User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
42 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Citroen C3 1.4 HDI 16V ve Ankara

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabii ki bakım meselesi önemlidir ama ben 1.4 92'lik olanlarda enjektör problemini duymuştum.Bu konuda daha bilgili üyelerimiz vardır,kronik olup olmadığını belirtirler.Bir de iç tıkırtıları var.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hafta içi ofisten çıkmam zor ancak Cumartesi günü ben araçların ikisine de bakabilirim istersen. Baktıracak servis vs konusunda da sıkıntın olmasın ben yardımcı olabilirim o konuda.
    Sağolun size zahmet olmaz ise olabilir, alttaki yorumlara göre karar vereceğim

Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapabiliyorsan 1.6 Dizel al, hatta 1.6 ların 110 lukları var , çok az yakarlar ve kroniği fazla yoktur.

1.4 90hp nin turbosu ve enjektörlerinden dolayı tamirci arabası deriz kendisine..
    Hömmm araştırmıştım abi ama 90 lıklardan bir sorun pek görmemiştim.. Bakayım 110'luklara.. Ne gibi sorunlar yaratıyorlar?

Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    makyajlısının 1.6'sını al, pişman olmazsın. Bu fiyatlara el değiştirir makyajlı 1.6'lar da. Ben kullandım, trafikte ilk ivmelenmede bir çok araca şaka yapıyor ayrıca bu meretin en azından makyajlısının amortisörleri inanılmaz yumuşaktır, uzun yolda yandan rüzgar alınca arabanın yattığını hissederdim, yay takmıştım, inanılmaz olmuştu. Yakıt olarak da Ankara'da şehir içi, Cinnah'ı, İncek yolu bol olan bir güzergahta 100 km'de 3.8 lt ortalama tutturmuştum. Cam tavanlı olanından uzak dur, kışın ısınmaz, yazın soğumaz arabanın içi, benim C3 cam tavanlıydı, kesinlikle uzak dur derim. Hele bir de 80-90'ı geçince içeriye aldığı ekstra rüzgar sesi kudurtur adamı.
    Yapma yav cam tavansız C3 benim için çok anlamsız ama

Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabii ki bakım meselesi önemlidir ama ben 1.4 92'lik olanlarda enjektör problemini duymuştum.Bu konuda daha bilgili üyelerimiz vardır,kronik olup olmadığını belirtirler.Bir de iç tıkırtıları var.
    İç tıkırtıları artık görmezden geleceğiz gibi, çünkü alternatif olarak tüm araçlara baktım..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yapma yav cam tavansız C3 benim için çok anlamsız ama
    valla anlattıklarım tecrübeyle sabit şeyler bir de arabanın tasarımı gereği zaten araba fazlasıyla rüzgar sesi alıyo, kabindeki gacırtılar da cabası, tavandan ayrıca ses gelsin istemezsin sanırım bir de arabanın a sütununa alışmak epey zaman alıyo, diğer arabalardan sonra kaza bile yaptırır adama. Kör noktası çok abuk bir yerde kalıyo. 206 da kullandım, C3 206'dan daha üstün ve daha sorunsuz bir araç, emin ol. Tasarımıı çok tartışmaya açık, onun dışında 1.6 HDi motorun da kronik pek bir sorunu yok. Turbosu biraz nanemolla, düzgün kullanılmamışı can yakabilir. 60-70k km üstüne pek bulaşma, turbodan ötürü. Onun dışında da aklına takılan başka şeyler olursa özelden de yazabilirsin, buraya da yazabilirsin, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
    öyle işte.

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Annemde C3 var. Bizdeki 1.4 Otomatik benzinli. Dizel olarak tavsite ederim harikadır ama benzinli otomatik tam bir işkence. Hem gitmiyor boguluyor hemde çok yakıyor. Fiyat donanım olarak çok çok iyi duruyor gri olan. Kmsi biraz düşük olaymış bomba olurmuş
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla anlattıklarım tecrübeyle sabit şeyler bir de arabanın tasarımı gereği zaten araba fazlasıyla rüzgar sesi alıyo, kabindeki gacırtılar da cabası, tavandan ayrıca ses gelsin istemezsin sanırım bir de arabanın a sütununa alışmak epey zaman alıyo, diğer arabalardan sonra kaza bile yaptırır adama. Kör noktası çok abuk bir yerde kalıyo. 206 da kullandım, C3 206'dan daha üstün ve daha sorunsuz bir araç, emin ol. Tasarımıı çok tartışmaya açık, onun dışında 1.6 HDi motorun da kronik pek bir sorunu yok. Turbosu biraz nanemolla, düzgün kullanılmamışı can yakabilir. 60-70k km üstüne pek bulaşma, turbodan ötürü. Onun dışında da aklına takılan başka şeyler olursa özelden de yazabilirsin, buraya da yazabilirsin, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım
    1.6 110'luk bulamadım açıkçası hep 90'lık.. Zaman sınırlamam da var en geç 23'ü gibi arabayı teslim almam lazım ki ben 28'inde gidiyorum.. O kadar yoğunluğun arasında falan çok zor..

