levo kaçıncı senen kaçıncı sınıfsın ?
Printable View
levo kaçıncı senen kaçıncı sınıfsın ?
Anatayım mekatronık açıklaması adınında sahip oldugu anlamsal olarak makıne eletronik ağırlıklı bir mühendislik fakat bil alanı içerisinde yazılım sofware üretim ve daha bir çok alanıda kapsıyan asıl uğrasım dalları ınsansın ürünler hava araçları uzakdan kontrol edilebilen araçlar veya kendisi karar verebilen mekanık araçları üretimini yapıyorlar ben 4 sınıftayım suan birde odtu makine okudum bundan önce çok memnunum...
Çalışma alanları çok geniş makine eletronik sistemlerin mevcut olduğu tüm fabrikalarda platformlarda iş imkanı çok fazla havelsan roketsan aselsan ilk tercihleri ve daha bir çok firma ama tabiki her zamanki gibi bilğiyi öğrenmekte değil o bilgiyi iyi kullanan arkadaşda bitiyor herşey ben bölümü 1. olarak bitiren ile orta düzeyde bitiren iki arkadaş arasında farkı fazlasıyla gördüm
1. November 2012 06:21 | Facebook
buda bizim üst devreler ile hazırlamış olduğumuz ilk ve en gelişmiş quadrocopter bunu yapan arkadaşımızın tezide bunun üzerineydi tabiki çok araştırmanın sonucu ve çok paralar harcandı
http://www.atilim.edu.tr/haber/mekat...miza-odul-3372
herkese 4. sınıfı tavsiye ederim ne güzelmiş bütün derslerin a lı gelmesi :D
4. sınıftayım valla öyle rahat bi yanını görmedim şu ana kadar :)
bana katya lazım gençler ya nerden nasıl buluruz_? pm.
dokuz eylül makinadayım öyle kolay bi okul değil ben biraz çalıştım :p yoksa 2. 3. sınıflar komple d li :D
Uçak mühendisliği hakkında görüşleriniz nasıldır var mı forumda okuyan acaba ?
Makine mühendisiyim Toyota'da çalışıyorum. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa PM ile ulaşabilirsiniz. İşe girdikten sonra forumu eskisi kadar sık takip edemiyorum. :)
yeni dönemimiz hayırlı uğurlu olsun :)
bu exergy (ekserji) nedir? Entropi gibi tanımı yapılması zor bir meret sanırım :)
Bu konu bir güncel geçelim .
Yenı mezun olmus ınsaat muhendısı ve ınsaat teknıkerı nın alabılecegı ortalama ucret ne olabılır ?
bir yerden başlamak lazım. hiçbir deneyim yok, bir yerleden öğrenilmeli. dediğim gibi 2-3 sene sonra para sayma makinası alırsınız, eğer şantiye ise..
:) evet şantiye kanalızasyon ve yagmur suyu ısı dıyım ozetle . moral veren tek kısı sız oldunuz herkes cekılır mı bu rezıllık bırak gıt bu meslegı toz toprak artı az ucret vsvs.. :( okuduguma mı yansam bıdaha okuyacagımamı yansam dıye dusunurken ıse baslıyayım barı dedım bıde pratıkte bakalım dıyorum :) cok tesekkurler :)
tezi bitereli 4 ay oldu. artık masterdan haber bekliyorum, inşallah kabul edilirim :)
5 yıllık şantiye deneyimi olan inşmüh en az 5000-6000 alıyor... Gayet de güzel çekilir:D
Ben de şu an 6000 lik bir iş için beklemedeyim, 5500 de olur ama:) prim vs.. Hariç.
Biraz sabredin burdan gençlere tavsiyem, hepiniz 10 yıl sonra proje müdürü şantiye şefi vs olacaksınız.. S2k ya bakmazsınız artık
Veya fabrika müdürü, imalat veya satış bölge vs...
Gecici projelerde calisirsin kisa zamanli adam tutmak icin yuksek maas odenir.Ortalamaya vuruldugunda normal sartlarda TR sartlarinda su paralari alan kisi sayisi yuzdesi 15-20 yi gecmez veya isi buldun diyelim,is basvurusu yapan arkadaslarim 3 ay sonra gule gule deme olanaklarinida hesaplayin firma veriyoruz der sonra hak edis yapamadik,is durdu diye parani odemez bunlarida dusunun biraz yoksa kimse kimseye 6000 10000 gibi rakamlari vermez tasiycaginiz sorumluluk ve vasfiniz bu isi kaldiriyo olmaliki bu paralar odensin ve kalici olun.
Su yapışarı ve enerji yapıları termil gibi ayrıca bir çok yerde farklı inşaat projeleri var.
10binli rakamlar bu senelerde mezun olanlar için zor.. piyasada o kadar makinacı o kadar inşaatçı var ki firmalarda bunu gayet güzel kullanıyor tabi.
%100 kazanamazsın demiyorum ama ya işinde fark yaratacaksın ya da işi öğrenip kendin firma kuracaksın(=risk).
