User Tag List

Sayfa 4/7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
133 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: MERCEKSIZ FARDA XENON ampul !

batuu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel bir konuya değinmişsiniz.. gözümü çok fena alıyor heleki sisteki xenonlar !! Daha bilinçli kullanmak lazım xenonu

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim farlar merceksiz xenon var,arkadaşlarımın arkasından birkaç kere gittim . Kontrol amaçlı karşı yoldan da geldiler ben öyle kimseden küfür yemek istemem. Ayarı çok güzel ve tadında göz almıyor . Sis farlarında xenon falan yok yakmıyorum zaten .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Göz almadığı konusunda sen öyle san...

ANIL ERCAN
    Misafir
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar belki başka bir forumun reklamını yapıyor gibi olacağım ancak geceucusu.com diye bir forum var, forumun amacı araç aydınlatmaları hakkında bilgi paylaşımı. Techturkey'in aydınlatma versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Oradan çok şey öğrendim, girin bir bakın, merak ettiğiniz bütün her şeyin cevabını ve açıklamasını bulursunuz.

Ayrıca bilinen yanlışlardan bazılarını düzeltmek isterim. 6000k mavi yanar, yağmurda önünüzü göremezsiniz. Gerçekten bilinçli xenon kullanıcısıysanız, alırsınız xenon mercek kitini, takarsınız 4300k xenonları, geceniz gündüz olur, kimseyi de rahatsız etmezsiniz. Orjinalinde xenon olmayan araca sadece xenon ampul takarsanız farınız mercekli de olsa önünüzdekini ya da karşıdan geleni rahatsız edersiniz. En iyi ihtimalle istediğiniz aydınlatma performansını alamazsınız. Ayrıca ülkemizde zaten sonradan takılan xenonlar yasak da polislerimiz bu konuda ne kadar bilinçli onu bilemem.
    Sen önce kendinin yanlıs bildiklerini düzelt derim 6000K Bembeyaz yanıyor, 8000k Hafif bi mavimsi Mercekli farda Yesilimsi Mavi yanıyor. Tam anlamıyla mavi yanan (Kerhane mavisi degil) 12000 ve 15000 kelvindir. Benim arkadasımda Tiguan Var Aracında fabrikasyon bixenon var 4300k Sarımsı yanıyor. Benim arabayla yan yana getirdik Bende actım oda actı Farları benim farlarım Hem daha iyi aydınlatıyordu hemde Görüntüsüde güzeldi. Düsünün bi tarafta 200 liralık mtec xenon takılmıs megane, diger tarafta 3 milyarlık xenon sistemi bulunan tiguan

Çok biliyormuş gibi yorum yapmayın Yok sonradan takılan xenon merceklide olsa göz alır bilmem ne alır diye komik seyler söylemeyin.

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ANIL ERCAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen önce kendinin yanlıs bildiklerini düzelt derim 6000K Bembeyaz yanıyor, 8000k Hafif bi mavimsi Mercekli farda Yesilimsi Mavi yanıyor. Tam anlamıyla mavi yanan (Kerhane mavisi degil) 12000 ve 15000 kelvindir. Benim arkadasımda Tiguan Var Aracında fabrikasyon bixenon var 4300k Sarımsı yanıyor. Benim arabayla yan yana getirdik Bende actım oda actı Farları benim farlarım Hem daha iyi aydınlatıyordu hemde Görüntüsüde güzeldi. Düsünün bi tarafta 200 liralık mtec xenon takılmıs megane, diger tarafta 3 milyarlık xenon sistemi bulunan tiguan

Çok biliyormuş gibi yorum yapmayın Yok sonradan takılan xenon merceklide olsa göz alır bilmem ne alır diye komik seyler söylemeyin.
    Siz öyle sanıyorsunuz desek daha doğru olur.

4300K kristal beyaz yanıyor sarımsı değil. Gün ışığı beyazı. En ideal aydınlatma 4300K duır. Fabrikasyon xenon araçların hepsinde 4300K mevcuttur.

6000K buz mavi şeklinde yanar. Beyaza yakındır ama mavidir.

8000K gök mavidir nerede ise.

Bu değerler orijinal ampül değerleridir. Adı sanı bilinmeyen markaların 6000K sı beyaz yanar, 4300K sı da sarı yanar. Hatta 4300K sı bulunmaz bile.

Birde hala karşıdan gelenin gözünü almıyor diyen arkadaşları anlamıyorum. Çok meraklı iseniz boyalı ampül alın. Hem daha ekonomik hem de kulaklar çınlamaz.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı metinmb407 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz öyle sanıyorsunuz desek daha doğru olur.

4300K kristal beyaz yanıyor sarımsı değil. Gün ışığı beyazı. En ideal aydınlatma 4300K duır. Fabrikasyon xenon araçların hepsinde 4300K mevcuttur.

6000K buz mavi şeklinde yanar. Beyaza yakındır ama mavidir.

8000K gök mavidir nerede ise.

