Anlatmak istediğim bu.
Printable View
Arabada Teksem Ve kimseye zarar vermeyeceksem kurtarmak için elimden geleni yaparım.. Kendimde 15 yıldır kedi besliyorum. Aynı şey köpekler hatta kuşlar karıncalar içinde geçerli ama insani bi faktör warsa. bi saniye düşünmem :( Umarım seçim yapmak zorunda kalmayız. Keyifli sürüşler..
peki zeka seviyesi bu kedi köpeklerden daha düşük insanlar önümüze atlarsa napacağız?
Gayet ''siz''li konuştum üslupta ters birşey yok..Tabi düşünülemiyebilir o an ,sorun buraya gelip marifetmiş gibi yazmakta..Burda bodoslama frene asılmaktan bahsetmiyorum, kendinizi tehlikeye atmadan frene dokunursunuz,canınız tabiki herşeyden önemli..Çarpsanız dahi içiniz rahat olur ben elimden geleni yaptım dersiniz..
Mr.K #33
Sakin olun önce,sizden çok başıma geldi emin olun...Beni anlamadan da bekara karı boşamak kolay demeyin,hiç hoş olmuyor bu tarz laflar..
5500 #34
Amma atar gider mi yaptım ? Ne alakası var yahu ? Ben çarpan kişiye frene dokunsaydınız hızınız düşük olsaydı demişim siz burda bana öyle diyip böyle yapanları anlatıyorsunuz.
bizde bir defa ezmek zorunda kaldık ama kedi sağ şeritte idi biz sola geçtik ama kedide sola geçince kediye çarpmak zorunda kaldık
benim bir akrabam iveco minibusle kope vurmamak icin direksiyonu kirdi takla atti. ilkokula giden oglunu kaybetti tamam hayvanda can tasiyor ama olayin boylede bir yonu var :(
Bende E5 te 120 km hızla giderken sol şeritte, kedi hızla karşıya geçiyordu. Arkamda araba vardı frene basamazdım. bassamda çok yakındı yavaşlamam mümkün değildi. ani bir manevrayla kediyi kurtardım ama kendimi daha zor kurtardım. Allahtan yanım boştu vsa nın faydasını ilk defa orda gördüm. Ogün bugündür sizin gibi düşünüyorum ama o an başka işte insan reflex olarak o anki duruma kitleniyor ve mantıklı düşünemiyor. Yani burdan şöyle yapın desekte o an insanın pek aklına gelmez sanırım.
Çok geçmiş olsun doğru olanı yapmışsınız, sonuçta kasti birşey yok bence günahıda yoktur diye düşünüyorum, başımın gözümün sadakası olsun niyetiyle bi kan akıtıla bilir.
dostum halen marifetmiş gibi anlatıyorsunuz diyorsun.. kendini tek bir yere odaklamışsın, bi kafanı silkele kendine gel ana temayı, özeti anlamaya çalış. 160 ile giderken pat diye önüne çıkan bir nesneyi hangi mesafede yaptığın frenle kurtaracaksın. Bu normal bir yolda da, otobanda da olabilecek şeyler. heran önüne birşey çıkacak diye 70-80 ile mi gidelim. trafik her zaman risk, yüksek hızdayken bu şekilde çarpmak en risksizi.
Limitler ölçüsünde kurtarmaya çalışırım, yüksek süratle giderken direksiyonu kırmamanızı anladım ama frene niye basmadınız anlamadım. Belki kaçması için zaman kazandırabilirdiniz hayvana.
Kediyi bilmiyorumda kopege vurmaktansa duz duvara vurmak daha iyimis abimle talihsiz biz olay yaasamistik
Işıklardan kalkarken yavru bir kedinin karşıdan karşıya geçtiğini gördüm ve o an sağa kırdım dikkat etmeden ve birinin üstüne çıkıyordum kediyi kurtardım ama yandaki adamı görmemiştim.. Orada başak bir şey de olabilirdi.. Şehir içinde 60, otoyolda 110 geçmediğimden önüme çıkan her hayvandan kurtuldum çok şükür ve tektim.. Ama bazı durumlarda vurmak en iyisidir.. Anlatılmak istenen de bu..
Geçmiş olsun ama refleks olarak manevra yapmak çok daha ciddi sonuçlar doğurabilir doğrudur
4-5 sene önce bende Tem de 120 km/h gibi giderken bi köpeğe çarpmıştım sol şeritte bariyerin altından çıkınca frene bile basamadım çok ani oldu resmen duvara çarpmış gibi oldum günlerce kaburga ağrısı çektim kemer sıktığı için bayağıda hasar çıkmıştı
Herşey bi yana günlerce uyuyamadım yazık onunda canı vardı bilseydi girmezdi oraya çok acımıştım.
Dünyadaki en sert kemik yapısı köpeklerin.Bizim nasibimizede kangal çıktı.Daha önceleri bi a6 mız vardı. O kadar sağlam ,audi, cart curt gerisini sen düşün.150 gibi bi hızla giderken 30-35 milyarlık hasar çıktı.intercoolerdan tut radyatöre kadar bi çok değiştide Allahtan kasko vardıda bizim cok bi sıkıntınmız olmadı olan hayvana oldu yine.