User Tag List

Sayfa 7/12 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
220 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Eski araclar trafikten men edilecek!

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Biz napıcaz yeni model hiç bir arabadan zevk almıyorum zevk aldığım araçların en modellisi 2001 bu benim zevkim kimse karışamaz hem dünyanın en pahlı benzinin kullanıcam hemde zevkimi yaşayamıcakmıyım bu yasa çıkarsa bende yurt dışına çıkarım daha da yaşanmaz burda
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Conqueror - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    görende arabaların kendi kendine gidip kaza yaptığını sanır
    kazaların %98 i kullanıcı hatasıdır..

Kazalardaki ölüm oranını düşürmek istiyorlarsa
    Direksiyon sınavını üst düzey bir seviyeye çıkarsınlar.
    Yol kenarlarındaki jilet malzemesi olan bariyerleri düzeltsinler.
    Müzik çalarlı remus egsozlu küçük motorları trafiğe çıkarmasınlar.
    Motorlu kuryelerin e-5 teki düzensiz seyahatlerini engellesinler.
    Metrobüsün lastiklerini sağlam taksınlar.
    Türkiyenin en işlek karayolunun üzerinde biriken yağmur suyunu biriktirmesinler.

Yoksa isterlerse tüm 40milyon şöför her sene sıfır arabayada binse aynı tas aynı hamam.

94 s13 te abs var 2000 fiat ta yok

srkan
    Misafir
    bu işin sonunda isyan çıkar isyan ( a.i şr...zler ) yeter doymadılar bi türlü doyuramadık...........

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asgari ücretin bile fakirlik sınırı 1100 tl yi yakalayamadığı bir Ülkede 15 20 yaşında olan aracı teşvik ile trafikten çıkarmak tamamen hayal mahsulü bir durum, yok kast ettiği grup kendi %51 ise zaten öyle bir dertleri yok, ayrıca ben klasikleşmiş araçları seviyorum ve bu araçları yolda görmek istiyorum, elektronik yerine daha mekanik araç sevmenin bedeli ne ise öder gene sürerim ha bu bedeli haram zehir zıkkım ederim o ayrı, dünyanın hiç bir ülkesinde hele ki ileri demokrasi dedikleri ülkelerde böyle kısıtlamalar yok
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abs ve esp tarzı sistemlerin kazaların çoğunu önleyeceği gerçeğini göz ardı etmeyin. Ağır olmayan kazalarda bu tür güvenlik sistemleri önleyici olur.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pcvirus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim izlediğim kazaların % 50 si doğan şahin onları kaldırsınlar piyasadan rahata ereriz
    çok mantıklı söyledin şahinim var hemen makina kimyaya başvurayım

DetailEF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen önce ülke yönetmeyi öğren, sonra halkının malına göz dik, devletin malı kalmadı mı ?
    Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz

doncarlo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Once ikaruslari kaldirsinlar piyasadan bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanki yerli üretim arabamız varda yeniye teşvik ediyorlar.
    Onuda geçtim 2011-2012 model olan ABS bulunmayan araçlar var, şimdi 98 model mercedes 2013 model Tata'dan daha mı çok tehlike yaratıyor. Eğer gerekçe trafikte tehlike ise araçların yaşına değil, ABS-ESP-4 disk fren ve benzeri ekipmanlara bakılarak araçlar derecelendirilmeli. Bu şekilde bir uygulamanın çok uzun vadede bile gelebileceğine inanmıyorum.
    Benzeri bir durumda sigorta şirketlerinin fiyatlandırılmasında söz konusu galiba. Düşünün ki adam kaza yapıp pert kayıtlı aracı satıyor, orada ki fiyat farkı kazayı yapan kişiden değil arabayı alan kişiden çıkartılıyor. Yani resmen araba suçlanıyor, bu kadar saçma bir şey olabilir mi sanki kendisi gidip vuruyor..
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    95 model şahinime yıllık 100 lira vergi ödüyorum. tabi ki istemezler trafikte
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

gsi_club - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu uygulamayi mantikli buluyorum.Türkiye ye geldigim zaman sanayilere çok gidiyorum.ya o kadar çok çürük araba ve freni tutmayan araba varki ben bunlarin piyasadan kalkmasini mantikli buluyorum.kimsenin basi yanmasin arkadas.insan hayatinin ben bu kadar ucuz olmasini istemiyorum ama tabiki bu demek degilki her 20 yasinda ki araç çürüktür.muayeneye girip trafikten men çürük araçlar için geçerli oldugunu düsünüyorum.

Bazi arkadaslar yurt disinda 50 yasinda arabalar var trafikte söyle böyle dolasiliyor denmis.evet var ama nasil dolastigi hakkinda bir bilginiz varmi?
    Ben Belçika için konusuyorum 25 yasi üzeri araçlar her sene muayeneye gidilip her noktasina ince ince bakiyorlar.adamin hafif bir çürügü oldugu zaman adam çekiçle kontrol ediliyor.tamam dedik hersey iyi muayeneden geçtik,bu arabalara trafikte özel plakalar veriliyor.bu araçlar sadece 08.00-21.00 saatleri arasinda ve evinizin adresinden itibaren en uzak gideceginiz yer 30 km olmasi gerekiyor.
    Almanya nin sartlari bana sorarsaniz daha agir.bazi eylatlere araciniz eger en düsük euro 4 eksoz emisyonunda degil ise sehir içine bile alinmiyorsunuz.