Bu değerler orijinal ampül değerleridir. Adı sanı bilinmeyen markaların 6000K sı beyaz yanar, 4300K sı da sarı yanar. Hatta 4300K sı bulunmaz bile.

Birde hala karşıdan gelenin gözünü almıyor diyen arkadaşları anlamıyorum. Çok meraklı iseniz boyalı ampül alın. Hem daha ekonomik hem de kulaklar çınlamaz.
    verdigin bilgilerin hepsi dogru + olarak fabrikasyon bir cok aracta 4100-4150-4300-5100(max) kullaniliyo.

6000K maviye donuk beyaz
    8000K nerdeyse mavi(gokyuzu mavisi dogru dedigin)
    ustu zaten mavilesmeye ve morlasmaya basliyo..
    @ANIL_ERCAN
    + olarak yagmurda veya siste xenonlar hemde bide 8.000K iken sen onunu gorebiliyosan bence senin gozlerin cok iyi(yani bozuk degil manasinda) 8K xenon yagmurda nerdeyse hic gostermez,yer direk siyah oldugu icin kirilma oluyo ve bibok gozukmuyo..Siste masturbasyon yapmissindir ,beyaz bulut icerisinde gittigin icin.Yoksa gene siste 8K gostermez 4000`li xenonlar kadar.
    - K -

________
    Dr.Ecu

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet renk farkı kalitesiz-ucuz xenon ampüllerde bir miktar olabiliyor.

bu işin orjinali 4300K dır.
    onun üzerine çıktıkça minik minik mavileşme olur
    5000K çok hafif mavilik vardır 6000K da biraz daha fazla
    8000K resmen maviye yakındır.

Bu mavileşme arttıkça aydınlatma yani sizin önünüzü görme kalitesi düşer
    özellikle yağmurlu havalarda.

ha 4300K da A4 kağıdı gibi beyaz değildir.

birde sıkıntı, merceksiz farlara xenon takmak ile ilgili
    yani normal far olupta orjinalinde mercekli olanlar var onların karşıdakini rahatsız etmesi yada göz alması çok çok zor.
    Mercek ışığı topluyor çünkü,
    sıkıntı merceksiz fara xenon takınca 2 katı çok ışık veren ampüllerin etrafa dağılması.

bu konuya en kötü örneklerden biri tofaş şahin-kartal-doğan farıdır heralde
    zaten bi acayip yanıp göz alır orjinalinde
    birde xenon takarlar varya... şeytan diyor in, kafa göz dal

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her sorumluluk sahibinin bu basit testi yapması lazım bence

Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Birde bu konuda kendini kandıranlar var, onuda açıklayalım hemen.
    şekiller çok komik biliyorum, acilen öylesine çizdim,
    ama anlatmak istediğimi anlatıyor..

merceksiz fara xenon taktıktan sonra
    aracın önüne geçip,
    yani tamponun hemen önünden farlara bakıp aaaa bak göz almıyor diyerek sevinen aslında kendini kandıranlar var .

işte böyle ;
    halbuki oradaki açıdan ışığın belkide %1 bölümüne bakıyorsunuz ..

ama gerçekleri görmek istiyorsanız ,
    xenonlar yanıkken şöyle bir 30-50 metre uzağa gidip tekrar bir bakın bakalım ,
    gözünüzü alıyormu almıyormu ?? aynı karşıdan gelen araca bakar gibi..

işte böyle;

uerbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi buna bide arka sise ayar oluyorum

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    astigmatim var, migrenim var, arka sis farlarini acanlari cakma xenonlarla arkamdan gelenlere surekli beddua ediyorum. Isleri rast gitmesin, benim gibi baslari agrisin, insallah migren olsunlar.
    Built to fall....

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arka sise bende uyuz oluyorum böyle arkadan üstüne çıkasım geliyor. Bir de ayarsız normal sarı ampüller bile kör ediyor. Dün 2 defa çukura düştüm babamın arabayla bu yüzden arkadan kafama tokatı yedim
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Müdür şu üslubunu bi düzelt hele. Dünyanın önde gelen ampul üreticilerinin üretimleri benim dediğim şekildedir, bunun böyle olmasının sebebi de K değerlerinin aslında ısı birimi olan Kelvin'in kısaltması olmasından ileri gelir. Elinin altında internet var, bi araştır bakalım kaç kelvin hangi ışık rengine denk gelir bir de çok biliyomuş gibi şu smiley'i kullanmamış mısın. Bravo en birinci sen geldin, sana yüz puan herkese sıfır puan
    öyle işte.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yanlış bildiklerini düzelt diye wink () atıp yanlış bilgi verenlerinde hastasıyım

6000k xenon bembeyazyanmaz , Daylight yani gün ışığı diye geçen xenon 4300K dır , aynı zamanda bu bir çok aracın fabrikasyon kelvinidir (Jiplerde 5000k ya kadar çıkıyor max), ve beyaz diye tabir edilen xenon dur. 4300den yukarıya çıktıkca bu ışık mavileşmeye başlar.

