turbo yok mazdanın motorunda , benım onu örnek vermemın sebebı 97 oktan pompa benzınıyle 14cr n/a motor kullanılırsa hondanın bu motoruda kullanılır pekala ;)
Printable View
ep3 ten 200 hp fn2 den 201 hp honda is legend
vtec açıyor mu ? açmıyorsa bi işe yaramaz :D
Polo gti 10cr turbo neden olmasin 12lik honda
Belli ki efsane geri dönecek ve tekrar zirveye oturacak.
2.0 lık motoru, renault un pist rekorunu kırmak icin yaptıklarını duymustum.Ben yeni Type R ı bekliyorum ve almayı düşünüyorum.Bu güne kadar çoguna dersini verdi Honda zaten.Hayaller diye birşey yok.Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır benim gözümde.
zamanla bunuda hazmedicek tebrik etmeyenler :D
opel/vauxhall astra g coupe
http://img280.imageshack.us/img280/2...entwood1hd.jpg
peugeot 406 coupe
http://farm5.static.flickr.com/4024/...058f62e347.jpg
Hahahahaha neyi hazmedecekmisiz :D adam yaris arabasi yapmis pistte kullanio.o turboya o sikistirmaya o basinci sokakta bassin gercekten hazmetmesi zor olur ama onun disinda ben bu goruntude hazmedilemiyecek bisey goremiorum :) sadece hondacilarin herzaman yaptigi 1 i 5 yapip honda oyle iyi boyle iyi demesinin disinda
+1 :)
Hondayı falan çekememezlik değil, konu honda olunca 1in 5 hatta 15 yapılması :)
Buyurunuz 1*,
310hpAlıntı:
BODY – BMW 320si E90, 4 doors.
ENGINE – turbocharged 4-cylinder in line, longitudinally installed; distribution: two overhead camshafts, 16 valves; displacement: 1598 cc; bore x stroke: 77 x 85.8 mm; compression ratio: 12.5:1; engine management: Cosworth Pectel MQ 12; lubrication: dry sump.
Buyurunuz 2;
1*=Bmw 3.20 tc (1598cc)Alıntı:
BODY – SEAT León Cupra, 5 doors.
ENGINE – turbocharged 4-cylinder in line, transversally installed; distribution: two overhead camshafts, 16 valves; compression ratio: 12.5:1; displacement: 1595 cc; bore x stroke: 82.5 x 74.6 mm; engine management: Magneti Marelli Marvel; lubrication: Dry sump.
1*=Fia Wtcc linki bmw
2*=Fia Wtcc linki seat
yarış motorunda ilk kez yapılan birşey de değilmiş yani :)
Baştan beride olmaz yapılamaz diye birşey söylemedim ayrıca yapılır, ama dünya pazarlarına satılmaz dedim. Yani cadde de fabrikasyon 12.5:1 cr, + turboşarj hayalden öte değil günümüzde.
nedir bu almancıların japonlardan çektiği arkadaş :D
Honda vaayy şunu yaptı diye birşey yok.
WTCC'de ki bütün araçlar aynı değerlerde motorlara sahipler.
Chevrolet'te 1.6L turbo motor 310hp
Hepsi aynı...
http://www.chevroletownersclub.co.uk...o2-600x372.jpg
Yeni seri ütetimin sıkıştırması 9,8.
Mazda nın 14 sıkıştırmasıda otto çevirim değil, atkinson çevirim . Toyata hybrid de de aynı çevrim var sanırım .
Sadece düşük motor yüklerinde, pompalama kayıplarını azaltmak için gaz kelebeğini pedaldan bağımsız olarak açıp atkinson cycle'da çalışıyor fakat sadece düşük motor yüklerinde(dikkat). Kaldı ki atkinson cycle şeklinde çalışan motor için süpürme hacminin %20 azalmasından bahsedilmiş (normal Otto'ya göre Mazda için) bu da sizin dediğinize göre Skyactiv motorun gerçek 11.2:1 sıkıştırma oranına sahip olması demek. 11.2:1 sıkıştırma için o özel manifold,özel yanma odalı piston,yine özel enjektörü hangi üretici koyar ? Maliyetten bahsetmişsiniz önceki mesajlarda..
Gece okuyup araştırdığımda az daha inanacaktım ve sevdiğim tek japonu kaybedecektim. İşte 14 sıkıştırma ! imkansızı başardık diye yer gök inledi okulda hocalar ... edildi falan filan atkinson cycle ile 14 ise orayı yıkarlar sahtekar VW'den farkı kalmaz benim gözümde.. zaten 1496cc atkinson motordan 120PS zor..
Yarışta kullanılan motorları övmek güzelmiş. Adamlar her yarışta motor değişiyor, marka model farketmeksizin hepsinin üstünde regülasyonları var. Rallideki bütün markalar dangalak, hepsi 2.0 turbodan 300 hp çıkarıyor he? Hepsinin limiti var. Yapabilecekleri yapamayacakları kurallarla belirlenmiş. Adam 1.6dan 700hpde çıkarır.
Normal motorlarda, son birkaç yıldır 1.4 1.6 turbo araçlara bu ülkede bir sevgi var. Çok büyük teknolojiler yaratılmış gibi, çok bambaşka sistemler kullanılmış gibi. Halbuki vti alamayıp insanlar 1.4 civiclerini turbolayınca zamanında herkes apaçi diyordu. Küçük hacimden güç almanın ne kadar tehlikeli olduğunu söylüyordu. Sonra vw bmw yapınca herkes müptelası oldu, şimdi eski nesil atmosferik 2.0larla dalga geçiliyor. Türk halkı hakikaten sorunlu.
Honda yeni civicte 1.5 turbo getiriyor şimdi. Gelsin, sürelim az zaman geçsin bakalım. Vw gibi yağ yakarsa, bmw gibi hararet görürse kaldırıp çöpe, vwin yanına atarız. Fakat her şey harika olursa, iphone fanboy gibi davranan vw fanboylar bunu kabul edecek mi, merak ediyorum.
Mazda ise tek gerçekten sevdiğim marka. Atkinsona döndüyse bile(ki değil gibi duruyor) biz bu sıkıştırmayı otto cycledan aldık demedi, vw gibi apaçık yalan söylemedi. O yüzden bende bir etkisi olmaz. Ama eğer farklı iddialara girip yalan yanlış iş yapsalardı vwdan farkı kalmazdı gözümde, çünkü hep söylediğim gibi ne vw benim, ne mazda benim. Elalemin şirketi.
Atkinson derken klasik atkinson değil tabiki. mantık aynı olduğu için çevrime atkinson denmiş.
sadece alt devirlerde emme sıkıştırma zamanında açık kalıyor ise alt devirlerde sıkıştırma 12 gibi , o zaman üst devirlerde vtec açınca emme zamanı normal otto ve 14 sıkıştırmaya ayarlı. daha detaylı araştırayım skyactivi.
yeni atkinson çevrimişuna benziyor araç 1.6 ,
yakıtı 1.4
gücüde 1.5 gibi kaba tabirle.