Dayı tamda onu konuşuyorduk biz.. Süper ama nasıl oluyor :beuj:
Printable View
Benim de peteklerin altı başka üstü başka ısıdaydı. Bazılarında sağ-sol farklı ısınıyordu. Havalarını falan da aldım fayda etmedi. Daha sonra kaloriferci çağırdım bi ilaçla peteklerin içini temizlemiş simsiyah su çıkmış. Benim evimin 2 cephesi açık, dış cephe izolasyonu yok. Üst katımda kalorifer var alt katta doğalgaz sobası. Devamlı en düşükte çalıştırırım gayet güzel ısınır. Geçen sene çok soğuk havalarda dereceyi yükselttiğim de olurdu. En fazla gelen fatura 120 falandır herhalde. Bu sene de son gelen fatura 120 küsür. Arada kapattığımız günler olmuştur ama.
En az ısınmak kadar yalıtım da önemlidir. Kayınvalidemin evi konumu itibariyle çok zor ısınıyordu. En düşük derecede yaksa hiç fark olmuyordu orta derecelerde yaktığında da hırka falan giyerdik yine de üşürdük. Peteklerin arkasına konan ısı yalıtım levhalardan koydu fark inanılmaz. En son gittiğimde en düşük derecede yaktığı halde gayet güzel ısınmıştı ev. Ben de bugün praktikerden aldım. Tanesi 6 lira sanırım. Ayrıca pencerelere ve kapılara da sünger bantlardan aldım. Mutfakta aspiratörün borusu dolabın içinden geçerek duvardan çıkıyor. Borunun etrafında herhangi bir izolasyon olmadığından dolabın içi buzdolabı gibiydi ve dolabın duvar tarafındaki kenarında ufak bir boşluk var ordan acayip soğuk geliyordu. Onları da hallettim bugün kendi çabalarımla. Mutfak çok soğuk oluyordu hatta geçenlerde rüzgarlı bir gecede resmen ayaklarımın hizasında rüzgarı hissediyordum :) Şu an gayet iyi. İlerde daha da iyi anlayacağız bakalım...
ben araştırıyorum eve ciddi ciddi yağ sobası kuracam :( Donuyorum Ailem yok kendim kalıyorum ufo kendini ısıtmıyor. :(
kombiye bakım yaptırdım ama çabuk ısınıp çabuk soğuyor petekler birde peteklerin altı hep soğuk hava mavada yok aldım havalarını sorun ne olabilir
Valla veito aldım geçen sene 50 60 m2 lik o odalar da 10 numara nerdeyse 24 saat yanıyor ama ayda 70 90 tl arası geliyor fatura :)
arkadaşlar aliminyum peteklerde hava sadece sağ-sol arası ısı farkıdır, alt üst ısı farkı havaya delalet değildir, zaten peteğin altına eğilir bakarsanız su kanalları genelde en altta bi karış kadar yoktur.
ben de isyanlardayım, haftada 200 tl lik gaz yakıyorum, katlardan 2 tanesini komple kapattım kalan 2 katta yaşıyorum ama ne yazık ki UFO takviyesi ile beraber deli doğalgaz harcıyorum :(
Hafta içi 7 de çıkıyor akşam 6 da geliyorum. Nasıl ekonomik bir kullanım tavsiye edersiniz ?
Sabah çıkarken komple kısmak ama kapatmamak mı ana üniteyi ? Yoksa tüm gün hafif ılık şekilde yakmak mı ? Yoksa akşam gelince açıp,gece yatarken kapamak mı ? Türlü türlü şeyler söylüyorlar, bu işin dogrusu nedir ?
aynı ikilemdeyim hep... sabah evden 8 gibi çıkıyorum akşam da 7 civarı geliyorum en erken... bence dairede oturuyorsanız evin altı üstü sağı solu doluysa kısık bırakın içerideki sıcak havayı korur ama bendeki gibi evin etrafında bir şey yoksa ayrıca müstakilse ne yapsak fayda etmiyor, açık da bıraksam soğuk tarafa doğru dağılıp gidiyor, iyi bir izolasyon yoksa...
arkadaşlar hergün 8 saatten fazla evde yoksanız kombiyi kapatmak en ekonomik çözümdür.
tecrübeyle sabittir, otomatik priz koydum kombi önüne, sabah 7 de kapatıp akşam 5:30 da çalıştırıyor (ben gelmeden bir saat evvel hemen hemen) bu şekilde geçen kış 30 liraya yakın fatura farkettirdi. tabi bu yıl yapamıycam zira hanım ve bebek hep evde olacak :)
yeni apartmanda ufak bir evde yaşıyorum, eve 4 saaten önce gelmiceksem kapatıyorum kombiyi. geldiğimde de ısınması fazla uzun sürmüyor küçük olduğu için hatta tek odayıda kapattım salona yerleştim tamamen geçen ay 45tl civarında gelmişti bu ay bakalım ne gelicek
benim ev kombiyi köklemeden ısınmıyor vazgeçtim artık...
4 bir yanım açık alt kat üst kat boş,evde halıda yok :)
köklediğim zaman güzel oluyor ev,orta koridordordaki fayanslara çıplak ayakla basarsanız en fazla 20 sn tutabiliyorsunuz inanılmaz soğuk geliyor alt kattan :(
aynı şekilde sabah 8de evden çıkıyorum en erken 7 de geliyorum bir ay kombiyi en düşük sıcaklıkta çalıştırarak bir ayda tamamen kapatarak denedim tamamen kapattığımda daha az fatura ödedim
hava olabilir bir ihtimal birde kombinin pompasına bakın nasıl normal çalışıyormu