User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 20 ile 36 arası

Konu: Ukraynada eğitim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ‘ÖĞRENMİYORSA SUÇ BİZİM’ ANLAYIŞI!
    Öğretmenlerin bütün öğrenciler ile ilgili olduğunu söyleyen Ener, ‘ Onlarda ‘derse gelen bir öğrenci başarılı olamıyorsa bunun suçu öğretmendedir. Ancak derse gelmeyen öğrenci başarısızsa bu öğrencinin suçudur’ anlayışı var. Öğrenci bir şeyi anlamadığında bununla ilgili dersler vermeye başlıyorlar. Sizin anlamanız için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Ayrıca öğrencileri yakından takip ediyorlar. Bizim bir öğrencimiz 2-3 gün derslerde dalgınsa, bunu bize haber ediyorlar. Öğrencinin derslere gelmediğini veya kendini derse veremediğini söylüyorlar. Yani öğretmenler sadece derse girip çıkıp benim işim bitti anlayışı yok’ diyor.

DENKLİK VAR
    Kharkiv’de 26 üniversitenin YÖK ile denkliği olduğunu söyleyen Ener, bu açıdan sadece TC Kimlik Numarası ile YÖK’ten denk okullar listesini alıp öğrencinin dosyasına koyduklarını ve böylece gönül rahatlığı sağlanmış olduğunu belirtiyor.

AYLIK MI? YA DA NİYE BU KADAR UCUZ? DİYORLAR..
    Kharkiv’de eğitimin ve yaşamanın oldukça ucuz olduğuna değinen Ener, şehirde üniversite okumanın yıllık 5 bin dolar ile 6 bin 250 dolar arasında değiştiğini belirtiyor. Bu fiyata yemek hariç herşeyin dahil olduğunu belirten Ener, ‘Ailelere fiyatı söylediğimde aylık mı diye soruyorlar. Onlara hayır diyorum, Ukrayna’da devlet okulları politakası böyle. Fiyatlar bu şekilde. Üstelik şehirde yaşam da çok ucuz. Ev kiraları, yemekler ve eğlence her şey çok ekonomik. Örneğin geçen gün bir Ekonomi Üniversitesi’nde yemek yedik ve yalnızca kişi başı 2 TL ödedik. Alabalık, Gül böreği, pilav ve komposto.. Makarna bile 50 kuruş Türk Parası ile kuzu etinin kilosu 7 tl. Fiyatlar şaşırılacak düzeyde düşük’ dedi.

İLK SENE YURT ÖNERİSİ
    Öğrencilerin ilk sene için yurtta kalmalarını istediklerini belirten Ener, bunun nedenini ise şöyle açıklıyor: ‘Eskiden yurtlar iyi değildi ancak şimdi yabancı öğrenciler için 3 yıldızlı otel konforunda yurtlar var. Burada öğrencilerimiz rahat ediyor. En azından ilk yıllarında hem şartlara hem çevreye alışana kadar burada kalmalarını temenni ediyoruz. Öte yandan bu durum yurtta kaldıkları için dillerini de ilerletmelerine neden oluyor. Ki bu da onlar için çok önemli bir durum.’

IRKÇILIK YOK EĞLENCE ÇOK
    Kharkiv’de yabancılar ve özellikle Türklere çok sıcak bakıldığını söyleyen Ener, ‘Onlar neredeyse Türkiye hayranı. Her biri hayatında en az bir kez Türkiye’yi görmek istiyor. Bir çoğu zaten görmüş. Sizinle hiç yabancılık çekmeden konuşmaya geçiyorlar’ diyor. Gece hayatına da değinen Ener, taşkınlık çıkarmadan eğlenmeyi bilenlerin gecenin geç saatlerinde bile sıkıntı yaşamayacaklarını, Kharkiv’in polisiye bir şehir olmadığını belirtiyor.

OKUMAK SUDAN UCUZ!
    Ener okulların fiyatlarına ilişkin olarak ise şu bilgileri veriyor: ‘Kharkiv’deki en düşük okulun aileye bir yıllık maliyeti, konaklama, eğitim, harçlar, vize, aklınıza gelebilecek bütün masraflar dahil 5 bin dolar (yemek hariç). En pahalı okul Tıp Üniversitesi ise 6 bin 250 dolar. Hayat şartları gerçekten çok ama çok ama uygun. Fiyatı yemek hariç belirtiyoruz çünkü 2-3 TL vererek güzel yemek yiyebilirsiniz ama gideceğiniz başka bir restoranda bu rakam 30 TL’ye çıkabilir.’