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şartları güzelce anlatıp, doğru konuşmuşsunuz ama şunu da unutmayalım Almanya her zaman yeniye teşvik etmek zorunda çünkü otomotiv sektörü üzerinden geçinen bir ülke. Yerli güzel arabalarımız varda biz mi hayır illa biz almayacağız diyoruz
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüv ü boşuna mı çıkardılar? kaç yaşında olursa olsun araba, tüve gerekli standatları sınırlamaları getir iş bitsin? benim 13 yaşındaki arabamın frenleri güvenliği 2013 arabaların %25 inden iyi değilse adam değilim

abdullah songür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya şimdi benim aracım 93 model ve 30 bin lira para harcadım ne olacak

bana 30 bin lira verecek mi devlet
    SONGÜR PERFORMANCE GAREGE

MAPPED BY US GARAGE

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı gsi_club Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazi arkadaslar yurt disinda 50 yasinda arabalar var trafikte söyle böyle dolasiliyor denmis.evet var ama nasil dolastigi hakkinda bir bilginiz varmi?
    Ben Belçika için konusuyorum 25 yasi üzeri araçlar her sene muayeneye gidilip her noktasina ince ince bakiyorlar.adamin hafif bir çürügü oldugu zaman adam çekiçle kontrol ediliyor.tamam dedik hersey iyi muayeneden geçtik,bu arabalara trafikte özel plakalar veriliyor.bu araçlar sadece 08.00-21.00 saatleri arasinda ve evinizin adresinden itibaren en uzak gideceginiz yer 30 km olmasi gerekiyor.
    Almanya nin sartlari bana sorarsaniz daha agir.bazi eylatlere araciniz eger en düsük euro 4 eksoz emisyonunda degil ise sehir içine bile alinmiyorsunuz.
    güzel yazmışsınızda ordaki asgari ücret yaşam kalite ve standartını burdaki insanlara verebilicek bir ortam varmı.. orda 50 yaşında aracı adam zevkine keyfine sevdasına hobisine yada manevi bazı değerleri için alabilir ama kapıda illaki sıfır bir yada iki arabası vardır oralarda araba almak zor bir şey değil çünkü..
    ordaki insanlardaki 50 yaşındaki araç büyük adamın oyuncağı tarzı bir şeydir..

türkiyede böyle bir lüks yok... zorunluluk ne yazık ki adam o araçla işe gidiyor o araçla ailesini taşıyor o araçla alışverişini yapıyor hastasını taşıyor memlekete ailesini ziyarete gidiyor v.b.. Türkiyede ötv ve diğer vergileri kaldırdılarda avrupadaki gibi ordaki fiyatlara eş değer fiyatlarda sıfır araç sattılarda kimse almadımı.. türkyiedeki doğan şahinin fiyatı bile avrupadaki 2000 model üstü ikinci el pek çok araçdan daha pahalı..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel yazmışsınızda ordaki asgari ücret yaşam kalite ve standartını burdaki insanlara verebilicek bir ortam varmı.. orda 50 yaşında aracı adam zevkine keyfine sevdasına hobisine yada manevi bazı değerleri için alabilir ama kapıda illaki sıfır bir yada iki arabası vardır oralarda araba almak zor bir şey değil çünkü..
    ordaki insanlardaki 50 yaşındaki araç büyük adamın oyuncağı tarzı bir şeydir..

türkiyede böyle bir lüks yok... zorunluluk ne yazık ki adam o araçla işe gidiyor o araçla ailesini taşıyor o araçla alışverişini yapıyor hastasını taşıyor memlekete ailesini ziyarete gidiyor v.b.. Türkiyede ötv ve diğer vergileri kaldırdılarda avrupadaki gibi ordaki fiyatlara eş değer fiyatlarda sıfır araç sattılarda kimse almadımı.. türkyiedeki doğan şahinin fiyatı bile avrupadaki 2000 model üstü ikinci el pek çok araçdan daha pahalı..

delSol_power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıfır km araçlarda hayvan gibi ÖTV var. İndirsinler ÖTV oranını, hibrid veya elektrikli araçları sübvanse etsinler, eskisini getir - yenisini götür gibi bir takım teşvikler getirsinler, o zaman amenna. Böyle bodoslamadan, eski araçları yasaklayacağım diye bir şey mesnetsiz olur. Yazık günah bu millete.
    HONDA TECH / / Ankara
    Honda Service & Tuning Garage

aydogdu1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 5500 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    95 model şahinime yıllık 100 lira vergi ödüyorum. tabi ki istemezler trafikte
    Bunlarda eski araçları çekememezlik var.Hacimden takamadılar vergiyi.Yıldan da.Baktılar bu iş olmayacak.En iyisi alın hurdaya.Yok yaşam kaybı ölüm falan hikayenin daniskası.

Başbakan aklını başına alsın.Milli Eğitim bakanlığını adam etsin.Ondan sonra vergileri indirsin.Hatta komple ötv kalksın.Zaten haksızca alınan bir vergi.Gümrükte kotayı artırsın. ( Ben tc vatandaşı olarak en az 2000 euroluk malı vergisiz bu ülkeye yılda 1 sefer getirebilmeliyim. ) Ben yüksek model araç almazsam konuşsun.

Şunu unutmayın abs hayat kurtarmaz.Bilinçli insan hayat kurtarır.

Saygılarımla.

kaanpoyrazoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ülkede herkezin sıfır araç alma gücü varmı ki böyle saçma sapan bir uygulama yapmaya kalkıyorsunuz ? Destek olacaklarmış birde sağolsun Klasik aracı olanlar intihar etsinler ozaman bu ülkede..Ben yeni araçtan zevk almıyorum , işimi gücümü bıraktım sadece kendi araçlarımı toparlayacağım diye hergün sabahtan akşama kadar sanayideyim,ne yapıcam dünyanın parasını harcadığım crx imi presemi verelim ? Çok komikler gerçekten , başımızdakiler nereden geldiklerini unutmuşlar , nereye doğru ilerledikleri belli ama ..
    Babana aratmakta nedir arkadaş ..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)