http://i.onbesyirmibes.org/image/2012/12/24/324955.jpg
Bahsi gecen su sisesi, ozur olarak kabul edersiniz umarm.
Printable View
http://i.onbesyirmibes.org/image/2012/12/24/324955.jpg
Bahsi gecen su sisesi, ozur olarak kabul edersiniz umarm.
Konu ilede alakalı olarak;
Allah bana farzları yerine getirmemi emrettiği gibi, insanlarla “müdara”yı, yani iyi ve güzel geçinmeyi de emretti.
Hadis (Deylemi).
iyi güzel yazmışsın da bi yerde yanlışlık var.ateistlere,hristiyanlara yahudilere bişey demedikki demişsin peşine de alevilere demişsin.Bu yazdıklarının yanına alevilik olmamış.Bence o kısmı düzelt.Sanki aleviliği müslümanlık dışı bir inanç gibi göstermişsin yazık
Şunu bilin ki, evladlarınız kazançlarınızın en temizlerindendir. Öyle ise evladlarınızın kazançlarından yiyin.
Ravi: Ebu Davud, 3530
"Bir erkek hanımını döverse,kıyâmette ben onun davacısı olurum".(HADİS-İ ŞERİF)
Ebû Hureyre (r.a)'ın bildirdiğine göre; Hz.Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Namaz dini direğidir.Namazda on güzellik vardır.
Bu on güzellik şunlardır:
01. Yüzü güzelleştirir.
02. Kalbi nurlandırır.
03. Bedeni dinlendirir.
04. Kabirde arkadaştır.
05. Rahmetin inmesine sebeptir.
06. Gök kapılarının anahtarıdır.
07. Ahirette günah ve sevapları ölçen terazide sevap kefesini ağırlaştırır.
08. Rabbi hoşnut ve memnun eder.
09. Cennete giriş için ödenecek ücrettir.
10. Cehennem ateşine karşı koruyucudur
Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşı sebebiyle ikramda bulunursa, Allah yaşlılığında ona ikram edecek kimseleri mutlaka takdir eder.
Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah kıskançtır, mü'min de kıskançtır. Allah'ın kıskanması, mü'minin Allah'ın haram ettiği şeyi yapmasıdır."
Buhari, Nikah 107, Müslim, Tevbe 36, (2761); Tirmizi, Rada' 14, (1168).
ya konuyla ilgili bilgili insanlar varken bi sorum olacak onu sorayım..
ben hayatımda sadece Kur'anı rehber olarak görüyorum. Bu hadislere hiç inanmıyorum, inanasım gelmiyor. Bunun en büyük nedeni de kendiliğinden artan hadisler, oraya buraya çekmeler. Hadislere iman etmemenin dindeki yeri nedir acaba?
Sabah namazının iki rekatı, dünya ve içindekilerden hayırlıdır. Tirmizi
Üç kişi beraberken, ikisi aralarında husûsî konuşmasınlar, bu öbürünü üzer. -Müslim
Dostunu severken ölçülü sev, günün birinde düşmanın olabilir. Düşmanına da buğzunu ölçülü yap, günün birinde dostun olabilir. Tirmizi
İnsanlara merhametli olmayana Allah Teâla merhamet etmez. -Tirmizi
Bu arada yarın Mevlid kandili hepimiz için hayırlara vesile olur İnşallah..
Dinimizde peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa(sav.)inanmakta imanın şartlarından biri..
Hadisler ise peygamber efendimizin sözleri , sizin inanmamanızdaki neden çok fazla olması ise sorun etmeyin , çünkü söylemiş olduğu her söz hadis yerine geçtiğinden sayıca fazla olabilir ama kaynağı belli olmayan twittarda Facebook'ta bolca gezen her cümleyede araştırma yapmadan inanmak doğru olmaz..
Hadislere inanmamak Peygamberi yok saymaktır. Peygamberi yok saymak imandan çıkmaktır. Her hadise inanmak doğru değil günümüze kadar gelmiş bozulmamış sahi kaynaklar var araştırıp bunlardan faydalanmak lazım.
Bilmediğimden soruyorum.. Hadisleri inkâr edenin dinden çıkacağı yazıyor mu bir yerde?
Televizyonlarda ara ara denk geliyorum, Hoca'lar bile tartışıyor ve tartışmanın her bir tarafı bir hadisi kaynak gösterip karşısındakinin kaynağını kabul etmiyor.. Bu durumda her bir tarafın ayrı ayrı dinden çıkması gerekir eğer inkâr edenin dinden çıkacağı yazıyor ise..