şirketin anlaşmalı oldugu servis araç şöförlerinden biride dün baya sövüyordu hükümete. Sigorta primi yaklaşık 700 TL artmış, nasıl olur boyle şey diye çıldırdı adamcagız.
Printable View
şirketin anlaşmalı oldugu servis araç şöförlerinden biride dün baya sövüyordu hükümete. Sigorta primi yaklaşık 700 TL artmış, nasıl olur boyle şey diye çıldırdı adamcagız.
Evet muhtemelen siz 7. basamaktasınız. Kaza yaptığınız taktirde basamağınız bir kademe aşağıya düşer 7. basamak fiyat tarifesiyle 6. basamak fiyat tarifesi tabiki farklıdır ki işin içince birde kaza olduğunu varsayarsak daha farklı bir prim ödeyebilirsiniz. Sigorta & Kasko ne için yaptırıyoruz kendimizi güvenceye almak için. Ufak tefek şeylerde mümkün olduğu kadar kullanmamak gerekli. Şirket tarafından bakarsan onlarda haklı. Misal atıyorum 320 TL bir Zorunlu Trafik Sigortası.. Karşıya ödeyeceği teminat ( 25.000 TL ) Bir kazaya karıştınız ve 3.000 TL gibi bir ödeme yapıldı sizin trafik sigortanızdan karşı tarafa. Sigorta şirketi de bir sonraki yenilemede tabiki bu ödediği parayı bir miktarda olsun sizden almanın çabasında...
Şimdi mesela medya o kadar yaygara yaptıki şu kasko muhabbetinden dolayı 1 nisandan sonra 3 - 4 çeşit kasko olacak diye bangır bangır bağırdılar. Mesela ben Aksigorta ve Liberty sigorta acentesiyim hattan 2 gün önce Liberty sigortanının seminerindeydim. Kesinlikle ve kesinlikle dar kapsamlı kasko poliçesi satmayacaklarını söylüyorlar ki şu anda da sistemde öyle bir kasko poliçesi yapamıyorsun ona nazaran Aksigorta da aynı şekilde. Örnekler veriyorum sadece. Bunu yapan sadece 3 - 4 tane şirket var.
Sinan abi ben biraz önce sigortacıyla konuştum, %15 hasarsızlık ile şu anki poliçeye yakın fiyat verdi
sigortacıda aynı şeyi söyledi. düşük tutarlı hasarlarda özellikle yeni süreçten sonra cebinizden karşılamanız daha mantıklı
eskiden bütün araçlarım kaskoluydu kaskosuz araca hayatta binmezdim şimdi hiç bir aracımda kasko yok yapamam zaten kasko parası gibi trafik sigrotası ücreti veriyorum ve kasko fiyatlarınıda astronomik rakamlara çıkarmışlar.. benim gibide çok insan vardır artık kasko yapmayı bırakmış.. sigorta şirketleri bu mevcut sisteme hükümetle konuşup görüşüp değiştirmezlerse bence pek çoğu ilerde batar...
Rekabet Kurumu trafik sigortasında 'ani inceleme şoku'
Vatandaş, zorunlu trafik sigortası primlerinde yapılan yüksek artışlar üzerine sigorta şirketlerini Rekabet Kurumu'na şikayet etti. Rekabet Kurumu, son iki günde 30'a yakın sigorta şirketine eş zamanlı baskın yaparak, genel müdür ve genel müdür yardımcılarının yazışmalarını mercek altına aldı.
Rekabet Kurumu, vatandaşın şikayeti üzerine trafik sigortası primlerinde meydana gelen olağanüstü artışlar üzerine sektörde ön araştırma başlattı. Ön araştırma çerçevesinde Rekabet Kurumu uzmanlarından oluşan ekipler, iki gün içinde 30'a yakın sigorta şirketinin İstanbul'daki genel merkezlerinde 'eş zamanlı' inceleme yaptılar.
Şirketlerin üst yöneticilerinin bilgisayar yazışmaları, cep telefonu mesajları incelemeye alınırken, ekipler topladıkları bilgi ve belgelerle bugün Ankara'ya döndüler. Söz konusu inceleme ekibi ellerindeki bilgi ve belgeleri değerlendirerek, bir rapor hazırlayacak.
Bu raporda soruşturma açılması gerektiğine kanaat getirirlerse konu Rekabet Kurulu gündemine gelecek. 7 kişilik Kurul, rapor ve ekindeki belgeler ışığında sigorta şirketlerinin aralarında anlaşarak, ortak fiyat belirledikleri ve rekabeti ihlal ettikleri kanaatine varırsa, söz konusu şirketler hakkında soruşturma açılmasına karar verecek.
