durmmak yok yolmaya devam.... herkez sıkayetcı ama bır dahakı secımde %60 alırlar.... bıze hersey mustahak...
durmmak yok yolmaya devam.... herkez sıkayetcı ama bır dahakı secımde %60 alırlar.... bıze hersey mustahak...
Nokta.
Daha doğru düzgün denetim yapılmıyor. Bu saydığınız araçlar da trafikte cirit atıyor.
Ehliyet almanın da zorlaştırılması gerektiğini düşünüyorum.
Kimse bakımlı aracı altınızdan öyle alamaz. Ben gerçekleşebileceğini düşünmüyorum.
Fakat eski araçlara fazladan vergi muhabbeti kesin olur.
Kesinlikle haklısın.
sacmalık ya classıc sevenler ne olucak ? kımse kusura bakmasın ben aracımıı vermem toplamak ıcın 30 bın lıra harcadım harcamayada devam edıyorum ...
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
tek başına ehliyetlik iş değil memlekette ehliyetsiz bir ton araç kullanan insan var ehliyeti zorlaştırsan ne olucak ki denetlemeler sıkı olmadıkdan sonra..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
ehlıyetı zorlastırmak deyıl trafıkte gezen bır suru cahil insan var ...
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Amaç Trafık teroruymus hast adamgıbi soylesene amac daha cok vergi almak bugun 2013 model 2.0 cc bı aracın vergısi herseyı anlatıyr zaten
Ek b16 swap
Ek 1.8 strokır
Ek 1.9 strokır
Ek b20 n/a
Ep3 type-R STOCH...
aracım 33 yaşında hiç yolda kalmadım allaha şükür arıza hiç yapmadı çünkü bakıyorum aracıma. ancak 1000 lira verip sıfır lastikte taksan yolda bir çivi girip lastiğini patlatır kalırsın yolda. ben megane rs le bile yolda kaldığım oldu yeni araçtıda ne oldu 1 tane sensör bozuldu kaldı yolda.
kara düzen eski arabalar bakımlı olduğu zaman çoğu zaten taş gibi arabalar. ancak muayene beceriksizlikleri ve denetleme eksikleri yüzünden hurda araçlar dolaşıyor yada yolda kalıyor.
1ncisi sıkı denetim olmalı vizeler daha dikkatli olmalı. mesela far ayarı hafif kusur olmamalı. yağ kaçakları v.s hafif kusur olmaması lazım.
insanların yeni araç almasını istiyorsanda sıfır araçtan %500 vergi almazsın. vergiyi sadece %15kdv yaparsın araç fiyatları yarı yarıya düşer. eski arabalarda bi kaç sene içinde biter. zaten değeri düşünce kimse aracın fiyatı kadar kasko sigorta yaptırmak istemez ve hurdaya çıkarırlar.
eski bakımsız araçları trafikten silmenin en kolay yolu sıfır araçlarda %15 kdv alıp başka hiç bir ötv v.s almayıp araç fiyatlarını yarıya düşürmektir.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
haber abartılı ve yanlış yazılmış... 20 yaş üstü araçlar için hurda indirimi söz konusu olacak ayrıca 20 yaş üstü trafiğe çıkamıyacak bir olay yok... aracını artık muayeneden hiçbirşekilde geçiremeyelerin araçlarını bağlanabilecek yada hiçbirşekilde trafikte geçiçi izin belgesi bile alamayabilecekler... olay bu... 2 3 sene içinde avrupada başta almanyada uygulanan 30 yaş üstü araçların orijinaliğini korumuş yada orijinaliğine sadık kalarak restore edilmiş araçlara bilirkişi raporu ve tüvden geçtikleri zaman H (history) plakası tarzında bir uygulamada başlıyacak ve vergi indiriminden yaralanabilecekler... kimse eski arabanızı alıp hurdaya verdiği elinizden aldığı felan yok dellenmeye gerek yok yani...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
ehliyet almayı zorlaştırsınlar arabayı kendi elimle çekicem trafikten.ama kurslar bu haldeyken isterse hepimizde mercedes olsun yine ölümler olacaktır.kardeşim ehliyet aldı.viraj dönemiyor ve aracı yolda tutamıyor.kendini bildiği için trafiğe çıkmıyor boş yerlerde çalışıyoruz ama bu halde olup trafikte gezenler var olduğu sürece malesef kazalar kaçınılmaz.![]()
Ulan 98 model 106'im 15 yasında sıkıyorsa alsınlar hadi bakalım....!!!!