HER GEÇEN YIL ARTIYOR
    Ukrayna’da eğitim konusu her geçen yıl daha fazla gencin dikkatini çekiyor. Eldeki verilere gore 2011 yılında 3 bin olan Türk öğrenci sayısının bu yıl 5 bin 500’ü bulması bekleniyor. Dünyanın 104 farklı ülkesinden öğrenci bulunan Ukrayna’da bu yıl yabancı öğrenci sayısının da 22 bin civarında olması bekleniyor.
    Plus Education & Career – Can Eren ERYILMAZ

Beni gönderecek şirketin bana anlattıkları ve bir site ile röpörtajı

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu rusya ukrayna olayını lise bitmeden uyandım ben ince ince işledim babamı dedim şöyle iyi böyle iyi istediğin bölümü okuyabilirim sonra donanımhaber sitesinde bu akımı keşfedenlerle tanıştım iki grup adam vardı bu sitede bir grup , orada üniversite okuyup bu işten üniversiteye adam kazandırıp para kazanmaya çalışan bir grupda (kimse alınmasın)benimde dahil olduğum yata yata üniversite kazanmak isteyenler çünkü baraj puanı 140 yada 180 idi

Neyse uzatmıyım ben buhran halinde yaza girerken ne olursa olsun gidicem dedim finansman kaynağımı değiştirdim dedemi kandırdım o sponsor olucak gidicektim

çünkü aylık 500 tl ile haftada bir gece clublara aksan bile yeter deniliyordu.

Velhasıl kelam olaylar olaylar ben gidemedim

O siteden bir sürü konuştuğum arkadaşım gitti kimi voronezh kimi kharkiv kimi odessa

eee sonra ne oldu ?
    Hepsi yalan oldu çoğu ilk sene sonunda döndü şimdi çoğu buradaki üniversitede okuyorlar
    sebep hazırlık sınıflarını geçemediler çünkü çok zordu,
    parasal olarak tükendiler çünkü söylenen fiyatlar hayal ürünüydü
    ruhsal olarak etkilendiler çünkü kaldıkları yurtlar gittikleri hazırlık sınıfları bulundukları ortamlar Türkiyeden sonra onlara 90lı yıllar gibi geldi

Şimdi nerde duysam bu rusya ukrayna işini acaba derim
    gitseydim ben neler yaşardım...

dip not: rusyada yada diğer ülkelerde gidipde başarılı olan arkadaşlar istisna dışıdır ama onlarda iyi bilirki tutunan insanda parmakla gösterilecek kadar azdır

daha ayrıntılı bilgi için dh sitesinde bulabilirsin kardeşim

DH 'da konuları hatırlıyorum, bende oraya konu açılmadan 1 sene önce gitmiştim Voronej'e. Aslında işin iç yüzü çok farklı. DH da geçen sene Voronej konusunda büyük dolandırıclık döndü diyebilirim. Ordan kaç tane çocuğu getirdi ve burda bıraktı, Voronej devlet üniversitesi site getirdi, aynı okula bağlı dandik arapların açmış olduğu yurtda ders görülen bir yere getirdi. Okul işleriyle vs. hiç ilgilenmedi. Gelenlerin birçoğunun dönmesinin başlıca sebebi bu, ha dersenki türkiyeden sonra 20-30 yl öncesinin filmleri gibimi etraf, evet. Sanki sokakta yeşilçam filmi çekilecek..

Para konusundada önceki postumda dediğim gibi 2 sene önce 500tl ile çok çok rahat bir şekilde geçinirken şuan 1200tl yetiyor.. Burdaki bütün öğrencilerin ortak derdi bu, ev kirama 1 senede %50 zam geldi ve eğer evden çıkarsam bu fiyata ev bulmam zor, sen düşün..

Mpower ;

öğretmenler için ' öğrenmiyorlarsa suç bizim' kısmı tamamen doğru. Eğer hergün okula gidip ders çalışırsan geçmemen imkansız. Ama şun kesin ve kesin söylemeliyim ki Rusya'da nasıl öğrendiğinden çok hergün okula gelip gelmediğin önemli, devamsızlık okulda en hassas konu..

