:) bu fotonun aynısını hatırlıyorum :) k serisinde.. ertesi gün almıştın o da ayrı bir efsane :)
Printable View
Bence yapılan masraflardan dolayı bu kadar soğumuşken daha fazla masraf yapmayarak sandık motorla birlikte F/E/H devam edin derim. En azından önümüz yaz sıfır sıkıntılı bir s2000'le gezmek keyifli olacaktır.
Öncelikle geçmiş olsun tabide arada bi kaç sayfa okumadım belki bahsedilmiştir bilmiyorum. Mevcut motor 3 kere sıkıntı çıkarttı ok ama toparlanıp turbolama imkanı yokmu varsa neden yeni sandığı araca oturtasın. Kenarda dursun limitlerini zorla eski motorun madem gözden çıkarttın canını al sonra f h e yapar buna biraz biner low&slow gezersin.
ERL den blok işine girersen istanbul Park'a yetişmesi zor olursada ucuucuna olur gibi. bu blok üzerinde eski setuptan kullanılabilir neler var? mevcutlarla neler yapılır onu değerlendir bence o şekilde İstanbul Park'tan keyfini al, sonrasında da c38'li rotrex bir kit hazırlanabilir 450whp:) liklerden. benimde kafamda ööle bişey var birlikte geçelim sipariş :D
:icon_tup: selçuk la seni sevmem ama tebrik ettim içinden ne geçiyosa yazmışsın
erdem TR de en çok yatak saran motorlardan biri f20c ve bu kanservari devam ediyo yani bi motor açılıyo rekteve ediliyo toplanıyo ve yatak sarıyo aynı motor zamanla tekrar sarıyo bu ilk mehmet değil son da olmaz gibi sorun şu bu blok normal bi yapıya sahip değil yüzeysel yazıcam X ana yatağıyla Y kol yatak ölçüleri fabrika çıkışı bile standart değil bazı önemli detaylar var ve onları da rektevecilerin öğrenmesi gerekir ustaların da bilmesi öğretmesi çok usta eşşek değildir kapısına s2k gibi bi araba gelecek ve baştan sağma motor toplasın rektevecinin de blokla ilgili bu bilgilere sahip olması ve dikkatli olması gerekir çok kesici gören motorların yağ basınçlarını analog değil de digital yağ basınç saatiyle öçltüğünde de s2k biraz sınıfta kalır zaten mehmetin yaşadığı olay nedir nasıldır gözle görmedim ama belki fikir verir diye bilgimi paylaşmak istedim
geçmiş olsun mehmet inşallah gönlündeki s2000i yapar pistlerde keyfini sürersin
Hondanın bugune kadar irettiği en iyi yağ pompasının kötü olduğunumu söylüyorsun erkut
Geçmiş olsun yavrum, cidden can sıkıcı durumlar...
Ben de 1 diyorum ama o da seni kesmez bu saatten sonra, o nedenle 2 de olabilir sorunsuz hergün binilebilen birşey olduktan sonra :)
Erkut oda bir hatan var gibi geldi bana
S2K pompa ile 11k devir dönen NA
10K dönen turbo K serisi ve F serisi setuplar mevcut ve bunlar fazlası ile kesicide gidiyorlar
Stock S2K nın NA olarak yüklense dahi yatak sardıgını hiç görmedim
ne zaman motor içine girilip işin içine rektefiyeci girse ozaman saran gördüm
f20c de onu test etme lüksüne sahip olamadım 11k falan yani digital bi saatde basıncın düştüğünü görüp hala kesicide de kalmadım sararmı diye de beklemedim :) düşme beni rahatsız etti uyarma gereği duydum gönül rahatlığıyla 9+k da kesicide kalın diyemem kimseye
söylediğine tamamen katılıyorum çok fazla yatak saran s2k var nerdeyse hepsinin motoru daha önce açılmış
Tüm konuyu okudum , hakkında hayırlısı olsun
Mehmet abi geçmiş olsun.Yaşadığını yaşamadım ama anlıyorum o durumu arabaya para dökmüşsün heves etmişsin belki çocuk gibi sevinmişsin,ama işte sorun çıkınca böyle insanın içine oturuyor.Evet,evet bilirim o hissi içinde kalan hevesi iyi bilirim.Çok geçmiş olsun.Umarım bundan sonraki setupında sorunsuz biçimde uzun km'lerce binersin.
