User Tag List

Sayfa 9/32 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
601 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Pripyat [Hayalet Şehir] ve Çernobil Faciası

MehmeT. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski bir arı kovanı. Arılar uçup gitmiş.

İnsanlarla birlikte köylerden barınan kedilere, köpeklere ve diğer hayvanlara ne olduğunu merak etmişimdir. Besi hayvanları katledilmiş, kediler ise doğaya geri dönmüşler.

Bu köyün adı 'Beyaz Sahil'. Beyaz Sahil anayola yakın ve hâlâ burada yaşayan birileri var.

Bazı köylerde birileri yaşıyor dediğimde bu, orada yaşayan 2 ila 5 insan olduğu anlamına gelir. Eğer bir köyde 20-30 kişi yaşıyorsa, bu Çernobil standartlarına göre bir megapol oluyor.

Çernobil'de isimsiz bir köyde, Büyük Vatan Muharebesi'nin(II. Dünya Savaşı Doğu Cephesi) İsimsiz Askerinin mezarı.

Pluton'un Diyarı

Plütonyum binlerce yıl hüküm süreceğinden, Plütonyum-239'la diğer kimyasal elementlerin farkı sahnedeki krallarla gerçek hayattaki kralların farkı gibi oluyor. Aşırı derecede zehirli ve kimyasal reaktifliği oldukça yüksek, plütonyumun yarılanma ömrü 24000 yıl.

Şans eseri, Çernobil bir uranyum reaktörüydü, bölgedeki tüm plütonyum(miktarı reaktörün yaşına bağlı) uranyum ürünüydü. Bazıları küçük bir miktar olacağını söylüyor, zaten fazlasına da gerçekten ihtiyacımız yok. Elimizdeki bilgilere dayanarak, 1 pound(yarım kilodan az) plütonyumun dünyadaki tüm insanları öldürmeye yeteceğini söyleyebiliriz.

Plütonyum atom bombalarında ve 'hızlı üretken reaktörlerde' yakıt olarak kullanılır. Adını kendine yakışır şekilde, ölülerin tanrısı ve yeraltı dünyasının hükümdarı Pluto'dan alır.

Amerikyum

Köylerden bazıları ağır derecede zehirlenmiş. Burada radyasyon reaktör yakınlarında olduğundan bile daha yüksek.

Geiger sayacımızla yol üzerinde ve yoldaki bir bitki üzerinde ölçüm yapıp değerleri karşılaştırırsak, bitkide asfaltın 8.5 katı radyasyon olduğunu görürürüz, çünkü radyasyon yaşayan organizmalarda yoğunlaşıyor. Bu radyasyonun kaynağı Amerikyum.

Başlarda burada durum çok kötü değildi. Bölge Plütonyum-241'le zehirlenmişti. Plütonyumun tuhaf bir özelliği vardır; başlarda o kadar da radyoaktif değildir. 14.4 yıl boyunca sessizce bekler ve sonra Amerikyum-241'i de içeren bileşenlerine ayrılır. Amerikyum güçlü gama ışınları yayar; onu oluşturan plütonyumun yaydığı gama ışınlarıyla karşılaştırırsak, amerikyum kaynaklı ışınlar top güllesi gibiyken, plütonyum kaynaklı ışınlar ancak tüfek fişeği olabilir

O gün gösterimde olan filmler ve yakında gelecekler bu karatahtaya yazılırdı. Bir sonraki gösterim 400 yıl sonra.

Bu sınıfta da artık ders yok. Şimdi burada öğretilen tek ders, Plütonyum-241'in kardeş izotopu olan amerikyum-241'in yarılanma süresinin 400 yıldan fazla olduğu...

Bizden kuşaklar sonraki akrabalarımız bile hala bu bozunma sürecinin etkilerini görecek, kemiklerimiz toza dönüştükten çok sonra bile.

Resmi olmayan kaynaklardan fotoğraflar ;

Kirlenmiş köyler yaşayan çiftçiler, dört boynuzlu buzağıların, aşırı büyük gözlü domuzların doğduğunu bildiriyorlar.

Bu bilgi ne kadar güvenilir bilmiyorum ama, eğer o köylerden geçecek olursam, fotoğraf makinamın pillerinin dolu olduğundan emin olacağım.

Bu hikayenin en trajik kısmı Çernobil çocukları.

Gazetelerde ve televizyonlarda gösterilen bir çok fotoğraf var. Bazıları onların böyle olmasının sebebinin Çernobil olduğunu söylese de, kimileri de bu tip çocukların kazadan önce de olduğunu, onların buralarda çok olan alkoliklerin ya da uyuşturucu kullananların çocukları olduğunu söylüyor.

