Uyarmazmıyız,Ata sporumuz :)
Zengin,fakir,gurbetçi,kamyoncu ne varsa uyarırım..Harfiyatçılar hariç..
Printable View
Uyarmazmıyız,Ata sporumuz :)
Zengin,fakir,gurbetçi,kamyoncu ne varsa uyarırım..Harfiyatçılar hariç..
bu arada her lüks aracı zengin kişi sürmüyordur belki asgari ücretle çalışan şöfördür. radar cezasını maaşından kesiyorlardr , siz yine uyarın beyler ayrım yapmayın :)
zengin ticari zart zurt ayrimi yapmam, para bu hukumete gitmesin diye herkesi uyaririm.
ayrica dunya uzerinde bu konudaki en iyi dayanisma karadag'da :D gelip tecrube etmeniz gerek. Karsi serit bildiginiz disko oluyor ileride polis varsa :D
bikeresinde karşı yönden gelen biri beni uyardı ve beni radardan kurtardı ve o günden beri radar gördüğümde karşı tarafı sektör ile ikaz ediyorum anlamayana ise kolumla yavaş işareti yapıyorum .elimden geldiği kadar uyarırım .uyaranlardanda allah razı olsun .
o lüksa arabayı kullanan 1000 tl maaşlı makam şöförüyse öprmezler mi ay sonu şirkette yanaklarından
geçin bunları
ticari takside 1 tekliğin üzerinde fiyatı
taksi şöförlerine özel tim yollayalım o zaman :D
bu arada radarda sellektör ata sporumuzdur yazısına katılıyorum :)
biz bodruma giderken kaç kişi uyardı (sağolsunlar) bizi araç lüx diye tabir ettiğimiz bir marka olmasına rağmen
Tartışma olmaması için alıntı yaparak yazmıyorum da üstüne alınan gereğini alınsın.
Evet beni geriyo, insanları sosyal statülerine göre ayırmanız.
Karşı şeritten Golf6 gelse uyarır mısınız uyarmaz mısınız? (Zengini uyarmam diyen arkadaşlara soruyorum.)
Eğer uyarmıyosanız nerde kaldı o sizin emekçi kesimi kollama içgüdünüz.
Çünkü bu araca orta düzeyde gelir grubu sahip olabiliyo.
Eğer uyarıyosanız hani zengini uyarmıyodunuz?
Ben 18 yaşındayım ve Allah'ıma bin şükür bize bu yaşta araba sahibi olmayı nasip etmiş.
Eee noldu şimdi?
Ben alınteriyle zorluklarla Golf alabilen abilerimizden (bir nevi de olsa) sizin bakış açınıza göre daha zengin değil miyim?
Uyarmak ne kelime yaa bizim memlekette Tokat niksar arası pusuyorlar bende başlıyorum gelenlere sellektör yapmaya ilçeye gidene kadar elimi camdan çıkarıp yavaşlayın işareti yapıyorum.
Kesinlikle uyarırım, babadan gelme bir olay.Babamın bana uzun yolda öğrettiği ilk kuraldır:D
Yukarıda tartışılan zenginleri uyarmama konusuna gelince, bu yaz Antalya'ya giderken karşı şeritten bizi uyaranlar hep sizin deyiminizle lüks araçlardı.F30, F10, E serisi vs. Ben kesinlikle bu ayrıma karşıyım..Günümüzde düzenli geliri olan herkes kolayca bu tür araçlara binebiliyor..Sizin yaptığınız biraz çekememezlik olur.
Bence arkadasin cekememezlik gibi bir durumu yok kotu dusunmeyelim. O sadece mantıksız yere mantiksiz sekilde konulan radarlarin bedeli kit kanaat gecinen insanlara odetilmesin diyor. Kendine gore hakli oldgu yerlerde var. Mesela manisadan izmir yonune giderken sabuncubeli inisine konulan radar tam bir tuzak. Bunun hiz kontroluyle uzaktan yakindan alakasi yok % 7 % 8 den fazla bi egime sahip olan yere radar?? NE kadar mantıklı? Araclar fren fren inmek zorundami?? Yada tirlar kamyonlar. Retarderi olmayan tirlar icin yuklu sekilde orda frene basmak zarardan baska bisey degil. Bunun gbi birsuru radar var polislerin ay sonu kotasi doldurmak icin koydugu. Ama zengini uyarmam mantigi hos değil o adam caliyormu yav:) herkesi uyaralim belki icindeki sofordur emanetcidir.
