herkes kendi mantık çerçevesindee değerlendirmeye devam etsin bence, çünkü ben aracımın kapısı düzelebileceği halde, yeni kapı getirtip boyattımhiç de pişman değilim, benim için yeni olması düzeltişmiş olmasından daha iyi, avrupada'da böyle zaten.
herkes kendi mantık çerçevesindee değerlendirmeye devam etsin bence, çünkü ben aracımın kapısı düzelebileceği halde, yeni kapı getirtip boyattımhiç de pişman değilim, benim için yeni olması düzeltişmiş olmasından daha iyi, avrupada'da böyle zaten.
( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )
Kimse kusura bakmasın km düşürmek gibi benim gözümde bu işlemde sahtekarlık. Yapanında yaptıranında amacı belli insanları kandırmak.
Boya takıntısı değişik birşey. Bendede var malesef bu takıntı. Ama bu resmen sahtekarlık, kazalı ama kazasız gibi.
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
Km düşürmek bunun gibi şeyler ve arabasında olanları söylemeyip milleti kandırarark satış daha dorusu itelemek ar namus serefi olan kımseye yakısmaz.
Bi ara bi iste vardı yaptığı arabaları koymus sıteye per arabaları topluyorlardı ve yetkili servislerin dahi anlamadığını iddia ediyordu. Bu onun yanında yine iyi.
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
beyler boya makınesını yanıltan boyalar var evet .
mantıgı kısaca su sekılde.
aracınız mısal camurluk hasarlı camurluk duzeltılır .boyaya sttılmadan oncekı tüm stepler bıttıkten sonra ıcerısınde metal yogunlugu fazla olan boyalar var astar nıyetıne atılır uzerıne boya atıldıktan sonra.
boya makınesı en yakın metalden sıfırlama aldıgı ıcın dolayısıyla camurlugun metalını deıl boyanın metalını okur. yapılmazmı yapılır ama baya mesakkatlı ıs.
bu ustalar bu kadar iyi boyasınlar hiç sorun değil. ve kesinliklede bu esnafı dolandırıcılıkla suçlayamazsınız. sonuçta aracı satan değil tamir eden konumunda.
ben boyacı olsaydımda bu kadar iyi işçilik yapsaydım sahtekarlıkla suçlamak yerine taktir etmenizi beklerdim.
bu tarz esnaflar çoğalır diyorsunuz. keşke bu tarz esnaflar çoğalsada boyattığınız araçlar renk tonu farklar yüzünden canınızı sıkmasa.
ayrıca bir aracın boyanan parçasını fabrikasyon kadar iyi boyasınlar varsın boyasız diye satılsın size yada bize ne zararı var bunun? bunu bi açıklayın zararı ne?
sonuçta boyayla şaseyi örtpas edemezler. yada büyük kazayı sadece boyayla kimse örtpas edemez. siz halâ gidin arabaları kaporta boyacılara gösterin.
1 araç alacak adamın ilk yapması gereken şey aslında boyadan önce rotta ölçümünü yaptırmak olmalı. şaseleri ölçtürmek olmalı.
çok kişiye alttan girik şasesi yamuk rotu tutmayan ama dıştan kaportasında nokta hata olmayan arabaları kazasız diye sattılar.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
yanlısın var ama ne arabalar gordum cıcek gıbı rotta tam olcu cıkmayan ne araclar gordum sasesı sıkıntılı rotu duzgun cıkan .
rot gorecelı bı kavram acıkcası . bellı etmıcek adam hıcbırsekılde bellı etmez aslında .
bununda bulunur yakında bir çözümü
kaporta boya kolay iş. asıl iş hem rotuna hem şasesini inceletmek demek istedim zaten.
milletteki mantık şu. yağ çubuğunu çektin üfleme yok motor iyi. peki oke lafımız yok.
kaportacı şöle bi gezdi boya kaporta iyi dedi okey onada lafımız yok.
ama bu ikisi okeyse araç sorunsuz sanıyor çok insan ve öylece alıyor.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Allah korkusu kalmamış kimsede insanları aldatarak kandırarak hak olmayan parayı almak düpedüz haramdır.
sahtekarlar için iyi fırsat. birde araba boyalı olsa ne olacak. çizik gezmekten iyidir. birde değişen durumu var. adam kafadan girip pert etmedikten sonra ufak tıklamalarda, macunlu tamir görmüş çamurlukla gezeceğime orjinali ile değişmiş sıfır çamurlukla gezmeyi tercih ederim.
SEAT SPORT
Kazanın nasıl yapıldığını bilsen değişen/boyanan parça çokta mühim olmaya bilir aslında. Ama millet öyle bi hale gelmiş ki 3 kuruş kar edeceğim diye her şeyi saklıyor. Mesela gerçekten sadece sürtmeden dolayı ön çamurluk ezilsin. Onarımındansa değişimini yeğler boyasını hiç önemsemem ama adam gerçekte ciddi kaza yapıyor orası şundan dolayı boyalı burası bundan dolayı boyalı diyor yada boyasız diye itelemeye çalışıyor.
Ayrıca insanımızın kaportaya boyaya dikkat etmesi de çok normal bence. Bir arabada en önemli 2 şey şasi ve kaporta. Diğer tüm sorunlar istenildiğinde kolayca iz bırakmadan çözülür ve yıllarca unutulup gider.. Örn:
İçi çok yıpranmış mış istersen 1 bilemedin 2 haftada çiçek gibi yaparsın,
Motoru bitmiş miş istersen maksimum 1 haftada sıfır motor yaptırırsın vs.
Ama şasi, kaporta boya öyle değil ne yazık ki. Ne kadar iyi usta olursa olsun orjinali gibi yapamaz. Ha bugün yapar, 3 gün sonra işlem yaptığı yerlerin çevresi pas tutar orasından burasından başka küçük sorunlar çıkar. çıkar oğlu çıkar işte..
Ufak tefek göçükten dolayı olan boyaları hariç tutuyorum onun dışındaki 50 60 ile yapılan kazalarda görünürde 2 3 4 parça onarımı/değişimi olsa da çarpmada oluşacak kuvvetler yüzünden (belki kazadanhemen sonra olmasa da kazayla ilgili sebeplerle) oluşacak sorunlar kazasızına göre çok daha fazla olacaktır..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)