DENKLİK VAR

Denklik işini mail veya telefon yoluyla yök'e ulaşıp sorucaksın , çok zor değil 1-2 saat telefon ile arama sonrası ulaşılabiliniyor.. Malesef öyle hemen aradımı açmaca yok..

Fiyatlar için aldatıcı oluyorlar , herzaman minimum fiyat yazanı 1,5 hatta 2 ile çarp ve minimum kabul et..

İLK SENE YURT ÖNERİSİ

Banada sorarsan ilk sene yurtda kal, yurtlar kötüdür, ciddi anlamda çok çok kötüdür resim vs. bulabilirim gerekirse ama ilk sene yurtda kalmak iyidir. Hem zevkli olur hemde dile daha çabuk ısınırsın.. Kız-erkek , rus-yabancı yurtlar için konuşuyorum, bazı şehirlerde farklı oluyor..

IRKÇILIK YOK EĞLENCE ÇOK

Harkov için birşey diyemem ama rusların içinde yabancılara karşı ırkçılık var. Hepsinde değil tabiki ama bazı adamların kanında var, zaten ortada birşey olmasa bukadar muhabbeti olmaz.. Ama harkovdayken insanlar çok sıcak kanlılardı ruslara göre..

Yazmaktan yoruldum, ama son söyliyeceğim şey bence bölüm olarak otomotiv yerine başka bir bölüm seç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _sinan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DH 'da konuları hatırlıyorum, bende oraya konu açılmadan 1 sene önce gitmiştim Voronej'e. Aslında işin iç yüzü çok farklı. DH da geçen sene Voronej konusunda büyük dolandırıclık döndü diyebilirim. Ordan kaç tane çocuğu getirdi ve burda bıraktı, Voronej devlet üniversitesi site getirdi, aynı okula bağlı dandik arapların açmış olduğu yurtda ders görülen bir yere getirdi. Okul işleriyle vs. hiç ilgilenmedi. Gelenlerin birçoğunun dönmesinin başlıca sebebi bu, ha dersenki türkiyeden sonra 20-30 yl öncesinin filmleri gibimi etraf, evet. Sanki sokakta yeşilçam filmi çekilecek..

Para konusundada önceki postumda dediğim gibi 2 sene önce 500tl ile çok çok rahat bir şekilde geçinirken şuan 1200tl yetiyor.. Burdaki bütün öğrencilerin ortak derdi bu, ev kirama 1 senede %50 zam geldi ve eğer evden çıkarsam bu fiyata ev bulmam zor, sen düşün..

Mpower ;

öğretmenler için ' öğrenmiyorlarsa suç bizim' kısmı tamamen doğru. Eğer hergün okula gidip ders çalışırsan geçmemen imkansız. Ama şun kesin ve kesin söylemeliyim ki Rusya'da nasıl öğrendiğinden çok hergün okula gelip gelmediğin önemli, devamsızlık okulda en hassas konu..

DENKLİK VAR

Denklik işini mail veya telefon yoluyla yök'e ulaşıp sorucaksın , çok zor değil 1-2 saat telefon ile arama sonrası ulaşılabiliniyor.. Malesef öyle hemen aradımı açmaca yok..

Fiyatlar için aldatıcı oluyorlar , herzaman minimum fiyat yazanı 1,5 hatta 2 ile çarp ve minimum kabul et..

İLK SENE YURT ÖNERİSİ

Banada sorarsan ilk sene yurtda kal, yurtlar kötüdür, ciddi anlamda çok çok kötüdür resim vs. bulabilirim gerekirse ama ilk sene yurtda kalmak iyidir. Hem zevkli olur hemde dile daha çabuk ısınırsın.. Kız-erkek , rus-yabancı yurtlar için konuşuyorum, bazı şehirlerde farklı oluyor..

IRKÇILIK YOK EĞLENCE ÇOK

Harkov için birşey diyemem ama rusların içinde yabancılara karşı ırkçılık var. Hepsinde değil tabiki ama bazı adamların kanında var, zaten ortada birşey olmasa bukadar muhabbeti olmaz.. Ama harkovdayken insanlar çok sıcak kanlılardı ruslara göre..