Kör nokta konusunda sevgili eski accordum'dan alışkınım bir A sütunu yapmışlar sanki gökdelen taşıyor

Aracın şasi numarasını aldım baktıracağım napmışlar ne etmişler..

Bu sesi tahminimce 100'de falan alıyor ben ayda 1 kere 100'e çıkıyorumdur heralde Perde var değil mi? Onu kapatınca bir değişiklik falan olmuyor mu?

Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Annemde C3 var. Bizdeki 1.4 Otomatik benzinli. Dizel olarak tavsite ederim harikadır ama benzinli otomatik tam bir işkence. Hem gitmiyor boguluyor hemde çok yakıyor. Fiyat donanım olarak çok çok iyi duruyor gri olan. Kmsi biraz düşük olaymış bomba olurmuş
    Km düşük pek kalmamış cam tavansız bile..

Bir de özellikle Mehmet Gazihan abi gibi yazılım yapan abilerimden motor konusunda cevap bekliyorum özellikle Erhan abiden.. Yani turbo mu dayanıksız, enjektörler niye sorun veriyor, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Minik bir ekleme yapayım yaklaşık 3-4 saattir durmadan okuyorum diyebilirim..

Genel olarak hep 2002-2004 modellerinde delphi beyinli araçlarda enjektör problemi oluşmuş.. Galiba beyin hangi enjektöre ne zaman yakıt vereceğini karıştırıyor.. Sorun bu.. Çözüm? Şimdiye kadar yok..

Bunun dışında süspansiyon kırılma problemi de belirli yıla kadar olmuş.. Ama Citroen bunun için geri çağırmış.. Bir şasi numarası aralığı var, ki almak istediğim aracın şasi de giriyor içinde ama bunun nedeni tüm üretilen araçların geri çağırılması mı yoksa gerçekten o aralık mı bilmiyorum..

chiefkadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abicim bakalimmi arabaya ne diyosun okumadim tamamini

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 110'luk bulamadım açıkçası hep 90'lık.. Zaman sınırlamam da var en geç 23'ü gibi arabayı teslim almam lazım ki ben 28'inde gidiyorum.. O kadar yoğunluğun arasında falan çok zor..

Kör nokta konusunda sevgili eski accordum'dan alışkınım bir A sütunu yapmışlar sanki gökdelen taşıyor

Aracın şasi numarasını aldım baktıracağım napmışlar ne etmişler..

Bu sesi tahminimce 100'de falan alıyor ben ayda 1 kere 100'e çıkıyorumdur heralde Perde var değil mi? Onu kapatınca bir değişiklik falan olmuyor mu?
    Perde yok, tül var, o da hiç bir işe yaramıyor. 1.6 110'luk dizeller makyajsız olanlar, makyajlılarında Türkiye'ye sadece 90'lık geldi diye biliyorum. Makyajlıların göstergesi de daha şık. 90'lık kullandım ben de, tavsiye ederim. 1.4 dizelden de az yakar, ayağını alıştırdıktan sonra.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chiefkadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abicim bakalimmi arabaya ne diyosun okumadim tamamini
    Kadir abi ben bugün servise gidip sorgulatacağım ona göre size haber veririm

Perde yok, tül var, o da hiç bir işe yaramıyor. 1.6 110'luk dizeller makyajsız olanlar, makyajlılarında Türkiye'ye sadece 90'lık geldi diye biliyorum. Makyajlıların göstergesi de daha şık. 90'lık kullandım ben de, tavsiye ederim. 1.4 dizelden de az yakar, ayağını alıştırdıktan sonra.
    Valla kafam karıştı yahu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gri olan bitik cikti 171.000 de servis kaydi var.. Baska onerisi olan var midir?

