User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
107 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Yeni Moda Dizel Otomobil

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne olursa olsun abi , üst sınıf icin belki degisir ama alt sınıfta 5-10 bin tl fazla verip kafa rahat gezmek denen bisi var 25.000-40.000 km de filan amorti eder kendini , benim icin 1 yıl ...diger üst sınıflar icinde adam bastan veririm , pompada rahat ederim diyor , niye 4-5 günde bir pompaya ugrasın , 7-8 gün binmek varken veya uzun yola cıktıgında hic durmadan devam edebilir ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün uzun yol şehir içi karışık 100 km yaptım, fazla yakmasın diye aşırı şekilde de kasmadım..sadece gaza dikkatli bastım ve 4 lt yaktı..17 lira

bakım giderlerinin yüksekliğine katılmıyorum..rutin bakımlarda değişen parçalar var bu benzinlide de aynı..30.000 de bir mazot filtresi değişiyor hepsi bu.
    Crm performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de 2006dan beri dizel kullanan biri olarak yeni arabayı benzinli alıyorum.

Dizel 6 litre yakıyor, benzinli 1.4 turbo arabalar 7 litre yakıyor zaten...

Pompada da çok az fark var, o traktör gibi sesi çekmeye hiç gerek yok artık.
    Kağıt üstünde öyle duruyor olabilir ama trafiğe karışınca dizel gibi olmuyor maalsef benzinli araçlar
    Golf MKVII 1.6 Tdi

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde uzun yolda sciroccoyla ankara istanbul yaptıgımda 1 depodan fazla yaktıgım oluyordu , 1.6 dizelde 3 ceyregi gecemedim daha ,litre/ fiyat farkından bahsetmiyorum

asansu94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üreticiler araç üretirken ekonomik ömür biçerler zaten bu bazı markaların kullanım kitapçığındada yazar arabalara ortalama verilen ömürde 10-15 yıl arasıdır.. artık o yaşdan sonra metal yorgunluğu ve arabanın bazı parçalarının ömürünü vadesini bitimesinden dolayı her an sorun çıkartabiliceği ihtimali olduğundan ekonomik açıdan vadesini doldurduğunu düşünürler firmalar.. gerçi bunlar büyütülücek şeyler değil bana göre firmalar hem yeni araç satabilmek hemde eski araçlardaki sorumluluklarını üstünden atabilmek için bence bu tip şeyleri söylüyorlar neticede 40-50 yaşında tıkır tıkır çalışan araçlar var sorunsuz..
    Anladim.Ekonomik omur olarak benzinli daha uzun zaten değilmi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önceden turbo benzinli çok az araba vardı atmosferikler fazla yakardı şimdi dizel gibi turbolular çoğaldı. birde çok az yaktıklarını iddaa eden çok var 6 sene öncede 20kr yakan adam hala 20kr yakıyor(genelleme yaptım).

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Valla türkiyede iş değişir,istanbulda dizelde kullansan benzinlide kullansan trafiğe düştüğün an ortalama zaten fırlıyo.
    Stabil gitmeyi becerebilen insanlar(mesela ben) ekonomi benzinlede dizellede yapar.
    en son trafikte 9küsür lt gösteriydu c220 ama normal yakıtım (karma 5.5-6.5) arasıydı.
    daha ist trafiğine girmedim suan 2.5benzinli aracım var kaba ortalamam 8lt,yani trafikte 12-12.5lt max

e gene aynı oldu : ) değişmedi bişey : ) uzun yolda c220 4.8yakıyo (yanlıs hatırlamıyosam,bayadır kullanmadım) z4 6.6lt ortalama tutturdum en son..

e gene aynı hesaba geldi (araç alım fiyatlarından ziyade tüketime dikkat çekmek istedim)

bu durumda dizelle ortalamamı alırsak 9.1+6/2=7.5lt yakıyorum
    bu durumda benzinle ortalamamı alırsak 12.5+8/2=10lt yakıyorum

yani kısacası güncel fiyatlar ile benzin ile 47.5TL dizel ile 32lira

15lira/yada(50km) için ince hesaplara gerek yok ki zaten bişekilde gerek ekonomi yaparak bu durumu ileri çekmek mümkün,yada trafiğe kalıp eksiye düşmekte mümkün ama ortalama 50km az kısacası.(arada uçurum bi fark yok)
    yılda 30-35K yapmadan dizel almak zaten mantıksız gerek sıfır fiyatı açısından,gerekse 2.elde ileriye donuk dusunerek ; enjektör,turbo,vs masraflarından dolayı bla bla bla.

Alıntı efe_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kağıt üstünde öyle duruyor olabilir ama trafiğe karışınca dizel gibi olmuyor maalsef benzinli araçlar
    niye dizeller trafiğe girince ortalaması artmıyo mu ?
    - K -

________
    Dr.Ecu

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı asansu94 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladim.Ekonomik omur olarak benzinli daha uzun zaten değilmi ?
    uzun vadede benzinlinin derdi tasası daha az tabiki
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birçok otomobille tüketimi inanılmaz seviyelere düşürebilirsiniz ama 2.5'lik x-type'la asla. 2.5 v6, otomatik şanzıman ve 4x4 üçlü kombo yapıyo kullanıcıya. yakıyo da yakıyo, yakıyo da yakıyo...

dizel otomobil tercih etmem şahsen fakat sırf sesi için edebilirim. mesela cdi'ların sesi gerçekten çok hoş. bazen rölantide bekleyen mercedes'lere usulca sokulup şıkır şıkır çalışan dizelleriyle kulaklarıma ziyafet veririm.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birçok otomobille tüketimi inanılmaz seviyelere düşürebilirsiniz ama 2.5'lik x-type'la asla. 2.5 v6, otomatik şanzıman ve 4x4 üçlü kombo yapıyo kullanıcıya. yakıyo da yakıyo, yakıyo da yakıyo...

