teşekkürler bilgi içinbende öyle biliyorum dediğim gibi ama danışmak istedik yinede yazılımı bi gözden geçirmek gerekirmi diye
siz max. performansta gidiyorsunuz turbo bir araç için söylüyorum
çok iyi bir değer ancak bizim aracımızı okadar da yormak istemiyoruz açıkcası
genel olarak afr değerleriniz normal.
afr değerleri aslında her turbo araç içinde aynı olamayabilir. her setup ta aynı afr hedeflenemez. sıkıştırmadan tutun kullandığınız malzemelere kadar hepsi sizin hedef koyduğunuz afr ye etken. örnek stock motorda turbo olarak hedeflenen afr ile sıkıştırmayı düşürdüğünüz motordaki afr daha farklı. değerleri temsili veriyorum stock motorda 11 e kadar kısabilirseniz yapılı olan bir motorda 12.5 lara kadar kısabilirsiniz.
değerler temsilidir.
ayrıca şunu belirtmek isterim, yarım gazda boost un gelmeye başladığı noktalarda 13 kusur afr ler bazı motorlarda titreme yaptırabiliyor yani fakir kalmış oluyor.
Boyle birseye gerek yok hatta 11.5'ten rev limite dogru 10.8 lere gitmesine "tapering" denir boyle ayarlanir egt firlamasinin onune gecip max gucu almak icin.
11.5 to 10.8 yapmak yerine dedigin gibi sabit 11.2 yapsaydik toplamdaki aracin urettigi guc duserdi. Rakamlar afaki ama mantigi yakalayabilmen icin yazdim.
Bu arada konu sahibinin bahsettigi degerler gayet normal. Ayrica maxigorky'nin yazdiklari tamamen dogru, her motor yapisi farklidir, hedefler farklidir amaclar farklidir. Basitce anlatmak gerekirse rolling yapacak aracin ayari baskadir, pistte donecek aracin ayari baska. En azindan ben farkli yaparim maximumlari yakalayabilmek adina.
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)