kanku iş aklanıp paklanmak değil onun üzüntüsü yetti zaten
Printable View
Mehmet önceliklen geçmiş olsun. Şu an başına gelenleri en iyi anlayan benimdir sanırım. Benimde contam yandı. Conta değişti. Araba hazır dendi gittim. Araba hazır değildi. Ayara çıkıldı yatak sardı. 1.5 sene sonra tekrar araba hazır dendi bu seferde rodaj sonrası ilk gazlamamda yatak sardı. Ben olayın üstüne gittim. Fotoğrafları foruma koydum. Sorunun rektifiyeciden kaynaklandığı çıktı ortaya. Şu an 5000-6000km yaptım hiçbir sorunum yok çok şükür. 3 kez motorun gitmiş yazık değil mi emeğine parana? Bence uğraştığın işten kesinlikle vazgeçme. Yaptığın setup çok ciddi. Bu yolda devam et bence. Niye böyle diyorum çünkü yapacağın sc ve turbo setup ında da amaç rolling ise stock motor bir yerde yetmeyecek. O zaman gene para harcayacaksın. Amaç kıyasıya yarışmaksa her zaman kafan ağrır demedi deme. Ben 1 senedir başıma gelenlerden sonra araç denemeyi çok önemsemiyorum. Ben aracımı çıkardığımda gazlayıp zevkimi alıyormuyum ona bakıyorum. Sende öyle yap diğer türlü yapacaksanda sinirlerini aldır bence :)
Sus typer kirildi komik sekilde, sus s2000 kirildi kac kere komik sekilde, ottoman typer, benim arkadasimin sti ve burda soylenmeyen ama herkesin bildigi kirilan bi cok proje arabasi peak garajda yapildi :) bizimde bi animiz var bi sti satarken peakle alakali :) Burda suclu hepmi kullanici :) mehmet icin konusuyorum hard tune roll kullanicisi olarak belki 2 3 senelik mazisi var yok ama cahil cuhela adammi rodajda arabayi kirsin etsin ya ki kolaymi abi oyle makineyi bianda kirmak ? Yok alttan alttan serdara hedef yonlendiriliomusta delikanli olmusta ? Noluyo ak? Gunes sana noluyoda bu sekilde adama karsi konusabiliosun ? Kim veriyo sana bu hakki? Valla mehmetle aramiz ilk zamanlarimizla alakasiz uzaklastik tartistik kavga ettikte hakkini yedirmem yani adam ciddi magdur oldu, ilk arabasindada yasadi yine adamligindan ustasini degistirmedi , ben olsam aninda degisir ve basima geleni alenen afise ederdim canim yanmis cunki. Gelip burda milleti korucam diye adama garip garip yazmayi birak. Yok neymis yuzune soyleyemezsiniz klavye delikanlisi herkes felan? Nolucak yuzune soyleyince dayakmi atiyolar noluyo bi aciklasana bana cok merak ettim herkesi bi zan altinda birakiyosun klavye delikanlisi diye
Sayfalarca yazılmış okumadım ilk sayfaya hitaben yazıyorm
Mehmet cok geçmiş olsun çok üzüldüm,bazılarımızın yıllarca biriktirmeye çalıştıgı parayı zevkine gönlüne göre harcarken şansszılk mı desek aksilik mi kısmetsizlik mi desek kaybetmişsin, zevkinide alamamışsın. Yerinde olsam bu aracı ilk seçenekdeki gibi kullanırım. yarın yine yüklediğinde aksilik olur bişi olur bu sefer pişmanlıgın daha fazla olabilir diye düşünüyorum. bazen şansı tutmayınca tutmuyor insanın, Hem madden hemde manevien kayıbın var . Hırsla v.s. karar vermemeni öneririm.
Ben dbs nin herseyini tek adama teslim ettim.polish motor herseyi ile savas ergul'e.1 karının 1 tane kocasi olur derim hep.ben sadece setup icin gerekli nevale topladim.buyuklerimden oneriler aldim nevale icin.ve sonunda dogru kisilerle guzel sonuc aldik.bir olay ilkinde olursa normal dersin ikincisi olursa tesaduf ucuncusu istikrardir derler.ben allah ne araba nasip ederse etsin gidecegim ustamda sabit.ins bu sefer diledigin gibi olur.
Valla geçmiş olsun abi. Olayın pek içinde değilim ama maddi ve manevi çok üzmüş anladığım kadarıyla bu araba. s2000 çok şık bi araç yeni motoruyla yazda geliyor üstünü açıp efil efil gezmek olurdu benim tercihim. Varsa gücüm bunun yanında yarışlara sokacak daha ucuz yollu hızlı bi araç yapardım.
mehmet gecmıs olsun suankı ruh halının nasıl oldugunu az cok tahmın edebılıyorum.
baslanan ısı yarım bırakmak ınsana koyar emınım ama bır ısı yaparken talıhsızlıkler pesını bırakmıyorsa bence en kıssa yoldan kesıp atmak lazım bence maddıyat yerıne gelır ama manevıyat ınsanı cok yorar bırdaha yapsan gaza basarken yıne kabus gorucekmıyım dıye aklından gecırıcen allahın hakkı 3 dür 4. yu zorlama bence
yahu arkadaşlar merak ettim de...motor yaptırma,rektifiye,yazılım gibi işlemlerimizi yaptırdığımız adamlar belli.bu kişilerden zaman zaman kaynaklanan sorunlarda belli...sorum şu,sorun yaşayıpta karşısında muhatap bulanınız oldumu ?yani evet ben hata yapmışım kardeşim avansı çok açtım cortadı.yatak eğzantirik v.s boşluğu iyi ayarlayamamış olabilirim v.s..gibi suçu hatayı kabul eden bir usta üstada hiç denk geldinizmi ?
