Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
Uyanmak Gerek Uykulardan Artık
POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)
aslına bakarsan çok sert geçişler yapmadığın sürece F23 kırmakta kolay değil...
kullanımla alakalı direkt ama tabi böyle bir araç yapıyorsan biraz da haşin kullanıyorsun ister istemez
Bizim Turbo GSI 400hp 1.5 barda F25 i hala kıramadı, he ama direkt kullananla alakalı, kullanan kişi biraz nazik kullanıyor.![]()
Loading...
bende f20 yı zor kırdım gt 28 e gecınce kırıldı 3-4-5 yapıca bısey yoktu
bır gun 5 te basayım dedım peak attı daha peakı tam atmadan 1 barda paket
araba hafıf olunca hemen kırılmıyor astrada hafıf sayılır
f23 bertonede kırılmıstı bıraz agır ve 3ten 4 ceken adam serttı 4 e cakınca paket
Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
Uyanmak Gerek Uykulardan Artık
POWERED BY EMS GARAGE(GARDIYAN)
F23 de çok daha fazla var fd...
SC tanım kodlu var 3,95 (X20XEV Astra G lerde kullanılıyor genelde, Sportive lerde)
SH tanım kodlular var 3,74
SD tanım kodlusu var 4,17
Z20LET lerin orjinalinde TR kodlu kullanılıyor 3,63 o mesela
Dizelerde 3,84 oranlı kullanıyor sanırım...
astra h larda da var f23 mesela onlar da QJ tanım kodlu 3,95 oranı...
Loading...
Araç olarak Calibra üzerinde c20xe ile kullanılacak. Başlamış bir projem yada hedeflediğim belirli bir güç yok.
Şuan ki şanzımanımın difransiyelinde biraz boşluk var. Sert kullanıma pek gelmeyen bir şanzıman f20ler.
Aracımı satıp turbo ya geçmek istiyorum ama, Calibra satışı hızlı bir araç değil. Aracı ölü parasına vermenin alemide yok.
Şimdilerde de şeytan dürtüyor, elimde tutup kendimi toparlayınca yüklemeye başlayayım diyorum. Bu defada kafama bir sürü soru işareti geliyor.
Şanzıman merak ettiğim noktalardan biri. Tecrübeli arkadaşlardan fikir edinmek adına açtım konuyu .
"Hız bir gösterge, kanıt, provokasyon veya meydan okuma değil; sadece bir zevk patlamasıdır." (Francoise Sagan )
astra dizelde de m2 cıkar ama onu takamazsın cunku sanzıman havuzu kucuktur dizel m32 sinin... benim bahsettigim 2.0t gtc 2.0t opc ve 1.9cdti larda kullanılan tipteki m32. zamanında bertoneye takmıstım ben.. ne senkromec problemi ne kırılma problemi.. parcası da bol fiyatı da uygun..
bende 94 astra gsi vardı orjınalı f20 ama arıza verdı. guvendık bırıne verdık şanzumanı .dışlıler degışsın dıye ama adam f18 takmış olacakkı arac cabuk hızlanıyo ama araba sureklı bagırıyodu sırf oyuzden sattım.
demem okı eyer faklı bı dışlı ve şanzuman takarsan olur mama motora uyum saglamaz adamlar motora gere yapmış herşeyı..
aslına bakarsan atmosferikte "temiz" bir f20 işini rahatlıkla görecektir...
quaife dan sadece "kilitli diferansiyel" alacaksın dişli grubun temiz olsun uzun uzadıya kullanırsın... şahsi görüşüm...
he illa ben sekromençleri doğrarım falan diyorsan, quaife'deki komple şanzımanı da alabilirsin...
Diğer taraftan erh' nin dediği gibi M32 veya sıfır bir F23 takarım dersen hidrolik debriyaja geçmen gerekecek, telli vites kolları olduğundan vites kolu vites teli, gebriyaj merkezi konumlandırması, baskı, balata, vs. vs. vs. gibi bir sürü incik cıncık detayla da uğraşacaksın. dışardan bakıldığı gibi kolay bir süreç değil inan
senin yerinde olsam
1. seçenek: sadece kilitli diferansiyel (quaife) temiz bir F20 şanzıman, tadilatsız devam...
2. seçenek: çok çok sağlam olsun diyorsan komple quaife şanzıman, tadilatsız devam...
ehhee rica ederim hocam viki iyidir de detay yok , kaba taslak bu tarz konularda![]()
Loading...
"Hız bir gösterge, kanıt, provokasyon veya meydan okuma değil; sadece bir zevk patlamasıdır." (Francoise Sagan )
quaife linki:
QDF2B - Quaife Engineering
Loading...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)