Leblebi gibi bahsettigimiz devirler tr sartlarinda rektefiyecilere kalin geliyor:) gecen senelerde bir arac gordum bmw e46 320i..bi baktim ustanin elinde bir kumas alttan birseyler yapiyor..hyrdir dedim yanastim napiosu usta dedim yatak fitilliyorum dedi:) o ne dedim yataklarda sorun var motoru acmadan yatak degistiriyorum dedi:) bende de typer vardi o ne is usta benim aracinkide boyle degisirmi sorun cikarmadan ustunde degistirmeye kalkilir mi dedim..hasta misin erdem onun dondugu devirle bunun ki bir mi dedi:)
Bizim rektefiyecilerin acaba kac tanesi birakin 10kyi +8k devir donen motor gormustur?? Mikrobalans uygulayabilen firma var mi trde? Kullandiklari makinelerin bakimi sentesi vs hangi zmn araliklarinda degisiyor? Tekrar soyluyorum ustaninda elinden gelenlerin siniri var;)
Adamlar yurt disinda ayni tork anahtari ile 5 tane motor torklamiyor ilk gunku performansi vermez diye..bizi. burda ustalar dukkan acarken bir aliyor tork anahtari jant bijonu sikarken motr toplarken ayni anahtari kullanan bozulana kadar elinden dusurmeyen ustalarda mevcut:) ama sen eline alirsan yeni tork anahtari al usta bunla torkla dersen bunun ble onune gecilir..aslinda kullanicinin bilincli olup ustayi yonlendirmeside bazi sorunlari ortadan kaldirablir
Helaaaaal kim tutar seni be Adamsın
Akıllara şu soru geliyor hemen yapanlar nasıl yapıyor ?
Ya stp gelmiş burada abuk sabuk yorumlar yapiyorsun. Olayın ne içindesin a.k ne dışındasın. Sadece *** atmak olsun diye şu mesajı yazmışsın.
Benim aracımda Peak garajda yapıldı ayarınıda özgün yaptı kesiciden çıkarmıyorum arabayı hiç birşey olmuyor. Yada peak garajda yapılan ve pistlerde yürüyen bir ton arabada var hangisinde problem var.
Mehmet bence biraz şanssız. İşler bazen kötü gitmeye başladımı durduramıyorsun boka sarıyor.
Bugün mehmette serdar ustada yanyana geldiler durumu konuştular zaten. Mehmet kesinlikle serdar ustaya senin yüzünden oldu bu demedi. Mehmetin tek sıkıntısı sorun yaşadığı zamanlarda Serdar ustanın ona 'ben çalışan motoru açmam' demesi oldu sanırsam bugünki konuşulanda oydu.
Herkes kendi kafasına göre konuşuyor. Birisi diyor araç yatak sardı bugün incelendiğinde yataklarda problem yoktu. Herkes bir aradayken konuşulan şey enjektörlerin yanlış bağlanması ve boş kalmasından oluşan problemdi.
Bunuda orada herkes kabul etti. Bu enjektörde peak garajda takılmamış. Hadi birde bu açıdan bakalım olaya.
Serdar usta mehmete biraz ilgisiz kalmış mehmette bu olaya çok alınmış. Aralarında geçen muhabbeti bilmediğim için yorum yapmıyorum yapamamda hakkım bile yok.
Ama senin yaşının kat ve kat fazlası kadar bu adamın motor yapmışlığı var. Serdar ustanın işçiliğini sen hiç bir şekilde tartışamazsın bile.
Bu işler riskli işler ben mehmetin yerinde olsaydım atmosferik gırtlak dolduracağıma turbolardım şahsen.
Ama mehmet bence zor olan yolu seçtiki zorda başarırsa diğerlerinde çok daha başarılı olacağını düşündü.
Ben mehmetin yaşadığı şeyleri EVO X de yaşadım dikiş tutmayacağını anladığımda anında aldığım fiyatın %30 zararına sattım. Ama geriye dönüp baktığımda keşke pes etmeseymişim diyorum.
Olabiliyor böyle şeyler ama şuanda gayet mutluyum. Ha araç ileride kırılır mı? Varsın kırılsın daha hard bir setup yaparım. Yine denerim.
Kısaca ortalığı sikiştirmeyin a.k. Ne çok seviyorsunuz insanların üzüntüleri üzerinden prim yapmaya.
