sompo japanın fiyatları uygun gibi yalnız diğerlerine oranla.
Printable View
sompo japanın sitesinden aldım şimdi
Avantajlar;
• Sompo Japan Trafik Sigortası yalnızca karşı tarafın hasarını karşılamakla kalmıyor, trafiğe çıktığınız anda otomobilinizde bulunan kişiler için vefat ve sürekli sakatlık hallerini ve 3. şahıslara vereceğiniz zararları da (zorunlu trafik poliçe limitlerini aşan kısımlar) kapsıyor.
• Sompo Japan Trafik Sigortası 'na dahil ettiğimiz İhtiyari Mali Sorumluluk ile Zorunlu Trafik Sigortası'nda belirlenen limiti daha da yükselttik.
• Sompo Japan Trafik Sigortası kapsamına Ferdi Kaza ve Hukuksal koruma teminatlarını da ekledik. Hukuksal Koruma Teminatı ile hukuksal uyuşmazlıklarda da güvence altına alıyoruz.
siyahlı kısım iyi bir uygulama eğer dedikleri gibi hukuksal açıdan koruyorlarsa bazı insanlar kazadan sonra değer kaybı davaları açıyor onlarda avukat tutmaya gerek kalmaz sigorta hakkımızı savunur tabi onu kapsıyorsa bu hukuki uyuşmazlık..
sompo japan'dan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim. Zamanında Sompo japan'dan kaskom vardı ve çok uğraştırdılar beni... ödeme konusuna gelince düştükleri seviye yerlerde. nerden nasıl kısıntı yaparız nasıl eksik öderiz onun derdindeler. Sompo japan yüzünden 12 senelik sigortacımı bile telefon defterim dahil heryerden sildim...
büyük sigorta şirketleride fiks fiyatlar çekiyor alternatifler lazım..
Şaşırmadım, burası Türkiye ve burada gemisini yürüten kaptan, herkes tepki gösterir fakat kimse itiraz etmiyor!!!
Merhaba arkadaşlar bende sigorta işiyle uğraşıyorum. Birçoğumuz hatta hepmizde diyebilirim araba alıp bir kaç yıl binip satıyoruz. Trafik sigortası 4. basamakla başlar 7. basamakda son bulur. 3 yıl kaza yapmadan binerseniz 7. basamağa ulaşır ve o tarife üzerinden değerlendirilirsiniz. Satıştan dolayı iptal ettirdiğimiz poliçelerinin kamyoneti kamyonete , özel otomobili özel otomobile olmak kaydı ile hasarsızlıklarınızı aktarabiliyorsunuz. Yeni çıkan fiyat tarifesinde alternatif olarak müşterilerimizin ilk olarak tc kiml,k numarası ile tramerden satıştan dolayı iptal edilen poliçeyi bularak eski bilgilerini çekiyoruz daha sonra yeni bilgileri girerek poliçeyi onaylıyoruz. Geçen gün mesela yaptığım bir poliçeden bahsedeyim ;
Araç 2006 Model Accord
34 Plaka
Yeni Tescil ( Yani yeni alınmış oluyor noterden )
Araç Sahibi Bayan
İlk olarak X şirketimden baktığımda 784 TL gibi bir primle karşılaştık.
Daha sonra tramerden 5. basamak satıştan iptal bir poliçe bulduk ve hasarsızlığımız aktardık.
Çıkan prim : 381 TL Çok gelebilir ama unutmayalım ilk tescil ve 34 Plaka
Ertesi gün araç 07 plakaya çevrildi ve plaka değişiklik zeyilnamesi düzenledik. Son olarak müşterimizin ödemesi gereken prim : 232 TL ye düştü. Bilgilendirme amaçlı yazıyorum bu bilgiyi
Her şirket malesef aktaramıyor hasarsızlığı trafik poliçelerine. Son olarak buda bonus olsun AKSigorta bu konuda başarılı :)
Ben geçen sene Anadolu Sigortadan arabamı 360 TLye yaptırmıştım.Bu sene sordurduğumda ise 301 tl çıkarttılar.
