User Tag List

Sayfa 12/18 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
339 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Evde Isınma Sorunlarımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    225 m2... 3 cephe acık...merkezi sistem...yazın ne giyiyorsam evde kışında öyleyim...geçen ay ısınma faturası 95 tl
    Dayı tamda onu konuşuyorduk biz.. Süper ama nasıl oluyor

JaSoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim de peteklerin altı başka üstü başka ısıdaydı. Bazılarında sağ-sol farklı ısınıyordu. Havalarını falan da aldım fayda etmedi. Daha sonra kaloriferci çağırdım bi ilaçla peteklerin içini temizlemiş simsiyah su çıkmış. Benim evimin 2 cephesi açık, dış cephe izolasyonu yok. Üst katımda kalorifer var alt katta doğalgaz sobası. Devamlı en düşükte çalıştırırım gayet güzel ısınır. Geçen sene çok soğuk havalarda dereceyi yükselttiğim de olurdu. En fazla gelen fatura 120 falandır herhalde. Bu sene de son gelen fatura 120 küsür. Arada kapattığımız günler olmuştur ama.
    En az ısınmak kadar yalıtım da önemlidir. Kayınvalidemin evi konumu itibariyle çok zor ısınıyordu. En düşük derecede yaksa hiç fark olmuyordu orta derecelerde yaktığında da hırka falan giyerdik yine de üşürdük. Peteklerin arkasına konan ısı yalıtım levhalardan koydu fark inanılmaz. En son gittiğimde en düşük derecede yaktığı halde gayet güzel ısınmıştı ev. Ben de bugün praktikerden aldım. Tanesi 6 lira sanırım. Ayrıca pencerelere ve kapılara da sünger bantlardan aldım. Mutfakta aspiratörün borusu dolabın içinden geçerek duvardan çıkıyor. Borunun etrafında herhangi bir izolasyon olmadığından dolabın içi buzdolabı gibiydi ve dolabın duvar tarafındaki kenarında ufak bir boşluk var ordan acayip soğuk geliyordu. Onları da hallettim bugün kendi çabalarımla. Mutfak çok soğuk oluyordu hatta geçenlerde rüzgarlı bir gecede resmen ayaklarımın hizasında rüzgarı hissediyordum Şu an gayet iyi. İlerde daha da iyi anlayacağız bakalım...

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben araştırıyorum eve ciddi ciddi yağ sobası kuracam Donuyorum Ailem yok kendim kalıyorum ufo kendini ısıtmıyor.
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    binada mantolama, dairelerde enerjimetre, radyotor girişlerinde termostatlı vana var.radyotor çıkışlarınıda hiç bir zaman tam açık bırakmam mutlaka biraz kısarım ki su sıcaklığını radyotore bıraksın(dogrudur yanlıştır...)

Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dayı tamda onu konuşuyorduk biz.. Süper ama nasıl oluyor

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kombiye bakım yaptırdım ama çabuk ısınıp çabuk soğuyor petekler birde peteklerin altı hep soğuk hava mavada yok aldım havalarını sorun ne olabilir

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kombiye bakım yaptırdım ama çabuk ısınıp çabuk soğuyor petekler birde peteklerin altı hep soğuk hava mavada yok aldım havalarını sorun ne olabilir
    temizlik yaptırdınızmı hiç peteklere bazen tıkalı olduğundan dolayı bu şekilde olabiliyor ama hava olabilir bir ihtimal
    körler sağırlar

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orhan_guney Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6 yıldır kendı evimde kışları pilot modunda yakarım hiç kapatmam en iyi yöntem bu ben cok araştırdım.7/24 acık 30 da yanıyor hem ev devamlı sıcak kalıyor evde olsakda olmasakda acık ama bu sene bıraz ayar verdım ***** bebek var evde. bakalım ne gelıcek doğalgaz bu ay.
    aynen benim için de geçerli.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla veito aldım geçen sene 50 60 m2 lik o odalar da 10 numara nerdeyse 24 saat yanıyor ama ayda 70 90 tl arası geliyor fatura

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar aliminyum peteklerde hava sadece sağ-sol arası ısı farkıdır, alt üst ısı farkı havaya delalet değildir, zaten peteğin altına eğilir bakarsanız su kanalları genelde en altta bi karış kadar yoktur.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de isyanlardayım, haftada 200 tl lik gaz yakıyorum, katlardan 2 tanesini komple kapattım kalan 2 katta yaşıyorum ama ne yazık ki UFO takviyesi ile beraber deli doğalgaz harcıyorum
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hafta içi 7 de çıkıyor akşam 6 da geliyorum. Nasıl ekonomik bir kullanım tavsiye edersiniz ?