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gri olan bitik cikti 171.000 de servis kaydi var.. Baska onerisi olan var midir?
    millet sahtekar ya birde pişkin pişkin orjinal diyor
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim eski aracın şu anki sahibi arkadaşım, iletişime geçeyim mi satmayı düşünür mü diye?

Araç kül gri diye geçen absürd renk, fümeyle mavi arası. Cam tavan da var üstelik.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim eski aracın şu anki sahibi arkadaşım, iletişime geçeyim mi satmayı düşünür mü diye?

Araç kül gri diye geçen absürd renk, fümeyle mavi arası. Cam tavan da var üstelik.
    Km yuksek degilse olabilir ve bu enjektor turbo suspansiyon sorunu vs yasamadiysaniz..

Adam bi de diyor ki bir yerine anahtar degdiyse masraflarinizi karsilarim falan.. Motor sorunundan surekli gitmis on panjur degismis farlar degismis...

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emekteki arabayı dün sabah aradım araba burda yok felan dedi o yüzden bakamadım ancak yazma fırsatım oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emekteki arabayı dün sabah aradım araba burda yok felan dedi o yüzden bakamadım ancak yazma fırsatım oldu
    Abi sağolasın da zaten yazdım km düşürülmüş falan bitik yani araba kazalı önden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Km yuksek degilse olabilir ve bu enjektor turbo suspansiyon sorunu vs yasamadiysaniz..

Adam bi de diyor ki bir yerine anahtar degdiyse masraflarinizi karsilarim falan.. Motor sorunundan surekli gitmis on panjur degismis farlar degismis...
    ben 70k km'de sattım, şimdi ne olmuştur bilemem. 100k'yı devirmiş olma ihtimali var bana sorarsan. 35k km'de hava filtresinin yanlış uygulanması sonucu turboyu kucağıma almıştım, sıfırıyla değiştirdim. Araç bendeyken ip gibiydi. Muhtelif kazası, boyası var, boya takıntın varsa sana gelmez. Benden önceki sahibindeyken hırsızlık için kelebek camlarından birini patlatmışlar, ben de ön camı atermik olanıyla değiştirdim çatlayınca. Hazır aklıma gelmişken söyliyim, ön camları çok çabuk çatlar, uzun yolda gelen taşları tenis raketi gibi karşıladığından. Uzun yolda kullanılan bir C3 yılda 2-3 kere ön cam değiştirir haberin olsun.
    öyle işte.

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya kardeşimsiniz şu çocuga şöyle şeyler yazmayın adam zaten kararsız ne yapacagını bilmiyo bide bu forumları testleri okuyup duruyo her araca aynı muameleyi yapıyo ondan sonra. uzun yola çıkarda ayda 2-3 bin km yaparsa, arabayı çok sert ve bilinçsiz kullanırsa, arabaya iyi bakmazsa dedikleriniz olur evet. ya allah aşkına süspansiyon kırılması falan nasıl şeyler ya bunlar bu adam otobana girse 70le giden, arabayı sogukken çalıştırdıgında hararet göstergesi normal seviyesine çıkmadan hareket etmeyen, tık ses gelse kapıyı bacayı söken adam. dünyada var olan sorunlar illaki bunun başına gelecek diye bişey yok.

3 sene önce ismi lazım degil birisi 1.9tdilar için yağ yakıyor yüklenecekse muhakkak elden geçirilmeli falan dedi bana. 4 sene de olabilir net emin degilim. ben ibizamı 2bucuk sene 60 bin km boyunca resmen kırbaçla kullandım. ama ne bakımını eksik ettim ne ilk çalıştırmada bastım gittim ne çok gazladıktan sonra tık diye kapattım arabayı. bi damla yağ eksilmedi. ki o arabayı doğuş kullansa daha sıfır diye satılırdı o kadar söyleyim. bütün seatlar su alıyor kronik hastalık. benim arabamda o da yoktu. sonra ne bilim corsa 1.7lerde direksiyon pompası ve mazot beyni kronik hastalık. onlar da yoktu. alırken dikkat edip bakmak lazım tabi. bi taraflarının dogrusuna gidip araba alınmaz biliyorum. ama burda bunlar yazıldıkça bu adam araba alamaz. bi tane sorunsuz araba gösterin bana susacam söz.

