Peki alt sınır ne kadar yani ben en düşük kaç km ile gidebilecegim?
Printable View
Peki alt sınır ne kadar yani ben en düşük kaç km ile gidebilecegim?
Şu 70km/h oh çok iyi oldu diyenler umarım birgün işleri düşerde taa Gebze'den Beylikdüzü'ne kadar aynı hızda ve e-5'ten giderlerde sevinçleri kursaklarında kalır.
Ben geçen gün Kozyatağı'ndan Bayrampaşa'ya ve tabiki dönüştede aynı şekilde Bayrampaşa'dan Kozyatağı'na 70km/h hızla gittim; tüm ticariler sağımdan solumdan jet gibi geçti, bir ara ben durdum da Dünya dönüyor o hızla bende gidiyorum sanıyorum dedim. Bu kadar düşük ve saçma sapan, insanın dikkatini bozabilecek hatta paranoyak yapabilecek bir hız skalası olamaz, olmamalı. Orası e-5 ve bu hız limitinin 90km/h olması lazım.
Aksi halde hem suni trafik olacak, hem radar var diye bilmeyenlerin haşırt diye yapacağı ani frenler ve hatta konsantrasyonunu yitirenler yüzünden daha fazla kaza olacak.
Gzeteye yazıcam ben de :D
yaw simdi aklıma geldı, merter den cevızlıbag iskametinde de warmı kamera?
ben 1 0cak'ta baya bi yardırdımda :confused:
Bugün Mecidiyeköy e5 üzerine Radar için direkler dikiyolardı. Ulan dur dedim az makara yapiyim şunlarla. Aldığım cevap karşısında aptal oldum,ilk defa bişeye cevap veremedim
-Usta radar mı o?
+Heeee
-Ya dikmeyin şunları be
+ YAŞAMAK LAZIM .
çözemedim .
Dün Ataşehir - Avcılar , Avcılar - Ataşehir yaptım, giderken bilerek 2.köprüden gittim acelem vardı dönerken de 1. köprüden döneyim bir deneyim nasıl oluyormuş dedim.
70 km/h a sabitledim başladım seyretmeye ancak 10 dakika sonra milleti arayıp halini hatırını sormaya başladım can sıkıntısından :D
Bu hız sınırını oldukça çok zorda kalmazsam e-5 i kullanmam.
Ben uyumamak için camı açtım düşün halimi. Benim yazdıklarımı okuyanda beni Ari Vatanen falan sanar; hayır birader gayet normal sürerim, süre kastırmam, rekor kıracak halim yok; genel olarak trafiğe ayak uydururum, yani trafik 90km/h ile akıyorsa bende öyle sürerim, daha hızlı gidene yol veririm. Ama 70km/h gerçekten çok düşük.
Bugün ibreye mi bakayım yola mı bakayım çözemedim bana göre değil arkadaş 70-80 gitmek yol bitmek bilmedi bir türlü.Millet yardırarak geçti yanımdan o da ayrı konu :D
Sahil yolunda manzara güzel olmasına ragmen dayanamıyorum ben o hız sınırına, e5'te Allah yardımcımız olsun..
Diğer unsurda, yolların 70km/h hız sınırına elverişsiz olması, birader her yerde bir rampa var bir iniş var, yılan gibi virajlar var. Hollanda'da yaşamıyoruz ki. Duster'da cruise control yok, hadi benim ayağım hassas düz yolda ayarladım 70km/h ile gidiyorum, iyide her yokuş aşağı olan yerde ne halt edeceğim, araç ataleti ile 90km/h'a geliyor işin yoksa bas frene gözün göstergede indir hızını 70km/h'a, çüş ya.
Tam tersini düşün, rampa çıkıyorsun zırt pırt vitesle oynuyorsun, 70km/h'ı tutturunca gazı kesiyorsun, aga bu nedir ya, zannedersin koşu bandında efor sarf ediyorsun.
Bana yazık, aracın mekaniğine yazık, cebime yazık, yakıt tüketimine yazık, böyle mi kazalar engellenecekmiş.
Dikkatinizi çekerim metrobüs geldi geleli, kazaların çoğu metrobüsler ve metrboüslerin yoldan çıkıp başka araçlara çarpması yüzünden oluyor. Ben 70km/h ile giderken adamlar metrobüsle kökleyip beni geçecek sonra bir yoldan çıkma durumunda bende mala bağlayıp 70km/h'la sürdüğümden herif bana gelip yazılacak, ben gerekli kaçış hızını tutturamayacağım. Al sana mis gibi senaryo, daha ötesi var mı.
Halıcıoğlu rampasında kamera var dedim de; bugün akşam gelirken bir daha baktım, yanılmışım. Kamera filan yok. Hatta İncirli'den sonra kamera filan görmedim. Halıcıoğlu rampasında sadece İncirli'deki kamera direklerine benzer tabela var o ışıklı yazı yazan levhadan önce ama onda da kamera yok.
Merter'de var diyenler kamera nerede Merter'de?
sabah ataköyden erken çıktım 6.40 gibi o saatlerde trafik biraz daha açık oluyor koltuk ısıtmasını da açtım 70 e sabitledim allahım resmen uyukluyorum camı açtım da kendime geldim biraz :D
Bu Radarlar Benzine Zam Gelecegine İşarettir !!
Hükümet cozdu heralde mevzuyu 70 Km/h 4-5 vites aralıgında yakıt tuketımının azaldıgını on hazırlık yapıyorlar :D
İnş. bir değişikliğe giderler yoksa böyle olacak gibi değil ambarlının oradaki yokuşu aşağıdan hızını almadan 70 km/h la çıkmaya çalışan güçsüz - ağır araçlar yokuş sonuna doğru 50 km/h ın altına düşer ister istemez arkasındada yığılma olur. Eski aracım güç fakiri 3.16 i di ordan biliyorum o yokuş o zamanlar çileydi bana :D :D
benim gibi güçsüz arabası olanlar sıçtı işte 4 ileri otomatik birde duşunun halimi
70 le yokuş çıkmak için yaktırıyorumda yaktırıyorum arabaya
yazık günah valla
bide yol boş olunca uyku bastırmasıda cabası zaten hava soğuk açıyorum kaloriferi sıcak sıcak giderken uyku bastırıyor :D