Sabah çıkarken komple kısmak ama kapatmamak mı ana üniteyi ? Yoksa tüm gün hafif ılık şekilde yakmak mı ? Yoksa akşam gelince açıp,gece yatarken kapamak mı ? Türlü türlü şeyler söylüyorlar, bu işin dogrusu nedir ?
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hafta içi 7 de çıkıyor akşam 6 da geliyorum. Nasıl ekonomik bir kullanım tavsiye edersiniz ?

Sabah çıkarken komple kısmak ama kapatmamak mı ana üniteyi ? Yoksa tüm gün hafif ılık şekilde yakmak mı ? Yoksa akşam gelince açıp,gece yatarken kapamak mı ? Türlü türlü şeyler söylüyorlar, bu işin dogrusu nedir ?
    aynı ikilemdeyim hep... sabah evden 8 gibi çıkıyorum akşam da 7 civarı geliyorum en erken... bence dairede oturuyorsanız evin altı üstü sağı solu doluysa kısık bırakın içerideki sıcak havayı korur ama bendeki gibi evin etrafında bir şey yoksa ayrıca müstakilse ne yapsak fayda etmiyor, açık da bıraksam soğuk tarafa doğru dağılıp gidiyor, iyi bir izolasyon yoksa...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    temizlik yaptırdınızmı hiç peteklere bazen tıkalı olduğundan dolayı bu şekilde olabiliyor ama hava olabilir bir ihtimal
    evet kombi bakımıyla petek temizliği aynı yapıldı petekler ve kombi tesisat 2 senelik

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar hergün 8 saatten fazla evde yoksanız kombiyi kapatmak en ekonomik çözümdür.
    tecrübeyle sabittir, otomatik priz koydum kombi önüne, sabah 7 de kapatıp akşam 5:30 da çalıştırıyor (ben gelmeden bir saat evvel hemen hemen) bu şekilde geçen kış 30 liraya yakın fatura farkettirdi. tabi bu yıl yapamıycam zira hanım ve bebek hep evde olacak

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı ikilemdeyim hep... sabah evden 8 gibi çıkıyorum akşam da 7 civarı geliyorum en erken... bence dairede oturuyorsanız evin altı üstü sağı solu doluysa kısık bırakın içerideki sıcak havayı korur ama bendeki gibi evin etrafında bir şey yoksa ayrıca müstakilse ne yapsak fayda etmiyor, açık da bıraksam soğuk tarafa doğru dağılıp gidiyor, iyi bir izolasyon yoksa...
    Benim izolasyon iyi aslında ama içeri alınan balkonlar var oralardan hissediyorum biraz soguk. Ama altlı üstlü yakılıyor ara kattayım ev pek sogumuyor.

Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hergün 8 saatten fazla evde yoksanız kombiyi kapatmak en ekonomik çözümdür.
    tecrübeyle sabittir, otomatik priz koydum kombi önüne, sabah 7 de kapatıp akşam 5:30 da çalıştırıyor (ben gelmeden bir saat evvel hemen hemen) bu şekilde geçen kış 30 liraya yakın fatura farkettirdi. tabi bu yıl yapamıycam zira hanım ve bebek hep evde olacak
    8 saatlik dilime dahilim,kapatayım ben ozaman
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni apartmanda ufak bir evde yaşıyorum, eve 4 saaten önce gelmiceksem kapatıyorum kombiyi. geldiğimde de ısınması fazla uzun sürmüyor küçük olduğu için hatta tek odayıda kapattım salona yerleştim tamamen geçen ay 45tl civarında gelmişti bu ay bakalım ne gelicek

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim ev kombiyi köklemeden ısınmıyor vazgeçtim artık...
    4 bir yanım açık alt kat üst kat boş,evde halıda yok
    köklediğim zaman güzel oluyor ev,orta koridordordaki fayanslara çıplak ayakla basarsanız en fazla 20 sn tutabiliyorsunuz inanılmaz soğuk geliyor alt kattan

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı şekilde sabah 8de evden çıkıyorum en erken 7 de geliyorum bir ay kombiyi en düşük sıcaklıkta çalıştırarak bir ayda tamamen kapatarak denedim tamamen kapattığımda daha az fatura ödedim

Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet kombi bakımıyla petek temizliği aynı yapıldı petekler ve kombi tesisat 2 senelik

hava olabilir bir ihtimal birde kombinin pompasına bakın nasıl normal çalışıyormu
    körler sağırlar

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı şekilde sabah 8de evden çıkıyorum en erken 7 de geliyorum bir ay kombiyi en düşük sıcaklıkta çalıştırarak bir ayda tamamen kapatarak denedim tamamen kapattığımda daha az fatura ödedim

hava olabilir bir ihtimal birde kombinin pompasına bakın nasıl normal çalışıyormu
    abi bizim peteklerde aynı durumda suanda akşam gelicekler bakalım napcaklar yazarım buraya

İlker G.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)