Eski arabalarla uğrasacağına kendi arabasını üretsin boşbakan.....
BİSMİLLÂHİRRAHMANIRRAHİM 106...!!!!!!
Ve hepsinden önemli hızlı arabalar için şükürler olsun...
Bence haber nabız yoklama yada asparagas. Sanmıyorum böyle birşey olsun. Şöyle düşünün. Tamam hepsini hurdaya attı. E araba alamayacak olanlar arabasız kaldı. Yakıt satışları düştü. MTV vergisi gelirleri düştü. Her türlü vergi kaybı. 15 yaş üstü 10 milyon araba hurdaya ayrılsa en fazla 3-4 milyon adet satılır.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Bence amaçlardan biriside ağzına edilmiş olan İstanbul trafiğini bir nebzede olsa rahatlatmak.Yeterli donanımı olan,ok gibi duran yüzbinlerce 15 yaş üstü araba var böyle saçmalık mı olur dicemde bunlarda her türlü saçmalık beklenir.
- AOS-
Kazaların sebebi söylendiği gibi insanlar. Ehliyet sınavı sistemini değiştirip herkese 2 yıl içinde daha detaylı, zor ve yetenek gerektiren yeni tip ehliyet almayı zorunlu kılsınlar, kazalar %60 azalır.
2012 model ABS'siz araçlar da var.
3 yıldız 5 yıldız Türkiye şartlarında ne kadar bir şeyler ifade eder bilemiyorum. Tır,kamyon,otobüs, minibüse karşı hiç bir şey ifade etmiyorlar direkt altlarına giriyorsunuz. Kaldırım ve bariyerler genelde görünüş olarak İngiltere veya benzeri avrupa ülkelerinden alınma zaten, teoride sorun çıkarmamalılar da pratikte rezillik ortada malesef.1
Polisler eski araçları ciddi olarak kayırıp durdurmuyorlar. Tamamen stok aracım durdurulurken yanımdan çakma xenon'lu eski araçların geçtiğini de bilirim.
Tüvtürk eskiye göre yine daha iyi, sonuçta en azından frenleri bilgisayar kontrol ediyor. İnsanın kontrol ettiği yerler o insanın insanlığına bağlı.
Trafik terörü diye bahsedip duruyorsunuz da bunun teröristlerinin peşine düşmeyi düşünmeden ellerindeki keleşe müdahale etmenin bir manası yok bence. Sıkıntılı bir sürücünün Broadway de tehlikeli, Focus da, M de.
Son olarak da trafiktekilerin %90'ı en basit bilinmesi gereken teorik bilgileri bile bilmiyor. Gidip ehliyet sınavında araçtan önce ölmüş olan mı, yaralı olan mı çıkartılmalı diye soracağına hız 2 katına çıkınca fren mesafesinin 4 katına çıktığını öğret adama.
Ehliyet sınavında bu tarz sorulara yanlış cevap verenlerin direkt sınavdan kalması gerektiğini de düşünüyorum ben de, kimsenin trafiği gerektiği kadar ciddiye aldığını düşünmüyorum.
2 gün önceydi sanırım, tv.yi açtım bi bakayım dedim. ülkeleri gezip tanıtan bir abla var. kanalı ve programı unuttum şimdi ama merak eden olursa öğrenirim. ukrayna-kiev'de. neyse özet geçeyim, programın sonlarına doğru ablam aynen şunu dedi: "bu ülkede 400-500 $ aylık geliri olan zengin sayılıyor." ulan kabataslak bir hesap yaptım, 400 $ bizde aşağı yukarı asgari maaşa denk geliyor. Dedim tası tarağı toplayıp gitmek lazım artık bu ülkeden. Ciddi ciddi de düşünüyorum.
Some cars are for boys and the others for real men only.
"M3 drivers have no friends."
haberde bir yanlışlık yada kışkırtma var sakin olun boyle bişey olamaz![]()
Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ:
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)