Mehmet bu arada geçmiş olsun kardeşim. İnşallah şuanki düşündüğün setupunda dilediğin başarıya ulaşır mutlu olursunda yaşadığın olumsuzlukları unutursun.
benmı prım yapıcam? neyden prım yapıcam? olmayan bırseyımı soyledım yalanmı attım uydurdummu? senın araban olmus adına cok sevındım emeklerının karsılıgını almıssın ALLAH tekerıne zeval vermesın ınsallah...
aman yaa kımın arabası kırılıosa kırılsın cokta umrumda... benım ustalarım bellı ne yaptırırsam ıkı garaja emanet ederım arabamı ıkısınden otesı benım ıcın yalan... ılgı alaka arkadaslık dostluk samımıyet cıddı tunıng bılgısı detay ınce ıscılık Fedo Garage ve Savas Motorsports ALLAH onlardan razı olsun...
selametle son yorumumdur...
honda radar seref abı kendı yaptıgı zaman ıyıdır gozum kapalı emanet ederım ama bellı olaylardan sonra seref abı motor toplamamaya basladı , onun toplamadıgı motorda ıse yaramaz;) yıgıt efsane adamsın :) hemen bı yerden bırseyler bulup aman hemen gıydıreyım modundasın :icon_tup:
Ulan yigit ne adamsin ya ;)
Savaşada gittim esnaflığını ve adamlığını çok beğendim çokda severim. İşçiliğide bilgiside iyidir ama onun iyi olması diğerlerini kötü yapmaz.
Amerikada drag araçları yapiyorlar 1000 küdür hp lik. ve bu araçlar şaha kalkıyor. Oww nasıl gidiyor yapan ustaların ellerine sağlık diyip duruyorsunuz bir video izlediğiniz de.
Yanlız o motorların ömürleri 700 - 800 KM oluyor. Ne oluyor burada Usta beceriksiz mi oluyor?
Türklerin modifiyede anlayışı biraz değişik. Darton gömlek aldım ömürlük binerim mantığı var çok kişide.
öncelikle gecmiş olsun , bu saatten sonra satman kesinlikle saçmalık olur; o kadar ugrasmışsın para dökmüşsün istediğini alamamışsın ve şimdide yeni motor almşsın ufak ufak stock motor f-e-h başlayarak ilerde flashpro vs bikaç daha değişiklik yaparak keyfine bakmalısın ..aşırı besleme konusundada sc den öteye gecmemeni öneririm..
sıfır motor hayırlı olsun ,bol şans..
bahsettıgın 700 800 km gıden araclar lımıtın lımıtınde yapılıyor sonucta normal o sekılde km kadar kullanılması, burdakı konuyla verdıgın ornegın alakası varmı sımdı? bızım yaptıgımız aracların en azından 20 30 bın omru olmalıkı bırseye benzesın deılmı? mısal stlegalın ıntegrası 2.5 bar ustu guclerle 35bın km kadar gıttı tahmını hp sı 800 lerde aracıyla. bu tarz olmalı okadar para harcanıyor edıyor. usa ıle kıyaslamak yanlıs olur amac farklı tumden. amacı sadece yarıs kosup delı bı sponsorluk destegıyle araba yapmak deıl buradakılerın.
Oncelikle gecmis olsun.Yanliz degilmisiz :) 5 kere yatak sarmasina ragmen inatla toplamaya devam edioyoruz
Ya istersen 150.000 harca 200$ lık yağ pompası bi yağlamayı kessin bak ne oluyor. Bu olaylar birazda şans. 100K km lik araç yaparsın bakarsın 120K gider bakarsın 2K km de motor kırar. Tamamen şans.
Mühendisler uzay gemisi yapıp uzaya yolluyor. Bu uzaya %99 çıkacak demiyorlar, diyemiyorlar yıllar boyunca o %1 lik çıkamama olasılığı üstünde çalışıp onu 0 lamaya calışıyorlar.
Modifiye de şans işi. Aynı parçalarla aynı 2 aracı toplayan ustayı baz aldığında bile biri motor kırarken diğer ömürlük olabiliyor.
AEM 0 selenoid aldım araç için bozuk çıktı ya misal. Yenisini sipariş edelim dediler EVC 6 taktım güvenemedim bir daha. o %0.1 bozuk çıkma olasılığına güvenemedim.
