User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
60 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kaskosuz araçla dolaşmak

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozellikle buyuk şehirlerde kaskosuz araca binmek çok riskli

istediğin kadar dikkatli ol gelip birinin vurma ihtimali var

ve ayrıca kasko fiyatları ciddi uçmuş durumda benim ufacık picantoya 1800tl ye kasko yaptırdım en uygun

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sadece hafta sonları keyfi kullanılacaksa ve güvenli yeriniz varsa gerek yok ama iki ucu bklu değnek bu iş istanbul gibi bi yerde %70 şans karambole araba kullanıyor herkez

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wekoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bindigim bütün 106 gti hepsine kasko yaptırdım allaha şükür şimdiye kadarda kazam olmadı bu yıl 620 tl ödüyorum...98 model aracım..
    aynen bende 98 gti a kasko yaptırdım , onu satınca e30 a devettim kaskoyu.

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama hasarın hepsini ödeyebiliyor mu trafik sigortası ? benim bildiğim limiti 25 bin TL.

Bahsettiğim ufak çarpmalar değil. Büyük bir kaza oldu 35-40 bin tl hasar var trafik sigortası bunu karşılıyor mu ?

veya benim kaskom olmasa bile karşı tarafın kaskosu karşılar mı hasarı ?
    25 bin tl ye kadar zmss daha üstünü varsa kaskonun mali mesuliyet klozu karşılar..

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    206 nın kaskosu bitmişti ve 3 senedir hiçbir kaza vs. olmadığı için bu sene yeniletmedik kaskoyu. Ama kasko bittikten tam bir hafta sonra kaza yaptık Biraz şans işi sen vurmasanda başkaları vurabiliyor yada en kötüsü hırsızlık..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    - Bugun kaskosuz arabaya binilmez, Olmaz die bişey yok. Kapalıda bakarım ederim diosun şans işi bu, ALLAH muafaza baktığın yeri su basar, Yanar bişey olur. Ozaman ne yapacaksın.

Bence herşeyden önce kasko yaptır aracına derim Kasko güvence demek. Kafanın rahat olması demek 3 e 5 e bakma derim.
    #KGdetanirlar

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pert kaydı varsa kasko yaptırma imkanı azalıyor bende 5 şirketin acenteliği var 5 ide yapmıyor ... aksigorta yapıyor diye biliyorum sormakta fayda var ...

kaskosuz gezmek büyük risk ... sonuçta arabalar çoğu insanın mal varlığının büyük kısmını oluşturuyor...

trafik sigortası 25 bin TL karşı tarafa ödeme yapıyor ... üstüne kalanı kusurlu tarafın kaskosu varsa İMM teminatı devreye giriyor tabi o da seçimlik birşey 10 bin TL de olabiliyor 250 bin TL de olabiliyor .... sektörde sadece anadolu sigortada sınırsız İMM teminatı var ...

Ekstra bir not, diyelim geldi biri vurdu trafik sigortasıda var ama allaha emanet şirketlerden birinde buda büyük dert gittiğin yetkili servisle anlaşması olmayacak sanayide usta kabul etmeyecek usta kabul etse şirket tedarik yan sanayi parça gönderecek gibi birsürü sıkıntı seni bekler kaskon olmazsa ...

AEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekim ayın'da yaptığım kazada şans eseri kaskom biteli 1 hafta olmuş babamda yaptırırız bir ara demesiyle arac pert'e çıktı kazada %75'e %25 haklı çıktım. aracın piyasa değerini 40 bin tl yazıp %75 i ve birazda pazarlıkla 35 bin tl para aldım karşı tarafın sigorta şirketinden. Aracın normal piyasa değeri 43 44 bin tl idi.

Siz siz olun kaskosuz araca binmeyin hele araç evo ise uzak durun hızlı araç bişey olduğunda siz üzülürsünüz.
    Zirve hala tek kişilik...
    Adalet bakanı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle şunu söyliyeyim kaskonun mecburiyeti yoktur sadece kredi ile araç aldığında kasko zorunluluğu vardır oda banka nedeni ile

aklıma 2-3 yıl önce yaptığım kaza geldi, işten eve giderken %146 promil alkollü bir vatandaş 90derecelik bir virajda karşımdan gelirken benim aracıma vurdu, vurmasa zaten dereye uçacaktı neyse ben jandarma bölgesinde olduğumuz için jandarmayı aradım telefonu kapatınca çakalın bana söylediği sözlere sadece güldüm ''kaskon varmı'' diye sordu ve arkasından ekledi ''kaskon yoksa %100 sen suçlusun, beni arabamıda sen yaptırırsın al arabanı git'' tabi sonuç ben aracımı direkt yetkili servise çektirdim 4000tl. masraf çıktı önce ben servise bedeli ödedim sonra onun sigortası bedeli bana iade etti (kaskosu değil sigortası) sonra alkollü olduğu için mahkeme kararı ile 4000tl.yi sigorta şirketi vatndaşdan tahsil etti, kendi aracınıda duyduğum kadarı ile 5000tl. ye toplatmış 6ay ehliyetine el konuldu 600tl.de ceza kesildi ben sadece 1ay araçsız kaldım

10yaşını geçmiş araçlara kasko yapılmıyor arkadaşlar bunu biliniz yapan bağzı firmalar var ama onlarda farklı bir sigorta adı altında yapıyor ve uçuk fiyatlara yapılıyor tabi onuda yaptıranların araçlırıda belli

