Çok geçmiş olsun bencede perte cıkar ıncık boncuk cok parça değişikcek gibi duruyor fotorağfta belli olmayan neler vardır kim bilir .
Çok geçmiş olsun bencede perte cıkar ıncık boncuk cok parça değişikcek gibi duruyor fotorağfta belli olmayan neler vardır kim bilir .
Motor ne durumda,çalışıyor mu araç..Motorda sorun yoksa pek sanmıyorum pert olacağını..
şu halinin üstüne birazda siz tahrip edin illaki çıkar![]()
Kaputu ben dün açtım lakin bugün serviste açamadım çekici anasını ağlatmış aracın belli motor çalışmıyor motor kapağı ters donmuş motorun ön tarafı ön bariyerinde sıkıştırması ile motor birbirine yapışmış gibi Exper gelmeden vida bile sökmeyiz diyorlar yüzden tekrar kaputu açamadım
Bakarak yorum yapmak saçma olacak bence.Golf 7 yeni bir araç ve parça fiyatlarını pek bilen çıkmaz dışarıdan bence. Exper'e ulaşma şansınız varsa iyi olur.
Golf MKVII 1.6 Tdi
Öncelikle geçmiş olsun parça fiyatı + işcilik servisde 25 bini rahatlıkla bulucakdır.Sigorta firması herzaman kendini düşünür.Yani cıkarı hangisindeyse onu yapıcakdır.Aracı ihaleye cıkarıp fiyat alabilirler, pert piyasasında bu araca rahatlıkla 45 civarı teklif gelicekdir.25 bin hasar cıkarsa büyük ihitmal aracınız pert edilicekdir.
Geçmiş Olsun. Aracınıza pazartesi dosya acılıp sigorta eksperiniz görecektir.Servis danısmanınızla birlikte hasarlı parçaları ve işçilikleri kapsayan bir proforma cıkarılacaktır.Çıkan bedel eksper tarafından yazılan raporla birlikte sigorta şirketine sunulur.Aracınızın poliçe şartlarına bakılır 1yasını doldurmamıs ve sıfır klozu mevcutsa bu faydanıza,sıfır klozu yoksa veya 1 yasını geçmişse piyasa 2,el bedeliyle cıkan hasar proforması karsılastırılacak kasko şirketinizin belirlediği yüzde oranı uygulanacaktır.Buna göre aracın onarıma baslama onayı servise pert durumunda bilgisi size verilir.Bu işlemler yaklasık 1 hafta sürer.Servisin cıkan proforma faturayı aracı onarmak adına pert programına sokup fiyatı assa cekme şansı var buna dikkat edin.Bunları da geç cana gelmemiş mala gelmiş Allah beterinden saklasın.
Abi aynı olay başımdan geçti qashqai'm pert oldu forumda bilen arkadaşlar var araçta hiç bişey yoktu sırf airbaglar'dan pert oldu ki pert edicekler bu lafımı unutma![]()
Zirve hala tek kişilik...
Adalet bakanı.
Öncelikle geçmiş olsun, cana gelmesin mala gelsin... Ben pert olacağını düşünüyorum açılan airbagler başlı başına iyi bir meblağ tutar.
Konunun biraz dışında ancak bir nebzede alakalı merak ettiğim, eksper geldiğinde servisle birlikte hasarlı olan yada olması muhtemel parçaların listesi çıkartıldı diyelim ki. Sonrasında aracın yapılmasına karar verildi ve yapıldı. Araç yürür durumda. Aracı aldınız kullanıyorsunuz ve öncesinde ön görülmeyen ve listede olmayan bir sorun çıktı araçta. Örneğin motorunda bir problem yada darbeden kaynaklı şanzumanda vs. böyle bir durumda ne oluyor ? Teşekkürler..
20-25 bin arası bir hasar var sınırda ama büyük ihtimal perte çıkmaz. Çok benzere hasarlı a3 çıkmamıştı
Olay gorunenle kalmayip motora girmis durumda ise kesinlikle perte çıkartırlar tecrube ile sabittir.![]()
''Kenji Kita'' Adamsın...!
Oncelike gecmis olsun. Bir arkadasım 2011 ibiza ile benzer bir kaza yaptı. İki airbag açıldı farlar kaput tampon hatta jantin biri bile değişti ancak 13binliralik bir hasar çıktı ve perte ayrılmadı araba. Ancak sizin kazanız biraz daha ağır gözüküyor. İnşallah sizde aynısı yaşanmaz.
Onarım tamamlandı son kontroller yol testleri vs yapıldı,sorunsuz sanıldıgı sekilde teslimat gerçekleşti.Müşteri baska bir zaman sonra sikayetle geldi diyelim,sorun tespit edilir hasar ile bağdaşırsa problem sigorta eksperi cagrılır durum izah edilir sorunlu parca gösterilir,dosya tekrar acılır ekfatura ile sigortaya fatura edilir.Ancak burda bnm bahsettiğim servisin hatasından kaynaklanan atlanan problemler mesela sol önden hasarlı bir arac lastiğe de darbe almıs ilk onarımda aks bilyası değişmemiş ama zamanla darbeyle kasılan bilya ötmeye baslamıs gibi.. Birde kullanıcı hatası olabileceği kanısına varılan durumlar var burda sigorta devreden cıkarır kendini siz servisle basbasa kalırsınız mesela karter hasarlı araclarda genelde görülen yagsızlıktan patlayan turbolar veya saran mtoorlar gibi..Kaldıki sol seritte karterinden hasar alan aracın emniyete gecene kadar saran motorunu kullanıcı hatası diye reddetmelerine de sahit oldu bu kardeşiniz.
Her airbag patlatan araba pert olmaz arkadaslar bu durumun airbaglerle ilgili bi kıstası yok.Değiştimiz torpidoların airbaglerin airbag beyinlerinin emniyet kemer aktiflerinin makaralarının hesabı yok.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)