Uyarırım. Çevremdeki herkesin aynı duyarlılıkta olmasını isterim.
Mevzu hükümete para gitsin gitmesin veya başka bişi değil. 120nin bile az geldiği yolda maksimum 90 km sürat vermek gibi saçma sapan durumlar var...
Keşke toplum olarak alışkanlık edinebilsek bunu da rahatça gidebilsek yollarda
ben golf 6 yı uyarmam
golf 7 yi görürsem cepten çaldırır kapatırım
e segmenti ve üzeri araç görürsem durdurur hal hatır sorarım
linea görürsem karşı şeride dalar üstüne kırarım pis fakirin
konu nereye gelmiş cidden yaşla mı alakalı dicem bu muhabbetler alınmaması gerekenler alınacak
ne adamlar var kartla zor dönüyo altında lüks araç
ne adamlar var bağ bahçe toprak zengini altında reno 12 tsw
araçla zenginlik bir yere kadar kasmayın ;) :)
Tamam siz haklısınız.Siz zenginsiniz ben fakirim.Çekememezlik yapıyorum.
ölümüne uyarırım :d
Ya bende onu diyorum işte araçla zenginlik tahlili yapıp bu zengin ceza buna koymaz demek yanlış işte abi. :)
Cepten çaldırır kapatırıma patladım. :D
Ya daha yazıcam da konuyu ebesinin nikahına çekmişsin, değmezsin spor gazetesi.
Sen neysen osun benim dememe gerek yok belli ediyosun kişiliğini zaten.
Yıllarca benı radardan kurtaran ısımsiz kahramaların hatrına bende digerlerine yapıyorum :D
Elimden geldiği kadar uyarmaya gayret ederim çok faydasını görmüşlüğümde vardır.
Radarların yerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları üretmek veya ithal etmek, 2 milyon 120 bin liradan 3 milyon 535 bin liraya kadar para cezası. Bu cihazları araçlarında bulunduran sürücülere ise bin 407 liradan 2 bin 120 liraya kadar para cezası.
Radarın amacı sürücülere sürpriz para cezası kesmek olmamalı.. Bu amacı gütmeyen ülkelerin karayolu işletmeleri zaten yollara radar uyarı levhası yahut fotoradar varsa fotoradar uyarı levhası koyuyor.
Radarın amacı hıza uygun olmayan belirli bölgelerde sürücüleri yavaşlatmak, uyarı levhasına dikkat etmeyen sürücüleri ise dikkatsiz olukları yahut kurala itaat etmedikleri gerekçesiyle cezalandırmaktır.
Ülkemizde karayollarının artık olan radar uyarı levhalarını bile kaldırdığını düşününce sürücülerin birbirini uyarması bence gayet normal..
arkadaşlar bu android de apple dada olabilir radar app leri var ne kadar doğru yorumları okuyorumda işe yarıyor diyende var palavra diyende var..
ben 300 tane beygiri içine kaçmış sti ile kendimi zorlayıp kasıp 90la gitme düzgünlüğünü yapabiliyorsam diğerleride yapabilmeli, kurallar herkes için. daha öncede yazdım ben uyarma olayına karşıyım aslında, insanlar uysun kurallara, herkes uysa trafikte kaza olup durmicak, adam yanımdan 1.3 corsayla belki 150 160la geçti 2 km ilerde kaza yaptı trafiği kitledi, biz salakmıyız o kadar beygirle basmadık? başkalarının hakkını yemek istemedik kaza yapıp.
zaten karşıdan çok hızlı gelenide hayatta uyarmam onda zengin fakir diyede ayırmam, ama orta sınıf ve altı araçlar normal hızlarda gidiyorsa 5-10 km fark yüzünden ceza yemelerine içim elvermez uyarırım geneli az kazanan insanlardır diye.
yani kimse senin gibi düşünmek zorunda değil. bu arada golf6 sahibi olmaklada zengin olunmuyor. sen kabullenmesende sen ego göstergesi var, yok bilmem kimden zengin değilmiyim filan.
kıt kanaat geçinenlerin ceza yemesini istemeyen, benim gibi düşünen porş ferrrari sahibi arkdaşlar bile var bu forumda. onlar alınmadıda sen golf 6ım var diyip zenginim ben diyip mi alındın :D
seni "the K" ya havale ediyorum :)
Abi kalın hale getirdiğim yer için söyliyim sana sonuna kadar katılıyorum.