Ölen insanlarla ilgili bilgimiz az, yetkililer hepsini inkar ediyor. Doğru bilgi eksikliği söylentiler, güvensizlik ve panik yaratıyor.

Ben konunun söylentilere değil bilimsel bir araştırmalara konu olması gerektiğini düşünüyorum. İki şekilde de, Çernobil'in çocukları olsalar da olmasalar da, onlar zavallı çocuklar, yaşamaya zar zor değecek bir hayat yaşıyorlar.

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dün gece çıktıkdan sonra paylasım varmı diye sabah saba ilk işim konuya girmek oldu

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmişte en çok ilgimi çeken olay bu, fotoğraflara bakarken de call of duty aklıma geldi müsait zamanda oturup okuncak bi konu olmuş bu ayaküstü okunmaz
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hazirlayan arkadasa ve eklenti yapanlara cok tesekkurler.cok etkileyici olaylar yitip giden binlerce ve etkilenen yuzbinlerce insan.buyuk bir dram acaba o gunleri yasayan insanlar nerede ne yapiyorlar ne hikayeler vardir kimbilir.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    etki haritası

2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir paylaşım ellerinize sağlık, insan dalıp gidiyor okudukça ve resimleri gördükçe..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olay başlıktan sapıyorsa bir önerim olacak;

İşkenceci Nazi Almanyası - Sömürgeci İngiliz Hegemonyası - Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzkarası İnönü iktidarı arasında kaybolup gitmiş 700'den fazla hayat için,

Halit Kakınç - Struma

Mutlaka okuyun...

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün gece çıktıkdan sonra paylasım varmı diye sabah saba ilk işim konuya girmek oldu
    Bende katılıyorum

Kahraman castle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok acımasızca terk edilmiş.
    BAŞTAŞ PERFORMANCE

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir konu içeriği ne kadar üzücü olsa da.

Bir oyun yapılmıştı bunla ilgili, 10dk oynayamadım oyunu böyle bir gerilim yok.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kitlendim kaldim konuya iyimi
    bbm pin :2B244451

srknzfr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim evden pripyat'a bi yol tarifi alayım dedim çok da uzak sayılmaz

srknzfr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada google maps ile de pripyat hakkında güzel fotolar bulunabiliyor uydudan oranın görüntüsünü görmek bile garip duygular yaşamama sebep oldu

mody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paylaşım için teşekkürler, yazılanları okurken, fotolara bakarken insan tarifi mümkün olmayan şeyler hissediyor, kim bilir gidince neler oluyordur?
    Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000!

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bahsi geçen bölgede oluşan yüksek radyasyondan ötürü bazı insanların uzun vade de etkilenip mutasyona uğradıkları hatta bu şekilde orda yaşamını sürdürüp yeni doğan çocukların daha doğrusu değişik bir türün o bölgede gizli saklı yaşam sürdüğünü idda eden bir yazı okumuştum bir ara.Bunun doğru olma payı varmıdır sizce
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya girmeye korkuyorum iyi mi... Yaşım itibariyle bilmiyorum bu olayı tabi ama duymuştum birkaç kaynaktan da okumuştum ancak tam detaylı değil. Meğer neler yaşanmış neler... Bilgiler için teşekkürler..

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bahsi geçen bölgede oluşan yüksek radyasyondan ötürü bazı insanların uzun vade de etkilenip mutasyona uğradıkları hatta bu şekilde orda yaşamını sürdürüp yeni doğan çocukların daha doğrusu değişik bir türün o bölgede gizli saklı yaşam sürdüğünü idda eden bir yazı okumuştum bir ara.Bunun doğru olma payı varmıdır sizce

Böyle bir film vardı ama Amerikan yapımı ve orada geçiyordu. Sanırım bir dizi gibi bir şeydi. ORadaki insanların tipleri değişmişti ve eski bir maden ocağı filan gibiydi..

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gitmeyi en çok istediğim tek yer. sağır edici derecede bir sessizlik sahipmiş. şu fotoğrafları çeken hatun ablamız motoruna beni de atıp götürse keşke.
    e60 535d & THE A45 AMG

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HkN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir film vardı ama Amerikan yapımı ve orada geçiyordu. Sanırım bir dizi gibi bir şeydi. ORadaki insanların tipleri değişmişti ve eski bir maden ocağı filan gibiydi..
    cehenneme bir adım (the descent 1-2) filminden bahsediyosunuz heralde. devam filmi şeklindeydi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)