Evelsi gün bir kaza yaşadım,polis raporda suçu bana yazmış. Karşı tarafın hasarı çok değil. Eğer sigorta değerini bu kadar arttıracaksa sigortayı karıştırmadan elden yaptırtsam daha mı iyi mi olur
Bugun yaptirdim bende 308 liraya axa dan. Gecen sene hdi 301 liraydi .
hasarsızlık indirimi olupta 1 nisandan sonra police yenileyenler ne alemde ?
Benim yaptırdığım acente ilemi alakalı bilemiyorum ama bir arkadaşım daha yaptırmış, onunda fiyatı uygun.
Zorunlu trafik sigortası olduğu için hangi firma olduğundan ziyade hangi fiyat bana uyarsa en iyi firma odur benim için.
Kasko olayı farklı tabi ama zaten 98 model arabaya kasko yapan firma da yok sanırım.
Diğer araçlar Ergo'dan kaskolu, hiç sıkıntımız olmadı bugüne kadar.
Allaha şükürler olsun şu zamana kadar kazam yok 6 yıldırda kendi adıma olan araçlar üstündeydim , şimdi ben Allah korusun bi kaza yaptım seviyem mi düşcek anlıyamadım
sanırım bahsettiğinz olayda ben 7. seviyedeyim ? hiç kasko ve sigorta ile işim olmadı sadece primlerini ödüyorum sigortamda astra j için şuanda 350 tl , 10 şubatta kestirdim poliçeyi yapı krediden
Fiyat artışı devam edecek
* TÜRKİYE Sigorta Birliği Başkanı Recep Koçak, “Sigorta şirketleri kar etmek için kurulmuş kuruluşlardır. Sigortacılık bir havuz sistemidir. Küçük primler havuzda toplanır ve hasar ödenir. Eğer bu havuzdaki para yetmezse sigortalıdan ilave primler alınmak zorundayız. Ya da havuzun yetmediği yerde sigorta şirketi kendi cebinden bunu karşılamak zorunda ki, bugüne kadar böyle oldu. Şirketler son 6 yılda trafik sigortasından 4 milyar TL zarar etti. Bundan sonra trafik sigortasında fiyatlar artacak. Eğer kaza yapıyorsanız ve sigorta şirketi hasar ödüyorsa primler yükselecek” dedi.
Kaza yapanın primi artacak
* TRAFİK sigortasında, sigorta şirketinin ödeyeceği ölüm ve sakatlık teminatı ile araç başına ödenecek maddi hasarı Hazine belirliyor. Sigorta şirketleri ise Hazine’nin tespit ettiği bu teminatlar karşısında trafik sigortasının primlerini serbestçe belirliyor. Ancak her yılın başında şirketler, primleri kaç kat artıracaklarını açıklıyorlar. Sigorta şirketlerinin 2013 yılı için trafik sigortasında öngördükleri artış oranı ne ise, yüzde 250, yani, sigorta şirketi isterse, bugün ödediğiniz primi yüzde 250’ye kadar artırabilir. Diyelim ki, trafik sigortasına 300 lira ödüyorsunuz, sigortanın yenilemesi geldi, şirket, poliçeyi yenilerken sizden 750 lira isteyebilir. Trafik sigortasında bundan sonra primi asıl belirleyecek faktör ise hasar olacak. Daha açık bir anlatımla, kazaya karışmışsanız ve bunun karşılığında da sigorta şirketi bir hasar ödemişse, sigortanın yenilemesi geldiğinde fahiş prim artışıyla karşılaşacaksınız… Bundan kaçı yok. Eğer ki, sigorta şirketlerinin gözünde ‘hasarlı sürücü’ iseniz, her yıl priminiz katlayarak artacak.
yazının devamı: Sigortamz attrdlar - Noyan Doan - Hrriyet
Sigorta şirketine gittiğimde en uygun teklifi 450 tl ile Euro Sigorta diye bi şirket verdi,hiç duymadım.
Bu şirketin antetli kağıdı dahi yok.. El yazısıyla kağıda yazıp kaşe basıp gönderiyorlarmış sigortayı işe bak. Korktum yaptırmadım sonraki en iyi teklif Axa sigortadan geldi 650 tl ile mecbur ondan yaptırdım.
sigortacı değilim ama ray sigortayı tavsiye ederim, önce bi dışarıdan fiyat alın sonra bide raydan fiyat alın derim, hem fiyatta farkediyor hemde allah muhafaza hasar durumundada mağdur etmiyorlar en azından ben edilmedim