Benim sitemim direk zengin arabasıysa uyarmam mantığınaydı, ve Golf6'yla zenginim demedim o arkadaşın o mantığına göre bir saptama yaptım, çelişme durumunu göstermeye çalıştım.
Allah'a bin şükür bugüne kadar sahip olduğum şeyler hakkında övünmedim hiç, hep şükür ettim, o da Allah'la benim aramda birşey zaten.
Zaten sahip olduğum şeyi sağolsun babam aldı alınteri döken o, ben ne diye onunla birşey kanıtlama girişiminde bulunayım ki?
Zenginim demedim tekrar okumanı rica ediyorum, arkadaşın mantığına göre öyle olduğunu varsaydım.
Ego var diyosun olabilir bilmiyorum dışarıdan öyle görünüyodur ya da ben göremiyorumdur birşey diyemem.
Ben kıt kanaat geçinen ceza alsın mı dedim?
Ben HİÇKİMSE ceza almasın AYRIMCILIK yapılmasın dedim.
Senin de dediğin gibi herkes ben gibi düşünmek zorunda değil.
Ben sadece fikrimi sundum.
Sevdiğim de bir söz vardır;
FİKİRLERİNE KATILMIYORUM AMA ONLARI ÖZGÜRCE SAVUNABİLMEN İÇİN CANIMI VEREBİLİRİM
diye.
Sanırım karşılıklı olarak fikirlerimizi beyan ettik, tartışma yaratmaya da gerek yok, hayırlı akşamlar.
Bugün gene girdim radara karşıdan 1 kişi bile sellektör yakmadı KM lerce
Ben simit vesonu camdan çıkarıp uyarı amaçlı lastiklerine sıkıyorum
bu forumda her kesimden insan var. zengin fakir olayına girilmemeli düşünceler dile getirilmeli ama insanlar arasında sınıf karşılaştırması yapmak çok yanlış. kimsenin içini dışını kafa yapısını düşüncesini görmeden bilmeden tanımadan karşı şeritten tahmin etme gibi bir durum yok zengin olsun fakir olsun.
konu amacına gelicek olursakta uyarı yaparım ister yavaşlar ister devam eder :)
Gunduz yolculuklarinda 120yi gecmemeye gayret ediyorum. Simdiye kadar sorun yasamadim tavsiye ederim :D gece yapistirin :D
Son bir ay'da 2 defa uzun yol yaptım, ve 6 tane radar'dan kurtuldum, sellektör sayesinde. Bu iş ciddi boyutlarda yani:D ayrıca zengin fakir muhabbeti çok aptalca. Her bmw-mercedes kullanan zengin mi? Bir Çoğu zaten bilmem kaç yıl kredili arabalar. Ben uyarırım, gerisini şoför bilir.
gece yolda olursam sık sık yapıyorum uyuyan olmasın olmasın diye çok dikkat çekiyo ilerde radar var sanıyo herkes iyi oluyo aslında
Birgün ne hikmetse radarın kendisi selektör yapıp elini camdan çıkardı yavaşla işareti yaptı :) ilerdeki çevirmede de durdurmadılar :D
Bende radar görürsem karşıdan gelenleri kesin uyarırım.
Bende çok uyarırım hatta öyle ki Antep'ten gelirken Eskişehir girişte arkamdan adam hızlı geliyordu onu uyarayım derken ben radara girmiştim :D
Bu sene tatil için 4000 km yaptım şansıma hiç yol güzergahımda radar yoktu.Dolayısıyla uyarıcı da olmadı ama bizim yolda karşı yola bakan 2 kere radar aracı farkedebildim.İkisinde de karşı şeritten gelenleri uyardım.
Memlekette dayanışma var :D Duyarlı olmak lazımm
Karşı şeritte radarı gördümmü 10km boyunca selektör yaparım sosyal platformlarda heryere yazarım :D Zengin fakir olayına da hiç girmedim. O tarz düşünen insanlarda zaten bişeyler eksiktir.