üzerinden çıkan motor çöp mü peki ? toparlanmayacak şekilde mi kırıldı ?
Hep böyle diye diye ustaların suçu yokmuş gibi gösteriyoruz, bu işin garantisi yok limitlerde diye diye hep kullanıcı suçlu oluyor, boşuna demedim hep kasa kazanır diye..mehmet için konusuyorum hiç birşeyden kaçmadı usta ahmet mehmet ne desiyse aldı sonuç SIFIR Suçlu MEHMET
abi bunca şey konuşuldu yazıldı çizildi cevaplar neden özelden anlamış değilim ya :beuj:
verilen emeğe mi yanarsın, harcanan parayamı yanarsın, hayallerin suya düşmesine mi yanarsın , olan burda herzaman araç sahibine olur , bana bınlerce lıra harcatıp bu işin garantisi yok gibi safsatalar söylenmesini kabullenemem açıkçası , evet alınmak istenen gücün garantisi olmayabılır onu anlarım ama motorun sağlıksız montajına yada usta hatasına bağlı olan şeyler ustaya aittir, çok çok geçmiş olsun
Bide plakasını sökmüşler.
çok geçmiş olsun. bu tarz problemi bende eski vti ımda yaşadım. 3 yada 4 kere motor kırdı araç. kimseden de bi beklentiniz olmuyor sürekli tabiri caizse herşey araç sahibine kaçıyor. umarım bir an önce bulundugun durumdan kurtarırsın kendini.
Ulan Selçuk helal olsun benım delıkanlılığım yetmedı yazamadım guneşın deyımı ıle gunes adamlıkla delıkanlılığı ayırt edemedı bu konuda..
ne desen haklısın kanka sız en basından vırgulune kadar sahıtsın..
Gızemlılık prım yapıyor gunumuzde :)
Kımın plakasını sokmuşler o gun cekıcıye bınerken sokmusler plakayı ben orda kendım taktırdım hatta plakayı tekrar araca :)
plakayı ben söktüm, çekiciye bindikten snra, ne var bunda ?
Geçmiş olsun mehmet
Bundan sonra hakkında hayırlısı olsun
Ben bir araçta şansı tutmayanın üzerine gitmeme taraftarıyım
Bugun aracını toplayıp standart bir şekilde satmandan yanayım açık konuşayım farklı birşeye yönel artık
Hee illede üzerine üzerine gidicem diyorsan Stock sıfır makina almışsın ister turbo yap ister sc yap ister stock bin istersen bilalin ilk yaptıgı setupı diz
Blok değiştiginden sorun yaşıyacagını sanmıyorum
Azcıkda kullanıcının bilinçlenmesi lazım
Hard Tune edilmiş bir aracı stock araç gibi kullanmak hele hele ki enjektor ihtiyacı varken bile canını almak pek mantıklı değil
anlıyorum sabırsızlanıyorsun aracını sürmek gazlamak istiyorsun ama tam bitmemiş bir aracın pistte ne işi vardı ?
ilk motorunun kırılmasının sebebi bana göre bilinçsiz kullanıcı
ondan sonra blogun krankın herneyse birşeyin zarar gördü ve cok az bir km de kırıldı sonra yine dikiş tutmadı o blok
Bak bu benim fikrim ilki senin hatan ondan sonrası için yorum yapmak bana düşmez
Bundan sonra yapıcagın mod ne olursa olsun seninde bilinçlenmen lazım
ilk o körfeze gittigin videoyu ilzedigimde bu araba bitmemişmiydi ne biçim gazlıo adam ayagını gazdan çekmemiş dedigimi hatırlıyorum bilale :)
ki orda arıza yaşadın doğrumu
Tekrar geçmiş olsun kardeşim zamanında bende lagunada cok ısrar etmiştim 4 ncu motorda bırakmıştım :)
yaptıgım km 5000 degildi turbo haliyle 4 motorda :D
Allah kesene bereket versin gördügünden geri düşürmesin geri teferruat kardeşim
arkadaslar tamam dogru haklisiniz x garage hatali olabilir ama olmayadabilir. ama x ustada bu isten ekmegini kazanan adam. kimsenin aklina mehmet bu yuzden garaji suclamiyor diye gelmiyor mu acaba.yaw cikipta bangir bangir bagirmanin kotu reklam yapmanin anlami yok. o adamin ekmegi sonucta. mehmette bu yuzden yazmamistir. adam sadece basima bu bu geldi arabami baska yere aldim ne yapiim diyor.
