bizim ev aynı yazdığın şekilde ve denizden sadece 500 metre uzaklıkta ve dubleks. Her ay en aşağı 500-600 TL arası geliyor ve ev hala soğuk sabah akşam yandığı halde.
Printable View
Isıfanın bende ısınmaya katkısı olduğunu düşünmüyorum. Yani havanın yönünü değiştirecek fan filan olmadığından, ısınan hava yine yukarı 5 cm ilerden yükselecek. Ucuz olduğundan ne olacak, denemekten ne çıkar diye alınıyor heralde.
Yok artık 5cm 'mi? Valla ben üreticisi değilim, komisyonda almıyorum, radyatörün üzerine taktım dedim bu havayı nereye kadar gönderecek, abartmıyorum 2m kadar önünde durdum gayet güzel üzerime sıcak hava geliyordu. O zımbırtıyı takmayınca radyatörün üst kısmından sıcak hava direkt tavana gidiyor.
Şimdi zihni sinir procesi ile ataletiyle dönebilecek iki küçük fanda takarım önüne oh mis. :D
30 senelik betonarme binada komple mantolamanın ne kadar yararı olur bilgisi olan varmı ? Açık olan cepheler sadece binanın ön ve arkası..
Isıfan aklıma çok yatmadı abi öncedende yazdığım gibi ama sen işe yarıyor diyorsan vardır bir fayadası yapı markete yolum düşünce alıp deneyeceğim bakalım, 200cm olanları varmı ?
180 lira geldi.110 m2 4.kat 4 bir yan açık. yalnız 12 den sonra kombiyi kapatıyor bizimkiler. bende mönitörün adaptörüne ayağımı koyuyorum. :D pcnin bir fanını çıkartıyorm ısı üretsinde ısınıyım diye. :D
Almayın abicim, sonra işe yaramadı adam paramızı çarçur ettirdi dersiniz, başıma gelmedik kalmaz :D :D
Benim dairede işe yaradı, en azından odalar daha hızlı ısındı, elbetteki bir fan olmadığı için sıcak hava bir müddet sonra veya mesafeden sonra yukarı çıkacak illaki kayıp olacak ama benim zımbırtıyı sevmemdeki asıl faktör Subaru'nun scoop'una benzemesinde yatıyor :D :D :D
200 cm'i var mı yok mu bilmiyorum Koçtaş'ın sayfasından bakman lazım. Benim evdeki radyatörler maksimum 80cm. Ben 80cm'liklerden aldım. Şimdilik memnunum.
Evet asıl noktada bu, geçen sene yaktığının yarısını yakıp, geçen sene gelen faturanın 2 katını ödüyorsun; korkudan 12'den sonra kombiyi kapatıyorsun, radyatörlerin bazılarını kapatıyorsun.
Ocakta bir zam daha gelecek, o zamdan sonra artık evi ısıtmayı geçip, kendimizi halıya sürtüp sürtünmeden çıkacak ısı ile sadece kendimizi ısıtırız.
Seneye çatıya güneş panelleri, sitenin ortak alanına da rüzgar jeneratörü koyacağım.
ısınma, ısıyı kaybettiğimiz zaman problem oluyor. bir de pahalı olduğu için...
önce ısıyı kaybetmeyecek şekilde pencereler, kapılar havalandırmalar gibi yerlerdeki açıklıkları kapatın. i love Silikon :D
tasarruflu bir ısınma için:
öncelikle odanın soğunu kırmanız lazım, 10 dakikalık aşırı ısıtma veya klima kullanın.
sonra da ufak bir soba işinizi görecektir. 700w veya 1000W.
yerler örtülü olmaılı, halı felan kilim ne varsa yerlere serin.
mantolama veya benzeri masraflı kaplamalar uzun vadede karlıdır..
basit ucuz ama tehlikeli bir yalıtım yöntemi önerebilirim, biraz öğrenci işi :D
20-25 mm köpükler var eni 50 santim boyu 1 metre, duvarlara silikonla yapıştırın boşluk bırakmadan.
praktiker gibi yerlerde pahalı olur toptancılarda ucuzdur. baya bi yalıtım olur, nefesinizle bile oda ısınız :D
ama ÇOK YANICI bir maddedir strofor köpük. köpük üstüne de çok ucuz bir duvar kağıdı uygulanabilir...
strofor köpük olayına cin fikir diyorsun sanırım da ben o uygulamayı stüdyoma yaptım,
kahve makinasıyla ısındım bir de anfi marshall vardı ...
sökmesi de kolaydır bir kat boya atarsınız çıkarken odaya yeter... ayrıca iyi ve sık yapıştırırsan ses yalıtımı da yapar, ohhh yeaaahhh ;)
ısıfanı alıp kapına gelicem abi bu çalışmıyor diye ahahha :D
Haftaya alıp deneyelim işe nekadar yarıyor tecrübe edelim. :)
arkadaşlar birde bu işler yazdan yapılır.. yani inşaat gerektiricek pimaş mantolama izalasyon kısaca hafriyat gerektiricek işler.. şimdi yumurta ağza gelince ancak mevcut klasik ısınma yöntemleri ile bir çözüm bulmaya çalışıyoruzki bundada pek bir çözüm olmuyor :) sobası ufosu merkesizi yerden ısıtması hepsi bir gider neticede..
Yazdan kışın çok soğuk olan bir eve doğru bir izalasyon projelendirilmesi yapılırsa bana göre kışın ısıda %50-%60 tasarruf olur buda faturanın epey azalması anlamına gelir.