Edit: cift cikis oldugu icin egzozlar son susturucu yerine tup susturucu vardi bide boost saati vardi.
Printable View
kadett in arka franlerini kampanadan diske çevirdim diye kaldım ama araba fren testinden kusursuz geçmişti muayene sonlandı sadece evrakları imzalatıp plakaya stikeri yapıştırmak üzereyken başka bir araç sahibiyle muhabbetimize kulak misafiri olup değişimi duyduğu için bu kararı verdi ve muayeneyi iptal etti. sözde muayene istasyonları özelleşince profosyonel ve güvenilir olacaktı.
ben vizeye dün girdim koltukta yırtık var die agır kusur verdiler koltuga kılıf koyup geçtim :D
ewet 106 sırt yan kısmında yırtık var hayati tehlikesi var diktir gel yada kılıf tak dedi :D kılıf taktım hayati teklikeden kurtuldum
muayeneye kadar benimde hayatım tehlikede desenize :)
sen yarış arabası olarak ruhsata yazdırma işini bi araştır bence.. bildiğim kadarıyla yarış arabası yazdırıp lisans alınca hiç bir şekilde sorun olmuyor. bu kadar modifiye ile legal geçmen zor olur bence dersen ki yaptıklarımın nesi yanlış? sana sonuna kadar katılıyorum bir çok otomobilden güvenli halde aracın bu modifikasyonlar sayesinde ama gelde anlat işte..
ABS hata isigi yanmiyorsa sorun yok cunku abs var mi yok mu anladiklari tek yer orasi, kimse aracta modulator var mi, abs gercekten calisiyor mu gibi testler yapmiyor keza ortam musait degil allahtan.
Esas tuhafima giden brake booster'in olmadigini, onun yerine cift ana merkezli fren yapildigini kaputu acinca alenen gormelerine ragmen hicbirsey demiyor olmalari. Cocuk olsa anlar yani bu sitemin hicbir sehir ici aracta orjinalde olmayacagini. Ama adamlar buna takmak yerine gidip ornegin kaloriferi uflemiyor diye agir kusur yazabiliyorlar.
Ilginc vallaha
Çankırı'da güzel bi abimiz var gidiyoruz çayımızı içerken adam arabayı alıyor iki basıyor sonra istasyona girip geçiriyor. Burası Türkiye olduğu için artık şaşırmıyorum normal yani.
Tomay onlar daha muayenenin en başında taktılar bana. roller muhabbetine...
4 çeker olsa da gerekmez dediler, zorla roller koydurttum fren testinde.
sonra birşey bulamadılar, dediler ki katalizörün ve orta susturucunun içi boş ! Nasıl anladınız dedim, vurduk sesi farklı geldi dediler, egsozda ses var mı dedim ! Yok dediler ! Katalizör ya da orta susturucunun etrafında kaynak izi var mı ! Yok !
Sonrası çok iç açıcı gelişmedi zaten...
Şansına iyi niyetli bir muayene görevlisi gelirse hiçbir problem yaşamazsın ama top sakallı hafif göbekli suratsız bir adamsa vay haline...
Yanımdaki yengeç gibi yan yan giden çürük çarık şahin geçti, benim egsozum sözde kurallara aykırı olduğu için bana red verdiler(tamamen muayeneyi yapan adamın insiyatifinde)... hatırladıkça sinirleniyorum. hadi hayırlısı.
Yanlız ben bir tane Opel'in SUV aracına adam ABS'de problem var diye yan parkura alıp fren testi yapmıştı Esenlerde. Hızlanıp hızlanıp frene asıldı. Napıyor diye sorunca ABS testi dedi. 4 çeker bişi bişi vıdı vıdıladı çok biliyormuş gibi ama çalışıp çalışmadığına baktılar. :D
vay arkadaş muayenenin de çivisi çıktı artık.
3 gün önce arkadaşım bir getz almak istedi. Araba 2010 model 1.4 benzin + lpgli. Neyse arabanın satışını almadan önce muayneye götürdü. Ücret ödeyip sıra beklerken görevli kişi arkadaşıma gelip bu arabayı hiç parkura sokmadan gidip işleminizi iptal ettirin ve ücretinizi geri alın demiş. Gerekli açıklamayı yapacaklar size demiş. İşlemleri iptal ettirip geri geliyor. Araca lpg takıldığı için ruhsatta yazan azami yüklü ağırlığı aştığı ve bunun ağır kusur olarak muayeneden geçemeyeceği söyleniyor. Lpg sisteminin sökülmesi şart deniliyor. Hepimiz şok olduk. Herkes ilk defa böyle bir olay yaşadı. Hal böyle olunca arkadaş arabayı almaktan da vazgeçti.
bugün muayeneye gittim herşey iyi güzel geçtim diye sevinirken adam geldi aracın kaydı trafikte görünmüyor dedi ne dicem bilemedim polinet diye bir kağıt alıp geri gelmemi sölediler hala şaşkınım :D
işlenmemiş tüpü herhangı bır sehırde sızdırmazlık yapıp işletebılırmıyım
Sonatanın muhtemelen koltuk altı kablolardan ötürü airbag yanıyor.Aldığımızda yanmıyordu , herhangi bi aylama zıplama vss de olmadı yani büyük ihtimal kablolardan...muayenede sıkıntı olur mu?