Yazmaktan yoruldum, ama son söyliyeceğim şey bence bölüm olarak otomotiv yerine başka bir bölüm seç..
    Abi bölüm değiştirmekte sıkıntı yok ta bölümler ile ilgili sıkıntım var yani hangi bölümler var pek bilmiyorum bu konuda bir kaç kişi yardımcı olsa çok makbule geçicek bu arada ilginiz için teşekkür ederim
    Edit:Yurtların içinin fotoğrafını bulabılırsen öyle güzel olur ki
    Ve fiyatlar 1,5 veya 2 ile çarp demişsin bu yeme içme parası mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bölüm değiştirmekte sıkıntı yok ta bölümler ile ilgili sıkıntım var yani hangi bölümler var pek bilmiyorum bu konuda bir kaç kişi yardımcı olsa çok makbule geçicek bu arada ilginiz için teşekkür ederim
    bölümü kendine göre seçmelisin tabiki ama en azından otomotiv yerine makine mühendisliği düşünebilirsin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _sinan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bölümü kendine göre seçmelisin tabiki ama en azından otomotiv yerine makine mühendisliği düşünebilirsin..
    Biraz araştırıcam bu konuyu
    Birde
    Yurtların içinin fotoğrafını bulabılırsen öyle güzel olur ki

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ya bırak Ukrayna'yı, sen beni dinle, git Aachen'a, okulu başarıyla bitirdiğinde çeşit çeşit fırsatlar çıkıyor, hatta çok başarılıysan birisi gelip üzerine ağ atar alır götürür firmasına, sende yürür gidersin.

Vaktiyle Doktora'yı orada yapmaya niyetlenmiştim ama şu an evli olduğum hatun kişiyi burada bırakmak 2 sene daha bekletmek istemediğimden, öfff, özetle içimde patladı , git bari sen oku o okulda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz araştırıcam bu konuyu
    Birde
    Yurtların içinin fotoğrafını bulabılırsen öyle güzel olur ki
    üniversitenin ismi varsa netde resimleri vardır, neticede çok farklılık gösterir her yurt, benim okulumun 7 tane yurdu var mesela..

fiyat olarak, neticede onların hepsi öğrenci götürmek için söylenmiş fiyatlar, gerçekçi olması için bu şekilde hesaplaman gerekir. Atıyorum cafe de yemek 3tl derler sitelerinde vs. ama 6-7tl den aşağı insanın yiyebileceği türden birşey yoktur. Ha ama eğer istersen 3tl ye kocaman yemek var gibi.. O yurtdışı firmalarını çok iyi biliyorum, buraya öğrenci getirmem için vs. ulaşmışlardır bana konuşmaya gitmiştim falan. O yüzden ordaki rakamları baz alma..

barti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim odessada arkadasım okuyor daha dogrusu okuyamıyor afedersin .mı gtü dagıttı.yurtta kalma işi hikaye yapamazsın herkes eve cıkıyor.arkadaslık yok he tabiki iyi turkler vardır ama toprak topragı gurbette .. lafı cok dogruymus.

ayrıca 4 hatta 5 sene kharkivde yasanır mı oda var.ben 6 gece gittim kharkive turist olarak kim kimi koparırsa durumu var.azeri bi taksici bizi orda gezdirdi etti.6 gün boyunca sadece masaj,aksam gece klubu,gunduzde ukrayna diyince aklına ilk ne geliyosa onu yaptık.genel bi laf var orda yasayanlar iyi bilir cecenden canını,azeriden paranı,turklerden karını saklıcan diye.

ukraynanılar rahatsız tipler, her an kavga cıkabılır.turkuz alayına gider modunda takılmak tehlikeli.oranın güya reinasına gittik loca yapıyoruz diye orda vip diye geciyo bize cok tutulanlar oldu.adam klubun ortasında bize guc gosterısı dıye tek el sınav cekıyodu fln

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya bırak Ukrayna'yı, sen beni dinle, git Aachen'a, okulu başarıyla bitirdiğinde çeşit çeşit fırsatlar çıkıyor, hatta çok başarılıysan birisi gelip üzerine ağ atar alır götürür firmasına, sende yürür gidersin.