80lerin ortalarında mezun olan mühendislerin çoğu yolunu buldu şimdi sen 25 senelik mühendise bakıp kıyas yapıyorsun ancak 2000 sonrası hele 2010dan sonra mezun olanlar 10 değil 20 sene çalışsa o pozisyonlar arkanda birileri olmadı mı hayal..
Yurtdisi santiyecilik ile ilgili birkac gorusumu yazayim.
Once guzel taraflari:
-Para toplamak ve biriktirmek kolaydir.Maaslar daha yuksek olur.
-Askerligini bedelli yapabilirsin (belli bir gunu doldurduktan sonra)
-Cok farkli kulturlerden insanlarla tanisirsin,Yabanci dil daha da gelisir.
Kotu taraflari:
-Askerlik yapmadan gidersen 1 sene askerlik icin para toplamak zorunda kalirsin.
-Gurbet eller faktoru bazen daral getirebilir.(gittigin ulkeye de bagli tabi)
-Hayatta bir basinasindir(kimine gore iyi,kimine gore kotu)
Baska gorusler de yazayim;
-Calisacaginiz firmanin mumkun oldugu kadar yurtdisi tecrubeli,koklu ve buyuk bir firma olmasina dikkat edin.Bazi kucuk firmalarda kepaze olan arkadaslarim cok oldu.
-Maas gununde yatmak zorundadir (bence en onemli faktor).
-Yeni baslayan arkadaslar ucrete takilmasin.Kazanacagi max.tecrubeyi kazanmaya baksin.Yurtdisi tecrubesi cv'de buyuk avantajdir.
Daha yazacak cok sey var tabi.Fazla da bilmislik etmeyelim.Herkese basarilar.
Iyı bır fırmaya gırmeye ve kalıcı olmaya bakın gerisi gelicektir.Para 2.planda olsun demek ıstıyorum.6000 tl maas alırsın 3.ay hadı kardesim iyi gunler dediklerinde napıcagınıda hesaplaman gerekir.Parasını bu kadar dusunme daha basındasın anladıgım kadarıyla.
arkadas guzel ozetlemiş buna eklenicekte cok sey var dedigi gibi kampta kalmak herkese gore degildir,yemekleri,psikolojisi,15 günde 1 tatil sabah 8 aksam gece 2-3 e kadar calıstıgınız olur vs vs... benim 1 santiyem ormanın ortasındaydı 2 ay sehre gıdemediğimi biliyorum.Krizi bahane edip yurt dısında bile senelerdir zam yapılmadı.Su konustugunuz rakamları tr de stabil olarak yakalayabilen sakın bırakmasın isini.
%100 kazanamazsın demiyorum ama ya işinde fark yaratacaksın ya da işi öğrenip kendin firma kuracaksın(=risk). Yiğitin bakıs acısıda güzel ama dediği gibi tecrube cok onemli.piyasada tutunmak kolay degil.
Ben Tr nin en büyük insaat firmasında calısıyorum kimse burda paraya bakmıyo bizden daha fazla para veren sirketlere gidenlerin hepsi pisman oluyo genelde.Cunku bızde fırmayı herkes bir okul olarak gorur ondan terübesı olmayan arkadaslara tavsiyem soyledıgım gıbı sadece paraya odaklanmayın cok fazlada hayal kurmayın bu isler dısarıdan goruldugu gibi kolay degil:icon_tup:
güzel bi konu takipteyim Şişli E.M.L motorlu araclar mezunuyum Bahçesehir burslu Mekatronik ögrencisiyim hazırlıktayım saygılar :)
Şantiye işinden bahsedilmiş, sektör ne olursa olsun şantiye geçicidir bugün bir yerde başlarsın, örnek vereyim 1 yıl proje devam eder proje bittiğinde hadi şuraya geç orayı da sen yap denir, düzeniniz olmadığından maaş yüksek olur çünkü genç arkadaşlar için uygun olsa da 35 yaşında olduğunuzu düşünün ailenizi nasıl taşıyacaksınız her yere? Bu durumlar göz önüne alındığında normalden biraz fazla para verilmesi gayet doğaldır.
Peki makine mühendisi için "tecrübe" olayı inşaat mühendisi kadar önemli midir? İlla önemlidir de bu kadar büyük bir fark yaratır mı?
ben yine burdan gençlere sesleniyorum;
doğru bildiğinizden şaşmayın, yalakalık yapmayın, şakşakçı olmayın.
arkanızdan güzel şeyler söylensin.
örnek olmak lazım diğerlerine. ne yazık ki toplum yozlaşmış bu konularda.
bana derdi personelci, "tamam doğruyu söylüyorsun da, doğru da her yerde söylenmez"
o da benim ahlakıma uygun değil derdim.
ne bilim anlatabildim mi derdimi...
inşaat mühendisi adayıyım, Allah nasip ederde uzatmadan bitirirsem 2. üniversiteyi düsünüyorum. makine yada otomotiv olabilir diyordum ama konuya göz attıktan sonra makineden sogudum sanki, tecrubeli abilerimizin pişmanlıklarından dolayı :D