddi ciddi niyetlendim bu araca. Dış görüntüsü ve motoru haricinde beğendiğim tek noktası yok. Kullanıcı yorumlarını okuyup bizzat gidip kabaca inceledim. Arka kapılarda hoparlör yeri var da tesisat mı yok yoksa hiç mi çekilmemiş? Yol bilgisayarı var gibi görünüyor sağdaki silecek kolunda düğme var ama yol bilgisayarı var mı yok mu anlamadım. Olmaması koca bir eksi olur benim için. Alınca 2 gün sonra o da yok bu da yok diye arabadan soğumak istemiyorum. Zaten cam düğmelerinin orta konsolda olması yeterince batıyor :)
yol bilgisayarı yok trip. veri tuşu gibi görünen tuş 3 kademeli olarak km- km (100 mtlik )-bakım için kalan km şeklinde gösteriyor. hoparlör yeri var tesisatı yok ben kendim yaptım biraz zamanımı aldı ama akarı kokarı olmadan hallettim, motoru ve kasası haricinde beğendim bi noktası da üzerinde 1350 tl fark verip aldığım görüntülü cihaz koltuklarını da beğendim, 1500-2000 tl extra masrafla dolu dolu binilir hemde ömürlük binilir düşüncesindeyim, yol bilgisayarı çokta gerekli değil bnm açımdan hele ki yeni kasa ve üzerinde euro 5 dizel mtor olan 35 binliralık sıfır km bir araç için olmasada olur dert değil ;) :) D sadece kapı döşemelerini ve konsoldaki plastik aksamları kaplatıcam, cam açma kapama düğmesinin orta konsolda durması rahatsız ediyor ise ufak bi tadilatla kapıya alınabilir düğme için hazır yer var çünkü ;)
Elbette pek çok değişiklik yapılabilir insanın birazda arabadan ne aradığına bağlı. Lakin kısmetse 3 hafta içinde baba oluyorum. Artık uğraşacağım başka şeyler var :) Düşük km li 2. el bakayım diyorum bir yandan ama 2. elden o kadar çok dilim damağım yandı ki korkuyorum. Dün Linea baktım makyajlı kasa 1.3 95 hp euro 5 motor. Çift hava yastığı yol bilgisayarı vs var ve fiyatı 33500 tl ya kadar da bıraktılar. Bu halde stepway almak bana çok mantıksız geldi. Gerçi aynı sınıf araçlar değil ama stepwayı görüntüsünden sebep almayı düşündüm linea yı ise istediğim birkaç özelliği ve geniş bagajına sebep istiyorum. Kafam çorba oldu kararszım.
Ben lineanin kapisini kapattim gittim stepway aldim :)
Lt birim fiyati 4.00 tl bp euro diesel
Sifir km depo fullendi
55 lt depo
2.depo fulleme kmsi 1137. Km
Sifir km bi arac icin mumkun olmayacagini dusundugum km di fakat oldu. Ama cok sakin s ici kullanildi fabrika verisini yakaladim sanirim.
Hasan en son tek bir diş kalmıştı 1000 km'ye yaklaşmıştı o depoyla 1137 km gitti deme bana sakın :D
Yalnız yeni Linea'lar da eskisi gibi değil. Farklı sınıf araçlar olmasına rağmen iç mekanda Sandero'dan üstün malzeme kalitesi ve görsellik olarak.
Yeni 95'lik motor da gayet güzel değerler yakalayabiliyor.
Sandero'da Linea'da aman aman güzel araçlar değil şimdi. Eğri oturalım, doğru konuşalım. Ama Linea bir tık öndedir iç mekandaki kullandığı malzemesiyle, görselliğiyle..
Onun haricinde iki aracın zaten uzaktan yakından alakası yok.:)
1000 km değeri ise 1.5 dci ile de 1.3 Mjet ile de zorlanılmadan elde edilebilecek bir değer diyebilirim. İki motor da ciddi anlamda az yakanlar kategorisinde.
Bu arada dci'ların 65'liklerinde intercooler yoktu, 80'likle 100'lüklerinde vardı. Hâlâ yok mu 65'lerde?
Dci euro5 motorlarda 65 lik yok galiba.
Konuyu hortlatalım arabayı aldım babam depoyu gırtlak doldurdu 250 TL eurodiesel aldı şu anda 387 km'de mazot göstergesi dijital 7 diş hala bir diş bile düşmedi :D
Tamam bendr çingen spec kullanıyorum ama bu kadar az yakacağını tahmin etmemiştim :D
alanlar kullananlar memnun mu bikaç kullanıcı yorumu alalım mümkünse? :)
yeni stepway alan arkadaşlar. ! konuyu hortlatıyorum ama.
aracın yol bilgisayarı şu anda kullanımda.
serviste cihaza bağlatıp gerekli yükleme sonunda kullanmaya başlayabilirsiniz.
Yaşar Renault İzmir yetkili servisi dacia ustalarına teşekkür ederim. çok çektirdim başlarında durdum ama çok sabırlı ve ilgili davrandılar ve hallettiler.
Arkadaşlar güncel olsun 10 gün önce sıfır bir stepway dci aldık yol bilgisayarı ve yokuş kalkış desteği kapalı bunu servise danıştım kesinlikle açamayız dediler bildiğiniz başka bir yolu var mı ? Benzinlide varken Dizelde olamaması normal mi ? Mais'i aradım konu ile ilgili olarak bilim adamları(!) çalışma yapıyorlar sorun çözülecek dedi :)