Vaktiyle Doktora'yı orada yapmaya niyetlenmiştim ama şu an evli olduğum hatun kişiyi burada bırakmak 2 sene daha bekletmek istemediğimden, öfff, özetle içimde patladı , git bari sen oku o okulda
    Orası neresi abi ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Orası neresi abi ya
    Almanya'da bir kent, lokasyon olarakda Hollanda ile Belçika sınırında kalıyor.
    Sen beni dinle, sonra bol bol dua edersin.
    Dediğim okulda da kalıp kariyer yapabileceğin gibi, laboratuar imkanı veren veya okulun laboratuarlarını kullanan otomobil firmalarınada geçebilirsin.
    Özetle, hayatın kurtulur. Ben Doktora'mı orada yapacaktım, çevresel ve ailesel hatta şimdi dinlemeyeceğim konular yüzünden gitmekten vaz geçmiştim.
    İyi mi ettim, bilmiyorum, ama zaman zaman yani şimdi olduğu gibi aklıma gelir, derin bir offf çekerim.
    Bu dediğim okula da öyle ipini koparan gidemiyor, yani gitmeyi başarırsan da, dengesizlere denk gelme şansın yok.

barti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eger ucuz yollu illa yurtdısı dıyorsan macaristana bakabılırsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim odessada arkadasım okuyor daha dogrusu okuyamıyor afedersin .mı gtü dagıttı.yurtta kalma işi hikaye yapamazsın herkes eve cıkıyor.arkadaslık yok he tabiki iyi turkler vardır ama toprak topragı gurbette .. lafı cok dogruymus.

ayrıca 4 hatta 5 sene kharkivde yasanır mı oda var.ben 6 gece gittim kharkive turist olarak kim kimi koparırsa durumu var.azeri bi taksici bizi orda gezdirdi etti.6 gün boyunca sadece masaj,aksam gece klubu,gunduzde ukrayna diyince aklına ilk ne geliyosa onu yaptık.genel bi laf var orda yasayanlar iyi bilir cecenden canını,azeriden paranı,turklerden karını saklıcan diye.

ukraynanılar rahatsız tipler, her an kavga cıkabılır.turkuz alayına gider modunda takılmak tehlikeli.oranın güya reinasına gittik loca yapıyoruz diye orda vip diye geciyo bize cok tutulanlar oldu.adam klubun ortasında bize guc gosterısı dıye tek el sınav cekıyodu fln
    Aslında gidip görme şansım var ama 1 gün içinde anlaşılır mı neyin ne oldu birde o var ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanya'da bir kent, lokasyon olarakda Hollanda ile Belçika sınırında kalıyor.
    Sen beni dinle, sonra bol bol dua edersin.
    Dediğim okulda da kalıp kariyer yapabileceğin gibi, laboratuar imkanı veren veya okulun laboratuarlarını kullanan otomobil firmalarınada geçebilirsin.
    Özetle, hayatın kurtulur. Ben Doktora'mı orada yapacaktım, çevresel ve ailesel hatta şimdi dinlemeyeceğim konular yüzünden gitmekten vaz geçmiştim.
    İyi mi ettim, bilmiyorum, ama zaman zaman yani şimdi olduğu gibi aklıma gelir, derin bir offf çekerim.
    Bu dediğim okula da öyle ipini koparan gidemiyor, yani gitmeyi başarırsan da, dengesizlere denk gelme şansın yok.
    Abi benim ilk hedefim yurt dışı istediğimde Almanya idi fakat Almanya da sınavsız kabul etmiyorlar yanlış mıyım ?

Macaristan ı araştırıcam teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Abi benim ilk hedefim yurt dışı istediğimde Almanya idi fakat Almanya da sınavsız kabul etmiyorlar yanlış mıyım ?

Macaristan ı araştırıcam teşekkürler
    Evet gmat, toefl...vs sınavlara girip iyi bir skor elde etmen gerekiyor.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

4 arkadaşım vardı Almanya'dan, 4ü de philipste çeşitli bölümlerde projelere falan katılıyorlar, performansına göre devam ediyorsun. 3.5 ay burada kaldılar, destek primleri, sigortalarını falan yatırmaya devam ediyormuş philips. Bence de almanya iyi bir tercih olabilir.

Ayrıca italyan bi arkadaşım duisburgta okuyor, almanya'da üniversite ücretsize yakın o sebeple almanyada okuyorum demişti. Okul masrafında da olmamış olur.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan macaristan ve ingiltereye bakıyorum ingiltereye ihracat yapıyoruz ve ihracat yaptığımız kişi ile görüştük yardımcı olucağını söyledi bakalım

Fatih_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesajıma cevap vermedin nerden tanıyorum seni ?
    34 TE 3516

Para için değil , mutluluk için çalış

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)