ölüler? Atatürk? senin amacın az çok belli
Printable View
Kim başkasında gördüğü bir ayıbı kınarsa o ayıp onun da başına gelmeden ölmez...
(Tirmizi, Kıyame, 53)
osman üstad haklısın tabii;
yeri değil neden değil ben kimseyi yanlış yönlendirmek istemem en basiti bu ne kadar bilgiliyiz sorulara cevap verelim.
kaynaklar çok tabii ama şöyle bir durum söz konusudur ki insanlara en azından vakit harcadıkları bir sitede göz aşinalığı olmasıdır.
herkes kendine göre müslüman herkes kendi bildiği kadar müslüman.
önceki yorumlarımdada yazdım,
birandın ölümü,
ekonomik durum,
benim konusunu açtığım ttnet sorunu gibi,
evine hırsız girenin sorunu,
polislik olanlar,
veya ticari olarak bir konunun devam etmesi normal mi?
Şu konuyuda mahvettiniz ya , helal olsun , bütün emeği geçenlere...
Anlayamadığınız kısımı açıklıyim ; Din , siyaset gibi konular hassas ve ince konulardır. İnsanlar bu konuları canlı yayında bile doğru düzgün tartışamıyorken, eline gelenin yazıldığı ortamda heleki otomobil amaçlı insanların toplandığı bir ortamda bu tip konular sıkıntı verir. Sen ne kadar hoşgörülü, sakinde olsan buraya giren insan sayısı ve çeşitliliği bir değil.... Ben düşünüyorumda örnekleriniz düşünen insan işi değil
İşte benim soru işaretim de tam burada..
Malesef hiçbirimiz yaptıklarını canlı canlı görme ve gördüklerimize uyma imkanına sahip değiliz. Elimizdeki tek kaynak bir başkasının yorumları.. Peygamber Efendimize inancımda bir sorun yok, lâkin o Peygamber Efendimizin yaptıklarını bize iletilmesine aracılık eden ne derece doğru?
İlettikleri gerçekten doğru mu? İlettikleri gerçekten Peygamber Efendimizin yaptıkları ve söyledikleri mi? Arada kendi yorumu, düşüncesi katılmış olamaz mı? Malesef benim burada soru işaretlerim var.. Ve bu PEygamber Efendimiz'in yaptıklarını, söylediklerini ileten bir kişiye de Peygamber gibi inanmam, itaat etmem.. Bunu yapmıyorum diye dinden çıkarsın diye kendini Allah'a eş koşup kesin hüküm verene de din sömürücüsü, yobaz gözüyle bakarım..
Ölüler dediğin aramızdan veya otomobil dünyasından hakkın rahmetine kavuşanlarsa veya otomobil dünyası veya genel kamuoyunu ilgilendiren siyasi veya dini yönü olmayan kişi veya kişilerin vefatı ise bunun paylaşılmasının, taziyelerin iletilmesinin hiçbir sakıncası yok.
Siyasi, ideolojik veya dini içerikli her türlü konuyu şikayet edebilirsiniz. Hepsi yasak. Hepsiyle ilgilenilir.