Mehmet S2000 e bir s2000 parası harcamış ama enjektörlerinden birisi gevşek kalmış oynuyodu erdem video çekmiş. Halbuki sıkmışlar ringinide takmışlar ama gevşemiş. Kötü şansın önüne geçebiliyor musun. Bilalle Özgün takmış enjektörü, hayır atıyorum Muratta taksa gevşeyebilir.
Yine diyorum kötü şans.
Bkz: Murphy Kanunları
enjektor gevsek takılmıs ve hava alıyor olabılır fakat o yuzden kırılacagını dusunmuyorum. afr gercekten cok fakıre cekıyor anlasılması 5 sanıye surmez..tabı kı sehir halinde olduysa ve bır anlık dalgınlık kırabılır fakat ılk takıldıgında hava alan enjektor rahat anlasılıyor..
arac yatak sarmadıgına gore sorun nedır belli oldu mu? yanı detonasyon mu,fakır mı kalmıs?
cok katılıyorum bır ara mantar tuning gokmen abının boyle kotu reklamı yapılıyordu fakat mtr plakalı turbo vtec denılınce kımse acıklayamıyordu.. sonradan gokmen abının topladıgı arac cok ıyı oluyor ama basında durmuyor ustaları toplayınca sorun cıkıyor denıldı...her garajın kırılan aracı vardır,her garajın beklenılenın cok ustunde performans gosteren aracıda vardır..ama hıc bır usta bıle bıle 3 kez rodajda motor kırmaz..serdar ustanın bır eksıgı oldugunu dusunmuyorum..enjektor acıklama olabılır deılse rektefıyeden baska bırsey olamaz..ya hele kı 100 kmde kırılmıs araba rodajda demektır enjektor o devırlerde kıramaz aracı..3 sılındır gıden araba mutlaka anlasılır
öncelikle çok geçmis olsun.ben sizin adiniza çok üzüldüm sizin bursaya type r almaya gidip geldiginiz zaman direk rolling gecelerine katildiginiz zamanlar aklima geldi.resmen foruma rolling geceleri baslamisti.hem ben hemde forum halki yaptiginiz rolling gecelerine hayranlikla bakiyordu.ne zamanki herkesler araçlarini doldurmaya baslayinca bu isin ben zevkini kaçtigini düsünmeye basladim.birde sizin sus type r inizin motorun kirilmasi ile ilk baslangic bu oldu sanirsam.
ben harcanilan para dan çok verilen emege,zamana,sabira,uykusuz kalan günlere acirim.para bu yerine gelir fazla takilmam ama verdigim emege acirim sahsen ben.
ben bu durumda ne yapardim denedim olmadi aracima yeni motor takar flitre,headers ve eksoz takip bir süre bu sekilde devam ederdim.benimde basima geldi bir 106 gti aldim o arabaya aldigim fiyatin 3 kati fiyatini harcadim 1 ay iyi sürüyorsam 4 ay parçalarini toplamakla geçiriyordum tam 1 sene dayandim aracimi sattim alan adam 4 senedir süruyor bir sikintisi olmadi.astra coupe turbo aldim gene ayni insan Türkiye ye geliyorum izine 5 haftalik geldigim izinin 3 haftasini sanayi de geçiriyordum.herkes tamam oldu arabanin sikintisi giderildi diyor bi izmite denemeye gidip geliyorum sikinti devam arizami aksam bulup ertesi sabah yola çikiyorum.bunlari yazmamin sebebi yazik arkadas degmiyor inan bana ben verdigim paraya degil o sanayide geçirdigim zamanlara ve saatlere aciyorum kafamda saç kalmadi resmen :)
ben bu arada mehmetin bi art niyet düsünerek bu konuyu açtigini düsünmüyorum.bana sorarsaniz cani sikilmis bu duruma size fikir danismak için açtigini düsünüyorum.
Beyler hepınıze tek tek tesekkurler emın olun burda konustukca dertleştikçe içimdekı stres azalır oldu..
Kırıldımı kırıldı alı belı hasan huseyın farketmıyor sonucta alide kırsa velıde kırsa ben alıyım yapıyım demıyor bu pıyasada umarırım bu gıren semsıye son olur tek dıleğım bu..
İnşalllah salı falan bınmeye baslarım ve bu sıkıntıyı atarım basımdan..