Yerinde incelemenin 'zorunlu trafik sigortası' ile başlamış olmasına karşın 'kasko sigortalarındaki' artışları da kapsayarak genişleyebileceği belirtilirken, sigorta şirketlerinin plastik ve kimya sanayicilerinin şikayetleri nedeniyle de zaten Rekabet Kurumu'nun gündeminde olduğu öğrenildi.
Rekabet Kanunu'na göre yerinde incelemeden ya 'soruşturmaya gerek yoktur' sonucu çıkacak ya da sektörün tamamı veya bazı şirketler üzerinde soruşturma açılabilecek. Soruşturma açılması halinde şirketlere 3 kez yazılı ve sözlü savunma hakkı verilecek. Soruşturma sonucunda da Rekabet Kurulu ciro üzerinden para cezası verilip verilmeyeceğini karara bağlayacak.
BANKALARA 1.1 MİLYAR
Rekabet Kurumu, son olarak bankacılık sektöründe yaptığı soruşturma sonucunda bankaların kredi kartları, krediler ve mevduat faizleri olmak üzere ortak hareket ederek rekabeti ihlal ettikleri sonucuna varmış ve bankalara toplam 1. 1milyar lira ceza kesmişti.
Rekabet Kurumu trafik sigortasnda 'ani inceleme oku' - Hrriyet EKONOM
valal ben okadar düşük bir fiyata yaptırdımki bugün sigortacı bile şaşırdı
araç 90 model r11 1,7 flash
ilk araştırmaya başladım en üst limit 750 lira sora sora 450 liraya kadar buldum
daha sonra çok eskiden sigorta yaptırdığım bir yere gittim ve ordan aldığım fiyat 280 lira arasındaki uçurumu hesap edin bu çıkan rakama sigortacı bile şaşırdı
üstüne üstlük sigortam ocak ayında bitmişti :D
Bugün sorgulattım sigortacı bir tanıdığıma axa 308 fiyat verdi yaşım ilerlemiş ve aracımın yaşı genç olsaymış fiyat dahada düşecekmiş :)
yeni aldığım picantoya trafik sigortası 400 tl civarında çıkardılar :D
kasko ise orjinal parça vs olcak şeklide en uygun 1800tl yuhh dedim :D
Trafik sigortası geçen sene 290 liraydı. %50 kusurlu trafik kazasına karıştı, bu sene 394 lira oldu. (34plaka)
arkadaşlar bende birşey sorayım. önce ki mesajlarda da bir arkadaş bahsetmiş zaten.
hurda teşviği geliyormuş var mı aslı astarı ? kaç yaşa kadar yeni araç alımında indirim yapıyolar acaba ?
aracım 90 model 4 kapı sedan civic yaşın 26, geçen sene %10 hasarsızlıkla axa dan 308.76 TL e yaptırdım, şimdi sorgulama yaptım yine axa %10 hasarsızlık 431,83 TL
ayıptır günahtır, kazamız olsa anlayacağım da kazasız adamada fahiş fiyat uygulaması saçma
bu sahte kaza tutanaklarını düzenleyen ve sigorta şirketlerine yüksek fiyat çeken esnaflarında Allah cezasını versin, şu durumu düşürdüler, sanki kasko yaptırıyoruz.
2011 model aracıma gecen sene 260 tlye axadan yaptırmıştım 15 gün öncede mahleden 290 a yaptırdım
sistemi yanlış yapdılar bence şahıslara vatandaşa bırakılmamalıydı bu iş..
her sigorta şirketinin kendi ekspertizi olucağına tam aksine her sigorta şirketine çalışıcak merkezi ortak bir ekspertiz şirketi kurulmalıydı.. 167-165 gibi kaza hattı verilmeliydi bir kaza anında direk o numarayı arayıp mevkiin söyledinmi merkez en yakındaki ekspertizini yollıycak ekspertiz gelicek kazaya bakıcak tutanağınıda orda tutmıycak merkezde tutucak oraya sadece olay yeri araştırmaya gidicek kazanın nasıl olduğunu bakmaya gidicek zaten devir online digital çağ tutanağını tutup şahısların trafik sigorta şirketlerine mail ile yada direk sigorta şirketlerine bağlı bir yazılım vasıtası ile yollıycak hatta ekspertizlerin tellerine app bile yapabilirler direk o appye girer yollar neyse işde ona göre yol izlenicek..
böylece üç kağıt yalan kaza yapmalarında önüne geçilir ekspertzi şüpheli gördüğü kazayı orda belli etmez orda tek olay yeri araştırması yapmaya gider şüphelense bile çakdırmaz merkezde tutanaığını ona göre tutar.. en temizi ve güzeli bu tip bir şey olabilirdi..