arabanın zamanında yaşanan sorunu vardır eyvallah. veya kronik bi hastalığı. ama doğuşun buna ikna olması için bu tarz sorunlar yaşanmış zamanında. bunlara dikkat etmek lazım alırken derseniz yeterlidir. lütfen öyle yapın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı douu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kardeşimsiniz şu çocuga şöyle şeyler yazmayın adam zaten kararsız ne yapacagını bilmiyo bide bu forumları testleri okuyup duruyo her araca aynı muameleyi yapıyo ondan sonra. uzun yola çıkarda ayda 2-3 bin km yaparsa, arabayı çok sert ve bilinçsiz kullanırsa, arabaya iyi bakmazsa dedikleriniz olur evet. ya allah aşkına süspansiyon kırılması falan nasıl şeyler ya bunlar bu adam otobana girse 70le giden, arabayı sogukken çalıştırdıgında hararet göstergesi normal seviyesine çıkmadan hareket etmeyen, tık ses gelse kapıyı bacayı söken adam. dünyada var olan sorunlar illaki bunun başına gelecek diye bişey yok.

3 sene önce ismi lazım degil birisi 1.9tdilar için yağ yakıyor yüklenecekse muhakkak elden geçirilmeli falan dedi bana. 4 sene de olabilir net emin degilim. ben ibizamı 2bucuk sene 60 bin km boyunca resmen kırbaçla kullandım. ama ne bakımını eksik ettim ne ilk çalıştırmada bastım gittim ne çok gazladıktan sonra tık diye kapattım arabayı. bi damla yağ eksilmedi. ki o arabayı doğuş kullansa daha sıfır diye satılırdı o kadar söyleyim. bütün seatlar su alıyor kronik hastalık. benim arabamda o da yoktu. sonra ne bilim corsa 1.7lerde direksiyon pompası ve mazot beyni kronik hastalık. onlar da yoktu. alırken dikkat edip bakmak lazım tabi. bi taraflarının dogrusuna gidip araba alınmaz biliyorum. ama burda bunlar yazıldıkça bu adam araba alamaz. bi tane sorunsuz araba gösterin bana susacam söz.

arabanın zamanında yaşanan sorunu vardır eyvallah. veya kronik bi hastalığı. ama doğuşun buna ikna olması için bu tarz sorunlar yaşanmış zamanında. bunlara dikkat etmek lazım alırken derseniz yeterlidir. lütfen öyle yapın.
    Ben eski bir kullanıcı olarak yaşadıklarımı anlatıyorum. Bilinçli ve dikkatli bir kullanıcıyım, beni tanıyanlar bilirler. Bir de beni bilenden beni dinle, senin Doğuş'u anlattığın gibi anlatacaktır. Malı almadan ne olduğunu, ne olacağını bilsin, öyle alsın. En nihayetinde ikinci el alacak bu adam bu arabayı, kendinden önceki sahibinin nasıl kullandığını da bilmeden alacak. Olabilecek en kötü senaryoyu bilsin, kenara ona göre para koysun, benim tek derdim bu. Gidip de cebindeki son kuruşu arabaya bağlar da sonra başına iş açarsa arabayı da kullanamaz.

Sözün özü, bak ben o almayı düşündüğün C3'ün makyajlısını 27k km'de aldım, 70k km'de sattım. Kendi hatam dışında da (turbonun değişmesi) tık demedi araba. Yok enjektörmüş yok süspansiyonmuş. Aldıktan sonra yaklaşık 32k km'de H&R 35mm yay taktım, araba yaklaşık 70mm düştü, o nasıl 35mm ben de bilmiyorum, yaylar da orjinaldi, neyse, 70k km'ye o haliyle araba ayda iki kere uzun yola gitti geldi, onun dışında da her gün Ankara trafiğindeydi. Öyle nazlı bir araba da değildi, bakımdan bakıma servise gider, gık demeden yoluna devam ederdi. Arabamda HKS Turbo Timer da vardı.

Turbonun nasıl cortladığına gelirsek, işgüzar eski ustam, simota'nın karbon kazanlı CAI'sini takarken kullandığı silikon hortumlardan birinin ucunda çapak bırakmış, turbo da o çapağı içine çekmiş, olanlar olmuş. Turboyu bi çıkardık, pal falan kalmamış. Gittim sıfırını aldım taktım.
    öyle işte.

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya işte sen bilinçlisin ama doğuşa o arabanın lastigi fazla patlayabilir desen almaz arabayı ricam sadece o

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)