Allah herkesın gonlune gore versın su sandık bı koyulsun yıne bu sekılde kovalarız kovalayabıldıgımız kadar diğer setupımıza gecene kadar ne dıyelım :)
ya mehmet dert edıcek bırsey yok..ALLAH mala versın verıcegını,para ıle cozulmeyecek sorun vermesın..nolur ya kafana taktıgın seye bak sen megana o kdr para gommus adamsın..bu dunyada kaza var bela var saglık sorunları var..ALLAH beterınden korusun..dunyadaki tek dert bu olsun
geçmiş olsun mehmet. para kolay kazanılmıyor, hele ki bu devirde...
N/A all-motor projeni buradan ve S forumundan takip etmiştim. yapılanları hayretle karşılamıştım, F20C için değişik ve çok iddialı şeyler vardı.
ancak şu bir gerçekki F20C koskoca Honda'nın ciddi bir mühendislik ürünü. seninki kadar iddialı bir hedef sadece mod yapıyoruz, geliştiriyoruz vs. değil, aynı anda bu ürünün arkasındaki tasarım & mühendisliğe meydan okumak anlamına gelir. hakikaten gayet zor, hele ki TR şartlarında...
~270HP'lik NA F20C hedefliyorsan tabii ki 1,000km'de yatak sarmamalıdır, çok daha fazla gitmelidir. sonuçta yarış arabası yapmıyorsun. önceki mesajlarda bir arkadaş mikrobalanstan, yatak/gömlek işçiliklerinde toleranstan bahsetmiş; işte bunlar uzun ömürlü motorlar için hep anahtar kelimeler.
iddiandan vazgeçmeyecek isen yurtdışına yönelmek iyi bir fikir olabilir. Dixon Motorsport (UK) ve ScienceofSpeed (US) senin gibi özel istekleri olan kişilere araba yapan ve S2000/NSX üzerine uzmanlaşmış firmalar. orada NA F20C konusunda çok daha fazla tecrübe bulabilirsin.
siz olsanız demişsin, ben olsam bak ne yaparım;
CFRP parçalar kullanmak gibi yöntemlerle arabada genel hafiflemeye giderim; profesyonel bir aero kitle hafifletmeyi desteklerim,
Quaife'tan sequential şanzıman alırım, vites geçişleriyle 7 kuşak konuşulurum :) üstelik şanzıman olayında motordaki gibi acılar çekmezsin...
CFRP karoseri & şanzıman para olarak her babayiğidin harcı değil; yine de motora harcadığın paradan az tutar. hem gerçekleştirmesi daha kolay, hem zevkli, hem de anladığım kadarıyla drag seviyorsun; işine yarar.
çoğu kişi turbo veya SC demiş, onları tabii ki yaparsın, ama S2000'de başka konularla da uğraşılabilir. bu konular sana başka fikirler verebilir :icon_tup: ...
vts yaptık orda dereceli kısa takıldı edirneye gelemedik.
şansmıdır ,ustalıkmıdır bilemem ama oluyor ne yazıkki .
Gökmen abi yoktu ismini hatırlayamıyorum ama aracı orada yapmıstık.
Mehmet abi maddi durumun nasıldır bilemem sandıgıda almıssın atmo olarak gez sonra sapık giden 106 filan al onu doldur geceleri cık sapla gel en azından yerınde olsam ben oyle yapardım 15 bin harcasan atmosferık olarak deneyecek araba bulmakta zorlanırsın.
Bugün white rs - yaşar abinin 106 ,2-3 tane typer ,ff vtec başka ?
