est. ne demek. ...
kola içme bence. sağlıkdan önemli bişey yok. taze limon, portakal sıkıp iç. kafan da rahat eder, iyi davran kendine ;)
Printable View
foruma girmeyi bıraktığında otomatik olarak bu alışkanlıklarında son bulacak
Kuzenim de bağımlı idi kolaya, sonra mide kanaması geçirdi, şimdi aylardır tövbe diyor ağızına vurmuyor :)
Kola pişmanlıktır :)
içerisindeki kafein sebiyle çarpıntı yapıyor olabilir. ayrıca mideyi aşırı derecede zorlamak bunun sebeplerinden birisi olabilir.
böyle bir kola türü olduğunu sanmıyorum. arkadaşın bahsettiği yerlerde premix ve postmix gibi cihazlar kullanılır. bu cihazlar tanklarda bulunan şurup halindeki konsantre kolayı ve filtre edilmiş suyu soda haline getirerek kola markasının uygun gördüğü ölçülere göre su / şurup oranını kalibre edip tüketiciye sunuluyor.
nasıl olurda bu konuda bu video olmaz...:)
sabahları ac karnıma içerdim acahip bağımlıydım 5 ay oluyor artık sadece ızgara balık yerken ıcıyorum onun dışında ıcmıyorum benım tavsıyem cola yerıne değişik içiçekler al daha önce tatmadıgın emın ol 1 hafta sonra cola içmiyceksin.
fare kanı var dedıler örumcek var dedıler yılmadık bırakmadım ama azaltmaya calısıyorum :)
diet kola iç bırakamıyorsan. en azından 1kalori :D
cola içeceğine al chıvas 1lt.bir hafta içersin :)
bende çok kola içiyodum 2 aya kadar şiddetli mide ağrısıyla doktara gidince doktor verdi küsküyü artık içmiyorum :)
Ben bi ara bırakmaya yeltendiğimde,meyve suyu+soda karıştırıyodum..Hem aldıgın 1lt meyvesuyu sodayla ıcınce daha fazla çıkıyo,hemde deişik tad oluyo :)
mesela ;
cappy şeftaliye,limonlu soda
karışık aromaya,sade soda
elmaya,limon soda
gibi gibi..
ve max 2bardaktan fazla içemiyosun :D
bu bahsettiğiniz meşrubatın soğukluğundan değil. şurup tankı azalip bittiğinde yenisi ile değişmesi gerekirken firmalar daha fazla kar etmek için sonuna kadar kullanmaya çalışıyorlar. tank basıncı düşüyor meşrubat / soda oranı olması gereken kalitede olmuyor. ayrıca tank bitmese bile daha fazla adet satabilmek adına yine ayarlarını değiştirip oranı bozuyorlar. içerisine konulan buzun da sulandırması ayrı bir durum. bazı restorantlar buna dikkat eder ve en lezzetlisi olan cam şişeden nasıl içiyorsanız aynı o tadı alırsınız. kullanılan ekipman ve sistem aynı olmasına ramen.
Şu kolayı 40 yıl içmesem aklıma gelmez..
cevaplar için teşekkürler bi kısmını okudum şimdi okula gidiyorum dönüştede kalan kısmı okurum :)
Maden suyuna alışmaya çalış. Beypazari sade forever :D
Hıc bır sekılde vazgecemedıgım bır sey sıgara kullanmam ama delı bagımlısıyımdır ben ve mıde rahatsızlıgım oldugu halde pazar sabah kahvaltılarında bıle ıcerım gunde 2 lıtre mınımum kesın vardır ıcmedıgımde kendımı rahatsız hıssedıyorum ozel olarak metro dan 6 lık 3 tane alınır haftam gecsın dıye evde :) ve her gece uyurken dolaptan 1 lıtreyı alırım bas ucumda durur su ıcmeyelı adam gıbı duzenlı 2 yada 3 sene olmustur
valla aynı sorundan bendede var günde 2.5 litre rahat bitiyor sabah kahvaltıda bile çay yerine kola içecek dereceye geldim doktor migdemizin delinecegini söledi ve illaç tedavisi görüyorz şu anda yaklaşık 1 aydır agzıma sürmedim onun yerine ayran içiyorm tavsiyede ediyorm gerekirse sodalı ayran yapıp içiyorm ..
miden zarar görmeye başladığında mecbur azaltıcaksın örnek ben..
Sadece kola içmeyi bırakarak kilo kaybetmek zor. Yanında çok sıkı olmayan bir diyet programı ve spor daha kalıcı bir çözüm olacaktır..
Kola yerine maden suyu da içebilrsin, günde iki şişeden fazla olmamak kaydıyla..
Kola bağımlılığı bendede vardı,
Coca cola'dan başkasınıda içemiyordum,
17li yaşlardayken bu alışkanlığı bırakmaya başladım,
aylarca içmediğim zamanlar oldu,
Taaaa ki 2009 yılında şehir dışında üniversite kazanana kadar,
Yurtta tekrar başladım, 2güne kalmıyordu 2,5litre kolayı bitiriyordum,
yanındada büyük boy 2paket cips,
kola olmayınca Sprite alıyordum,
bu olay 2-3 ay öncesine kadar devam etti,
Babam birgün "eğer kolayı bırakmazsan bir daha yüzüme bakma" dedi,
Allah razı olsun babamdan, artık içmiyorum,
vucuduma ne kadar zarar verdim, düşünmek bile istemiyorum,
bu işler biraz irade meselesi, umarım sende bırakırsın
bana göre en güzeli vişne suyu ile sodanın karışımı üstüne bir dilim limon mis :)
ben 3 sene evvel 120 kiloydum artık o halimden ve giyicek bişey bulamamaktan gına geldi hazır yaz başıyken bol bol yüzmeyle 3 ayda 10 küsür kilo verdim sonra güzelleşmenin gazıyla 88 kiloyum 2 senedir okadar rahatımki anlatamam kolaya bağımlı değildim ama içerdim bende gece yemek yemeyi kestim tuzu bırakma seviyesine geldim çay şekerini yarıya indirdim kola yerine icetea içmeye başladım huzur mutluluk direk buluyo seni maşallah diyim sağlık gibisi yok şuan L beden tshirt ceket falan giyemiyorum bedenim M kot bedenim 40 tan 34 e düştü :) tek kötü yanı sıfırdan gardırop yaptım kendime canım sağolsun :)
1.85 boy 125 kiloyum. günde 2.5 lt kola fix. reflüm gastritim çıktı. defalarca endoskopi. mideden polipler. defalarca pataloji sonuçları bekleme. stress. reflü yüzünden uykusuz onlarca gece. bağırsak sorunlar. daha sayayım mı? bırakmanın tek yolu hastalanmak. yoksa bırakılmıyor bağımlılık yaratan herşey gibi..
vay be 10 günü geçti kola içmiyorum çok şükür bu illetten kurtuldum nasıl bıraktım bende anlamadım :)
En iyisi farklı farklı markaları denemek yoksa bünye alışıyo bir tanesine her yemekte arıyosun
ben de fix 1-1,5 lt içiyordum bi ara günlük..
limonlu soda tavsiye ederim, günde 2 taneden fazla içemiyorsun çünkü :D