Konu gerçekten çok güzel olmuş özellikle gözleri benim gibi hassas olan insanların neler yaşadıklarını bilemesseniz. Ben çakma xenonlu araç görünce direk sövmeye başlıyorum neresine denk gelirse, hele bazıları sis far xenon geziyor hepten deli oluyorum , hatta daha deli edeni varki oda TİCARİ ARACA XENON TAKANLAR. Zaten hayvan gibi halojen farları var bu da ışığı iyice yayıyor ve kör etme noktasına getiriyor.

Tabi far ayarı olmayan normal sarı halojen far kullananları da unutmamak gerek.

Bende 1 seneye yakın merceksiz 6000k kullanmıştım eski aracımda, sonra rahatsız olunca sökmüştüm başkalarınıda rahatsız etmemek için. Bence bu insanlara yukarıdaki testten ziyade kör eden far sis xenon kombinasyonunuzla sexy olmuyorsunuz , kızlar size bakmaz çünkü göremiyorlar bile demek lazım ki vaz geçirelim. Maxi abi konuya bunuda yazmanı öneririm

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    astigmatim var, migrenim var, arka sis farlarini acanlari cakma xenonlarla arkamdan gelenlere surekli beddua ediyorum. Isleri rast gitmesin, benim gibi baslari agrisin, insallah migren olsunlar.
    o arka sisini açan , hatta ampulunu büyültenlerin poposuna kaçsın o ampuller açma düğmeleriyle birlikte.

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen lavuğun biri renault masteri far sis xenon yapmış arabada ailem vardı resmen arabanın içi güpegündüz oldu.

Dar sokakta önünde durdum yanına gittim inmedi şerefsiz.

Alanlardan ziyade bunları takan çakma tuning dükkanları oto aksesuarcıları bilimum oto elektrikçileri hepsine küfür ediyorum !!!

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uerbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi buna bide arka sise ayar oluyorum
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen lavuğun biri renault masteri far sis xenon yapmış arabada ailem vardı resmen arabanın içi güpegündüz oldu.

Dar sokakta önünde durdum yanına gittim inmedi şerefsiz.

Alanlardan ziyade bunları takan çakma tuning dükkanları oto aksesuarcıları bilimum oto elektrikçileri hepsine küfür ediyorum !!!
    +1905 arka sis lambasi yuzunden bir gun cukurambarda birinin cektim saga tam tartismaya baslayacakken arabanin icerisinde ailesi var diye sustum rahatsiz edici oldugunu izah ettim

(bende migren var ve bu tip keskin isiklar ozellikle arka sisler benim basagrimi tetikliyor)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    verdigin bilgilerin hepsi dogru + olarak fabrikasyon bir cok aracta 4100-4150-4300-5100(max) kullaniliyo.

6000K maviye donuk beyaz
    8000K nerdeyse mavi(gokyuzu mavisi dogru dedigin)
    ustu zaten mavilesmeye ve morlasmaya basliyo..
    @ANIL_ERCAN
    + olarak yagmurda veya siste xenonlar hemde bide 8.000K iken sen onunu gorebiliyosan bence senin gozlerin cok iyi(yani bozuk degil manasinda) 8K xenon yagmurda nerdeyse hic gostermez,yer direk siyah oldugu icin kirilma oluyo ve bibok gozukmuyo..Siste masturbasyon yapmissindir ,beyaz bulut icerisinde gittigin icin.Yoksa gene siste 8K gostermez 4000`li xenonlar kadar.
    Evet haklısınız 4000-4300K arası.

Birde ben bile yağmurda mercekli farlarımla kara asfaltta önümü zor görüyorken 8000K takan arkadaşlar nasıl görüyor anlamış değilim. Gece görüş var herhalde?

Haftasonu yapmış olduğum Bora için bixenon mercek montajında ışığın kırılma açısını gösteren foto ekleyeyim. Bu arada mercekler Hella Bixenon, ampüller de Philips 4300K. Rengi konusunda fikir edinmiş oluruz. Bu ışığı birde merceksiz düşünün bakalım. Aslında hiç akılma gelmedi keşke deneme yapsaydım mercekli ve merceksiz şekilde. Çekimler telefondan olduğu için biraz kötü olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada ayarsız halojeni ayarlı merceksiz xenona tercih ederim en azından gözü kör etme konusunda daha insaflı

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi şöyle birşey var C4 de zamanında sordugumda dışarda xenon taktırırsanız garantisi bozulur dedi servis peki siz takaranız farı değiştirecekmisiniz dedim hyr far değişmeden direk xenon takıyoruz dedi ama çok çok fazla fiyat istemişlerdi bende yaptırmadım garantisi bittikten sonra taktırdım.Hatta burdan bir arkadaştan aldım.Denemelerimde göz aldıgını gördüm ileri mesafeden bende otm. far ayarından farları iyice yere baktırdım.Şu anda öyle ahım şahım göz aldıgını sanmıyorum.Ama göz almıyor demek olmaz ışık kırılıp dagılıyor sonuçta , onumuzdeki ay şu farı sipariş edicem bende huzursuz oluyorum cunku acaba onumdeki rahatsız oluyormu diye..

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...93562169/detay
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)