Bazi konular şans diyebiliriz belkide ama
bu araca f22 motor geldi
Fullrace turbo kit takildi stok motor kalın conta 3mm arp saplama ve gt35 turbo aem ecu vs
Yazılımı özgün agbi DR.ECU yaptı
0.8 bar da kullanılıyor 1 bar lara peak yapıor
400 üstü hp alındı
2 yıldır gazlanıyor
ilk kondisyon dan kaybı yok
Ömer Jular agbimizin eski araci
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...53329408_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...95638199_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...06651913_o.jpg
Araci yapımında Mustafa genç agbimizdir ve cok titiz işcilik var kendisinde saglıklı
Araç yapıldıgından beri 15bin km ve 2 sene geçti
Yapılan emek işcilik herkes caba vs sarf etmekte şu bu o ben siz onlar hesabi
ama hesapta olmayan olaylar olabilir
Ardından sorunlar cıkar
Ben daha 1 kac kez cok stock motor da kırdım ha benim hatam yada şu bu o ama allahtan blok la ilgili durum yaşamadım yapıldıktan sonra motor kırılmadi hiç kac süredir gazlasamda
istanbul dan 200sx getirdik berker arkadaşımızın bana ve ustama güvenmesi ile alakalı idi ve vakti yoktu adam gibi ilgilenmek gerekli bazi konularda parca takibi rektefiyeci konusu vs
Öncelikle cok geçmiş olsun ve inşallah herşey gönlünüzce olur
Herkes sorunsuz dertsiz tasasız binmek ister ama bazen aksilikler olur
Modifiye nin garantisi maalesef yok ve risk alıyoruz bazı konularda
Ama benzer bi setup la stok motor a turbo yapmak cok ta mantıksız uzak bir durum degil
Sizin icin hayırlısı ne ise Allah onu nasip etsin
ya mehmet hepimizin bunları kaldırıcak parası var üzülme artık kapa gözünü devam et yoluna :)
Evet aynen piston detonasyonu başlayıp eritmiş pistonu. Detonayson pistonun tam tepe noktasından başlamış. Sübaplar falan sapasağlam ama. Avans vurunca olmuş dendi dün akşam.
Kol ve pistonları almış zaten Mehmet resmini çekip paylaşırsa daha net anlar burada da herkes.
Emın olun ben para ıcın kasmıyorum kendımı zaten su an bır sandık motor aldım fabrıkadan bır tanede sıfır bos blok aldım onu doldurucam kasetı en basa sarmak sıkyır adamı bırdaha ugras dur :)
Neyse sandıgı koysun usta haftaya sıkarız ınsallah s2000 lerle :)
ya olgar harbi kulaktan duyma yazsssaymışssın :)
ben olayı açıklalayım tamamdır piston detenasyon nedeni fakri kalmasıdır 2 tarafta erimiş egsozt tarafıda erimiş detenasyon olduğu zaman 4 pistonda birden olur yani söyle zarar verir 4 ünü birden kesinlikle eritemez ama diğerlerinde cizik dahi yok ama parçalar gelmiş mnik minik saplanmış çoook hafif bir pistonun yüzeyinde küçük seyler var AMA detenasyon kim ne derse desin emmenin kenarından başlar aksini idda eden ?
id 750 vardır arabanın üstünde istanbulda biraz komik şeyler oluyor gidiyorsun suratına bakmıyorlar biride çok iyi davranıyor mehmetinde birz acelesinen dolayı saçma sapan APtal salak işlerden dolayı enjektoru ben takmak zorunda kaldım bilalle id alıyorsan 0 alıyorsa yurtdışından geliyorsa s2000 için ise cuk diye oturmalı öylemi ?
bizde bunu düşünerek taktık su felan döktük kaçak köçek bişiy yoktu aldık dynoyaki Dynoda detenasyon yapan arabaanın egrisi dal ga dulga olur hiçbişiy yok haaa avans vuran kolda detenasyon olan kolun yatağı sağlam hani avans vuran araba yatak sarardı ya :D büyük ustalarımız herkes aynısını söylerdi neyse bu vurmuş ama sarmamış fakat analarda ve kolların yataklarında cicikler mevcut anaların bir kısmında YERel yerel parlamalar aşınmalar mevcut
subab ların 14 ü eğik pistona değmiş izleri mevcut tamama kise kimseye burda *** atmıyor konu amacının düşüna çıkmış zaten
ve bu adam 0 makina 1500 km de ana yatakları sardı sonra 2.kez yeniden yapıldı rodakda iken 150 km de birdaha ana kol Hepsini sardı sarması önemli değil o Blok ilk seferinde bence biyerden yara aldı pistonlar egzantirikler tertemiz yatakları görmeyin ilk setup ında 9000 üstüne bil çıkmamasına rağmen bunları yasıyor blokta mallık olabilir diğe düşünüyoruz ve bunun çözümü kesinlikle baska bir blok almaktır
olgar bir yazıyorsunki sadece detenasyon olmuş piston kırılmış gibi :) yanlış bilgilendirme insanları Heee :)
mehmet gazlarken fakirmi zenginmi bakmak zorunda değil adam gazlıyor sıkıntıda yok enjektor sıcmış yahut gerçekten yerinden oynamış yuvasından fırmalmıiş öyle birsey olmuş çok değişik bir olay