dizel otomobil tercih etmem şahsen fakat sırf sesi için edebilirim. mesela cdi'ların sesi gerçekten çok hoş. bazen rölantide bekleyen mercedes'lere usulca sokulup şıkır şıkır çalışan dizelleriyle kulaklarıma ziyafet veririm.
    bizim sitede volvo s60 dizel var yeni kasa modelini bilmiyorum ama en fazla 1-2 yaşında falandır araç bildiğin traktör gibi çalışıyor yok böyle bir ses şaka etmiyorum 2000 model dizel araçlardan çıkan ses gibi gürültülü çalışıyor yakıştıramadım volvoya ve şok oldum..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallaa volvo'yu bilmem de dediğim gibi mercedes'ler gerçekten hoş sese sahip dizel olarak. bi de vw'lerin tdi'ları traktör gibi çalışıyo, özellikle polo'lar. ha konu dizel sesi değil ama laf olsun bizimkisi işte.

konuya parmak basacak olursak, premium markaların modelleri hariç vw'lerin benzinli ve manuelleri ile dizel ve otomatikleri arasındaki fark gerçekten uçurum. yani yuh dedirtecek cinsten. 6-7.000 lira otomatik ya da dizel farkı olur mu birader? adam Allah'tan korkar. dizelin silindirleri altından mı be mübarek...
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaş elma ile armut misali bir aritmetik yapmış bazı doğruları var yok değil ama cok değişken şeyler ortalam km kullanan kişi bunlar devreye giridğinde işler değişebilir

heleki fabrika verileri ile cıkıyorsan baştan yanılırsın
    onun için sahalarda kullanarak daha iyi anlarsın ama hesap o kadar korkunç olamaz
    hele sert kullanımlarda benzinli rezil olur bu örnekte
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Emre Akçay
    Misafir
    Vallahi bende dizele geçeli 1 sene oldu acayip memnunum. Bu saatten sonra benzinli arabayı sadece egsoz sesi dinleyeyim diye alırım heralde.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaş elma ile armut misali bir aritmetik yapmış bazı doğruları var yok değil ama cok değişken şeyler ortalam km kullanan kişi bunlar devreye giridğinde işler değişebilir

heleki fabrika verileri ile cıkıyorsan baştan yanılırsın
    onun için sahalarda kullanarak daha iyi anlarsın ama hesap o kadar korkunç olamaz
    hele sert kullanımlarda benzinli rezil olur bu örnekte
    yanlış anlamayın üstlerde kendi postum olduğu için üzerime alınıyorum,yani bana yazdınız sandım.şayet öyle ise konustuklarım fabrıka degerleri değil..

gazladıgım zaman max 11lt goruyorum zaten..
    - K -

________
    Dr.Ecu

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelin rahatlığı bambaşka , istediğin gibi gazla 7.5 -8 litreyi geçemezsin 1.6 dizel arabada.Ama benzinli arabada gaza basmadan evvel 2 kere düşünürsün.***** dünyadaki en pahalı akaryakıtı kullanan birkaç ülkeden biriyiz.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış anlamayın üstlerde kendi postum olduğu için üzerime alınıyorum,yani bana yazdınız sandım.şayet öyle ise konustuklarım fabrıka degerleri değil..

gazladıgım zaman max 11lt goruyorum zaten..
    yok konuyu açan arkadaşa hitaben yazdım

senin yazdıkların doğru da sende bu örnek üzerinden yürümüşün ama bu senin kullanımın biraz gaza gelirsen litreler cok değisir ama fikir olarak aynı parelelik üstündeyiz

dip not:dizeller ortalama artar tabiki ama abarmaz 6lt atıyorum 8-9 lt cıkar
    ama benzinlilerde 6lt ortalama zorlanırsa 16-18lt cıkarılabilinir hayvan kullanımla
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok konuyu açan arkadaşa hitaben yazdım
    dip not:dizeller ortalama artar tabiki ama abarmaz 6lt atıyorum 8-9 lt cıkar
    ama benzinlilerde 6lt ortalama zorlanırsa 16-18lt cıkarılabilinir hayvan kullanımla
    Yani atarlı/devirli/hayvan kullanım sevenler dizel alırlarsa toplam tüketimde ekonomi yapmış oluyorlar

Dizelin sevilmesinin ve seçilmesinin en büyük sebeplerinden biri bu bence. Tek problem çoğunluğun dizelde dikkat edilmesi gerekenlere dikkat etmemesi. Sonra niye Tr'de dizele güven olmuyor. Olmaz tabi 20-30 binde turboyu harcayanlarımız varken.

cgnozdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 ay kadar olucak dizele geçeli,düşünmüyorum gaza basarken ilerleyen zamanlarda bana ne gösterir bilmiyorum henüz bakım falan yapmadım fakat halimden memnunum şu anda.Benzinli arabamın sadece egzoz sesini özledim
    What Goes Around,Goes Around

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç bir benzinli araç beni mersinden istanbula sürekli 170+ km'lerde 7.1 lt ortalamayla götüremez.. yakamaz. dizeli tercih etmemin en büyük sebebi uzun yolda yüksek hızlardaki düşük yakıt tüketimidir. 160 ile sabit klima açık giderken de 5.6 lt yakıyorum. o traktör sesli dizeller de tarihe karışalı çok oldu..

bu arada aracım e60 520d yazılımlı.
    M. The most powerful letter in the world.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)