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynısı başıma geldi kaskom vardı arkadan çarptılar kaskosuz otomobille, çarpanın trafik sigortası orijinal parçayı kapsamıyormuş bana yan sanayi parça vermeye kalktılar kabul etmedim kendi kaskomdan yaptırdım

belki şimdi mevzuat değişmiştir 2010da başıma geldi şaka gibi
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynısı başıma geldi kaskom vardı arkadan çarptılar kaskosuz otomobille, çarpanın trafik sigortası orijinal parçayı kapsamıyormuş bana yan sanayi parça vermeye kalktılar kabul etmedim kendi kaskomdan yaptırdım

belki şimdi mevzuat değişmiştir 2010da başıma geldi şaka gibi

hala aynı şekilde devam ediyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arifozcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle şunu söyliyeyim kaskonun mecburiyeti yoktur sadece kredi ile araç aldığında kasko zorunluluğu vardır oda banka nedeni ile

aklıma 2-3 yıl önce yaptığım kaza geldi, işten eve giderken %146 promil alkollü bir vatandaş 90derecelik bir virajda karşımdan gelirken benim aracıma vurdu, vurmasa zaten dereye uçacaktı neyse ben jandarma bölgesinde olduğumuz için jandarmayı aradım telefonu kapatınca çakalın bana söylediği sözlere sadece güldüm ''kaskon varmı'' diye sordu ve arkasından ekledi ''kaskon yoksa %100 sen suçlusun, beni arabamıda sen yaptırırsın al arabanı git'' tabi sonuç ben aracımı direkt yetkili servise çektirdim 4000tl. masraf çıktı önce ben servise bedeli ödedim sonra onun sigortası bedeli bana iade etti (kaskosu değil sigortası) sonra alkollü olduğu için mahkeme kararı ile 4000tl.yi sigorta şirketi vatndaşdan tahsil etti, kendi aracınıda duyduğum kadarı ile 5000tl. ye toplatmış 6ay ehliyetine el konuldu 600tl.de ceza kesildi ben sadece 1ay araçsız kaldım

10yaşını geçmiş araçlara kasko yapılmıyor arkadaşlar bunu biliniz yapan bağzı firmalar var ama onlarda farklı bir sigorta adı altında yapıyor ve uçuk fiyatlara yapılıyor tabi onuda yaptıranların araçlırıda belli

10 yaşını geçen araçlara kasko yapılıyor fakat,

- fiyatlar çok uçuk sayılmaz normal bence
    - bazı şirketler parçadan eskime payı kesiyor, bazıları kesmiyor

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaskosuz normal şartlarda arabamın kontağına dahi basmam zaten şu konudan sonra hepten vazgeçtim çok teşekkürler arkadaşlar bilgilendirmeler için.

TameR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadan çarpmalarda ne olursa olsun çarpan taraf suçludur

sizin kaskonuz olmasa bile aracınız trafik sigortası varsa trafikte dolaşabilir

eğer sizin kaskonuz yok size arkdan çarpanın varsa sizin hasarınızıda kendi hasarınıda çarpanın kaskosu öder

eğer ikinizdede yoksa arkadan çarpan kendi hasarını cebinden karşılar sizin hasarınızı çarpan kişinin zorunlu trafik sigortası karşılar
    REAL MEN USE THREE PEDALS!

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendimi bildim bileli kaskosuz arabaya biniyoruz , çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok..

TanerErbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mecburen kaskosuz arac kullaniyorum, aracim 1991 model. bundan evel 1994 model aracim icin kasko rakkami sordugumda adamlar aracin yar parasini istemislerdi

zaten 25000 a kadar trafik sigortasi var ve karsi tarafi ödüyor, kaza yaparsakta, kendi aracimin masrafini kendi cebimden ödicem.

bazi arkadaslar yok ben kaskosuz araca binmem demis ama tamam bende kasko taraftariyim ama diger taraftan karsinizdakinde kasko olmasi daha da önemli. araciniza carpip hasar 25 k dan fazla olursa veya araciniz pert olursa ve karsidakinin kaskosu yoksa, o zaman sikinti. yani ben birine öyle caprmak istemem.

kasko bence güvence ama illada sart oldugunu düsünmüyorum

zaten bu yeni yasalarla kasko olayi iyice karisicak gibi gözüküyor
    Polo GTI owner

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arifozcelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

devam eden kaskon varsa sıkıntı olmuyor 93 model arabaya kaskolu biniyorum.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gircek derken ? askerlik arkadaşı falan mıyız ? kahvede karı muhabbeti mi yapıyoruz ne biçim uslup bu ya ? Kelimelerini biraz dikkatli seç köy kahvesi değil burası.

Bitek sen niye uzerine alindinki ben onu anlayamadim.cunku ben sana direkt alintida yapmadim genel olarak milletin dedigine cevap verdim tabi buna sende dahilsin, ama birtek sana batmış. Kari muhabbetide ayrica sadece kahvede yapmam parantez...

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bitek sen niye uzerine alindinki ben onu anlayamadim.cunku ben sana direkt alintida yapmadim genel olarak milletin dedigine cevap verdim tabi buna sende dahilsin, ama birtek sana batmış. Kari muhabbetide ayrica sadece kahvede yapmam parantez...
    hala batmış çıkmış tarzı konuşuyosun boş konuşma benimde asabımı bozma hadi işine bak.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)