Oncelıkle sagol fakat benım arabam bıtmeden ben gazlamadım yanlışın var deagta gırmeme sebebımız gaz kelebeğıydı orda Bılal abı gır hadı bısey olmaz en azından tecrube edersın dedı ve gırdım yanı araba bıtmedıgı zamanlar ozgun zaten 6 bıne kesıcı koyup yolladı benı ynlışıno duzeltıyom istedım..
:icon_tup:
aynen. konunun başlığı bile 'siz olsanız?'
mehmet adlı arkadaşın ağzından ne firma ismi nede yapanın/yapanların ismi geçti.
başımızdan geçen kötü bi olay sonrasında çıkmaza düşüp forumdaki arkadaşlardan yardım almak akıl danışmak da mı suç oldu.
ki aracı yapan kişiyi savunan arkadaş burada ismini geçirdi, biz o olmasa duymazdık bilmezdik açıkçası ;)
whatsaptan konustugum gıbı bence herseyı soyle derım,
Gecmis olsun memet.bendr biktm aldgm arabalarla ugrasmaktan hakkaten.
Atmosferik cok keyifli Ama cok para gidiyor bide ayni parcalarla ayni sıkıntılarn olnayacagi kesin değil
Turbonun riski fazla Habire gosterge takip edicen
En guzeli orta sekerli olan sc:) Bende son zamanlarda kafayi taktm.sesleride cok fena oluyor:D
Turbo s2k güzel oluyor bence...
mehzent konuştuk ama burdanda yazıyım herşeyi unut unutmak zorundasın seçeneğin yok .sıfırdan başladığını düşün ve projene devam et.ahmet mehmet suçlu veya değil burdan ne yazarsanız yazın çözüm olmaz.keşke yaşanmasaydı ama yaşandı malesef.
Neye karar verirseniz verin hakkınızda hayırlı olur inşallah bence aracı istediğiniz gibi yapıp zevkinizi almalısınız içinde kalmasın yani ondan sonrada e92 m3 alıcaksınız galiba doğru bi seçim olur
gerçekten üzüldüm ama nasip diyin vardır bundada bi hayır herşey insanlar için bence f/h/e devam edin en güzeli orj.. heleki hondada tekrar gelmiş geşmiş olsun....
http://i1125.photobucket.com/albums/...783887D34B.jpg
http://i1125.photobucket.com/albums/...783EA16051.jpg
Geldı bakalım sandıgımız :)
tüm yazılanları okudum öncelıkle gecmıs olsun gercekten cok üzücü bi durum
bence bu sekılde toplayıp h.f.e de olsa tadını cıkarın zamanla ne yapacagınıza sakin kafa karar verirsiniz
rabbim sıkıntısız sorunsuz gazlamayı nasıp etsın
geçmiş olsun,
rollu seviyorum yazmışsın f-h-e-s2000 seni 1 hafta bile tatmin etmeyecektir. Bence gereğinden fazla tolerans gösterdiğin s2000 defterini kapatmalısın; hazır yapılı dikiş tutmuş farklı bir araç alıp onunla güzel güzel gazlayabilirsin.
Kağıt üstünde ne kadar mantıklı görünse de projelerin ne kadar riskli olabileceğini biliyorsun, bu dönemi atlatmış hazır yapılı yolda yürüyen bir araç almakla bu riskli durumu en aza indirebileceğini düşünüyorum.
Hadi hayırlı olsun sandığın mayk.
O sandık motora ne rodaj yaparım beee :)
mehmet aslında ne yasadıgını anlatman bence daha dogru olur konunun geldıgı yer acısından.. tabı kı kendı dusuncen paylasıp paylasmamak adına ama 1 2 kısının sana yazdıgı yazıdan sonra usta cok buyuk yapılmayacak bır hata yapmıs gıbı algıladım ben..
yanı ne bıleyım yatak sarmayı ben ustaya baglamayı sevmem heee ustadan da olur ama ne bıleyım cok becerıksız olması lazım.serdar ustanın yapıpta yatak sarmayn cok arabası var..yatak sarma sebeplerı bellıdır..yuksek ısı,detonasyon,yaglama,rektefıye hatası vs..serdar usta yatak torklayamayacak bır usta deıl..tekrar ustune basa basa soyluyorum rektefıyecısıne garantı vermeyen ustada aracımı toplatmam..garantı vermıyorsa yurtdısında rektefıye ıslemı yaptırmayı secerım ıllakı o ustada toplatıyorsam..araba kol cıkarır avanstan,segman kırar bunları kullanıcı veya tuner hatası olarak gorurum ama bu bahsedılen kmlerde yatak saran arabayı rektefıyeden baska hıc bır seyle acıklayamam
dıger bır konuda su fıkrıne cok guvendıgım bır abımın soyledıgı bır soz var..honda yatak sardıysa blogu cope atarım der..kım ne derse desın kım ne yaparsa yapsın o bloga hıc bır zaman guvenmem o sebepten kullanmam der..